Gå til innhold

A.B.A

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av A.B.A

  1. Comma Chameleon skrev (7 timer siden):

    Der er en nedgradering å gå til denne, ingen tvil om det, men om du virkelig vil ha Windows så kanskje det er verdt det. Husk at Windows laptoper holder seg ikke i nærheten like bra i pris. Jeg har også dårlig erfaring med kvaliteten på lenovo-laptoper (foruten om thinkpad). 

    Air m1 har heller ingen vifte som betyr mindre støy, slipper å rengjøre den innvendig, og en mindre komponent som kan bli ødelagt.

    Personlig bruker jeg windows, Mac og Linux om hverandre. Ser ikke helt hvor problemet ligger hvis programmet er tilgjengelig på Mac.

    Vet ikke helt om det er en særlig nedgradering egentlig... samme lenovo yoga 7 bare med AMD er jo best i test ifølge tek

  2. Comma Chameleon skrev (2 minutter siden):

    Der er en nedgradering å gå til denne, ingen tvil om det, men om du virkelig vil ha Windows så kanskje det er verdt det. Husk at Windows laptoper holder seg ikke i nærheten like bra i pris. Jeg har også dårlig erfaring med kvaliteten på lenovo-laptoper (foruten om thinkpad). 

    Air m1 har heller ingen vifte som betyr mindre støy, slipper å rengjøre den innvendig, og en mindre komponent som kan bli ødelagt.

    Personlig bruker jeg windows, Mac og Linux om hverandre. Ser ikke helt hvor problemet ligger hvis programmet er tilgjengelig på Mac.

    Er det virkelig det? Lenovoen har jo dobbelt så mange RAM, Intel Core i7 sin 11.gen? Ellers så har jo Macbooken fire prosessorkjerner mer enn Lenovoen. Macbooken har bedre skjerm, kamera, mikrofon kanskje(?), 100 mer nits.

    Samme Lenovo-modell (bare med AMD) ble jo også kåret til best i test. 
    Det ble vanskelig for meg nå. Vil så gjerne ha Macbooken, men synes den blir krevende i lengden... kjenner ikke til triksene som gjør denne så «enkel».

  3. Hei,

    Har per i dag en Macbook Air med M1 som jeg er superfornøyd med når det gjelder specs. Men jeg har vokst opp med Windows og synes det er mye mer lettvint og lager «mindre krøll» i digitale program jeg trenger i utdanningen min.

    Skal jeg selge den og gå ca 2000 kr i profitt, og heller kjøpe denne: https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/windows-barbar-pc/215171/yoga-slim7-14itl05-14-barbar-pc

    Specs tror jeg M1 er hakket bedre, men er ikke sikker. Tror Windows er lettere for meg, som kanskje derfor er best nå i studietiden min. Men selger i så fall min M1 med tungt hjerte. Den er så rå og så praktfull!

    Håper på noen gode råd, eller noen som kan bekrefte om gjerne denne Lenovoen faktisk er bedre.

    Her er lenke til Macbook med M1: https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/macbook/254430/macbook-air-13-m18256-2020-stellargra

  4. Hvilken av disse to er best, og vil lage minst viftestøy? Surfing, skolearbeid, videomøter, høyttalere, kamera, mikrofon, hastighet, viftestøy o.l. Jeg føler gjerne intel core er bedre og gir mindre støy?

    Hvilken ville du gått for?

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/windows-barbar-pc/215171/yoga-slim7-14itl05-14-barbar-pc

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/windows-barbar-pc/176885/lenovo-yoga-slim-7-14-barbar-pc-gra

  5. Har drevet i flere timer nå, men uten hell:

    Datamaskinen her i hus har ikke Internett-tilgang, men mobilene og TVen har? Hva på begge datamaskinene (tilfeldig?) kan forårsake at ingen av dem har Internett? 
    Jeg får koblet til Wi-Fi, men uten Internett-tilkobling, sikret.

    Her må det vel være noe med begge PC’ene og ikke wi-fi siden wi-fi funker på andre enheter?

    Kan jeg ha tullet litt med DNS el. avanserte innstillinger som påvirker datamaskiners evne til å koble til Internett?

    Håper noen kan hjelpe meg, er så trøtt og sliten nå.

  6. vidor skrev (10 timer siden):

    Tror mest du har et problem med for moderne WiFi i Lenovoen.

    Du har vel en del muligheter her... En av disse burde fungere;

    • Konfigurer Lenovoen til å bruke kompatibilitetsmodus til AC (egenskaper på WiFi-kortet under drivere)
    • Bytt WiFi kort i Lenovoen til AC
    • Bruk USB AC hvis det ikke funker å bytte internkort (vanligvis NGFF A-kort med WiFi + Bluetooth)
    • Oppgrader routeren din til en som takler både Wifi 6 og AC.

    Hvordan går jeg frem i punkt 1? 

  7. Hei!

    Har nylig kjøpt meg en ny Lenovo Yoga 7 Slim, men merker at Wi-Fi her hjemme popper inn og ut fra datamaskinen, svært ofte, så og si hele tiden. Alle andre enheter i huset er tilkoblet Wi-Fiet, så her er det noe på datamaskinen som er feil.

    Nå har jeg kommet dit at jeg ikke får koblet til nettet i det hele tatt. Når jeg kjører automatisk feilsøking med reperasjon, så ordner den signalet i 1 sekund, og så faller nettet bort igjen «for godt».

    Har forsøkt å resette router, resette nettverkskort, har det nyeste wi fi 6-kortet, skrive noen kommandoer i en logg, avinstallere nettverkskort o.l. Har en mistanke om at jeg kan ha rotet noe borti DNS-greier (men før jeg i så fall gjorde det så falt fortsatt nettet tidvis ut!).

    Før holdt datamaskinen gjerne litt på internettet før det koblet seg ut, men nå får jeg det ikke tilkoblet og fungerende i det hele tatt ... gjerne etter alt jeg har prøvd for å ordne det.

     

    Fikk noen feilmld tidligere i dag ved kjøring av diagnosetest, f.eks 

    «Denne datamaskinen er satt til å koble til ...

    ... Wi-Fi uten å oppdatere innstillinger

    ... WiFi automatisk i fremtiden»

    OG

    «Problem med trådløs kort eller tilkoblingspunkt

    ... Tilbakestill det trådløse kortet

    ... Undersøke problemer med ruter eller tilgangspunkt»

     

    Vedlagt bilde kan også være til hjelp(?)

    Håper noen eksperter her kan hjelpe og foreslå alt!

     

    Tusen takk!!!

     

     

    77B1AED4-AF31-4A3A-A5EB-E1E23DD532F5.jpeg

×
×
  • Opprett ny...