Gå til innhold

Idro

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Idro

  1. Siesta-mann skrev (9 minutter siden):

    Man lærer ting som er aktuelle i dag, ting blir fort yesterday i dag.

    Hvis du vil ha mer "grunnleggende" kunnskaper går du for universitet. Det er ikke ikke like yrkesrettet og aktuelt. Spørs hva du er ute etter.

    Jeg skjønner!

    Takk for svar 😊

  2. Hei

    Jeg vurderer å gå fagskole som tilbyr 2-årig studie innen systemutvikling (backend programmering) uten semesteravgift. Det vil gi 120 studiepoeng og tittelen vil da være «høyere fagskole utdanning» (?) som jeg skjønte det.

    Her er noen spørsmål jeg har.

    Bør jeg takke ja til dette tilbudet eller fokusere på å ta en bachelorgrad da det er høyere grad og status?

    Er det mangel på backend programmerere med tanke på å lande en jobb etter utdanningen?

    Hvor mye får ca en backend programmerer i timelønn?

    Er det muligheter for å jobbe i utlandet også med denne utdanningen?

     

    Noe annet dere vil legge til eller anbefale? 😊

    Tusen takk for alle svar!

    • Liker 1
  3. Avero skrev (3 timer siden):

    Jeg har ikke utdanning innen programmering så jeg skal ikke svare for sikkert på det. Tenker at det kan være vanskelig og til tider frustrerende hvis det ikke interesserer deg genuint, men relativt lett og givende hvis du har interesse for det. Det er derfor man gjerne gir råd om å utdanne seg etter egne interesser og ikke tenke så alt for mye på lønn og diverse. Man skal tross alt ofte jobbe med fagområdet de neste 45-50 årene og da er trivsel ganske viktig.

    Du bør for eksempel spørre deg selv om du hadde trivdes godt med å jobbe på et kontor 8 timer for dagen eller om du hadde trivdes bedre i et fysisk arbeidsmiljø med håndverkere. Det er ganske ulike arbeidshverdager. Hvis du tar et fagbrev som håndverker så har du gjerne muligheter til å bygge videre på det med mer utdanning og få deg en arbeidslederstilling, kontorstilling eller ingeniørstilling. Hvis du utdanner deg innen programmering så er det litt vanskeligere å gå motsatt vei. Det er mye å tenke på når man skal velge utdanning så det beste rådet er å følge egne interesser.

    Tusen takk for et godt svar og råd.

    Du har helt rett i at jeg bør velge noe som interesserer meg. Eneste problemet jeg har med det er at jeg har erfart at jeg aldri vet 100% om dette kan være noe for meg før jeg faktisk har fått jobben og jobbet i noen måneder med det. Det er da jeg vet om jeg kan faktisk drive med dette i 40 år til eller om jeg kun holder ut noen måneder til.. Rett og slett fordi at en arbeidshverdag der man blir bedt om å gjøre visse spesifikke ting av en arbeidsgiver er ikke det samme som å få lov til å bestemme akkurat hva du vil gjøre på fritiden din.

  4. Salvesen. skrev (På 24.6.2022 den 10.55):

    Velg noe som interesserer deg. Men vill du ha en fremtidsrettet og bred kunnskap velg automasjon. Har selv gått denne retningen og det er enkelt å få jobb samt god lønn. Personlig elsker jeg faget. Men aller viktigst, velg noe du liker.

    Det var et godt råd. Tusen takk.

  5. Avero skrev (På 22.6.2022 den 23.07):

    Interesserer du deg for noe spesielt? Elektronikk, data, økonomi, byggfag, biler, mekanisk arbeid?

    Når det gjelder jobb i utlandet så tenker jeg at en god programmerer kan få jobb omtrent hvor som helst, men du bør jo ha interesse for det.

    Takk for svar 😊

    Jeg har faktisk tenkt på programmerer. BackEnd. Er det vanskelig å lære seg dette faget og utdanne seg som dette?

  6. Hei folkens

    Jeg trenger råd av dere. Jeg ønsker å ta et fagbrev eller svennebrev men vet ikke innen hvilket yrke og trenger derfor noen tips av dere.

    Jeg ønsker en type jobb som ikke er for fysisk tungt da jeg sliter med korsryggen og ønsker selvfølgelig og jobbe til jeg er gammel og grå (pensjonist). Med tanke på lønn så tenkte jeg noe rundt det rørleggerne/elektrikerne tjener (260 timen etter fagbrev ?). Yrke må ikke kun være innen håndverksbransjen.

    Også et litt annet separat spørsmål. Finnes det noe svennebrev/fagbrev som er attraktivt å få jobb som i utlandet (IT/IKT??).

    Tusen takk for alle svar og tilbakemeldinger.

  7. Salvesen. skrev (3 minutter siden):

    Jeg avla svennebrev tidlig i 2013. Etter dette har jeg påbegynt en bachelor som nevnt mens jeg var i full jobb, det ble så krevende at jeg til slutt la det litt på hylla. Men jeg tar ett fag å to når det passer seg. Gikk rett fra læretid til service ingeniør i ett annet firma, og har jobbet meg oppover fra til team leader og nå service manager for Europa & APAC(egentlig alt utenfor nord Amerika). 

    Jeg har fastlønn på 700 000+(husker ikke eksakt) men blir fort noen hundre tusen i merarbeid, overtid og tillegg. 

    Takk for info.

    Hvis jeg ikke ønsker å gå på skole og ønsker heller å være lenger ut i lære hos bedrift, har jeg muligheten til dette? Eller må jeg ha teorien?

    • Liker 2
  8. Salvesen. skrev (2 minutter siden):

    Absolutt automasjon. Er nok det mest krevende fag da det har stor læreplan. Men det har gode fremtidsutsikter. Har selv fagbrev i automasjons og 2/3 bachelor i Automasjon. Er nå leder av en god gjeng service ingeniører innenfor robotikk. 

    Vi delte verksted med kulde montører ett år, det virket ufattelig kjedelig. Virket som det gikk i det samme hver dag på deres side. Men har ikke noe mer kunnskap ang retningen.

    Tusen takk for svar.

    Hvor lenge har du jobbet med dette?

    Om jeg kan få spørre hvor mye du får i lønn og hvor mange år du har jobbet med dette?

    Er det mulig for meg å bli Automatiker som voksenlærling selv om jeg ikke har gått riktig retning på videregående?

     

    • Liker 1
  9. Groovy Gorilla skrev (17 timer siden):

    Etterspørsel og lønn, da blir det elektriker/montør gr. L. Du blir aldri arbeidsledig. Men det er mye drittarbeid.

    Har 503.000kr i årslønn. Nettopp fått jobbtilbud et annet sted som fagarbeider innen elektromekanisk produksjon, må gå ned 70.000kr. 

    Lærlinger som nettopp har bestått fagprøven får 246kr/t i det firmaet jeg jobber i. Grei lønn for en 20 åring. 

    Takk for svar.

    Skjønner.

    70 000 ned i lønn er ganske mye.

    Vet du noe om Kulde- og varmepumpeoperatør yrket?

    • Liker 1
  10. Hei

    Det har helt sikkert blitt spurt om dette men jeg fant dessverre ikke no innlegg.

    Jeg er 26 år gammel mann som tenkte at det hadde vært veldig fint med et fagbrev/ svennebrev innen et håndverksyrke - og her kommer grunnen til at jeg spør - «som ikke er altfor fysisk tungt og at det helst er noe man kan jobbe inne med!»

    At de tjener helt ok er vel også satt pris på.

    Jeg har fått et tilbud om å gå på skole for å få et svennebrev innen taktekker eller blikkenslager. Men de jobber vel for det meste ute og hørt at det tærer på kroppen etter hvert pga fysisk tungt.

    Tusen takk for alle innlegg.

×
×
  • Opprett ny...