Gå til innhold

4711

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 4711

  1. Sikkert et dumt spørsmål men men

     

    Var hos en nabo og kikket litt på sikkerheten på nette, da jeg til min store overraskelse greide og se 4 ting som er koblet til routeren men de bare har 3 maskiner. Alle maskinene i huset der har medlemens navn men det siste hette noe annet som "organisa" pluss noe mer.

    Hvis dette er en ubuden gjest kan jeg finne ut litt mer rundt vedkommne før vi kaster han/ho ut??

    8133130[/snapback]

     

    Det er ingen grunn til å finne ut noe mere om vedkommende. Det er abonnentens ansvar å ha et sikret nett, for å unngå missbruk.

     

    Her er standardopplegget for å få et sikrere nett :

     

    På ruteren:

    1. Skru av broadcast

    2. Sett på kryptering (f.eks. 128bit WEP), også på PC'ene

    3. Sett på MAC-filtrering

    4. Forandre default system-passord

    5. Sjekk at brannmuren er skrudd på

     

    Alt dette bør står omtalt i manualen til ruteren.

  2. Har aldri overklokket systemet, nei, men skjermkortet viser som sagt noen ganger artifices under skjermkort.. Kjøpte skjermkortet (X800) brukt for en tid tilbake, men det har alltid vært sånn...

    Men, men, ettersom ATI + Linux ikke ser ut til å være noe bra kobinasjon, så får jeg vel bare spare opp til ett nVidia kort :p

     

    EDIT:

    Prøvde 64bit versjonen nå for litt siden, og der får jeg bare opp feilmelding om at ikke "X- designet" kan lastes inn... Så, noe er tydeligvis galt her...

    8011307[/snapback]

     

    Du bør i utgangspunktet holde deg til i386 versjoner av Linux, da 64bits versjoner kan lage trøbbel for en del drivere og annen programvare. Tror heller ikke det er så stor forskjell i hastighet mellom 32bit og 64bit.

  3. Hei!

     

    Tenkte jeg skulle slenge meg på Linux, ettersom jeg er litt lei av Windows :p

    Derfor lastet jeg ned Ubuntu 6.10 32bit, og smashet det inn på maskinen...

     

    Da oppsto det noen problemer.. For å gjøre en kjapp historie kort, jeg har ett skjermkort som noen ganger gir ut artifices i oppstarten av maskinen, det som jeg da gjør er en kjapp restart, så pleier alt å fungere i Windows...

    Men, i Ubuntu fryser alt sammen like før boot screenen.. Jeg har lagt det inn, og oppdatert via internett til norsk, men når jeg skal fyre opp dette fra harddisken, vises det bare ett "artificsert" boot bilde :p

     

    Noen som har noen anelse om det kan være skjermkortet?

     

    Jeg kan jo slenge til at maskinen kjører BF2 i flere timer stabilt, det som er litt rart :p

     

    Spec. i signaturen...

    8009743[/snapback]

     

    ATI og Linux er bare dritt, så sats på nVidia i stedet. Jeg har ATI X800XL på den stasjonære maskina (WinXP), og Knoppix/Ubuntu har jeg aldri fått dreisen på der i gården.

     

    Har derfor Ubuntu linux på laptop'en, som har i915GM chipsett, og har aldri hatt problemer der. Jeg vurderer å kjøpe et nVidia 7600 GS og hive ut X800XL på den stasjonære.

     

    Fint om noen kan bekrefte mine antagelser om ATI/nVidia, og anbefale et kort som funker rett ut av boksen.

  4. Forresten, har det noe å si hvilket løp du har gått før allmenn påbygg eller stiller alle likt etterpå?. Altså med generell studiekompetanse? Har for eksempel en som har gått helse og sosial før allmenn påbygg samme studiemuligheter som en som har gått elektro eller mekanisk? (sett bort fra at vedkommende går tilbake til den opprinnelige studieretningen sin og blir noe innenfor den)

    7974360[/snapback]

     

    Du har fortsatt ikke sagt noe om hva du vil bli, mr_fuck, og det bestemmer veien videre. Hvis du ikke vet hvor du er, og ikke vet hvor du skal, vet du heller ikke hvilken vei du skal gå.

     

    Du bør vurdere 1) å fullføre den utdanningen du har påbegynt, eller 2) ta vk2 + 3AP (allmennfaglig påbygging).

     

    Sliter du med teori (eller er litt umoden), så velg alternativ 1, for du kan jo alltids søke deg inn på forkurs senere. Fikser du teori, så velg alternativ 2, så slipper du sannsynligvis forkurs, og sparer derved ett års studier. En del vil uansett ha glede av forkurs, da de er svake i teori fra videregående.

     

    Du må derfor finne ut hva du vil, og om du er motivert for teori (gå i bokhandelen og kikk i lærebøkene for fag til de høyere studiene du ønsker).

     

    Lykke til !

  5. Hei! :)

    Er litt redd for at termostaen skal ryke på min og føre til overopphetning i motoren :)

    Så lurer på.. er det best å bytte den før det er forsent?

    Bilen har gått 167.000km

    Eller er dt bare sånn som plutselig kan ryke om den er ny eller ikke?

     

    takk!...

    7882219[/snapback]

     

    Din termostat er sannsynligvis laget slik at hvis den varmefølsomme fjæra ryker, så åpner termostaten helt, slik at du får max kjøling. Dette merkes i såfall godt om vinteren da motoren går altfor kaldt og det blir vanskelig å få det varmt i kupeen (lite varme i varmeapparatet).

     

    Hvis du sjekker, vil du se at det finnes et lite hull på kanten av termostaten, noe som gjør at det alltid vil slippe forbi litt kjølevann til radioatoren, selv om termostaten er lukket. Dette lille hullet bidrar alltid med et minimum av kjøling, og er den eneste kjølingen når motoren er kald (termostaten er lukket).

     

    Hvis du noensinne får problemer med varm motor, skyldes det som regel :

    - Deffekt toppakning (eksos lekker ut i kjølevannet, og vannet begynner å koke)

    - Deffekt vannpumpe (vannet sirkulerer dårlig i radioator, og gir dårlig kjøling)

    - Deffekt viftereim (da virker ikke vannpumpa, vannet sirkulerer dårlig i radioator)

     

    Hvis du kjører skikkelig hardt (rally, bilcross, dra campingvogn over alpene) så kan du ta ut termostaten (ja du leste riktig). Da får du max kjøling hele tiden. Men husk at en motor skal gå ved riktig temperatur (oftest ca. 90 grader), ellers slites motoren KRAFTIG.

     

    Hvis jeg var deg, ville jeg heller vært bekymret for viftereim og registerreim.

    (gidder ikke å dra dette temaet her...)

  6. Ønsker å ha 1GB eller 2GB minne i maskina, og vurderer derfor å fjerne de gamle minnemodulene (2x256MB) og erstatte dem med 1 eller 2 nye minnemoduler.

     

    I følge Intel (http://www.intel.com/products/i/chipsets/mobile/915gm_diagram_760.gif) så skal chipsettet i maskina støtte DDR-333, DDR2-400 og DDR2-533 minne.

     

    Selv om manualen og litt nettsnoking tilsier at maskina skal ha 200-pin SODIMM DDR-333 minnemoduler, så lurte jeg likevel på om noen av dere VET om maskina vil fungere med DDR2-400 eller DDR2-533 minne ?

     

    Gir dette chipsettet hastighetsfordeler ved å bruke 2 minnebrikker i stedet for 1 minnebrikke ?

     

     

    4711

     

    Endret 2007-02-22:

    Ved å søke på produktnummer 315305 (HP NC6120) hos komplett.no, så ser en at komplett.no anbefaler minnemodulene under, så da lønner det seg sikkert å bruke de modulene :

     

    Crucial DDR SO-DIMM PC2700 1024MB (CT12864X335)

    Crucial DDR SO-DIMM PC2700 512MB (CT6464X335)

     

    4711

  7. denne posten skal egentlig være i bærbare datamaskiner. men siden jeg ikke kan poste dær av en eller merkelig grunn, må det bli hær.

     

     

    jeg oppdaget ett merkeligt skjermproblem på min ACER Aspire 1410LMi forledendag. jeg dro ut strømkabeln, jeg skulle sette meg ned i en stol å surfe litt på internett. skjermen var ikke stilt helt rett, så jeg vippet litt på den, plutselig så svartna skjermen for 1sek å kom tilbake igjen. jeg satt å ekprimenterte litt for å finne ut hva det var. jeg fant ut at lysstyrken på skjermen falt. dette har også skjedd når jeg har i strømkabel.

     

    vuderer å ta marskinen ned til butikken og klage.

     

     

    hadde en toshiba en gang, den hadde ikke EN feil i hele dens brukstid.

    6692464[/snapback]

     

    Dette skjedde med en ny HP laptop jeg fikk på jobben for noen år siden også. Det er sikkert bakgrunnsbelysningen som er deffekt. Du bør derfor ta den med til butikken og reklamere.

     

    Dette kan skje med alle merker. Er det sånne problemer med laptop'en, skjer det ofte mens den fortsatt er ganske ny.

  8. Hei!

     

    Jeg klarte ikke å få svar i "skjermkort"-rubrikken så kanskje tenkte jeg det var feil plassert. Så jeg prøver igjen her :)

     

    Jeg har problemer med flere 3D-spill der skyggene er veldig firkantet selv om resten ser bra ut. Jeg kjører alle spillene i 1280x1024 med et ATI Radeon X1900XT 512Mb og har nettopp oppgradert med de siste driverne for sikkerhets skyld. Jeg setter alt på maks i Catalyst Control Center, men det er ingen funksjon som gjelder lys og skygger.

     

    Har problemer bl.a. med Battlefield 2, men der det er verst er med Splinter Cell Pandora Tomorrow. Det ser omtrent sånn ut: http://img.photobucket.com/albums/v224/tenebres/scpd.jpg

     

    Noen som vet hva dette skyldes? Er det bare spillene som ikke er kompatible med kortet? Alle grafikkinnstillingene er jo på maks i spillene.

     

    På forhånd takk!

    6204372[/snapback]

     

    Sjekket om det er noen ny BIOS til skjermkortet ?

  9. har nå gjort det! funka perfekt! tusen takk :D

    6123072[/snapback]

     

    Fint å være til hjelp !

     

    Når det gjelder Windows hører jeg med til de "erfarne" som installerer Windows minst hver 12-24 måned på min Windows PC, da det er det eneste som virkelig hjelper mot alle mulige "rare" ting og "treg" PC (samme gjelder Linux).

     

    Ærlig talt, det tar da bare max 1-2 timer å installere et operativsystem med tilhørende herligheter, gjør det ikke...?

  10. Har en Seagate 250GB S-ATA NCQ 7200RPM som er ca 6 mnd gammel. Har vært veldig fornøyd med denne pga lavt støynivå. Har så og si ikke hørt den, verken i idle eller når den jobber. Men plutsetlig brummer og bråker det noe voldsomt inni kassa her. Oppdaget det for første gang i dag, og den bråker virkelig mye mer enn hva jeg har hørt tidligere. Hva kan dette skyldes?

    6135636[/snapback]

     

    Da ville jeg starte med å laste ned Seagate sin programvare (http://www.seagate.com/support/seatools/) for å sjekke disken.

     

    Hvis du så aner at noe er på gang, ville jeg kjøpe ny disk og kopiere data fra gammel til ny disk, for å sikre meg. Ulyder er første tegn på at mekaniske feil er på gang, og disse vil i såfall bare utvikle seg til det værre...

  11. For det første :

    Sjekk hva verkstedet gjorde når de byttet intercooler. Kanskje de satte inn varmere termostat i samme slengen ?

     

    For det andre:

    100 grader er bare 10 grader mer enn 90 grader, som er vanlig motortemperatur på biler med "vanlig" motor. Siden det er turbo og intercooler, må en regne med at motoren går littegrann varmere. Derfor brukes ren glykol (kokepunkt på 165 grader) på gamle jagerfly (kompressormotorer) og annet hvor det går litt "hett" for seg.

     

    Det er ofte et høyt trykk i kjøleanlegget også, noe som ytterligere hever kokepunktet. Derfor skal du heller aldri ta av radioatorlokket på varm motor for å kontrollere temperatur, nivå osv. Da faller trykket, og har det ikke kokt før, så koker kanskje da (jeg har prøvd EN gang...).

     

    Bruker du minimum halvblanding med vann og glykol, så vil bilen aldri koke, så sant kjølesystemer er OK. Bruk ikke rent vann, da dette gir dårlig smøring av vannpumpa og dårlig korrosjonsbeskyttelse for resten av kjølesystemet, samt lavere kokepunkt.

     

    Sikkert viktig å bruke kvalitetsolje også, beregnet på turbomotorer, på denne bilen.

     

     

    Tror ikke du skal tenke så mye på temperaturen. Det er først når temperaturen øker fort når du drar på bare littegrann, at du skjønner at kjøleanlegget ikke holder mål.

  12. Ok beklager for dårlig information! Jeg hadde

     

    skjermkort: Nividia Geforce 5600xt

    cpu: Intel pentium 4 2,8 ghz

    hovedkort: Aopen...

     

    NY:

     

    Skjermkort: Radeon.....

    cpu: Amd Athlon 3700+

    hovedkort: MSI.....

    6116566[/snapback]

     

    Dette bekrefter bare det jeg tidligere sa. Her har du fullstendig byttet arkitektur. Ikke rart du sliter. Du må installere alt på nytt, men husk å ta vare på gamle data !

  13. Du må nok installere Windows på nytt.

     

    Du kan bytte CPU uten å installere på nytt, men drivere for skjermkort og hovedkort fra det forrige hardware oppsettet passer ikke til det nye oppsettet. Husk at installasjonen på harddisken din egentlig er for en annen maskin enn den du har nå.

     

    Du bør kanskje vurdere å installere på en ny harddisk, og bruke den gamle disken som datadisk. Da har du tatt vare på alle de gamle dataene dine også. Du kan eventuelt sette disken inn i en annen PC, og mellomlagre dataene der (kopier dataene over til denne PCen sin harddisk), mens du reinstallerer Windows på den gamle disken. Etterpå flytter du over dataene fra den andre PCen til den "nye" via nettverk eller DVD eller noe.

     

    EDIT:

    Du sier ikke noe om hva slags hardware du hadde, og hva du har nå. Det bør du gjøre, for å få best mulig hjelp. Det er mange som ikke gidder å svare, når informasjon for å kunne gi gode svar ikke er oppgitt.

×
×
  • Opprett ny...