Gå til innhold

starflame

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av starflame

  1. On 12/27/2021 at 9:04 AM, Aetius said:

    Jepp. Har prøvd HOTAS med både X-56 og Warthog. For førstenvnte feilet throttle ved ankomst, og jeg fikk ny pakke fra Komplett, men inne den tid hadde jeg allerede hatt så mye problemer med å mappe opp sticken at jeg solgte erstatninsgpakken. Warthog likte jeg ikke pga mangel på rotasjonsakse, så den ble også solgt.

    Deretter gikk jeg over til to stk Thrustmaster T16000M I HOSAS, og likte det svært mye bedre. De er god valuta for pengene, men ikke laget for hard bruk, så da høyre sticks rotasjon feilet under landing (MSR full av quant), var det tid for å bestille seg to stk VKB Gladiator Premiums. De er viden kjent som nest beste man kan få, men har en konskruksjonsfeil som gjør at en plastbit på sekundær-triggeren  kan knekke av på innsiden dersom kan trykker for hardt. De sender nye triggere gratis, men man må bytte selv, og det er litt plunder. I tillegg har jeg støtt på et problem med drift i høyre stick, som gjør at jeg må kalibrere den en gang eller to for dagen. Det er heldigvis raskt og enkelt å gjøre vha dens interne prosedyrer - kan f.eks. gjøre mens man er i QT - men det er litt plagsomt likevel.

    Takket være det gode tilbudet på BF har jeg nå to stk Virpil Constellation Alpha liggende i esker ved siden av meg. Konstruert 7. desember, altså nesten to uker etter at jeg bestilte dem. I tillegg bruker jeg en Stream Deck XL og venter på en til. Når den endelig kommer skal jeg mappe opp en til flight og en til "on foot".

    Mht Virpil-ene så er det en ting jeg kommer til å savne når jeg tar dem i bruk: VKB har tre knapper, en throttle og to hjul på basen, mens Virpil ikke har noe som helst slikt. Jeg har brukt dem til å trigge mining consumables, justere mining-laser, justere scan-/ping-vinkel, og missile operator mode. Må finne en annen løsning etter at jeg går over til Virpil-ene. Hadde kanskje vært en løsning å bruke Virpil i høyre og VKB i venstre, men det tenkte jeg ikke på da jeg i lykkerus bestilte to stk Virpil-sticks til 30+ prosent rabatt.

    Kult, jeg kjøpte før BF tilbudet lol, not much lost derimot de var vel verdt det. Gikk du for dual WarBrd bases?

    Den nyeste release-client softwaren de bruker tar litt tid å konfigurere skikkelig, men det er så mye man kan gjøre nå og stille inn bedre enn før. Tror du kommer til å like det, er veldig likt VKB sin.

    Jeg tenkte på å legge til et Control Panel #1 men venter på litt mer content og support i Star Citizen først. Man har også ting som GameGlass hvor du kan bruke en tablet for å gjøre alt det man vil gjøre med det uansett og om du har en leftover tablet eller noen type iPad adder det en del usability uten å bruke så mye.

    Man kan også bruke Shift mode i Virpil softwaren for å gjøre om inputs mens shift mode er engaged, så du kan feks bruke en knapp eller flipper til å bruke en slags ctrl+button combo. SC trenger bedre support for joysticks in general så det er ikke mye å sette opp atm tbh. Jeg bruker mine til missile mode og space brake atm feks.

    Misliker veldig at man ikke kan velge å ha knapper på double tap eller noe slik som man vil selv fordi det ikke fungerer skikkelig.

    De burde heller la oss sette opp profile tabs eller noe for mining/flying/landing/cargo etc så man kan engage feks mining mode fullt ved å bytte profil ingame istedet for i en outside software, så slipper man overlap i inputs om man har en button som gjør flere ting. Når du activater Mining Mode er det også bare for shipet det aktiverer og ikke for dedikerte inputs afaik. Du har samme controller profil for alt, så det hadde vært awesome med mer support der.

    Men mest av alt Virpil alphas gjør det veldig lett og komfortabelt å fly i decoupled mode med slider'ene, men når du engager landing gear så kommer du inn i en pseudo-coupled-mode hvor vectoren du var i låser seg. Veeldig irriterende, men jeg hørte noen som jobber med dette hos CIG har skaffet seg virpils eller noen type joysticks så kanskje de endrer det ut i 2022.

    edit: Jeg prøvde X56 faktisk for en måned før jeg kjøpte alpha'ene, men det var så shit at jeg returnerte den. Mini joysticksene og softwaren deres var forferdelig, throttle er mer for fly-spill uansett og X56'en er 10 år gammel hardware uten innovation, så jeg er glad Virpil og VKB eksisterer. X56 er også ganske dyrt her i landet, så jeg er happy jeg fant bedre. 

  2. On 12/23/2021 at 12:51 PM, Dragonlove said:

    Da kom julepakken 🙂 så da skal det ene Suprim X 3080 kortet få det litt bedre.

    Venter på en sending med noen pads selv nå.

    Hvis noen tenker på hva slags type er best, legger ved en sammenligning av forskjellige her.

    Selv gikk jeg også for Thermalright Odyssey, de ser ut til å være et veldig solid valg.

    183af5z4hlw71.png

  3. 6 minutes ago, Dragonlove said:

    Ja den får man jo ikke før kjøpet er gjennomført.

    Jeg fikk min med en gang etter jeg la inn bestillingen. Mulig de har endret det eller at betalingsmåten min var forskjellig fra din. Ville uansett kun gi noen nyttige ord som kan hjelpe, er ikke interessert i å diskutere blandt spydige toner fra folk som deg. Lykke til.

     

    asdagfdshg.jpg

  4. Jeg hadde bestilt et av disse kortene ved launch og kansellerte i starten av november fordi det ikke virket som om de hadde noen av de. Endte opp med å være heldig å kjøpe et evga ftw3 ultra fra dem i stedet.

    Fikk også 1500kr i verdikode noen dager før jeg kansellerte bestillingen fordi de ikke leverte kortet etter flere ganger hvor de gang på gang sa det kommer "neste uke", mye pga jeg trengte det for jobb og kontaktet dem flere ganger over telefon.

    Håper dere får kortene deres, jeg hadde virkelig ikke håp på dette.

     

    3 hours ago, JumboJarle said:

    Uavhengig av hva som skjer bør alle her ta skjermbilde av ordren/ordrene sine under "min side" på elkjop.no. De kan muligens finne på å plutselig fjerne/endre ordre for alt vi vet.

    Ingenting overrasker meg lenger, forventet ikke slike shady praksiser som det vi har sett av Elkjøp nå.

    Godt tips her; gå inn på https://www.elkjop.no/cms/pakkesporing/spor-din-forsendelse/ og sjekk status på forsendelsen via din Unik ID. Ordrestatusen på din side oppdateres ikke før produktet er levert, den oppdateres på pakkesporingen.

    asagsfgsfg.jpg

  5. 2 hours ago, QUiPS said:

    Her er fra ene 3080'en som jeg har plassert kjøleribber på, fungerer overraskende godt.

    Kommer aldri til å forstå hvorfor backplates er helt flate istedenfor å ha hele være en kjøleribbe likt som en SSD sin.

    Hadde gjort mye for å dra nytte av god airflow i kabinettet og ta bort noen ekstra grader fra hele kortet om hele bakdelen var 20mm høye ribber. Ser veldig bra ut på kortet ditt! Er helt likt det jeg skal sette opp.

    Hvor tykke er padsene som du fester de på ribben? Jeg tenker å bruke 0.5mm pads

  6. Her er en oppmåling av PCB og tykkelse på de steder man burde legge ekstra thermalpads for EVGA 3080 ULTRA FTW3 om noen vil ta vare på. Funnet på r/nvidia.

    Helt til venstre og helt til høyre kan du se de har lagt 3mm pads. Baksiden skal også være 3mm fra det jeg har hørt, og hjelper å flytte varmen bort fra PCBen. Derimot, jeg ser mye råd om å sette på pads under bakplaten og noen skipper platen i favør for kjøleribber.

    Skal teste litt når jeg mottar mine pads, får håper det senker temperaturene litt. Usikker på om 8.5 W/mK thermal paste er bedre enn en 12.5 W/mK thermal pad for GPU brikken. Tenker det må Må lese mer on det før jeg går i gang, virker som om thermalpasten er best men hvem vet.

    1582208564_thermalpads2.thumb.jpg.4714c7c7c99dabc2c766155bd4a5c5d9.jpg

    Fant en tråd som viser en guide på gjennomføring av det hele, samt pad plassering på bakplaten. Veldig nyttig: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/kpwygp/evga_3080_ftw3_ultra_full_thermal_pad_and_paste/P1cOPU1.jpg

    • Liker 1
  7. Har sett en del på crypto mining poster rundt omkring på nettet som viser at minnet på 30-serie kortene går opptil hele 108 grader når det overclockes til 1000+ Mhz.

    Fant ut at dette er ikke bare nyttig for mining men generelt for gaming da du kan bytte ut thermalpads'ene på bakplaten og sette på kjøleribber i tillegg for å senke temperaturen drastisk. Noen går ned fra 100-104 grader til 70-80 grader når de spiller. Fantastisk for stabiliteten på gaming og gjør at du starter å lure på hvorfor bakplatene er flate og ikke har kjøleribber på seg. Spesielt med hvordan ikke engang GPU-Z måler temperaturen på GPUen sitt minne engang. 

    Tenkte å lufte om noen vet hva slags thermalpads og løsninger som er gode å kjøpe her i landet for dette? Noen kjøleribber som er bedre enn andre feks?

    Har nå bestilt noen 40x40mm kjøleribber for å sette på bakplaten og har planer om å handle noen stykk 0.5-3mm 12.8 W/m.k  thermalpads fra aliexpress for å sette på mellom minnet på forsiden og baksiden. Mange her vet om gode løsninger på disse tingene som er nærmere enn kina er og det er kjekt å vite hvordan andre løser ting som dette.

  8.   Kopierer inn kommentaren min fra den andre tråden da den inneholder en del relevant info.

    On 3/21/2021 at 12:09 PM, sycho said:

    Jeg merker utrolig liten forskjell rundt akkurat det der (hvis det er en forskjell i det hele tatt) fra min gamle Acer Predator 240hz til min nye Samsung G7. 
    Og jeg spiller competetive FPS...

    Fra min erfaring er det mye mer merkbart på FPS hvor du må snu kameraet en del som i Overwatch, Titanfall 2 eller Apex.

    "Folk flest" vil aldri legge merke til dette fordi de ikke bryr seg og mest fordi de ikke vet at dette er en greie. Likevel om IPS skjermer kommer seg ned til 0.5ms GtG så er det kun marketing hvor de pusher displayene til det ytterste for å få nye frames vist klarest mulig, decay er fremdeles en greie pga panel typen.

    Kan sammenligne det til noen som spiller League på 60fps/Hz og ikke skjønner hvorfor noen ønsker å spille på 144fps/Hz. De har ikke sett det og forstår ikke forskjellen. Samme opp til 240-280fps/Hz, over 180 begynner det å bli mer en følelse av at spillet "flyter" istedenfor å ha frames, samt at din input latency går ned drastisk når du spiller på høy fps med en høy hz skjerm. Alt føles mer responsivt og du ser jo ting fysisk tidligere enn på lavere Hz/fps.

    Ingen fokuserer på hvor lang tid det tar før en IPS/VA pixel bytter fra 100% RGB hvitt til 53% RGB grå, som tar opptil 18-30ms å fullføre, men det skjer jo når du skyter i et spill ganske ofte. Du opplever det ikke til lik grad når du beveger deg rundt i feks Valorant, kun når du kommer til å måtte skyte og muzzle flashen kommer opp, og siden du ikke beveger kameraet "veldig mye" i forhold til andre FPS som apex eller OW vil du ikke legge merke til det like mye.

    Det har også sannsynligvis ikke mye å gjøre med din evne til å spille, om du spiller comp så er du evnt bare en god spiller med bra gamesense. Det er også verdt å nevne igjen, høyere Hz gir bare flere/raskere oppdateringer, det fjerner ikke decayet som følger hver pixel. Du får mer "flytende" smear eller ghosting på høyere Hz fordi det er så mange oppdateringer. Jeg likte ikke Alienware sin 240Hz IPS heller pga dette. Videoen fra A5hun som jeg linket forklarer og viser dette bra.

    Men når vi kommer til det punktet hvor nvidia har lagt merke til at system latency er et "problem" eller rettere en hurdle å komme seg over, og har lagd Nvidia Reflex som er deres input pipeline som minimerer input og system latency fra systemet til skjermen, samt at de har laget Nvidia LDAT for å måle totalt system latency, så betyr disse 18-30ms after images'ene noe.

    Nvidia skjønner at man som gamer vil presse lav system latency og stabile frametimes, fordi det gjør en forskjell.

    Jeg var innom en nettcafe i Oslo en gang for noen år siden mens jeg hadde AOC Agon IPS skjermen hvor vi spilte Overwatch på 144Hz TN skjermer de hadde. Husker veldig tydelig at det var øyeblikket jeg tenkte "Dette var så utrolig klart å spille med i forhold til det jeg har hjemme", som fikk meg til å starte å undersøke hvorfor min skjerm/pc føltes så sluggish i forhold. Hadde på den tiden en 1080ti og 3200Mhz ram, så det eneste problemet var skjermen.

    Etter det har jeg blitt greit opplært på hva påvirker latency og hvordan skjermer fungerer. Spesielt å spille på 144fps er ganske hakkete for meg i forhold til 200+ fps nå 😄



    I allefall, anbefaler å følge A5hun, han har utrolig informative videoer. Mange som spiller spill på høyt nivå uten å vite noe om hvordan utstyret deres fungerer, som kan lett gi dem en liten edge ekstra om de hadde visst hva de skulle stille på.

  9. 10 hours ago, sycho said:

    Jeg merker utrolig liten forskjell rundt akkurat det der (hvis det er en forskjell i det hele tatt) fra min gamle Acer Predator 240hz til min nye Samsung G7. 
    Og jeg spiller competetive FPS...

    Fra min erfaring er det mye mer merkbart på FPS hvor du må snu kameraet en del som i Overwatch, Titanfall 2 eller Apex.

    "Folk flest" vil aldri legge merke til dette fordi de ikke bryr seg og mest fordi de ikke vet at dette er en greie. Likevel om IPS skjermer kommer seg ned til 0.5ms GtG så er det kun marketing hvor de pusher displayene til det ytterste for å få nye frames vist klarest mulig, decay er fremdeles en greie pga panel typen.

    Kan sammenligne det til noen som spiller League på 60fps/Hz og ikke skjønner hvorfor noen ønsker å spille på 144fps/Hz. De har ikke sett det og forstår ikke forskjellen. Samme opp til 240-280fps/Hz, over 180 begynner det å bli mer en følelse av at spillet "flyter" istedenfor å ha frames, samt at din input latency går ned drastisk når du spiller på høy fps med en høy hz skjerm. Alt føles mer responsivt og du ser jo ting fysisk tidligere enn på lavere Hz/fps.

    Ingen fokuserer på hvor lang tid det tar før en IPS/VA pixel bytter fra 100% RGB hvitt til 53% RGB grå, som tar opptil 18-30ms å fullføre, men det skjer jo når du skyter i et spill ganske ofte. Du opplever det ikke til lik grad når du beveger deg rundt i feks Valorant, kun når du kommer til å måtte skyte og muzzle flashen kommer opp, og siden du ikke beveger kameraet "veldig mye" i forhold til andre FPS som apex eller OW vil du ikke legge merke til det like mye.

    Det har også sannsynligvis ikke mye å gjøre med din evne til å spille, om du spiller comp så er du evnt bare en god spiller med bra gamesense. Det er også verdt å nevne igjen, høyere Hz gir bare flere/raskere oppdateringer, det fjerner ikke decayet som følger hver pixel. Du får mer "flytende" smear eller ghosting på høyere Hz fordi det er så mange oppdateringer. Jeg likte ikke Alienware sin 240Hz IPS heller pga dette. Videoen fra A5hun som jeg linket forklarer og viser dette bra.

    Men når vi kommer til det punktet hvor nvidia har lagt merke til at system latency er et "problem" eller rettere en hurdle å komme seg over, og har lagd Nvidia Reflex som er deres input pipeline som minimerer input og system latency fra systemet til skjermen, samt at de har laget Nvidia LDAT for å måle totalt system latency, så betyr disse 18-30ms after images'ene noe.

    Nvidia skjønner at man som gamer vil presse lav system latency og stabile frametimes, fordi det gjør en forskjell.

    Jeg var innom en nettcafe i Oslo en gang for noen år siden mens jeg hadde AOC Agon IPS skjermen hvor vi spilte Overwatch på 144Hz TN skjermer de hadde. Husker veldig tydelig at det var øyeblikket jeg tenkte "Dette var så utrolig klart å spille med i forhold til det jeg har hjemme", som fikk meg til å starte å undersøke hvorfor min skjerm/pc føltes så sluggish i forhold. Hadde på den tiden en 1080ti og 3200Mhz ram, så det eneste problemet var skjermen.

    Etter det har jeg blitt greit opplært på hva påvirker latency og hvordan skjermer fungerer. Spesielt å spille på 144fps er ganske hakkete for meg i forhold til 200+ fps nå 😄



    I allefall, anbefaler å følge A5hun, han har utrolig informative videoer. Mange som spiller spill på høyt nivå uten å vite noe om hvordan utstyret deres fungerer, som kan lett gi dem en liten edge ekstra om de hadde visst hva de skulle stille på.

    • Liker 1
  10. 16 minutes ago, 6u4rdi4n said:

    Odyssey G7 bruker VA panel. 

    Denne ghosting effekten du snakker om må være veldig individuelt om man merker eller ikke. Jeg merket det ikke på min gamle Asus ROG Swift PG279Q (2560x1440 144Hz IPS) og heller ikke på min nye Gigabyte Aorus FI27Q-X (2560x1440 240Hz IPS). 

    Så 144Hz har 6.94 ms frametime, på 240hz er det 4.16ms. IPS og VA har mye tregere decay enn TN noe du kan se resultatet av på A5hun sine videoer. Jeg anbefaler veldig sterkt at du klikker deg inn og ser den videoen.

    Det er basically flere after images(etterbilder?) på IPS og VA, noe som er mest merkbart på høyere refresh da det er flere oppdateringer i sekundet, men decay-raten holder seg så du opplever mer ghosting jo høyere du går. En gammel 144Hz TN gruser nye 280Hz IPS skjermer, som A5hun sin video viser med eksempler. I videoen sammenligner han også CRT.

    Jeg hadde en 165Hz AOC Agon IPS som når overclocket fra 144Hz til 165Hz, hadde store problemer med dette pga displayet øker strømmen og refresher raskere men dette øker ghosting i tillegg til hvilken overdrive settings man bruker.

    De fleste vet ikke at de har denne typen ghosting da ingen egentlig har utstyret (I videoen viser han hvordan han lagde sitt eget måle utstyr og program for å konvertere lineære gamma verdier til true RGB automatisk) til å måle og mange legger ikke merke til det fordi de vet ikke forskjellen. Da jeg byttet til Omen X 27'en var det veldig klart hvor utydelig det var.

    Noe så enkelt som å gå på gaia starmap og snu dette rundt omkring (trenger ikke egentlig å ha inverted farger slik som A5hun viser), vises det lett hvordan pixlene forsvinner når man beveger kartet rundt. Du kan også bare åpne MS Paint og med 1 punkts cursoren flytter musen rundt fort. Den forsvinner når du flytter musen som er pga ghostingen, altså at pixlene ikke har nok tid til å returnere før en ny frame presenteres. Du får opptil 30ms+ pixel decay på en typisk 144hz eller 280hz IPS skjerm, som gir deg 4-8 after images.

    Ganske stort problem som veldig få er klar over. Nå som vi får raskere og raskere skjermer er dette er ganske stort issue. Er en grunn til at de som spiller esport velger TN skjermer over IPS og VA. Bildet er mye, mye klarere.

    • Innsiktsfullt 2
  11. 7 hours ago, RTXpensive said:

    Noen her som har erfaring med Samsung Odyssey G7 27" parret med rtx3070? Ser Power har skjermen på tilbud til 4999,-

    Hvis du kun skal spille 200+ fps spill på skjermen hadde jeg anbefalt en TN skjerm, IPS har treig decay på pixlene som gir en liten ghosting effect på ting som går fra hvitt til grålig. Typisk når du skyter i Apex og du har muzzle flash, hvis du skyter og flytter musen, og du har 200+ fps vil du merke dette på en IPS skjerm. Har selv HP Omen X 27 og er veldig fornøyd med klarheten.

    Så snart BenQ lanserer en 240hz 1440p med DyAc, og den støtter GSync og Freesync er det et veldig lett bytte for meg.

    Hvis du ikke skal kun spille men også nyte film, evt vil ha rikere farger osv, go for it. De er ganske herlige å se på.

  12. 16 hours ago, BadCat said:

    Alle mine 3080-kort fra ASUS har fått svekket kjøling etter en måneds bruk. Minnetemperatur er gått fra nedre 90-tall til 108-112. 9X celcius var med viftene på 50-70%. 110-112 er med viftene på 100%.

    Før: Legg merke til høyere GPU temperatur pga lavere turtall på vifter.image.png.685e6f686327418d3e8a89cbc1bf12d0.png

    Nå: Legg merke til lavere GPU-temperatur på grunn av høyere turtall på vifter.image.png.cb3fedc091104c45c0e2d7c1de826bc0.png

    Damn, min kommer seg til 102-104. Jeg har bestilt noen pads av forskjellig tykkelse, får håpe det senker ilden.

    Skal sette på noen kjøleribber på bakplaten av GPUen, evt fylle helle med 1cm høye ribber som sitter på sin egen tynne pad for å maksimere kjølingen. Har hørt gode ting om å legge på ekstra og bytte pads. 

  13. Gjorde en liten endring på ting med overclocken på min 8700k, satte BCLK til 200, core ratio til 25 og endret litt på ram timings for system stabilitet ettersom jeg har hatt veldig mye krasjing i det siste og alt ble plutselig fantastisk stabilt, spill kjører bedre og temperaturene ligger lavere. Det gjorde at 3080en booster høyt mer ofte tydeligvis.

    Ettersom HZD er vært veldig CPU intensivt er det en god benchmark for meg nå med bare 3200Mhz ram og 3080 krever en del mer, så ligger CPUen pent på 70-80% usage mens jeg spiller det, mens 3080'en koser seg på solide 2100Mhz så si hele tiden, noen ganger helt til 2115Mhz på bare 975mv. Er satt opp til å bare ligge på 2070Mhz via undervolt curve, men det gir performance så det synger. Har aldri fått mer ut av et grafikk kort før. I spill som er klarer å dra mer av GPU kreftene dropper det til 2085Mhz noen ganger.

    Hvis du ikke har satt på en undervolt allerede, det er vel verdt det.

     

    horizon2100mhz.thumb.jpg.d048c2c6e192f991ab4823b4a25b1604.jpg

×
×
  • Opprett ny...