Gå til innhold

zvxcvcxzsdfa

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

Innlegg skrevet av zvxcvcxzsdfa

  1. 58 minutes ago, TorHansen said:

    Forbrukere skal ikke betale mer for strømmen fordi kraftselskapene har lurt politikerne til å etablere de katastrofale ekportkablene.

    Det er som er det mest katastrofale er nærmest full stopp i kraftutbygging samtidig som vi pusher transportsektoren over på elektrisk kraft. Vind og sol er som vi ser ikke bra nok for forsyningssikkerheten, så mer magasinert vannkraft eller andre stabile kilder kreves i stor skala om vi skal nå målene med elektrifisering av transporten.

  2. On 8/6/2022 at 2:39 PM, NERVI said:

    Det er jo det, men ikke til et så stort marked.

    Markedet / "batteribelastningen" vokste med 1400 MW i april 2021, og ytterligere 1400 MW I fjor høst. Uten at "batterier og ladekapasitet" har bitt større. Det er lett å følge tallene på "batteribruk" - produksjon og tilsig / magasinstatus siden våren 2021.

    Man har tappet mer enn man har ladet siden den tiden. Så må vi vel håpe på mye nedbør så vi får gjenopprettet en fornuftig ladestetus i løpet av 2024. Det er ikke ikke mange uker til vi har vintervassføring i vassdragene, og lite magasinpåfyll, så 2023 er nok blåst.

    Ja, jeg tror dessverre også det. For oss som følger tilstanden for kraft i Norge har de siste 4 årene vært svært skuffende. Vi vet jo at elektrifiseringen av transportsektoren vil kreve minst en dobling av den totale norske kraftproduksjonen, så at det har vært nærmest full stopp i ny kraftutbygging er en liten katastrofe, som vi ser nå. På den annen side så gir jo høyere strømpris et godt intensiv for heftig utbygging. Ingen gidder bygge ut strøm når de får 20 øre/kWh.

  3. 19 hours ago, NERVI said:

    Ser man nærmere etter, så har Sira-Kvina et flerårsmagasin som heter Svartevann som kan lagre nesten 3 TWh alene. (2.873 GWh). Et bilde tatt fra fly i slutten av oktober 2021 viser at det da var"mer enn halvert"

    https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/ALGBm3/sira-kvinas-stoerste-magasin-er-mer-enn-halvert-naa-ses-villreinens-gamle-trekkvei

    "Nesten som i fjor" vil kanskje da si at det er enda lavere i år? 

    7Dette er et flerårsmagasin (reguleringsgrad 292 %), så det tar altså nesten 3 år å fylle opp dette magasinet, om man tømmer det. Er det på ca. 40% fyllingsgrad nå, så er det ikke fullt før i løpet av 2024 om man skalker lukene nå. Da faller "batterihypotesen" nok en gang.

    I Der Spiegel kan man lese at kabelen fra Tonstad i Norge kostet 2 milliarder euro, og at effekten på 1400 MW tilsvarer omtrent deres atomkraftverk Izar 2. Dette var skrevet den 12. april 2021. I overskriften heter det at Tyskland allerede benytter Norge som batteri.

    Man kan lese at kabelen fra Witten til Tonstad knytter tyskerne til den norske vannkraften, og " ikke minst" tilgang til de store magasinreservene.

    Dette prosjektet betegnes som et "lystårn" for "det grønne skiftet", og skal bidra til  tysk forsyningssikkerhet, også under "dunkelfleute".

     https://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/erneuerbare-energien-strom-seekabel-nordlink-nach-norwegen-geht-in-betrieb-a-cc67854a-733d-42c9-9d65-1dbd78fcda84

     

    Er det ikke nøyaktig slik det er ment å fungere?

    • Liker 1
  4. 20 hours ago, Mannen med ljåen said:

    Jeg håper ikke å få fellesferien ødelagt av nedbør, mens tyskerne belønnes med solskinn. Problemet er energipolitikken deres.

    Og norske pro-EU politikere som har solgt landets uavhengighet.

    Du ser hvor mye uavhengighet er verdt for Putin. Ingenting. Nei, takke seg til at vi er relativt godt integrert med resten av EU blokken. Kanskje vi også får hjelp en gang.

  5. Husk at noe slikt som 50% av maten som produseres kastes lenge før den når butikkhyllene. Du får kun tilbud om å kjøpe de fineste variantene av gulrøtter og poteter.

    > Er det forresten noe som heter søppeldynge lengre? Det er vel utrolig lite, om noe, av søpla som deponeres nå for tida.

    Kun i enkelte områder av landet. De fleste steder er fortsatt bundet til deponering.

×
×
  • Opprett ny...