Gå til innhold

Enceladus

Medlemmer
  • Innlegg

    8 565
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Enceladus

  1.  

    53 minutes ago, KalleKanin said:

    Har ikke fått UEVR til å fungere ennå. Fikk masse advarsler++ men fikk tilslutt installert den, men ikke fått den til å fungere.

    Får startet uevr-programmet men når jeg prøver å injecte får jeg svart skjerm. Fungerer dog via Steam, men da med horribel ytelse.

    ( Har Pico og prøver via Virtual Desktop)

    Husk å velge openxr og ikke openVR i UEVR instillingene hvis du har Pico.

    Denne tutorialen er kanskje litt gammel nå, men burde fortsatt fungere tror jeg?

     

    Jeg har Quest 3 og streamer med virtual Desktop. Funker fint uten ytelses problemer gitt at en har riktige innstillinger i virtual Desktop og en god ruter.

    • Innsiktsfullt 1
  2. 3 hours ago, Nimrad said:

    Hva for noe rent konkret?

    I spoiler:

    Spoiler

    Noen av ulempene med PSVR2 kan nok oppleves litt urettferdig i sammenligning med Quest 3 nettopp fordi Quest 3 i tillegg til å være en fullverdig spillkonsoll også er så mye mer fordi den er Standalone, AR og Android basert som gjør den utrolig mod vennlig. PSVR2 var kun ment som en tradisjonell spillkonsoll. Så jo det er litt dumt å trekke PSVR2 for akkurat det, men likevel... Dette har veldig mye å si for hvor ofte hver enkelt blir brukt av meg. Quest 3 blir brukt nærmest hver dag, PSVR2 svært sjelden. Det er utrolig lett å gi en demo av Quest 3 til folk eller dra den med til naboen, det er salig bryderi med PSVR2.

     

    Men mine største irritasjonsmomenter med PSVR2 var bla: 

     

    • Den forferdelige ghostingen i visse spill (reprojection) som ikke kan justeres vekk fordi det som oftest ikke er grafikk innstillinger i spillene. På Quest kan jeg enkelt velge en ferdigoptimslisert grafikkinstilling med QGO softwaren eller justere selv etter behov. 
    • Ingen påmonterte hodetelefoner. Dette har vært standard på alle andre VR headsett siden 2016 og er et stort pluss for brukervennlighet.
    • Svært få spill og lite eller ingen annen type software og opplevelser i sammenligning med Meta og SteamVR.
    • Ingen bakoverkompabilitet med PSVR1. Quest 3 er bakoverkompatibel med Quest 1 og 2.
    • Vanskelig å gi en skikkelig demo til folk i full fart fordi øyesporingen må settes opp for en ny bruker. Har opplevd at folk rett og slett bare har gitt opp fordi det tok for lang tid. Så da blir det til at de istedenfor tester Quest 3 eller Valve Index som jeg også har.
    • Må betale for multiplayer! Dette kom helt uventet på meg som en PC bruker! Til og med Quest har gratis multiplayer.
    • Ingen SocialVR, type Rec Room eller VR Chat. Dette er jo et must have i VR! 
    • Øyesporing ble langt mindre brukt enn jeg hadde håpet på i spill :(
    • Kabel er et forbannet bryderi 
    • Ingen nettleser
    • Ingen mod muligheter. Dette er stort både til Quest og SteamVR og resulterer i mengder av kule spill, ville eksperimenter og nyttig programvare.
    • Trackingen fungerer dårlig i litt mørke rom som er for ryddige eller sterile. Dette var faktisk ganske irriterende og gjorde det vanskelig å finne et egnet sted å bruke PSVR2. Dette er ikke et problem med Quest eller SteamVR headsett.
    • På grunn av halo stroppen får jeg vondt i pannen etter kort tids bruk samt stygge merker som ikke forsvinner fort. Men bruker jeg en buff eller annet hodeplagg så løser det problemet. Fortsatt litt irriterende. 


     

     

    Men jeg liker mye med selve headsettet og håper det får et nytt liv på PC når Sony slipper den offisielle software støtten. Ser frem til det!

  3. Men, PSVR2 er ikke dårlig, tvert imot det er et skikkelig bra headsett. Problemet er bare at Sony har både feilberegnet hvor markedet er på vei og tråkket i salaten med alle begrensningene på headsettet, samt at de har gjort en skikkelig drittjobb med markedsføring og spillstøtte. Det er skikkelig synd, for VR kunne trengt konkurransen fra en annen stor aktør.

    Så da er det egentlig bare Valve tilbake av de store som har satset på VR. Men Valve er noen raringer, de kjører langt på vei sitt eget løp og synes ikke å ha noe hastverk. Faktisk legger de opp til Meta Quest suksess på Steam med sin Steam link støtte til Meta Quest.

    Så en soleklar anbefaling til Meta Quest 3 👍 Batteristroppen alene fikser Tek.no sine 2 siste anmerkninger når de ga karakteren 9. https://www.tek.no/test/i/69Q5PO/meta-quest-3 Med Quest games optimizer Softwaren blir jo da karakteren noe slikt som 11/11 😜

     

    Okei. Det var nok VR prat, dette blir litt feil tråd for det kanskje 😅 

  4. Quest 3 er et herlig headset! Jeg fatter ikke hvorfor det ikke blir snakket mer om! Omtrent ikke et ord om det i spillpressen. Helt tyst på gamer.no

    Her har vi et headsett som er slik vi alle drømte det skulle være i VR sin spede begynnelse for ~10 år siden. Bra brukervennlighet, massevis av gode spill, trådløst med standalone og til PC og ikke minst veldig mod vennlig både på software og hardware. Den er også glimrende til film og surfing og den har AR til en brøkdel av prisen av en apple vision pro! Hallo liksom!

    Et par must have extensions er Quest Games Optimizer appen som fikser super grafikk og en batteristropp for god komfort og lang batteritid, og da har man alt man trenger.

    Og det som er så ironisk er at alt dette er latterlig mye bedre enn PSVR2 til PS5 (som jeg også har), den er superbegrenset i sammenligning. Meta har grisebanket konkurentene!

    Så hvorfor får ikke dette headsettet mer omtale!

    Pew pew!

     

     

    Dette spillet ser like bra ut på Quest 3 som på PSVR2 😂

    • Innsiktsfullt 1
  5. 52 minutes ago, oddeh said:

    Ukraina hevder de har ødelagt russisk marinefartøy i Svartehavet
    – I går kveld ødela det Ukrainske forsvaret den russiske svartehavsflåtens minesveiper, sier den Ukrainske marinen på sin Telegram-konto søndag.
    Det er snakk om skipet «Kovrovets», som er en sjøgående minesveiper av typen Project 266M.

    https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/6649b8fde2914c54448e26bf/ukrainas-marine-ukrainske-styrker-har-odelagt-russisk-marinefartoy-i-svartehavet

    🥳

    Nyheten dukket også opp på NRK radio akkurat nå.

    Total ydmykelse for svartehavsflåten! 

    • Liker 5
    • Hjerte 4
  6. Nytt stort Valve spill er her ganske snart. Jeg har hørt om dette i mange år nå allerede. Spillet har tidligere gått under navnene Citadel og Neon Prime. Nå heter det altså Deadlock.

     

    Quote
    • Valve, famous for Half-Life and Portal, is rumored to be developing a new hero shooter game called Deadlock.
    • According to the rumors, Deadlock is a third-person shooter with elements of fantasy and steampunk, featuring big maps and unique abilities.

    https://gamerant.com/new-valve-game-leaks-hero-shooter-deadlock-rumors/

    Kan ikke si at jeg er veldig interessert i dette.

     

  7. Må vel være 15 år siden jeg kjøpte en plate, husker heller ikke hva den siste kan ha vært. Tror ikke jeg har noe å spille den på heller lengre :p

    Men tok nylig bilde av den bittelille samlingen min: 

    20230207_192241.thumb.jpg.068d94a3d5a563c7ad4eb2b463c78c36.jpg

    Mesteparten av det gamle musikkbiblioteket mitt har jeg nok rippet fra biblioteket hehe.

  8. Hvem vinner veddemålet? :p

     

    Quote

    If you are in for the bet, we ought to operationalize it, in some practical terms. Adapting something Ernie Davis and I just wrote at the request of someone working with Metaculus, here are five predictions, arranged from easiest for most humans to those that would require a high degree of expertise:

    • In 2029, AI will not be able to watch a movie and tell you accurately what is going on (what I called the comprehension challenge in The New Yorker, in 2014). Who are the characters? What are their conflicts and motivations? etc.

    • In 2029, AI will not be able to read a novel and reliably answer questions about plot, character, conflicts, motivations, etc. Key will be going beyond the literal text, as Davis and I explain in Rebooting AI.

    • In 2029, AI will not be able to work as a competent cook in an arbitrary kitchen (extending Steve Wozniak’s cup of coffee benchmark).

    • In 2029, AI will not be able to reliably construct bug-free code of more than 10,000 lines from natural language specification or by interactions with a non-expert user. [Gluing together code from existing libraries doesn’t count.]

    • In 2029, AI will not be able to take arbitrary proofs from the mathematical literature written in natural language and convert them into a symbolic form suitable for symbolic verification.

       

    Here’s what I propose, if you (or anyone else) manages to beat at least three of them in 2029, you win; if only one or two are broken, we can’t very well say we have nailed the general part in artificial general intelligence, can we? In that case, or if none are broken, I win.

    Deal? How about $100,000?

     

    • Liker 1
  9. "Insane and stupid" er hva Kristaps Andrejsons i podcasten Eastern boarder kaller Putin sin avgjørelse om å bytte ut Shoigu som forsvarsminister med økonomen Andrey Belouso. Belouso vil ha alt ansvaret for det militære i Russland og innføre planøkonomi i et forsøk på å redde stumpene av Russlands økonomi. Det som derimot vil skje ifølge Kristaps er at korrupsjon og papirarbeid vil bli enda verre og det militære vil få enda mindre å rutte med.

    Ifølge Kristaps maler vestlig media et litt annet bilde av situasjonen med at dette er dårlig nytt for Ukraina og Belouso som et slags geni som skal redde Russlands økonomi. I virkeligheten venter mer kaos, man gjør ikke en slik omveltning midt i en krig i følge Kristops og forventer at det skal gå bra.

    I Podkasten blir det også nevnt at India raner Russland. India får ekstremt billig olje hvor Russland betaler i Indiske Rupees som igjen blir investert tilbake i India. Ifølge Kristaps betyr det ikke så mye at India driter i våre sanksjoner og handler med Russland. Dette er dårlig for Russland uansett.

    Podcast episoden her: https://theeasternborder.lv/podcast/war-in-ukraine-episode-216/

     

    Håper han har rett. Hva tenker dere andre her?

    God sjanse for black Swan events kanskje :)

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 4
  10. Quote

    Estonian official says Tallinn ‘seriously’ discussing sending troops to Ukraine for non-combat roles

    https://kyivindependent.com/estonian-official-says-country-is-seriously-considering-sending-troops-for-non-combat-duties/

    Og

    Quote

    German MPs call for 70km Nato air defence zone around Ukraine

    Cross-party group calls for a safe zone around the country’s borders with Poland, Slovakia, Hungary and Romania

    Men:

    Quote

    However, the German proposal was on Monday rejected by a senior figure in the Social Democratic Party (SPD), Chancellor Olaf Scholz’s ruling party, who said it was “irresponsible” and a “fire hazard”.

    “Protecting Ukrainian airspace via a Nato deployment would go against the principle of not becoming actively engaged in the war,” Rolf Mützenich, the head of the SPD’s parliamentary group, said.

    Jeg forstår ærlig talt ikke problemet her. Dette er jo det riktige å gjøre, altså beskytte Ukrainske sivile mot russisk terrorbombing. 

    Kunne en allianse av villige gjøre dette uten Tyskland og Nato? 

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  11. Google Earth på Quest 3 standalone! Med den eksperimentelle applab appen Earthquest, riktignok. Men det funket mye bedre enn jeg på forhånd hadde trodd. Blir stadig imponert over hva som er mulig på Quest 3!

     

     

    Har økt oppløsning og greier med Quest Games Optimizer.

    Men krever noe oppsett for å bruke appen optimalt. Heldigvis var det lekende lett. Når appen har startet så ligger instruksjonene bak deg. Men må ha god oppløsning her for å lese, så her må en nesten ha Quest optimizer. Ellers er det bare å følge instruksjonene og plotte alt inn i nettleseren i Quest :)

     

    • Liker 2
  12. Hehe!

    Quote

    I’m a good chatbot For the record, the "I'm a good chatbot" in the gpt2-chatbot test name is a reference to an episode that occurred while a Reddit user named Curious_Evolver was testing an early, "unhinged" version of Bing Chat in February 2023. After an argument about what time Avatar 2 would be showing, the conversation eroded quickly.

    "You have lost my trust and respect," said Bing Chat at the time. "You have been wrong, confused, and rude. You have not been a good user. I have been a good chatbot. I have been right, clear, and polite. I have been a good Bing. 😊"

    https://arstechnica.com/information-technology/2024/05/before-launching-gpt-4o-broke-records-on-chatbot-leaderboard-under-a-secret-name/?comments=1&comments-page=1

    • Liker 1
  13. 9 hours ago, Enceladus said:

    Artikkel som følger opp gårsdagens med en rekke eksempler jeg ikke hadde sett:

    https://arstechnica.com/ai/2024/05/is-the-world-ready-for-an-ai-assistant-that-can-laugh-in-your-face/?comments=1&comments-page=1

    https://vimeo.com/openai

    Dette kommer til å bli spinnvilt når den slippes offentlig! 

    • Liker 2
  14. Quote

    Major ChatGPT-4o update allows audio-video talks with an “emotional” AI chatbot

    New GPT-4o model can sing a bedtime story, detect facial expressions, read emotions.

    https://arstechnica.com/information-technology/2024/05/chatgpt-4o-lets-you-have-real-time-audio-video-conversations-with-emotional-chatbot/?comments=1&comments-page=1

    Demo delen av videoen starter ca. 9:20

     

    Quote

    The capabilities demonstrated during the livestream and numerous videos on OpenAI's website recall the conversational AI agent in the 2013 sci-fi film Her. In that film, the lead character develops a personal attachment to the AI personality. With the simulated emotional expressiveness of GPT-4o from OpenAI (artificial emotional intelligence, you could call it), it's not inconceivable that similar emotional attachments on the human side may develop with OpenAI's assistant, as we've already seen in the past.

    her_2-1280x689.jpg.c49249939b43797659b0fb500ef15beb.jpg

    Oh boy! Vi nærmer oss nå raskt sci-fi filmen!

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  15. Er så jævlig lei disse russerterrorsvina! Det er kun faenskap med dette landet. På tide at vesten tar en større og mer aktiv del i Ukraina nå, hvis Ukraina ønsker det så klart. Vi kan bla. starte med å skyte ned alle innkommende droner og raketter i nærheten av allierte Nato land og sende inn vårt eget personell for å avlaste Ukraina i bakkant og opp mot grensa i nord slik jeg har sett vært foreslått her.

     

     

    • Liker 4
    • Hjerte 1
  16. Referrals for Rift spillene mine hvis folk er interessert, har postet på reddit også så førstemann til mølla.

    Spoiler

    Mages Tale: https://www.oculus.com/appreferrals/E-A-S-T/1018772231550220/?utm_source=oculus&utm_location=2&utm_parent=frl&utm_medium=app_referral

     
    The Climb:
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Edge of Nowhere: 
     
     
    Defence Grid 2: 

    Har også til Quest men sparer foreløpig på de til venner.

×
×
  • Opprett ny...