Jump to content

JoeDassin

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JoeDassin

 1. Så flott at det hjalp, bare hyggelig Jeg har også en LG-oled 65" (noen år gammel) og den er helt super mtp. bildekvalitet. Vil tippe du blir fornøyd Kan også anbefale å legge til en lydplanke/høyttalersystem etterhvert hvis du ønsker mer "trøkk" når du ser film. Finnes gode lydplanker til +-5k
 2. Ved plassering av tv i lys-stue bør du ha fokus på hvor lyssterk skjermen er (måles i nits), og hvor mye gjenskinn det er i skjermen. Det er ofte verdt å bruke noen tusen ekstra på en tv med bra anti-refleks når den skal stå i lys stue. OLED gir best bildekvalitet, men den er som oftest ikke like lyssterk som f.eks. Samsungs QLED og andre LED-paneler i middels/høy prisklasse. I tillegg er det en liten fare for innbrenning med OLED hvis man ikke er oppmerksom. OLED er som regel dyrest. Jeg ser nå at Phillips 75"-modellen du linket til ikke har så gode anmeldelser, mye "Backlight-bleed" f.eks. Da ville jeg nok styrt unna denne så lenge budsjettet tillater det Mine anbefalinger basert på erfaring og objektive data fra rtings.com: Samsung QLED Q70T 75" (12.990) Gjenskinn: 5.3% (lavere er bedre) Lysstyrke: 450-500 nits (høyere er bedre) Kommentar: modellen har ikke den beste anti-refleksen eller lysstyrken, men den er ellers en veldig god tv. Jeg vil tro at denne modellen er et mye bedre kjøp enn Philipsen du linket til, ettersom den har 4,7 stjerner og 100+ anmeldelser på Elkjøp. Denne passer også til budsjettet du nevnte. Samsung QLED 80T 75": (16.990) Gjenskinn: 1.3% Lysstyrke: 400-700 nits Kommentar: modellen har ganske merkbart bedre anti-refleks og lysstyrke. Samsung QLED Q90T 75": (17.990) Gjenskinn: 1.3% Lysstyrke: 600-1400 nits Kommentar: Jeg har denne modellen (fjorårets) og er veldig fornøyd. Tven står ved siden av et vindu og fungerer bra selv ved direkte sollys. Den er riktignok over budsjettet du nevnte men tenkte å inkludere den slik at du kan få best mulig oversikt. LG OLED 65" (15.990) Gjenskinn: 1.5% Lysstyrke: 681-817 nits Kommentar: Komplett har Clubtilbud på fjorårets Lg-OLED modell til en ganske grei pris (ifht. andre OLED modeller). Denne er absolutt å anbefale om du ønsker best bildekvalitet. Egner seg bra til film. Den er riktignok 65" kontra 70 som du ønsker. Alle modellene nevnt har støtte for HDMI2.1, slik at du kan bruke PS5/xbox med 4k@120FPS. Det finnes naturligvis andre gode modeller og merker annet enn LG og Samsung å velge blant, men der har jeg ikke noe grunnlag til å anbefale noe dessverre. Håper dette hjalp kjøpsprosessen still gjerne oppfølgingsspm.
 3. Hva skal du bruke Tven til? f.eks. Film, vanlig tv-kanaler/serier, spilling, sport eller en kombinasjon? Skal tv plasseres i et mørkt rom eller i en lys stue i nærheten av vindu? Min egen erfaring er at man aldri får kjøpt for stor tv. Anbefaler deg å bruke Rtings-Tv kalkulator for å beregne optimal skjermstørrelse ifht. avstand. Med 4m i avstand kan du fint ha 85"+ så lenge du har plass til det. Uten at jeg har erfaring med den spesifikke modellen du linker til så virker den som et bra kjøp med tanke på prisen, hvertfall mtp. anmeldelsene. Hvis du er interessert i film eller ønsker best mulig bildekvalitet er OLED å anbefale. Komplett har tilbud på en Philips 65" OLED. OLED egner seg godt i mørke rom. Hvis tv plasseres i lyst rom kan det lønne seg å ha en lyssterk skjerm med god antirefleks-belegg. Her har jeg god erfaring med Samsungs QLED-modeller.
 4. Hvis du har mac kan du prøve Carbon Copy Cloner https://bombich.com Den er riktignok ment for å lage backuper men funker også til å klone og kopiere disker.
 5. Bestilte PS5 Optisk på Elkjøp 10.des med prioritert frakt (69kr). Fikk ordrebekreftelse 10:12. Den er ikke sendt og har fortsatt status som "Bekreftet", noe som er rart da folk som bestilte 20 minutter senere allerede har mottatt den. Virker som at enhetene de hadde på lager den 10. ble sendt til tilfeldige ordrer, slik andre tidligere har påpekt. Det har blitt sagt at Elkjøp sender resten innen 15.des, så ville ikke blitt urolig før etter det.
×
×
 • Create New...