Gå til innhold

Engel99

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Engel99

  1. Pepsimax94 skrev (2 minutter siden):

    Ja, det er kjipt, men sånn er det dessverre 😕 det var ikke karaktersnitt da jeg tok 1. året som privatist da, da hadde jeg drittdårlig snitt, men så lenge jeg hadde 6000 kr. til å avlegge eksamen i emnene kjøpsrett, avtalrett, erstatningsrett, familie- og arverett og menneskerettigheter (så lenge jeg betalte for å ta eksamen) gikk det bra, haha :)

    Hvilken skole tok/tar du bacheloren på?

  2. Pepsimax94 skrev (9 minutter siden):

    Ja det bør man. Da jeg gikk på jussen og hadde akkurat de samme fagene (erstatningsrett, avtalerett og kjøpsrett) fikk vi beskjed om at vi må se hva som er avtalt mellom partene først for å se om det foreligger forsinkelse, mangel osv. :) 

    Ja, men husk at vgs-nivå er noe helt annet enn jussen. Er vel en grunn til at vi får forberedelsesdel på forhånd. 

    Og om vi skulle brukt jussen her, burde vi vel dratt inn Bodum-dommen om at partene har risikoen selv for egne forutsetninger

     
  3. Ja enig. Siden det som selgeren sa var på en måte ikke noe bindende eller klart markedsføring osv om syklene. Hans hovedfokus på syklene var hvor fort de kjørte osv. Så dette med miljøvennlig var noe han bare la til som et lite tillegg, uten å egentlig mene noe med det. Han kunne ikke vite at hovedformålet til M og P var å kjøpe miljøvennlige sykler. 

    Pluss at, tror du vi skal blande inn avtaleretten her når det ikke var tema (nevnt i forberedelsedelen)?

  4. Nice! Har vært innom mye av det samme.

    På forvaltning bomma jeg som sagt, da jeg ikke skjønte det unntaket med at selskapet var offentlig eid av kommunen...

    På kjøpsrett kom jeg fram til at det ikke var mangel fordi han ikke kunne vite at de ikke var miljøvennlige, samt at det utsagnet "husk at ..." kun var ment som en mer metode for salg enn en reell opplysning om tingen. 

    Erstatning kom jeg til at Teo var uaktsom pga alderen. Utviklingen la jeg ikke vekt på, siden det var så få holdepunkter om dette... Foreldrene sa jeg at ikke var subjektivt ansvarlige, fordi de ikke kunne regne med at dette ville skje. Og heller ikke naboene  etter medvirkningsregelen fikk ansvar her. 

    La oss håpe at vi har vært innom noe riktig , trenger god karakter her !!

  5. Synes også den var myye vanskeligere enn tidligere år! Hvorfor har nivået blitt så høyt...

    Tror det stemmer at han ikke var inhabil siden det var eid av kommunen. Men dette skjønte jeg ikke før nå, så der har jeg totalt bommet på oppgaven

    Hva med oppg 2, kom dere til at Teo var uaktsom? Jeg slet med å skjønne om dette med den sene utviklingen hadde noe å si eller ikke.. Jeg kom til at han var uaktsom hvertfall. Og altså fullt erstatningsansvar på ham, og da det objektive på foreldrene for 5 000. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...