Jump to content

damidia

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fant denne: "Uten skyld i oppsigelsen Dagpenger fra NAV er ment som en kompensasjon for manglende lønn. Dersom en arbeidstaker blir sagt opp uten at vedkommen selv er skyld i oppsigelsen, typisk ved en nedbemanning, kan arbeidstakeren søke om dagpenger og motta dette etter oppsigelsestidens utløp. Arbeidstakeren må da registrere seg som arbeidssøker hos NAV og vil motta dagpenger fra den datoen som vedkommende registrerer seg som arbeidssøker. Dette gjelder så fremt vedkommende leverer en fullstendig dagpengesøknad innen 4 uker. I slike tilfeller vil NAV be om kopi av arbeidstakerens siste arbeidsavtale." https://www.arbeidsrettsadvokater.no/oppsigelse/oppsigelse-fratredelsesavtaler-og-dagpenger/ Men skal spørre NAV veileder.
 2. Takk for tilbudet. Nå er ikke Vestfold aktuelt, men tenker å se etter jobb i Trondheim kanskje da jeg kan tenke meg å flytte dit. Ble ringt opp av et firma allerede her lokalt, da de hørte rykter om en ny elektriker snart. De var ute etter tre stykker, og ikke vært så mange (norske) elektrikere som har søkt, så jobb skal nok gå bra. Skal intensivere jobbsøkingen etter at jeg har fått en fagprøvedato. Men skal søke om dagpenger sånn i tilfelle, regner det bør gjøres allerede i dag? (oppsigelsen starter i dag) Eller hvordan er det med når man blir sagt opp og dagpenger?
 3. Takk for tilbudet. Blir nok ikke aktuelt med Vestfold, tenker meg Trondheim om jeg skal flytte. Nærmest fått jobbtilbud her jeg bor også, er visst vanskelig å få seg (norske) elektrikere og er en bedrift som har lyst på tre stykker. Skal intensivere jobbsøkingen når jeg har fagprøve dato.
 4. Skulle bare si at det ordnet seg. Var i møte med sjefen i dag. Blir sagt opp da det er forsinkelser på noe prosjekter, så det er lite å gjøre. Men da inkluderer det også 3 mnd oppsigelsestid, nå trenger jeg ikke jobbe i de 3 mnd da det er så lite å gjøre, men får nå lønn for de 3 mnd, så det er bra. Ordnet alle papirer og sendt inn for fagprøve, så regner med det blir innen få uker, også regner jeg med at jeg får meg relevant jobb ganske fort etter det. EDIT: Jeg får betalt i oppsigelsestiden frem til jeg har ny jobb, og i opptil 3 mnd fra November.
 5. Ja, får se hvor det ender. Jeg ender nok å dra i det møtet alene, men skal gå bra tror jeg. Om de ikke vil ha meg med videre, så får jeg vel meg en ny jobb. Men veldig spent på møtet må sies. BaronSlask: Kan ikke skrive flere innlegg i dag. Fagprøven tar jeg opp utenom bedrift, så det er ikke et problem. Må bare betale de 15 500 kroner det koster i prøvestasjon leie og materiell.
 6. Tror det kan bli vanskelig å få en jurist med. Men skal ikke si opp jobben i all fall, men blir å si at jeg skal prøve å finne meg en ny jobb om dette er ønskelig fra deres side.
 7. Får nok ordnet jobb, på østlandet er det skrikende behov etter elektrikere (gjennom bemanningsbyrå). Kan også referere til BAS'er og elektrikere jeg har jobbet med, så går nok bra. Øverste sjef hadde ikke kjennskap til situasjonen, og skal nå i møte med sjefen i neste uke. Virket som om dette var noe installatøren/andre ledere hadde fått for seg, å kvitte seg med meg, ikke noe som sjefen selv hadde tatt stilling til.
 8. Ja, får se hvor det ender. Jeg har som sagt ingen interesse av å fortsette i bedriften om jeg ikke er ønsket der, men vil først sikre meg ny jobb. Så blir jo å si det til dem. Så får man se om de vil ha meg jobbende i noen uker uten å prøve å si meg opp. Regner med å få jobb som elektriker når jeg har fagbrevet i boks, da jeg er super fleksibel og gjerne jobber et par andre plasser i landet også (er åpen på å flytte fra byen jeg bor i, pga jeg trenger noe nytt).
 9. Skal ikke si opp selv (med mindre jeg har skrevet under kontrakt på ny jobb da). Jeg er usikker på om det nedbemannes på elektriker siden, tror ikke det, da de begynner å få større arbeidsmengder nå utover høst og vinter på prosjekt siden. Det har vært lite å gjøre på prosjekt avdelingen, men skal ta seg oppover nå. Hvor lang tid kan det gå mellom nedbemanning og oppbemanning?
 10. Det er ikke nedbemanning på gang. De blir definitivt å ansette flere elektrikere utover høsten/vinteren er jeg ganske sikker på. Vært dødt i sommer da, men er flere prosjekter som tar seg opp nå. Det var en enkelt person som sa det med rettsak, tror han sa det for å presse meg til å si opp. Tror aldri det blir noen rettsak skal jeg være ærlig.
 11. Fikk høre at det var bedre å si opp selv enn å bli oppsagt, var bedre på papiret for fremtiden. Også var det bedre å si opp selv enn å bli oppsagt gjennom rettsak. Men fikk litt forståelse for at jeg kom til å miste dagpenger om jeg sa opp. Fikk også høre noe om at dagpengene kom til å ende til slutt, så bedre å si opp og finne seg ny jobb (ikke at jeg så logikken i akkurat det da).
 12. Jeg velger å ikke melde meg inn da egentlig. Men på neste arbeidsplass. Blir feil for min del også å melde meg inn sånn sett. Nå vurderte jeg å melde meg inn i Krifa da, pga de kun er for juridisk hjelp og partinøytral, og billig. Men vet ikke om jeg hadde fått med meg noen representant da, vet ikke om de holder til i hele Norge eller hvordan det er.
 13. Takk for utfyllende svar. Skal oppdatere etter møte. Regner egentlig med at jeg ikke blir prøvd sagt opp skal jeg være ærlig. Skal ikke si opp selv, det er jeg helt klar over selv, pga det vil fcke til økonomien min helt.
 14. Skal vel nok kanskje melde meg inn i EL og IT. Har egentlig ikke ville melde meg inn pga eneste fordelen jeg ønsket (ut fra prisen man må betale) var akkurat det med problemer på arbeidsplassen. Men, viser seg at det kanskje ikke er så dumt.
 15. Blir ikke å si hvor i landet det er, blir for klart hvilken bedrift det er. Ikke det at de som jobber i bedriften nok vil vite hvilken bedrift det er og hvem jeg er.
×
×
 • Create New...