Gå til innhold

Hufseguri

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hufseguri

  1. 18 hours ago, Mato said:

    sånn på siden om du venner den lille til lyd så sover de gjennom alt , men om du lister deg på tå med lyden av så blir de vant til det og våkner for ingenting , så med mindre du vil leve i stillhelt i 10-18 år så er det bare og kjøre på med lyd fra ung alder. 

     

    her hjemme klager 11åringen om det er for stille i huset når det skal soves :) 

    Hehe, han tåler en god del lyd - heldigvis! Jeg er ihuga action-fan, så i barselspermisjonen sov han seg igjennom omtrent hele Marvel-universet (inkludert 2 sesonger av The Punisher) mens han lå i babynest på stua :)

    Vi har plutselig kjøpt oss nytt hus, så avventer og kjøper oss heller et skikkelig anlegg når vi har kommet i orden.

     

    • Liker 2
  2. 8 hours ago, plankeby said:

    Det skal funke flott. Er jo åpent kjøp også. Den støtter lyd til to enheter: Så to kan velge hver sin måte å lytte på. 

    Det følger med en lydkabel, den kan kobles i for utgang til headsett på TVen. Lurest er nok å kjøpe en optisk kabel. Det gir best lyd ut. Men test gjerne først med kabelen som er med, som nevnt. Husk å skru opp lydstyrken på TVen til headsett... 

    Optisk kabel:

     https://www.clasohlson.com/no/Exibel-optisk-kabel,-toslink/p/38-8257

    Lyden reguleres da opp og ned på lydplanken eller headsett sin egen volumkontroll. Du vil da få vanlig lyd fra TV sine høyttalere 

    Igjen, tusen takk, skal ta meg en tur på clas når corona tar en chill pill her jeg bor.

  3. 1 hour ago, plankeby said:

    Denne skal være en god sender OG mottaker. Det velges med en bryter om den skal sende lyd (fra TV) eller motta lyd (til stereoanlegg uten blåtann). 

    https://www.clasohlson.com/no/Bluetooth-sender-mottaker/p/Pr387741000

    Da kan du regulere lyden på lydplanken. Forutsetter at den har blåtann, altså at du kan spille musikk på den fra mobil eller brett. 

    Dere kan også ha hvert deres trådløse headsett eller propper, hvis dere allerede har det til mobilen... Eller hva som helst av portable oppladbare høyttalere. 

    Fantastisk,  tusen takk! Hadde jo vært helt utrolig å kunne se film med grei lyd, og også med headsett. Da håper jeg at jeg ikke driter meg ut og kjøper noe som ikke funker 😆

  4. 36 minutes ago, plankeby said:

    Du må ha høyttalere som bruker strøm, hvis du ikke har det må dem ha en egen forsterker.

    Disse kan kobles rett i TV med kabel https://www.hifiklubben.no/argon-audio-tempo-a4-traadloes-hoeyttaler-med-bluetooth/argtempoa4bk/

    Ingen TV bruker å ha blåtann sender, kun mottaker. Altså at TV kan ta imot bilder og annet FRA en enhet og ikke til en enhet.

    For å slippe ledning fra TV (ledning anbefales da det er til svært gode høyttalere) kan det kjøpes en blåtann SENDER ikke mottaker/reciever.

    Tusen takk!

    Men siden jeg har en (billig) lydplanke så kunne jeg ha brukt den? Evt kan du linken til en god blåtann-sender?

    Må trekke ledning under/over en dør, hadde vært fint om det kunne unngås.

  5. Hei!

    Jeg leter etter bursdagsgave til kjæresten min, og innså at vi ALDRI kan ha TV'n på ok volum da vi har en liten en som ligger nært stua. 

    Så jeg tenkte å kjøpe noen høyttalere som vi kan ha nærmere der vi sitter (sofaen), men jeg er helt noob på dette og vet ikke helt hva jeg burde gå for? Har en 6 år gammel Samsung TV som henger på veggen (ikke Bluetooth, men har gamle Apple tv og Chromecast). Vurderer disse https://www.hifiklubben.no/argon-audio-alto5-mk2-kompakt-hoeyttaler/argalto5mk2bk/ men så tenker jeg at jeg har NULL peiling på om de er kompatible eller om jeg trenger ytterligere utstyr? Jeg må vel ha laaaang ledning?

    Noen som kan hjelpe en som har null peiling?

  6. On 11/21/2020 at 9:57 PM, Läkerol said:

    Nå har du vel kanskje allerede hatt oppkjøring, men mitt første tips må være å endre til automat og ta oppkjøring med dette dersom girvalg er et gjentagende problem eller du føler utfordring med dette.

    Ellers sitter resten i hodet ditt. Dersom man ok plassering, girvalg, flyt og sjekker speil skal det faktisk litt til for å stryke. Mange overdriver en oppkjøring og tror sensor er der for å lete etter feil. Det handler om å kjøre trygt og forsvarlig, også skal du kunne trene videre på egenhånd senere. Dersom du klarer å kjøre en times tid i variert trafikk uten å gjøre noen åpenbare feil og være helt gjennomsnittlig på alt kommer du til å bestå. 

    Takk for svar, jeg bestemte meg for å bytte til automat dersom jeg skulle stryke igjen.

    HELDIGVIS fikk jeg en utrolig hyggelig sensor som skravla gjennom hele turen (selv om vi avtalte LITT prat). Hadde terpet mye på økonomisk kjøring og selv om jeg ble kjempestressa da jeg bomgiret en gang så var sensor strålende fornøyd. I retrospekt skulle jeg jo ønske jeg hadde vært mer "til stede" og kost meg, da han var en veldig interessant mann med mange av de samme interessene som meg.

    Det ble altså førerkort på meg også, på 3.forsøk. Begynte å grine foran sensor, jeg var så sjokkert og overrasket. 

  7. Jeg er ny i tråden, men skal kjøre opp for 3.gang denne uken og jeg er så demotivert. Sist sa sensor at det var "nesten perfekt" og jeg strøk på uøkonomisk kjøring (brukte 1.gir unødvendig mye), og selv om jeg nå har jobbet mye med dette så har jeg ikke trua i det hele tatt. Gruer meg til å drite meg ut igjen og høre "det er dessverre ikke bestått denne gangen heller".

    Jeg er over 30 år og har øvelseskjørt i årevis, så det at sensor sier "du trenger mengdetrening" blør i ørene mine, for jeg er den som kjører overalt i familien men jeg er tydeligvis ubrukelig på kjøring likevel. 

    Synes det er så sykt flaut, og det å kjøre opp nesten gang føles ut som frivillig tortur da jeg er overbevist om at det går til hel***.

    Vet ikke helt hva jeg vil med innlegget, men var godt å få det ut da jeg ikke snakker med noen om neste oppkjøring.

×
×
  • Opprett ny...