Gå til innhold

Anonym3

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Anonym3

  1. Jeg løste oppgaven på MacBook, hvor jeg hadde lastet ned en «urdu tastatur». Brukte urdu skjermtastaturet, men jeg hadde på forhånd gjort meg kjent med tastaturen og visste dermed hvor de ulike bokstavene var. Jeg trengte derfor ikke å ha «skjermtastaturet» oppe, og skrev fritt. Men ta det selvfølgelig opp, om du vil dobbelsjekke at du bruker riktig bokstav. Skrev også ut urdu alfabetet på ark hvor jeg ved siden av hver bokstav skrev hva jeg skulle trykke på tastaturen for å få «denne» bokstaven.
  2. Hei. Om du allerede kan alfabetet og klarer å koble ord sammen så er du allerede kommet veldig langt. Jeg ville fokusert på å finne små urdu historier (korte) og lese en historie hver dag. Dette vil både gjøre deg til en bedre leser, men samtidig vil du også forstå grammatikken og forstå bedre hvordan man skal skrive riktig urdu. Det beste tipset er vel å løse gamle eksamensoppgaver! Nå har eksamensoppsettet blitt endret, da jeg hadde eksamen var det litt annerledes med kun 4 oppgaver. Derfor vil det nok ikke være så hjelpsomt å få min besvarelse. Fokuser heller på å øve på å løse de gamle eksamensoppgavene som ligger på udir. Lagre alt du gjør, husk at dette kan du bruke under eksamen! Lurt å løse oppgaven og deretter la noen «rette» den, f.eks. foreldrene dine (om de kan skrive og lese urdu). Håper det hjalp, masse lykke til!
  3. Hei! Jeg hadde eksamen i Bergen. Eksamen gikk veldig bra, jeg fikk 6 på både muntlig og skriftlig eksamen. Jeg vil si at muntlig eksamen er mye enklere hvis du allerede kan snakke urdu, skriftlig eksamen var mye vanskeligere siden jeg verken kunne skrive eller lese urdu. På muntlig eksamen får du en oppgave som du skal snakke om, du trekker oppgaven og får deretter 30 min på å forberede deg i et annet rom. Deretter kommer du inn igjen til sensorene og skal snakke om oppgaven, det er viktig at du knytter oppgaven til dagliglivet. Etter at du har snakket om oppgaven din kommer det en «ukjent del», i denne delen kan du få spørsmål om hva som helst fra sensorene. Du får som regel spørsmål om Pakistan, eks: historie, flagg, nasjonal sang, president, politikk, sport osv (kan være hva som helst). Kan hende du får spørsmål om flommen i Pakistan? Etter det er man ferdig med eksamen og går ut av rommet, sensorene diskuterer hvilken karakter du skal få, så kommer du inn igjen og får vite karakteren din med engang. Skriftlig eksamen var for min del MYE vanskeligere siden jeg ikke kunne skrive eller lese urdu. Men, jeg jobbet hardt og på ca. 3 måneder klarte jeg å lære å lese og skrive nok urdu til å besvare eksamen. Jeg besvarte oppgaven på PC. Det er lurt å bestemme seg tidlig om man vil besvare på PC eller for hånd, siden da kan du fokusere på å øve på akkurat den metoden. Besvarelsen min var på ca. 4-5 sider (PC). Veldig lurt å lese skikkelig gjennom hvert eneste ord etter at du er ferdig å besvare oppgaven, og rette ev. feil. Bruk tiden max. På forhånd hadde jeg skrevet mange ord og setninger og brukte ordbok, dette hjalp meg under eksamen. Ikke stress, du klarer det:) Håper det hjalp! Masse lykke til!
  4. Hei! Jeg skal ta Urdu nivå 1 skriftlig eksamen til høsten som privatist. Jeg lurer på om noen av dere har tatt eksamen i urdu eller et annet språk som bruker et helt annet alfabetet/tegn når man skriver språket? Jeg skal skrive på PC når jeg tar eksamen, men jeg vet ikke hvordan det fungerer når man skal skrive, siden alfabetet/tegnene er jo ikke samme som norsk eller engelsk. Hvordan gjør man det? Bytter man bare tastaturet til det ønskende språket på pc-en? Bruker man Word når man skriver? Eller bruker man en annen nettside? Hvordan fungerer det basically? Noen som har erfaringer, som har tatt urdu skriftlig eksamen? (Takk for svar)
×
×
  • Opprett ny...