Jump to content

graafell

Medlemmer
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

49 :)
 1. Mulig jeg var lit upresis, mente å mine som en del av 2miners sitt pool (hvis det er riktig begrep). Det kom nettopp inn 11 RVN til min wallet, frukter fra nattens arbeid. Som en kuriositet: er det noe folk her inne miner solo?
 2. Miner litt RVN med 40 MH/s nå (med 2miners). Direkte til egen wallet - hvor lang tid bør det ta før jeg ser coins komme inn? Noen som har kjøpt seg litt BNB? Med Binance sin posisjon så kommer vel den bare til å bli mer verdt på lang sikt.
 3. Revisjon og regnskap sin forklaring er den beste jeg har lest hittil, men selv de er usikre på hva Skatteetaten faktisk mener. Gøy.
 4. Eksempelet til Skatteetaten er jo helt komisk dårlig. Forutsetter mining 2 BTC ved to anlendinger i et år... Det er jo ikke sånn ting foregår. Må sette av noen hundre timer for å holde oversikt.
 5. Ja, og da behandler du utbetaling i BTC på lik linje med utbetaling i NOK. 1 BTC i coinbainse er i praksis det samme som 570 000 kr hos DNB. Jeg sliter med å skjønne det, men jeg er heller ingen skattejurist. Jeg ville nok trodd at belønning i form at BTC fra Nicehash er mer sammenlignbart med belønning i form av aksjer fra arbeidsgiver, hvis vi først skal sammenligne. Har dere noen brukbare kilder som forklarer dette godt? Skatteetaten er ikke akkurat pedagogisk.
 6. Jeg sliter med å skjønne punkt 1 i din forklaring. Hvordan mener du beskatning av kryptovaluta som selges med tap skal håndteres? La oss se på følgende eksempel: Ola miner ETH og blir belønnet i BTC fortløpende i hele 2021. Han sitter på sine BTC. BTC-kursen holder seg rundt 570 000 kr hele 2021. I 2022 selger Ola en solid bunke BTC, men kursen har falt til 470 000 kr. I dette eksempelet har vedkommende skattet for en langt høyere inntekt enn han faktisk fikk. Du nevnte jo dette med lønn - hva skjer med en provisjonsbasert selger som har et dårligere år enn normalt? Han får igjen på skatten fordi han har blitt skattelagt for mer enn det han faktisk tjente (basert på forrige års inntekt). Mener du (og viktigst av alt Skatteetaten) at kryptovaluta er likestilt med tradisjonell valuta? Er det derfor vi tenker ulikt? Jeg tenker det ligner mer på aksjer, men jeg kan ta feil.
 7. Jeg har lest litt fra starten av tråden - må si jeg er usikker på det dere skriver om skatt innledningsvis der. Skatteetaten skriver bl.a. følgende: Hvordan slår dette ut for en som har minet masse gjennom et helt år uten å selge noe og så synker kursen vesentlig? Virker helt urimelig og neppe slik det er tenkt å være. Tradisjonelt handler mange lignende ting om beskatning forbundet med å realisere gevinst, dvs. ikke beskatning før du faktisk omsetter kryptovalutaen til kroner og øre. Forklaringen til Smarte penger virker mer logisk: Jeg ser at Skatteetaten har noen forklaringer på realisasjon på sine nettsider: Det som også irriterer meg med Skatteetatens veildning om krypto er at siste steg er "Finn ut om du er næringsdrivende", men betydningen av dette forklares ikke. Du får en lenke til en side hvor de sier at hobby ikke er skattepliktig, mens næringsvirksomhet er det. Men; IANAL 😅 BTW: Nicehash har muligheter for å "Group payments by day" og exportere alt til en CSV-fil. Vet ikke om det er nytt, men tidlig i tråden mente flere at det var trøblete å laste ned masse loggfiler derfra.
 8. Ser ut til at det hjalp litt: Fanspeed RivaTuner: 80 % PowerTarget RivaTuner: 65 % Max GPU Memory Junction Temp: 98c Hashrate: 85 MH/s Godt å få ned tempsa litt. Usikker på hvor mye tid jeg skal legge ned i å tune ut mer fart - og hva som er praktisk mulig.
 9. Har prøvde meg med ett MSI RTX 3080 Trio X (og et eldre GTX 1080 en stund nå). Ble litt skremt av temperaturen på minnet til 3080-en (108c max ifølge HWINFO). Det kan vel umulig være sunt for kortet over tid? Ser at jeg ligger på max 78 MH/s, noe som er svakt for et RTX 3080. Fant en på Reddit som har gjort dette : Flash bios to MSI Suprime Lock curve on 1125 Memory clock +1300 Power limit +114 Fan speed 70% Noen som har prøvd seg på noe lignende med et MSI Trio X eller annet kjipt 3080-kort? Litt kjedelig å herpe gaming-riggen - særlig i disse tider hvor det sannsynligvis er umulig å få tak i et kort som erstatning til en OK pris..
 10. Det handler hverken om for tunge grafikkinnstillinger eller om jeg har kjøpt spillet. Men til deres info så fikk jeg gratis promokode med RTX 3080. Og nei, jeg har ikke sett clickbait YouTube-videoer om temaet.. Bevegelse i spillet føles grusomt. Måten spillet responderer på input fra mus og tastatur er forferdelig. Sannsynligvis et kompromiss i forbindelse med utviklingen av konsoll-utgavene. "Hackingen" er banal og kjedelig. Det er en subjektiv mening - jeg syns ikke den tilfører sjangeren noe særlig nytt.. Det er bare en annen tolkning av tradisjonell sniking, puzzles og minigames med noen flashy gimmicks. Ubisoft har lansert mye tull de siste årene, men de er ikke alene.
 11. Dette spillet er rett og slett elendig - i hvert fall på PC hvor jeg har prøvd det. Bevegelsene og kontrollene er totalt søppel. Det føles som å røre rundt i en gryte med julegrøt. "Hackingen" man driver med har ingenting med hacking eller IT å gjøre.. Det er også helt ekstremt banalt.. du løper rundt og interacter med dingser og så står det skumle ting som "hashing metadata" mens du gjør det. Jeg hater også hvor hardt de prøver å være relevante og hippe og kule. Fy, Ubisoft. EDIT: Ubisoft provoserer noe så ekstremt. Far Cry-serien er blitt ganske dårlig den også.. (dog, Far Cry 5 er hundre ganger bedre enn Legion). De resirkulerer NØYAKTIG samme oppskrift men med enda penere grafikk og lyd. Både Far Cry 5 og Legion er gode eksempler på tapte muligheter.
 12. Et tips: du bør aldri trykke på lenker i sånne eposter, men heller gå til nettsidene det gjelder og logge inn der. Hvis jeg får beskjed om at min Facebook-konto er hacket så vil jeg alltid forsøke å gå til Facebook.com og logge inn der, ikke følge en eller annen lenke jeg har fått (ikke at jeg bruker Fæisbukk). Etter det kan du lete litt i menyene etter "My logins" eller "View activity" eller noe lignende.. hvis du finner en enhet eller IP-adresse som virker mistenkelig der så kan du logge dem ut. For øvrig kan det være lurt å logge ut alle enheter når du bytter passord - mange tjenester gir deg denne muligheten. Dette med at vanlige folk skal kontrollere autensiteten av domener og epost-avsendere er bare vås. Det stopper kanskje de dårligste aktørene fra å hacke deg, men ikke noe mer. Prøv å skaff dere oversikt over alle domener som brukes av de store tech-selskapene.. lykke til.
 13. Sjekk deg selv med denne siden: https://inteltechniques.com/logger/ Som j-- er inne på, mye kan bli eksponert om deg via nettleseren din. Det er jo naturlig at nettleseren trenger data om deg for å tilpasse brukeropplevelsen, men det kan også misbrukes grovt. Eksempler på nyttig informasjon som kan pinpointe deg: IP (åpenbart at dette kan brukes til å gjenkjenne deg) Språk (norsk.. det snevrer inn søket litt) Hardware og software info (identifiserer ikke deg alene, men sammen med andre opplysninger kan det identifisere deg) VPN-bruk (om du er en person som ønsker å ha personvern eller vil skjule deg) IPv6 lekkasjer (din faktiske IPv6-adresse kan lekke gjennom hvis du ikke bruker Proton-klienten in) Hvis du er interessert i personvern / privacy kan du høre på podcasten hans. Jeg vil også anbefale bruk av tillegg som f. eks NoScript hvis du verdsetter privatlivet ditt.
 14. Etter noe krøll fikk jeg kjørt litt 3DMark også (les mer om det under). Disse resultatene kommer fra et system med en fersk og fullpatchet Windows 10 Pro-installasjon, 3950X og 2x16 GB TridentZ billig B-Die (3200 MHz CL14). Driver versjon 456.55. Dette er første gang jeg kjører 3DMark, faktisk. 😅 Resultatene i spoileren! Så en advarsel: Jeg har hatt en del problemer i helgen, sannsynligvis på grunn av Lian Li vertical GPU mount. På et punkt fikk jeg ustabilitet, CTD og BSOD i hver eneste form for spill, benchmark og videoavspiller. 3DMark krasjet på flere måter og på ulike steder og med ulike feilmeldinger.. artig. Jeg restartet, re-installerte driver, re-installerte Windows osv. Ting begynte ikke å fungere skikkelig før jeg kastet ut vertical mount og satt kortet direkte i PCIe-sporet på hovedkortet. Det ville ikke overraske meg om mange som opplever ustabilitet også kjører vertical GPU PCIe 3.0-kits. Ikke sikkert de kablene er spesielt gode. @Mala: Unifan var et skikkelig godt tips! Ser perfekt ut.
 15. Tja - nå har jeg sikkert ikke prøvd å presse 3080-en like hardt som 1080 Ti-en har blitt, sånn relativt sett. Jeg er ikke så opptatt av sånne stats, men kan notere meg litt i morra - fyre opp noe loggeverktøy og litt sånn.
×
×
 • Create New...