Gå til innhold

Emlyn1971

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Emlyn1971 sine prestasjoner

32

Nettsamfunnsomdømme

  1. Skal bli interessant å se utbyggingen av elektrisk infrastruktur til mange titalls millioner husstander som har innlagt gass i dag.
  2. Hva mener TU med å kvantifisere den norske satsingen i GW og den svenske i TWh? Norges 30 GW må vi anta at er installert effekt, som med 50% "virkningsgrad" gir ca. 130 TWh/år. Det er jo energien vi trenger, så det er mest opplysende å oppgi det.
  3. Dette må være kødd? Har man ikke analysert og testet om cortenstål tåler å stå i saltpåvirket miljø? Tenker ikke først og fremst på Tretten-brua, men likevel. Midtdeler har også en viktig sikkerhetsfunksjon.
  4. Er det ett område det ville ha noe for seg med selvkjørende biler er det ut og inn av garasjer. Dette må jo være enklere å få til og superpraktisk å bare etterlate bilen utenfor og hente den på utsiden. I tillegg får man en plassgevinst siden dørene ikke trenger å åpnes.
  5. Kinesiske konkurrenter? Eierne kan bare flytte mer posisjon til India, så kundene klarer seg uansett uten å betale veldig mye mer.
  6. Ja, det er mulig jeg har misforstått. Jeg har ikke lest det slik at momsen som legges til på støttesatsen faktisk også "støttes".
  7. Ehh, nettopp. Det legges til moms også på støttesatsen, i NVEs eksempel 80% av differansen mellom spot og 70 øre.
  8. "Strømstøtten" dekker 90% av spotprisen, men intet av momsen som beregnes av den totale spotprisen.
  9. Problemet er bl.a. at momsen beregnes av den fulle spotprisen pluss elavgiften på 10 øre, dvs. at den er 77,5 øre av en spotpris på 300 øre. Så med strømstøtte betaler du først 70 øre, så elavgift på 10 øre, så 77,5 øre i moms, så 10% av differansen mellom 300 og 70 som blir 23 øre. Totalt 180,5 øre. I tillegg betales nettleie med moms på drøye 50 øre.
  10. Jeg mener det er en annen diskusjon, om strøm skal være en skatt, dvs. at alle betaler samme pris, men noen får mer tilbake. Siden strøm ikke til nå har vært en skatt synes jeg det blir galt å gjøre den om til det nå. Så får vi heller ta den prinsipielle diskusjonen om dette separat. De som mener at det skal være slik antar jeg at også mener at mva-en skal være progressiv etter inntekt. Og hvis nei, hvorfor?
  11. Fint. Så på en dag som i dag med gjennomsnittspris på 3 kr trenger vi med den nye "støtten" bare å betale ca. kr 2,5 i stedet for ca. 2,75 (inkludert alle avgifter som beregnes fra spotprisen og nettleie). Hurra!
×
×
  • Opprett ny...