Jump to content

Betula

Medlemmer
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Betula

 1. Da jeg var barn husker jeg at storesøsteren min terpet veldig på det at gutter ikke skulle ha lange negler, så langt som at hun kunne få sinneutbrudd hvis jeg hadde det. Når det er sagt så synes jeg du skal få gjøre som du vil, og neglene dine ser faktisk bedre ut enn mange de løsneglene som er ute å går i vårt samfunn.
 2. Jeg synes at man i større grad er beskyttet på sider som Aliexpress og Wish i form av at du får i det minste pengene tilbake hvis du åpner det som en sak hvor du ikke har fått varene eller har mottat feil vare. Det gjør du ikke på for eksempel finn.no så vidt jeg forstår.
 3. Jeg synes det her var nærmest provoserende, det blir for dumt men en kan lett føle seg maktesløs mot systemet. Dette er helt klart ikke bra..
 4. Biologisk sett er det kun to kjønn, så enkelt er det. Kjønnet er jo definert fordi en skal forholde seg til de biologiske rytmer og ritualer forbundet med parring. Altså overføring av kjønn og overlevelse av egen rase. - Dette vet vi alle, og alle forholder seg til det som fakta. Når det kommer til identitet tror jeg at det ofte knyttes opp mot kjønn fordi det, for gjeldende mennesker, forbindes med forventningene og livsforløpet forbundet med gitt kjønn. Jeg har flere venner som identifiserer seg utenfor det en kan kalle ''tradisjonelle'' kjønnsroller, seksuelle legninger og livsførsel. Sånn som jeg forstår dem, uten å ha drevet noe utspørring i og med at de vil møtes som alle andre, handler det mer om å få identifisert seg og personifisert sitt ytre i tråd med hva de føler og oppfatter på innsiden. Det jeg mener om det er at folk skal få gjøre som de vil, en får lov til å blåse opp alt av kroppsdeler og skjæres i på tross av at dette er risikable inngrep som utføres kun på basis av forfengelighet. Når det kommer til forventningene til min kunnskap ang. temaet så kan man ikke forvente at folk skal være bevisst på å ikke tråkke over grenser. Vi har alle nok med oss selv, og vi prøver alle etter beste evne og møte folk med respekt og forståelse; men til syvende og sist så handler livene til oss alle om forskjellige ting. En kan ikke forvente at folk skal møte seg med helt samme tankesett og forutsetninger, derfor er det mer relevant for vedkommende det gjelder og heller opplyse om deres tankesett, hvis det er noe mottageren evt. skulle være interessert for. En må på begge sider se an forutsetningene, ikke forvent for mye og ikke aksepter for lite. Ingen på noen side av saken skal dømmes eller diskrimineres, det handler om menneskets rett til å leve men en må også forstå at det er ulike prosesser som vil ta tid og en kan rett og slett ikke kreve at alle sammen skal lære seg de 50 forskjellige kjønnsidentitetene på lik linje med biologien.
 5. Jeg er en etablet bruker av det forumet, med daglige bidrag og oppdateringer. Så et fullstendig overblikk har jeg, med innsikt. Har du?
 6. Jeg har selv opplevd en par ting som får meg til å klø meg i hodet og å spekulere litt på hva som faktisk finnes mellom himmel og jord. Èn ting er hundre prosent sikkert; vi har ikke alle svarene vi skulle ønske, helt siden menneskehetens soloppgang har vi stilt oss selv komplekse spørsmål om vår eksistens og hva som skjer når alt lys slukkes. Det er et tema jeg vipper en del på, jeg vet ikke. Har en del historier, men det er helt ærlig noe jeg ikke klarer å dele på nettet og forholde meg seriøst til.
 7. Jeg kan jo ikke si meg enig i at det er OK for menn å ha noen på si, men ikke for deg. Samfunnet snevert sett er enige om at utroskap er en uting, de fleste av oss hadde ikke vært komfortabel med å finne seg i at partneren din har sjelebånd men noen andre. Spesielt da når det foregår i skjul, det vet jeg jo at du har forståelse for. Du kan bare kontrollere deg selv, hva andre gjelder er det ikke min og din business. Vi er nødt til å forholde oss til våre handlinger, våre tankesett og vår holdning til de tingene i livet som krever ett eller flere standpunkt.
 8. Takk for at du deler historier fra VGS, men jeg skipper dem helt ærlig. Svaret mitt blir det samme, du har beskrevet hva du foretar deg og spørsmålet ditt er hva du kan gjøre. Legg fra deg tankesettet ditt, gjør noe med atferden din og til slutt kan du slutte å se på menn som ett objekt av eie. Du sier at du blir sint av egoistisk atferd, men du sier en ting og gjør en annen. Den eneste grunnen til at du kan like menn som er opptatt må være fordi du ser på opptatte menn på samme måte, da vil jeg si at du skal slutte å se på disse mannfolka som objekter av eie. Det eller så får du omformulere deg, for det er dette inntrykket du gir.
 9. Det her er bullshit. Rådene er ikke å begynne med medisiner og narkotika, nå får du gi deg. Alt av medisinske råd + spørsmål med emner relatert til medisinske tilstander blir låst. Der inne veiledes og opplyses det om hva narkotika og medisiner gjør samt. hvordan de fungerer. Har du noen gang vært en bruker av freak og tatt i bruk forumene og PM-funksjonene? Det er mye mer enn du ser på overflaten som gjest, og det å spre ett såpass feilaktig narrativ synes jeg dette forumet blir for godt for. En kan stille spørsmål, men skal du være bombastisk kan du jo legge ved eksempler du referer til sånn at en kan gjøre seg opp en egen mening.
 10. Når jeg leser det her innlegget så ser jeg jo at første og andre avsnitt er to motpoler. Har du tenkt over at du faktisk får akkurat det du gir ut selv? Sier ikke at du fortjener det og at det ikke er trist, men problemet her er jo at du ber om noe bedre men at handlingene dine fører deg dit det fører deg. Du føler også at alle andre kvinner har rett før deg, problemet med det er jo at du skylder på alle andre før deg selv. Det er jo du som er problemet her, det er du som må jobbe for din rett, fortsetter du å skylde på at alle andre kvinner har rett før deg vil du aldri ta til handling og det narrativet blir automatisk en sannhet, i ditt hode. Den dagen du ser på dette innlegget i nytt perspektiv kommer du, sammen med meg, til å le og stusse litt over hvor komplekse vi er sammensatt. Så fastlåst i vårt eget hode at vi ikke ser det som er så åpenbart og tydelig for andre! Det betyr ikke at du er dum, det her betyr at du er et menneske. Vi alle har et eller annet med oss selv vi ikke ser, et eller annet vi bare ikke skjønner; men som andre ville kunne pekt rett på hvis du hadde spurt. - Det har jo du gjort nå, så kudos! Jeg kommer sikkert aldri til å spørre folk om såpass, så det skal du virkelig ha. Det er iallefall det inntrykket jeg får av saken, mulig jeg tar feil men når det gjelder den tanken om at alle andre har rett før deg så mener jeg det er en ren sannhet. Det stemmer 100% at du må slette den tanken og følelsen fra ditt operativsystem.
 11. En liten pris å betale når en setter andre menneskers liv i fare. Her trenger en ikke å løfte frem de svake, barn eller syke. Finnes det ett menneskeliv som er av mer verdi enn ett annet? Det mener ikke jeg. 5000 kroner it is, doble gjerne den prisen sånn at folk slutter helt. Sett satsene så høyt at selv ikke de mest hardtarbeidende av oss får rå til den smellen. - For å være dramatisk her, denne smellen er langt mye mindre betydelig enn det den eventuelle fysiske smellen ville blitt.
 12. Når det kommer til det hypotetiske og religiøse fenomenet som er en sjel så kan du ikke påstå at det backes av noen som som helst vitenskap.
 13. Får ikke sendt melding her inne; kunne du vært en godkar å informert meg om når jeg får tilgang til å sende pm samt. oppdatere profilbildet? B-en er kjedelig.

 14. Helt enig, men jeg synes virkelig det er engasjerende å diskutere det her med andre. Det at man kan tenke å spekulere i det, med sine personlige begrunnelser å dele det på nett via ett forum er jævla gøy. 😁 Backer den 100% - her er vi for å kunne uttrykke oss og for å dele synspunkter,. Alle bidrag er av like stor verdi. En må kunne være uenige (liker ikke det ordet i den her konteksten, for så ille er det ikke) uten at det skal prege det bildet eller oppfatningen man har av hverandre. OBSOBS: irriterende lærer-setning på vei - tEnK oM vI aLlE sKuLlE vÆrT hElT lIkE?!
 15. Vel, jeg har allerede sagt hva jeg mener en sjel er. Hva mener du en sjel er?
 16. Det mener jeg er forsvarlig å gjøre. Nå er vi ett land med stort fokus på miljøfremmende tiltak, så at det er en akseptert greie at man skal sende opp raketter i atmosfæren skurrer litt med tankesettet vi i utgangspunktet står for. Med det sagt så er det nyttårsaften, så det er nostalgi og tradisjon for de aller fleste. Det ønsker jeg å respektere, og en skal ikke ta ifra dette fra folk. Lenge leve Kongeriket Norge. 😄
 17. Indeed. Å være hjernedød innebærer at resperasjonssystemet, blod- og karsystemet og lymfesystemet er i bevegelse. Annet enn det er man klinisk død, personen vil ikke kunne respondere eller oppfatte noen ting rundt seg. Hjernen styres heller ikke av energi eller elektronikk alene i seg selv, som mange tror. Vi har kjemiske substanser, blant annet hormoner og nevrotransmittere som er ansvarlige for det meste som skjer i kroppen vår. En kan sammenligne det med planter som har flere ulike stoffer og kjemiske substanser i seg for å fremme: Vekst Bekjempelse av infeksjoner og parasitter Signalstoffer som virker innbydende på f.eks bier Jeg kan godt bli med på den ideen om at vi har elektriske impulser i omløp i hjernen, men stort sett foregår det kjemiske prosesser som er ansvarlige for det som skjer.
 18. En kan jo snu spørsmålet på deg, hva tror du?
 19. Blodet koagulerer og tyngdekraften dra det ned mot hva det nå enn er av kroppsdeler som ligger ned på bakken. Alle celler slutter å få oksygen, noe som fører til misfarging - såkalt marmorisering - når alle de gassene som kommer av celledød bygger seg opp eser man opp og i mange tilfeller sprekker. En død kjøttbit, mangelfull for komplekse impulser eller operative funksjoner. Vannet tørker veldig fort, så innsunkede øyne og generelt innsunket ansikt treffer rimelig fort. Alle muskler slapper av, så du vil se att ansiktet i de fleste tilfeller kan oppfattes som nært skremmende fordi det som egentlig skal være ett menneske får ett morbid dukke-aktig preg. Velger å ikke inkludere noen bilder her inne, det blir for drøyt spør du meg. Lenker vil jeg heller ikke legge inn fordi det kan være mer støtende enn det folk forventer. Google marmorisering, google de fem stadier i forråtnelse, google bilder av ekte lik. <- Gjør deg ett ekte inntrykk, og vær sikker på at det aldri vil sammenligne seg med å se ett dødt menneske på ekte. De aller verste likene jeg har sett er overdose-lik, skum som har frådet fra kjeften og en stygg død som har markert individet som nå er dødt kjøtt er tydelig til stede.
 20. Jeg har jobbet i begravelsesbyrå og kan underskrive på at man ikke ser noe liv i de øynene når noen har dødd. Kanskje en times tid før tårekanalene har tørket ut og øynene med tiden vil synke inn. Sjelen er ett religiøst konsept, ingenting i kroppen tilsier at det er ett realistisk konsept men for å kunne dømme noen til evig tortur i helvette i etterlivet krever det jo at man har ett eller annet som kan føres dit.
 21. Du understrekte det motsatte av hva du sier nå. Du sa bokstavelig talt dere menn, og om du tror at skoen passet så kan du slå deg til med ro at den ikke gjorde det. Du ble motsagt, håndter det. Men for all del, lev ett liv i bitterhet uten refleksjon over egen atferd og utgangspunkt i bedring.
 22. Eller når du ønsker å beskytte din identitet når du bruker nettet.
 23. Generaliserende, og din oppfattelse av det her emnet kan være preget av dette narrativet. Kan være verdt en tanke å se innover, hvorfor har du denne oppfattelsen? Kan det ha noe med at du møter menn med den holdningen og dermed får en bekreftelse på ett allerede etablert narrativ? For hva det er verdt; hvis det her opptar deg såpass burde du revurdere dette tankesettet. Det finnes ingen som vil lese det her innlegget å se sitt bedringspotensiale. Fordi du generaliserer halve befolkningen og det blir så tynt at ingen tar det seriøst.
 24. Denne knappen er ikke tilstedeværende, vil tro det er pga. følgende svar. Takk likevel! Hei og takk for det! Det var noe sånt jeg spekulerte i, hadde håpt at noen visste litt om hvor lenge. Kan vel anta at det ligger på noe sånt som 1 uke? Igjen takk for det, det var også dessverre slik at det er en slags tidssperre for å sende PM også, så jeg tydde til å poste dette emnet. Takk til dere begge for svar. 😄
 25. Nei det gjør vi ikke. Her kommenterer vi på hans egne ytringer, svarer på hans egne spørsmål og reagerer på hva som helst annet vedkommende kaster ifra seg. Det at folk anklager for a, b og c tar ikke bort fra resten av de gode, konstruktive og behjelpelige argumentene og bidragene resten kommer med. ''Mange av dere'' er ikke flesteparten i dette emnet engang. Jeg kommer ikke til å kommentere den selvmordskommentaren din engang, så lite konstruktivt og så ignorant som den var.
×
×
 • Create New...