Gå til innhold

nomorebs

Medlemmer
  • Innlegg

    319
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nomorebs

  1. Går med planer om å kjøpe inn et relativt dyrt objektiv, og lurer på om jeg bør gå for litt ekstra forsikring. B&H tilbyr jo 3 og 5 års internasjonal dekning via Sagemax. Behandler utstyret mitt meget pent, men å ha ekstra garanti hvis jeg senere skulle ønske å selge det på bruktmarkedet i Norge bør vel være en fordel.

     

    Lurer da på om det er noen som har kjøpt slik ekstra dekning, og om det er noen som faktisk har hatt behov for å benytte seg av den?

  2. Var innom den lokale Elkjip'ern i dag, og der hadde spillutvalget tredoblet seg, og det hadde utvalget av Blu-ray filmer også, så det kan hende det er en peker på større satsing på PS3.

     

    Forresten solgte dem 60GB starter pack med 2 håndkontroller, Resistance Fall of Man + Motorstorm til 4995,-. Ikke noen knallpris, men det er en god stund siden akkurat den butikken hadde PS3 inne...

     

    Men Elkjøp kan satse alt dem orker, har en annen spillbutikk å handle i :p

  3. Trur du har misforstått totalt kva denne saka eigentleg gjaldt.

     

    Ein svikt i frontenden hjå telefirmaene gjorde det mulig å så svar om fødselsnummeret eksisterte i statens system.

    Dermed kunne aplikasjonene hente ut gyldige personnummer. Om personen var kunde av selskapet eller ikkje hadde ingen betydning. Det var ikkje deira interne datasystem som oppgav dataene, men frontend-appen viste svaret frå Altinn i klartekst.

     

    Om no ditt personnummer var blant dei uthenta så:

    Av 120.000 personnummer som blei henta ut frå ulike teleoperatører så stod talkmore for berre 20.000. At dei har gitt dine data ut er då veldig lite sanynleg altså 1/6 sjanse for at Talkmore var skyldig.

    Totalt misforstått? Her må du utdype litt.... om frontend viser sensitive data i klartekst til uvedkommende er det selvsagt alvorlig.. eller mener du seriøst at dette er helt OK? Datatilsynet mener tydeligvis det motsatte, siden de faktisk velger å anmelde Talkmore - noe som ifølge Datatilsynet selv er et "drastisk steg".... hvorfor tror du de kun tar Talkmore og ikke de andre operatørene? Er neppe for moro skyld...

     

    Tydeligvis var det ikke "bare" personnummer som ble hentet ut... i den samme artikkelen som jeg linket til står det følgende:

    Talkmore var en av flere selskaper som i sommer fikk sine nettsider utnyttet av ukjente personer som fikk hentet ut blant annet fullt navn, adresse, personnummer og kredittverdighet.

    Med et gyldig personnummer kan man gjøre mye faenskap. Når det er sagt, vet jeg jo ikke om mine opplysninger er kommet på avveie - nettopp fordi Talkmore har unnlatt å informere kundene sine - faktisk har det ikke kommet NOE info fra Talkmore overhodet. Og det er nettopp mangelen på informasjon som gjør at jeg er mistenkelig.. hva er det Talkmore IKKE forteller oss? Har de sagt noe som helst til de 20.000 kundene som er berørt? Er jeg blant de 20.000? Eller er det faktisk sånn at alle de 20.000 er uvitende om at sensitiv info er på avveie?

     

    Jeg skal ihvertfall bytte operatør, uavhengig av denne ID-tyverisaken.... Talkmore eies nå av Telenor, og det er helt uaktuelt for meg å fylle Telenors lommer :p Det samme gjelder forøvrig 10 medlemmer i nær familie som nå skal bytte operatør fra Talkmore til noe annet.

  4. Som tittelen sier, har Talkmore utsatt sine kunder for ID-tyveri ved å ikke sikre sine systemer godt nok. Nå er de anmeldt til politiet av Datatilsynet, som ikke skjer så ofte - så det understreker det alvorlig i saken. Talkmore har ikke informert kundene sine om at dette har skjedd, noe jeg finner svært mistenkelig. Hva har de å skjule? Burde de ikke informert kundene om at personlig informasjon var på avveie?

     

    Av alle selskapene innblandet i personopplysningsskandalen, er det nå Talkmore som er plukket ut som aktøren som blir anmeldt.
    http://www.nettavisen.no/it/article1441303.ece

     

    I tillegg til det alvorlige ID-tyveriet, er Talkmore nå kjøpt opp av Telenor. Siden jeg har sverget dyrt og hellig på at jeg aldri noensinne igjen skal være kunde av Telenor, eller sørge for at Telenor får mine penger, er jeg nå på jakt etter ny operatør.

     

    Hvilke operatører kan jeg velge mellom, hvor jeg slipper å føle Telenors klamme hånd?

     

    Og kan jeg som privatperson anmelde Talkmore for å ha utlevert sensitive opplysninger uten å opplyse meg om det?

  5. Er ikke så mange kamerabag'er som er 100% vanntette, dessverre. Du har LowePro Dryzone-serien som er vanntett og polstret så det holder (og koster deretter), og så har du diverse sekker/bager/snutebager som er polstret og med regntrekk. Du kan evt kikke på Kata H-12 eller H-14, det er snutebager som er laget i kraftige materialer som tåler en støyt, og leveres med regntrekk.

×
×
  • Opprett ny...