Jump to content

Wilhelm Tell

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 :)
 1. "Selskaper som Google, Facebook, Twitter, Amazon og Microsoft har de siste årene forståtte kraften som ligger i denne digitale sirkulær økonomien og bygger mange av sine produkter på fri programvare. Ja, du leste riktig, Microsoft er med i listen. Det handler mye om at disse selskapene har en stor portefølje med produkter som de tilbyr som skytjenester hvor fri programvare er en viktig del av grunnmuren." Skytjenester som i sin tur blir brukt som rå data for disse multinasjonale selskapene til å skaffe seg mest mulig informasjon om sine brukere(Big Data). Google, Facebook, Twitter, Amazon, Microsoft etc. er kommersielle selskaper som svarer til sine aksjonærer, aksjonærer som vil ha mest mulig igjen for sine investeringer.
 2. "Det er billig, det er nyttig, og det er med på å redde kloden vår." Hvorfor ikke si det som det er, at vi er rett og slett i ferd med å tømme kloden for de nødvendige grunnstoffene for å kunne gjennomføre den 4. industrielle revolusjon, hvor absolutt alt skal drives "bærekraftig" elektrisitet.
 3. Bruk av kryptert kommunikasjon kommer bare til å bli mer og mer utbredt i en verden som blir stadig mer totalitær.
 4. Et Norge med et byråkrati som ikke prioriterer å utdanne menneskene med den nødvendige teknologiske og realfaglige kompetansen landet trenger. "Selv om Norge bruker mye penger på utdanning, mener Spetalen at vi har utdannet en masse akademikere det ikke er bruk for. Han kaller dem "dragefangere" fordi han mener de ikke gjør noe produktivt arbeid.- Vi har utdannet for mange sosionomer og sosiologer. Det er bare tull og tøys. Folk blir lurt til å ta utdannelser som ikke etterspørres i arbeidsmarkedet. Resultatet er at staten definerer behovet og lager jobber til dem. Dette er "dragefangere", og det eneste de gjør er å utdanne enda flere "dragefangere". Det Norge trenger er flere ingeniører, leger, fagarbeidere innen industri og helse - folk som gjør noe verdiskapende."
 5. "Selv om Norge bruker mye penger på utdanning, mener Spetalen at vi har utdannet en masse akademikere det ikke er bruk for. Han kaller dem "dragefangere" fordi han mener de ikke gjør noe produktivt arbeid.- Vi har utdannet for mange sosionomer og sosiologer. Det er bare tull og tøys. Folk blir lurt til å ta utdannelser som ikke etterspørres i arbeidsmarkedet. Resultatet er at staten definerer behovet og lager jobber til dem. Dette er "dragefangere", og det eneste de gjør er å utdanne enda flere "dragefangere". Det Norge trenger er flere ingeniører, leger, fagarbeidere innen industri og helse - folk som gjør noe verdiskapende." Øystein Stray Spetalen.
 6. Et EU hvor de store multinasjonale selskapene bedriver omfattende lobbyvirksomhet for å få forholdene lagt til rette for seg selv, slik at de mer eller mindre kan gjøre som de vil.
 7. Norske faktisk.no driver allerede sensur i samarbeid med amerikanske Facebook. Ikke vestlige Pakistan skal disses for å ville innføre samme sensur som i Norge allerede har innført, mens den norske sensuren skal det ikke snakkes så høyt om, da det ødelegger for Big Techs image i Vesten. https://steigan.no/2019/03/en-skandale-at-faktisk-no-far-betalt-av-facebook-for-a-drive-sensur/
 8. Google hindrer også at download sidene til konkurrerende nettlesere kommer tydelig tilsynet. Søker man opp andre nettlesere enn Google Chrome på Duckduckgo, så får man opp linkene til konkurrerende nettlesere med en gang. Mao. Google misbruker sin enorme markedsmakt for å hindre konkurranse.
 9. Har kontakter i de politiske partiene på Stortinget samt i det enorme byråkratiet. Det er ikke en eneste stortingspolitiker som har kunnskaper eller som har tatt seg bryderiet med å lære seg moderne teknologi og hvilke muligheter denne teknologien gir for overvåking av landets innbyggere. Stortingspolitikere som gjerne har en totalt ubrukelig samfunnsfaglig høyskole/universitetsutdannelse og som ikke skjønner seg på den 4. industrielle revolusjon. I den forrige regjeringen så prøvde de 4 politiske partiene å finne en politiker/politisk rådgiver som kunne snakke om Cybersikkerhet på møte de hadde på Granvollen, de fant ikke en eneste en som kunne noe om dette svært viktige faget.
×
×
 • Create New...