Jump to content

joesrobot

Medlemmer
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Politiloven §11 sier det er forbudt å opptre maskert i demonstrasjoner, men hvor går egentlig grensen? Vil bruk av munnbind kunne anses som å være masket? Om man tar et skjerf og surrer rundt halve ansiktet for å dekke til munn og nese, i tillegg til hettegenser og solbriller?
  2. I USA har man DMCA 512 som kort fortalt gir tjenestetilbydere safe harbor så de ikke skal holdes ansvarlig dersom noen av deres kunder/brukere krenker opphavsrettslig materiale. Når de mottar varsel fra opphavsmann må tjenestetilbyderen ta grep for å få fjernet materialet som krenker opphavsretten, ved at de ber kunden fjerne det selv eller at de deaktiverer kundes konto/webside/e.l. Hva slags relevant lovverk finnes det i Noreg? Kan en tjenestetilbyder holdes ansvarlig for hva brukerne gjør? Har de noen trygg havn beskyttelse? Hva slags handling kreves fra tjenestetilbyderen dersom de ikke skal miste denne tygg havn beskyttelsen? Eksempelvis, dersom jeg bruker vedleggsfunksjonen her på diskusjon.no og deler et åndsverk - kan diskusjon.no holdes ansvarlig dersom de ikke fjerner det om opphavsmannen klager?
  3. Ser tilfeldigvis på et program på tv nå hvor det folk som kjøper og selger antikviteter. Når de kjøper (for å videreselge) betaler de med cash. La oss si jeg oppretter et AS som skal sysle med dette. Resier rundt på bygda for å kjøpe antikviteter fra folk , dette skal jeg videreselge gjennom firmaet mitt. Kan jeg egentlig ta ut kroner fra firmakontoen og betale privatpersoner tusenvis av kroner uten noen mer form for dokumentasjon? Blir jo lett å stikke titusenvis av kroner i egen lomme.
  4. Har noen ubrukte startpakker liggende. Er det noe marked for å få solgt disse? De koster jo tross alt ikke så mye i butikken.
×
×
  • Create New...