Gå til innhold

Hjelperytter

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hjelperytter

  1. :utakt skrev (10 minutter siden):

    Noen centimeter snø i Osloområdet, og det er fullt kaos på veiene. En ting er nå alle  disse kjøtthuene som legger ut på sommerdekk på snøføre. IQ er mangelvare hos en del folk. Men når jeg ser bilder av rutebusser som kjører seg fast i byen, da begynner jeg jaggu å lure. Ruter påstår bussene har riktige dekk, så da er det kjøreferdighetene det står på? Jeg har bodd flere steder i Norge, med mye hardere vintre enn her i Oslo, og dette tullet med at kollektivtransporten stopper opp ved ethvert snøfall skjer ikke andre steder. 

    Makan. 

    Elbusser står, mens de på diesel går. Jeg kan lite om motorer, men det kan ikke være tilfeldig. Dekkene er nok de samme på begge busstypene.

  2. Beboere kan ikke parkere her, selv med gjesteparkeringsbevis. Samme i vårt borettslag, gjesteparkeringsplasser er for gjester som besøker noen i borettslaget. Beboere har gjestepakeringsbevis som de kan låne ut til gjester.,

    Den tredje figuren på skiltet er for å hindre at beboere parkerer sine egne biler/bil nr 2 eller firmabil på gjesteparkingsplassene, disse har nok faste parkeringsplasser som skal brukes.

     

  3. Selv om en ikke kan forsvare det Hamas har utført, har Isralels regjering lagt grunnen til det som skjer. Dette med sin behandling av palestinere, bosetninger på vestbredden, behandling av al-aqsa moskeen i Jerusalem, Forstår godt de palestinere som går i støttetog for dette. 

    Palestinske liv har ingen verdi for Netanyahu, men han ønsker helst å fordrive dem helt ut av Israel, Palenstina. Litt på samme måte som jødene ble drevet ut for ganske lenge siden. 

    https://www.newsweek.com/netanyahu-haaretz-israel-gaza-blame-attack-1832963

    Dersom, Israel ønsker seg varig fred, må de også ønske at palestinere skal ha et bra liv der, og ikke sperre dem inne i åpne fengsel. 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  4. RRhoads skrev (4 minutter siden):

    Det er ganske høy oppklaringsprosent på drap i Norge. Det er bare et trettitalls uløste drapssaker siden 1990. Mener å ha lest at oppklaringsprosenten er på 97%. Da går det ikke på flaks.

    Angående dette. De aller fleste drap i Norge blir begått av noen nær relasjon til den som ble drept. Det gjør enklere å oppklare drap. Sjeldent at det er kompliserte saker.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5. På denne og andre kraftstasjoner skal det være et eller flere nødsystem, så selv med utfall av ekstern strøm fra nettet, skal dette driftes. Det skal være batterier, dieselaggregater eller nødstrømsaggregater eller andre løsninger, som sikrer strøm til drift av kraftverket. 

    Hvorfor dette ikke fungerte vet man ikke, men hadde Hafslund Eco testet slike flomluker jevnlig, ville dette blitt avdekket. Driften av kraftverkene styres kun etter profitt., Beredskap, testing, reservedeler etc kuttes helt til benet, da dette er en kostnad som ikke gir noen inntekt. Regelmessig skarp testing av nødsystemer  koster penger til mannskap og gjennomføring, samt at vann ikke går gjennom turbinene.

    Flomlukene var sikkert ikke testet på en god stund.

    Dessuten burde flomlukene blitt åpnet lenge før den eksterne nettet forsvant, men da renner vannet ikke gjennom turbinene og Hafslund Eco går glipp av inntekter.  

     

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  6. Jeg opprettet min epost ifm det som da kaltes mobilt bredbånd. En liten dings med sim kort og som ble koblet til usb (så vidt jeg husker)

    Det var vel på slutten av 90 tallet. Da var det sikkert samme type avtale som du hadde.

    torob skrev (3 timer siden):

    Har ventet på at dette ville skje. Enten at det ble betalt tjeneste eller lagt ned. Derfor har jeg heldigvis faset ut online.no adressene for lenge siden, men har beholdt kontoene med videresending om det skulle komme noe e-post til dem.

    Telenor har sin fulle rett til å ta betalt, men synes måten det gjøres på med så kort varsel er veldig utspekulert. Hadde de varslet det f.eks. ett år i forveien, så hadde hvertfall folk hatt bedre tid til å bytte leverandør og fase ut online.no adressene.

    Jeg opprettet forøvrig min først online.no e-post for over 25 år siden under noe som het "Epost for alle" og der står det i vilkårene at det kan endres til betalt tjeneste med 3 måneders varsel. Og så vidt jeg vet har jeg ikke fått noe varsel om endring i disse betingelsene.

    Se https://web.archive.org/web/19991012163101/http://nextel.no/efa/907004195.16827.html

    Jeg har forøvrig heller ikke fått noen e-post med varsel om prisendringene, har bare lest om det i mediene.

    Telenor kunne med fordel ha løst dette på en mye bedre måte. For det første lenger varslingsfrist, som nevnt. Men også valgt å beholde ett gratis alternativ med begrensninger (f.eks. uten spamfilter og mindre lagringsplass).

    Jeg forstår at Telenor har behov for å gjøre endringer av og til, men det er måten det gjøres på som blir feil. Dette er jo oppskriften på hvordan man skal skape flest mulig misfornøyde kunder på kortest mulig tid.

    Så til slutt, for de som ser etter en annen løsning så kan ett tips være å opprette ett eget domenenavn og e-post hos Domeneshop. Har selv benyttet dem i snart 20 år, og er godt fornøyd med løsningen de har. Ett .com domene og 20 e-post kontoer koster ca 270kr per år, som er nesten halve prisen av hva man må ut med for kun en konto hos Telenor.

    En annen veldig positiv ting med det å ha e-post på eget domene, er at man da står fritt til å bytte leverandør og beholde adressen hvis man ønsker det.

     

  7. Styret ansetter vaktmester. GF har ingen rett til å vite noe om lønn. Ei heller resten av arbeidsavtalen.

    Driftsinstruks er noe kan være offentlig, dvs sånn som arbeidsoppgaver, når beboere kan ta kontakt

    Det er et ordinær ansettelsesforhold som alle andre i samfunnet. Selv om du bor i sameiet, borettslag, er ikke du arbeidsgiver. Like lite som jeg har rett i innsyn til kommunens folk avtaler, like lite har du rett til innsyn i dette.

     

  8. Fikk epost fra Telenor om dette nå nettopp og krav om betaling fra 1. juni.

    Er jeg pliktig til å betale? Jeg tenker at jeg ikke gjør noe og så vil Telenor måtte slette / stenge kontoen. Det er ikke meg som må si opp av epost adressen og være den aktive parten?

    Jeg har gått over til gmail og satt opp outlook 2007 til  den nye adressen. Litt plunder, men med hjelp fra diverse sider på internett gikk det greit 

     

  9. Serpentbane skrev (11 minutter siden):

    Hvis dette stemmer så betyr det at denne klossen passerte fronten, flere lag med russisk luftvern, fløy 500 - 1000 km avhengig av hvor den tok av, og traff et viktig militært mål kloss inntil Moskva. I praksis kunne denne trolig ha truffet Kremlin om de hadde satt det som mål.

    Det vil i så fall bety at Russisk luftvern har fått en enorm ripe i lakken, og i alle fall vil være totalt ute av stand til å hamle opp med vestlige fly, for ikke å snakke om mer avanserte missiler.

    For oss som er litt eldre husker Mathias rust som i 1987 fløy et småfly fra vest-Tyskland og landet på den røde plass.

    Sovjetisk,  russisk luftvern har vel alltid vært dårlig.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  10. Enceladus skrev (1 time siden):

     

    Denne er også relevant nå, dukket opp i twitter feeden min og verdt å dele videre:

    Men pengen blir jo uansett overført til nasjonalbanken. Så sånn sett kan man like gjerne donere til linkene i min forrige post. Men det kan jo være fint å ha et direkte mål å følge med på som pengene går til. I skrivende stund er følgende sum innsamlet til anti-dronesystemet:

     

     

    Må en være på twitter for å gi støtte her?

  11. Vaniman skrev (15 minutter siden):

    Frankrikes president Macron. "La sport være sport, uten å blande inn politikk".

    Paris OL i 2024 vil bli brukt av Macron til å fremheve seg selv politisk. Han vil bare at det skal være kun positiv omtale av OL, ikke noe negativt. Samme med Qatar.

    Skulle en skille politikk og sport, må politikerne holde seg unna mesterskap og sport.

    Ellers nettopp et intervju ved Klaveness på CNN. Tøff dame som vet å skille rett fra galt.

    • Liker 4
  12. Vaniman skrev (4 minutter siden):

    Enig i det meste av det du skriver. Det var rimelig å innføre strenge tiltak i begynnelsen av pandemien, da det var mye usikkerhet omkring hvor dødelig viruset egentlig var. Men etterhvert som det viste seg at viruset var mindre dødelig enn først antatt, burde man lettet på tiltakene. Folk flest vet ikke hvor lav dødeligheten faktisk var før vaksine. De kommer neppe til å få vite det heller, for "seierherrene skriver historien", som det heter. Makthaverne var unisont enige om strenge tiltak, politikere, statlige institusjoner, media, og de kommer ikke til å innrømme at de tok grovt feil. Særlig med tanke på de alvorlige konsekvensene, som dagens inflasjon og den økonomiske resesjonen vi nå sannsynligvis beveger oss inn i. På lang sikt kan dette få dramatiske konsekvenser. Mer behagelig å skylde på krigen i Ukraina, da. 

     

    Støtter dette. Tenker akkurat det samme selv.

    Når disse dommene kommer til høyesterett,  vil regjeringen få medhold. Aldri verden at høyesterett tør å stå på menneskerettighetene sin side.

    Det ble pumpet inn enorme beløp i økonomien, og konsekvenser med høy inflasjon og økte renter kommer nå.

    Pinlig at alle skylder på krigen i Ukraina. 

    Det er fortsatt mye spredning av korona, følg dør, men ingen tiltak. Riktig med vaksinering av sårbare grupper,  utover det var det ikke noe behov. 

    Skal en lære av pandemien så må en være åpne om alt.  Først om 30-40 år tror jeg dette kan bli diskutert ordentlig.  Etter at alle politiske ledere osv er døde, og de slipper å ta ansvar.

    Det er ikke uten grunn at erna solberg ønsket 100 år med hemmelighold av dokumentasjonen.

    • Liker 3
  13. For dem som har lyst å sette seg mer inn i Russland historie,  og hvordan de tok over alt landområder rundt,  så er en anbefaling

    https://www.theguardian.com/books/2016/jan/25/the-romanovs-1613-1918-simon-sebag-montefiore-review

    Simon sebag bok om tsarfamilien, Ganske lang bok, jeg tok den som lydbok. Den er relevant for hvordan Russland, og da spesielt hvordan putin tenker. Hvorfor han gikk til krig mot Ukraina og etter hvert andre naboer.

    Ikke spesielt dyr bok som paperback.

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  14. Regenburg skrev (3 minutter siden):

    Russisk avis avslører putins hemmelige plan: ifølge kilder til det uavhengige russiske nettstedet Meduza har Russlands president Vladimir Putin ingen planer om å avslutte krigen i Ukraina, og pønsker isteden på en avledningsmanøver for å forbedre en ny offensiv.

    Ny offensiv

    Men Putin har imidlertid ingen planer om å avslutte krigen, ifølge avisa. Forsøkene på å få til en våpenhvile sies å være en avledningsmanøver for å vinne tid.

    Det russiske håpet skal nemlig være at en ny fullskala offensiv kan settes i gang i februar eller mars neste år - med trente soldater og etterfylte våpenlagre.

    Overfor avisa avviser Mykhailo Podoljak, rådgiveren til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Russlands ønske om en våpenhvile.

    - Tror de virkelig vi ville gå med på det, spesielt med tanke på motoffensiven? En pause for de brutalt knuste russiske styrkene slik at de kan trene noen raskt mobiliserte soldater og sende flere dødsdømte menn til slagmarken? Hvorfor skulle vi ønske det?
     

    Russisk avis: Avslører Putins plan (dagbladet.no)


    Putin drømmer altså om en ny offensiv i februar-mars. Det ryktes også at han er villig til å oppgi Kherson for å få i gang våpenhvile som kan gi pusterom til en slik offensiv. Tankene går til Østfronten i ww2, som var ganske stille i et halvår også, skjønt våpenhvile aldri var i nærheten av bordet der heller. Ukrainerne vinner frem, de må bare få all hjelp de kan. 

     

     

    Putin satser på at trump kommer tilbake. Det gjelder for putin å holde ut til januar 2025.  Da slutter usa (trump) å støtte Ukraina. 

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...