Jump to content

Don Q

Medlemmer
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Subsidiering av El-biler, og enda høyere skatter på Diesel fører til raskere Kinesisk dominans i Bil-industrien. Vest Europa oppgir "frivillig" 100 års forsprang i Diesel-teknologi og "resetter" bransjen til en "felles start" med Batteri-biler. Problemet med dette, er at verdien av vår dieselteknologi kastes på dynga, og vi stiller oss i køen for å få kjøpt råvarer til batterier. Disse råvarene eies av Kina. Dette setter Kina i førersetet. Kina vil heretter prioritere landets egne fabrikker med materialer. Det er også andre grunner til at vi umulig kan konkurrere med Kina på produksjon av batteribiler. Lavere lønninger, lengre dager, og nesten ikke ferie i Kina, gjør det svært lønnsomt å produsere i Kina. Når vi i tillegg kaster vår egen dieselteknologi på båten, så er hele forspranget forsvunnet. Kinesisk dominans i bilbransjen kommer raskere enn Japanerne klarte det for noe år siden. Europa har initiert og signert bilindustriens endelikt.
 2. Solceller og Vindmøller er dessverre et selvbedrag. Spesielt i vindstille, om natten, om vinteren, i gråvær, snø og regn, når cellene er dekket at skit, og nettleia øker, slik at strømmen du må kjøpe om natten koster 10x mer enn du sparer på solceller. "Det er bare å montere batterier" sier optimistene.... Batterier er ikke gratis, Kineserne kontrollerer allel råvarer, og søpledyngene flyter allerede over av "grønnt søppel" fra vindmøller og solceller. Råvareprisene har doblet seg på grunn av vindmøller og solceller dekker nå 2% av verdens strømbehov. Prøv å gjette prisen på vindmøller når kobberprisen 10dobles. ? Solceller og vindmøller fungerer på "laboratorie" skala. I fullskala er det en tragedie. Tyskland har 35000 vindmøller , men INGEN strøm i vindstille. Tyskland er avhengig av sine naboer for å få strøm på en stille dag / natt. Norge stiller lydig opp, og har avgitt halve landet og kontrollen til Acer. Franrike ekspoerterer atomkraft til det gløder i nettet. Dersom Tysklands naboer OGSÅ BEGYNNER Å TUKLE med strømforsyningen... så er tragedien garantert. UTEN GODE NABOER Å SNYLTE STRØM FRA , så er det slutten på die "Energiewende".
 3. Ole Petter tar feil. Vindmøller utgjør ca 0,5% av verdens energiforsyning. For vindmøller å bli en betydelig energikilde er teknisk umulig. Spesielt i vindstille.
 4. Ole Petter bommer stygt i sin beskrivelse av Vindmøllene. Vindkraft sørger pr 2020 for ca 0,5 % av verdens energi. Her er en mye riktigere "facit" enn det Ole Petter prøver å innbille deg. Kull ca 30% Olje ca 30% Gass ca 30% Hydro ca 5% Nuclear ca 3% Diverse marginale innretninger deler de siste 2%, som thermal / Sol / vindmøller / bio osv.
 5. Utrolig at TU gidder å trykke slik dommedags-svada. Det er bare noen dager siden Norske forskere med Svein Østerhus i ledelsen, fastslår at temperatur og Is på norsk sydpolstasjon har vært "Dønn stabil i 40 år".
 6. Skamløs og skandaløs artikkel om "hvordan ødelegge økonomi og natur raskest mulig." Vindmøller ruinerer vestens økonomi på rekordfart, mens vi spiller initiativet over til Kineserne. Forbrukerelektronikk lages med hell i Kina. Når vesten nedlegger sin egen industri, og henfaller til kortvarige løsninger som vindmøller og batterier, så går det raskt nedover. Kina er den reelle leverandøren av forbruksmateriellet til vindmøller og solceller. Felles for begge typer, er at de er på dynga innen 20 år, og tjener seg IKKE inn. Spesielt ikke i vindstille og den mørke årstid. Kina har løsningen på det også. Vi kan kjøpe tonnevis med batterier. Alle verdens batterier kan dog ikke måle seg med et enkelt norsk vannbasseng. Men kineserne ler hele veien til banken. Og sydeuropeisk mafia melker subsidier inntil pensjonskassen er tom. Det blir ikke lenge til. Ingeniører som kan regne, vet utmerket godt at Vindmøller løser INGEN TING. De leverer ikke brukbar strøm. Har en svært kort levetid, og er ekstremt arealkrevende. Vår natur omgjøres til et industriområde for INGEN GRUNN. Vindmafiaen har klart å trollbinde EU til å erklære vannkraft som IKKE bærekraftig. Da er det på tide å våkne .
 7. Equinor har gått fra å være en rendyrket samfunnstøtte, til å bli en fiende av samfunnet. De "Grønne" tiltakene Equinor nå anbefaler vil bli en svøpe og tragedie for Norge og hele verden. De samlede utopiske særnorske tiltakene, CCS, Elektrifisering av sokkelen, Hydrogen + vindmøller - er tilsammen mer kostbare enn oljeinntektene. Equinor har dermed blitt en samfunnsfiende. En håndull "bærekraftdirektører" prøver å sjarmere seg til 100vis av milliarder i statstøtte til diverse tulletiltak og totalt unyttig grønnvasking. Historiens dom vil være meget hard med "Bærekraftdirektørene" i Equinor, som setter nasjonens økonomi og urørt natur på spill.
 8. Dersom man graver litt i denne historien, så tipper jeg at Norges Pensjonsfond er med å betaler for denne moroa. Alle dyre og fantasifulle klimatiltak er støttet av din og min pensjonskasse. Norges politikere stråler i glansen fra penger stjålet fra pensjonskassen.
 9. Nå er det ikke lenge før "det grønne skiftet " søker om milliarder for å bygge vindmøller på månen - og tro meg - de kommer til å få pengene ! Pensjonsfondet lekker som en sil. Instruksen fra regjeringen er at pensjonsfondet skal kaste bort 100 milliarder på vindmøller ganske kjapt. Å bygge på månen er en OK plan. Så blir jorden ikke ødelagt. Pengene går tapt i begge tilfelle.
 10. Absolutt ALT Kjølstad skriver er tull. CO2 kvoter er et selvbedrag. Omtrent som Norske strømkunder som kjøper "opprinnelsesgarantier" . 110% av all strøm i Norge kommer fra vannkraft. Å klare å tulle dette bort, blir nettopp det: "tullete". Kjølstad prater også om "grønn vekst". Dessverre er 97% av alle grønne tiltak - vindmøller - CCS - batteriferger, osv. håpløse tapssluk, som et samfunn kun har råd til , inntil det er konkurs. Som kjølstad sikkert vet, så har alle samfunn som har gått tungt inn i fornybar energi, gått konkurs, og fått ødelagt strømforsyningen. Samfunnet faller tilbake til "sjølberging" og elendighet. I Norge tar konkursen bare litt lenger tid, ettersom vi har 10000 milliarder å kaste bort. Kjølstad "avkles" som nok en "snake-oil / vindmølleselger.
 11. Endelig et "overkommelig elektrifiseringsobjekt." TU har spesialisert seg på å glorifisere tulleprosjekter med batterier. El-sykkel - er dog ikke helt umoralsk bruk av batterier.
 12. Lohrmann tar trolig feil angående unormal smelting. Satelittmålinger viser at innlandsisen LEGGER PÅ SEG. Se siste årene har Grønlandsisen vokst. De naturlige variasjonene på isen er tydelige, det ser vi på gamle bilder fra 1930, hvor isbreene var betydelig mer smeltet enn i dag. Mye tyder på at forkningstipendet er avhengig av et "skremmebilde". Dette er hva myndighetene har bestillt, og herved produsert ( av Herr Lohrmann )
 13. sporstoffet CO2 bør doseres i naturen for å fremme plantevekst. Naturen trives best rundt 1500 ppm. ( som i jura tiden ) Da kan vi brødfø verden uten kunstjødsel.
 14. TU "glorifiserer" CCS - ( CO2 fangst), og ignorerer matematikken som viser at CCS er et håpløst slag i luften. Nasa og IPCC har nå funnet ut at selv Global 10% CO2 reduksjon pga Corona innvirker IKKE på Global CO2. Den har steget med en jevn kurve tvers gjennom endringer i menneskelige utslipp. Regnestykket viser at Corona reduksjon tilsvarer karbonfangst tilsvarende minst150 hele Oljefond. Så om vi hadde brukt HELE oljefondet 150 ganger, så hadde det IKKE vært synlig på CO2 målingene. Det finnes kun ett oljefond i verden, som kaster bort masse penger på CCS. Det skulle etter avtalen vært til vår pensjon og våre barns fremtidige velferd.
×
×
 • Create New...