Jump to content

Phoinix

Medlemmer
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Heller mer mot maskiningeniør akkurat i dag enn byggingeniør men jeg er nødt til å sette meg mer inn i emneplanen og fagene de har for å vurdere bedre. Heldigvis er det en liten stund til. Har en god jobb nå men det er ikke en jobb man burde bli i resten av livet. Nå måtte jeg google Raspberry Pi og se litt på Youtube, virker kult, så noen videor med topp DIY prosjekter, stilig.
  2. Tusen takk for svar og tanker rundt dette. Det er viktig slik du sier; å finne den riktige balansen, hvor mye skal hvert av de punktene man selv synes er viktig vektlegges. Det er klart at man må velge litt med hjertet men nå har jeg blitt så gammel at jeg har et litt mer realistisk syn og tilnærming til dette enn at jeg kun skal gå ut i fra det. For min del har jeg funnet ut dette; Interesse Trygghet/stabilitet Lønn Utviklingsmuligheter/en fremtid Frihet Ansvar Er også interessert i å få til den kombinasjonen med å "være ut i felten" og å få være med å ta avgjørelser i møter, det å ha en stemme. Det får man nok om man har riktig personlighet og viser interesse og kunnskap uavhengig av utdanningsretning, etterhvert. Dette er iallefall de viktigste faktorene for meg, jobbene jeg har hatt har alltid vært en livsstil og det er således ikke noe som begrenser meg. Forøvrig så høres det veldig kult ut det du driver med, en viktig og spennende utdanning du har i tillegg.
  3. Hei, forhåpentligvis får jeg tilbud om en skoleplass til høsten og jeg har egentlig 3 retninger som jeg er veldig interessert i, det er; maskiningeniør byggingeniør dataingeniør det jeg lurer på da er om noen har noen meninger om hva som kommer til å være/er mest etterspurt og ettertraktet i fremtiden? Det er aldri noen garanti for å få jobb men det må være en viss fornuft og man må være litt realistisk når man skal gå for en utdanning mener jeg, og da vil jeg prøve å finne ut av hva det kan være mangel på i fremtiden. Er det noen her som har noen prognoser eller meninger om hva som kan være det fornuftigste valget mtp karrierevei om man vil ha en jobb og en jobb man kan stige i gradene i? Har en bachelor fra før høyskole og fagskoleutdanning i HMS, har arbeidet 10år som styrmann og arbeider nå på land - tenker da kanskje at for min del personlig så hadde det vært lurt med maskiningeniør kombinert med bakgrunnen min så kunne det ha vært en bra tyngde ifht. å søke jobb hos rederier eller noen serviceleverandører i maritim bransje, på annen side så har jeg lest at byggingeniører og dataingeniører kommer det til å være stor etterspørsel etter - her har jeg sett litt på lønn og det virker ikke som dataingeniører tjener så godt? Uansett, jeg setter stor pris på alle tilbakemeldinger og innspill, takk.
  4. God dag, har veldig lyst til å starte på økonomistudier itilleg til jobb, håpet og drømmen er å gå regnskapsfører-retningen for deretter å få tatt en mastergrad (her er det mange muligheter men det gjeveste hadde vært i revisjon). Nå er det 13år siden jeg gikk ut av VGS og jeg kommer nok til å henge litt etter med matematikken og har lyst på litt oppfriskning, ser at Ask Privatist tilbyr fag for kr. 800,- i måneden, er det noen som har erfaring med dette? Har ingen planer om å ta eksamen, hadde kunne kanskje tenkt meg å ta et par eksamener for å oppfylle realfagskravene til ingeniørstudie så synes det er en skam at det koster så mye å melde seg opp men det er et annet tema. Lurer også på hvilke mattefag det lønner seg å ta for å forberede seg best mulig? Da jeg gikk på VGS så tok jeg 2mx men det har blitt til S-matte og R-matte om jeg husker riktig nå, hva anbefales som er litt rettet mot et økonomistudie? Tusen takk for svar!
×
×
  • Create New...