Gå til innhold

SMO

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SMO

  1. Nei, det må være fra bunnen av. Det er egentlig selve «starten» jeg sliter litt med, hvor jeg begynner og hva jeg trenger for å lage en helt enkel nettside. Foreløpig uten innlogging, men dette kan komme godt komme med på et senere tidspunkt. Akkurat nå ønsker jeg bare å vite hvor jeg starter. 
     

    Jeg har sett på tutorial og tenkte å følge denne, er det en dårlig idé? Tenkte det kunne være greit å følge, samt at man kan leke seg litt med oppsettet samtidig som man følger noe som fungerer. 
     

    Takk for tilbakemelding 🙂

     

  2. Hei!

    Har lenge hatt lyst til å lære meg frontend. Både med tanke på potensielle jobbmuligheter, men også fordi jeg synes det kan være interessant fordi man ser fort resultater mens man holder på. 

    Jeg har behov for å ha noe konkret å lage, derfor tenkte jeg å lage en ny nettside til sameiet som kunne hatt behov for en oppgradering. Jeg vet at Wordpress ol. sikkert gjør jobben enda enklere, men mitt utgangspunkt er for å lære. 

    Har sett flere tutorials på YouTube og tenker å følge en av disse for å komme i mål og bli kjent med hvordan dette gjøres. 
     

    - Er dette utrolig tungvint for fremtidige brukere av nettsiden? Blir nok ikke sittende på samme leilighet for alltid, så nettsiden må overleveres når jeg eventuelt selger. 
    - Finnes det en enklere måte å redigere nettsiden på enn å ha helt basic programmeringskunnskaper?

     

     

  3. Evil-Duck skrev (5 minutter siden):

    Sikkert kjedlig å høre, men det er ikke en god ide, om dette og er i et felles parkeringsanlegg vil du best case få en advarsel fra styret eller DSB på rutinekontroll, worst case starter en brann hvor du blir stående erstatningsansvarlig for langt mer enn ditt eget. Så ta den advarslen for hva den er verdt, om du likevel velger å bruke en skjøtekabel og attpåtil en kabelsnelde (som er en horribel ide), pass i det minste på at denne er helt rullet ut før du lader, bare for å minimere risikoen så langt som det går. Men jeg anbefaler å ikke gjør det, å lade på en ikke egnet schuko kontakt (uten 10 amp forvern og type B jordfeilvern) er en ting, men å lade fra ikke egnet stikk, via ei kabelsnelde og enda en uegnet stikk som og effektivt kutter ut den ene sikkerhetsbarrieren du har for varmgang i kontakten på veggen er og forblir en elendig ide, gå heller i dialog med styre å se om det er mulig å få til en forsvarlig løsning på problemet ditt. 

    Edit kom i aller seneste laget. Vi leier i utgangspunktet parkering med elbil-lading. Så jeg tenker at må henvise til dette og få på plass en skikkelig lader. Ønsker ikke scenarioet du forespeiler, uansett hvor stor/liten risiko det er. 
     

    Igjen, flott at du tok deg til til å svare!

    • Liker 2
  4. Simen1 skrev (23 timer siden):

    Jeg har ikke sett noen andre. Men når du først nødlader (altså bruker schuko) så er det ikke mye værre med to stk schuko i stedet for en. Altså skjøteledning. Bare pass på at den er 2,5-kvadrat, har termisk sensor i stikket, skikkelig gummikabel for utendørs bruk og skjerming fra vann. IP44 tåler ikke all verden av surt vær.

    Det er på en leid parkeringsplass i sameiet da til min overraskelse etter overtakelse at parkeringsplass kostet 400k.  Benytter den minst mulig da det er 16 ampere sikring og det er en 10 år gammel defa-boks sikkert tiltenkt strøm til motorvarmer. 
     

    Kan forsøke kabeltromlen du linket til når det er nødstilfeller. 
     

    takk for gode svar!

     

    edit: ser at dette blir fyfy, får høre om utleier av parkeringsplassen vil gjøre en liten investering. 

  5. Noen som har peiling på om det finnes lengre kabler til Tesla sin hjemmelader? Får en ugunstig plassering av selve ladekladden, vil ikke belaste uttaket mer enn nødvendig. Selve kabelen er lang nok, men det gjelder den fra uttaket til selve laderen som er vanvittig kort. 

    310A2B11-4F9E-44EA-9DA6-52F287028C57.jpeg

  6. Husk at det er additiv-væske på disse bilene. Skal skiftes/fylles på 60 000 og 120 000. Sjekk gjerne på kvitteringen om dette er gjort. 
     

    Tanken må du nesten ha bukk for å komme til. Har opplevd flere verksteder som ikke vet hva denne tanken er. Koster ikke mye å fylle på, men det er ikke vits med nytt filter hvis denne er tom. 

    • Liker 1
  7. Takk for gode svar, Simen og  Complexity! Er akkurat det jeg er redd for også, virker som mange har Model 3 som «ventebil» frem til Model Y. Noe verdifall regner jeg med på en ny bil, men det er kjedelig hvis det er en del å spare på å vente 6 mnd. Det er en engelsk Cocker Spaniel på ca. 15 kilo. Blir ikke bilsyk og trives i bur. Mye småkjøring i det daglige, men ønsker å ha muligheten til en lengre tur typ Oslo-Bergen uten å føle at rekkevidden begrenser oss. 

  8. Hva tenker dere om Model SR+ nå? Ser det er levering tidligst november og jeg vil anta det kommer en del av 2021 modellen til Model 3 ut på Finn.no. Bør jeg vente?

    Jeg skal selge dieselbilen da vi kun er to stk + en hund på 15 kilo. Har lekt med tanken om bur i ett av baksetene, eventuelt en bil som dere heller vil anbefale i samme prisklasse ~ 400k. Har selvfølgelig sett på eldre Model 3, men har konkludert med at 2021-modellen kom med en del ting som gjør det til et greit kjøp. 

  9. Hei! 
     

    Kjøpte i desember et MSI GeForce RTX 3060 Ti VENTUS 2X OC. Det har så og si stått ubrukt da PCen ble mindre brukt enn jeg først antok. Vurderer å selge skjermkortet og heller kjøpe et rimeligere når tilgjengeligheten på andre skjermkort roer seg. Så, hva er «greit» å ta for dette nå i dagens marked? Det ble ikke kjøpt for videresalg, men rett og slett unødvendig at det stør urørt. Er det i det hele tatt et marked for disse kortene?

  10. Hei!

    Bor i en leilighet i et sameie. Utelampen på ene balkongen er gåen, og den er ikke mulig å åpne pga. rust (bor ved sjøen). Jeg ser at fastmonterte installasjoner ikke er lov, men så frem det er sukkerbit så har jeg lov? Betyr det også at jeg kan bytte taklampe (ikke krok, men med sukkerbit) selv?

    Var noe tvetydige svar på nett. 

  11. Hei!

    Er på jakt etter en varmeovn, gjerne en som har et pent design som skal stå i stuen for å holde en jevn temperatur. Stuen er ca. 25 kvm i et nyere bygg, men opplever at det er noe kaldt på morgenen. Har sett på produkter man kan ha rett i stikkontakten, men de har som regel dårligere anmeldelser pga. during og støy. Noen som har god erfaring med ovner som ser pen ut, men samtidig kan holde en jevn god varme? Er ikke snakk om mye varme den skal gi fra seg. Pris er ikke så nøye så lenge den er pen og støysvak. 

    Ønsker ikke panelovn da den plassmessig måtte stått bak en sofa.

  12. Kajac skrev (10 minutter siden):

    Jeg har en leilighet på 55 m². Jeg har målt selv, og vet at dette stemmer. For en stund siden kom en identisk leilighet til salgs. Denne var helt lik som min, bortsett fra at den også hadde tilgang til en blindkjeller. Målene på denne leiligheten var oppgitt slik: 

    Primærrom: 55 m²
    Bruksareal: 65 m²
    Bruttoareal: 73 m²

    Hvordan de har fått dette til kan jeg ikke fatte; kan aldri forestille meg at en blindkjeller er en del av verken bruksareal eller bruttoareal. så jeg tror det er mye snusk ute å går. 

    Absolutt, jeg mistenker at disse målingene ikke er helt nøyaktig. Men dette er jo absolutt utslagsgivende på prisen på mindre leiligheter. 

    Vår leilighet:
    Primærrom:54 m²
    Bruksareal:54 m²
    Bruttoareal: 62 m²

    Leilighet under:
    Primærrom:57 m²
    Bruksareal:57 m²
    Bruttoareal: 62 m²

  13. AndersT2 skrev (12 minutter siden):

    Det er nokså enkle måter å regne på buet areal også, alltid greit å dobbeltsjekke.

    Entreprenørene bruker tegneprogram hvor kvadraten kommer ut automatisk. Hvis det er større boligblokk som ikke er altfor gammel, så kan du spørre styret om DWG filen som bør ligge ved FDVen. Den kan du importere i programmer og finne størrelsene enkelt fra dem.

    Supert, da hører jeg med de. Takk for hjelpen!

  14. AndersT2 skrev (4 minutter siden):

    Finnes en enkelt løsning: https://www.biltema.no/verktoy/maleverktoy/maleband/stalmaleband-2000033947

    bredde x lengde = kvadratmeter

    Så er det litt om bod areal osv skal regnes inn eller ikke.

    Det samme kan gjøres på tegningen, men da må man gange opp med målestokken. Kan enkelt regnes ut mot ett mål i virkeligheten.

    Leiligheten er buet, så dette blir ikke like enkelt. Men når entreprenøren prosjekterer, så antar jeg at de vet hvor store leiligheter de skal lage?

  15. Gavekort skrev (1 time siden):

    Har dere skråtak?

    Det er ikke skråtak nei, dette er i 4. etasje og under er 3.

    Kajac skrev (1 time siden):

    Så er deres leilighet 54 eller 57?

    Vår leilighet var oppgitt til 54 kvm, så jeg er derfor interessert i å få på plass disse "ekstra" dersom det faktisk er en realitet ved et eventuelt salg.

    The Avatar skrev (1 time siden):

    Eit avvik på 6,1% vil nok ligge innafor det som er eit avvikt (tek då utgangspunkt i at leiligheita reelt er 57,3 kvm og var oppgitt til 54 kvm).

    Det finnes rettspraksis på at eit avvik på 1,3 kvm på ei leiligheit på 27 kvm ettersom det utgjorde eit avvik på 5,6%. Det blei likevel uttalt av retten at mangelen lå i nedre sjikt.

    Når du tok over i 2011 så er det nok for seint å kreve prisavslag av selgaren.

    Reint juridisk sett så er det selgaren som er ansvarleg for at rett opplysningar blir gitt. Ofte får ein hjelp av meklar eller takstmann til å måle og rekne ut, men ansvaret ligg på selgaren.

    Er du sikker på at det er dei måla som du oppgir til 57,3 og 57,2 som er det heilt rette?

    Som jeg nevnte innledningsvis så kjøpte vi sommeren 2020, så for vår del er det bare en bonus dersom den er større enn faktisk oppgitt. Nei, jeg er ikke sikker på at målene stemmer - jeg har bare fått tilsendt en plantegning ifm. oppgjøret av boligen. I dette området tilsvarer kvm-pris ca. 65 000,-, så det kan fort ha litt å si ved et eventuelt salg. 

  16. Hei!

    Vi kjøpte i sommer en leilighet fra 2011 som var oppgitt til 54 kvm. Nylig ser jeg det har blitt solgt en tilsvarende leilighet i etasjen under som ble oppgitt til 57 kvm. Leilighetene er identisk på plantegning, dog 0,1 kvm i forskjell.

    Leilighet under: 57,3 kvm
    Vår leilighet: 57,2 kvm

    Selvfølgelig bare en bagatell, men 3 kvm kan fort være utslagsgivende prismessig i en storby. Finnes det offentlige registre som har riktige tall, eller er det takstmann som eventuelt kan måle dette? Relativt ny leilighet, så dokumentasjon burde ikke være vanskelig å få tak i.

    Takk for svar 🙂

  17. Sliter med å finne meg et par svarte og blå jeans til herre. Synes alltid de blir for lang og løs i bena. Alternativet er skredder, men det må da finnes alternativer i butikk?

    Kraftige lår, 184 høy og normal kroppsfasong ellers. Ønsker noe ala Pull and Bear sine «carrot-jeans», synd kvaliteten er dårlig på disse. 
     

     

    8CFE756D-9C21-410C-A7A1-ADB44F2D8A1C.jpeg

×
×
  • Opprett ny...