Gå til innhold

Mollekanin

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mollekanin

  1. Har et prosjekt som ikke akkurat er datarelatert men hvor jeg trenger et par vannkjølingsblokker til å kjøle noen heftige led-lamper. Viftene de har i dag er helt uutholdelige men de kommer med en ganske fin metallplate man kan montere annet bakpå.

     

    Dette vil si at omtrent alt av kjøleblokker kommer til å gå så lenge de ikke er helt minimale av størrelse.

     

    Har noen i Oslo-Buskerud området noe gammelt/ukurant liggende som de ønsker å donere/selge billig så ville jeg blitt ekstremt glad for det! Fittings, radiatorer og alt er ønskelig om det er noen som har det til en billig penge!

  2. Hvorfor så mye styr for å bruke en klumpete mobil når det bare er å bruke det mye mindre bankkortet på samme terminal. Virker som en helt unødvendig ting.

    For min del så hadde det vært så deilig å kunne la den hersens lommeboka ligge hjemme mens jeg er ute på farta. Enda en mindre ting å tenke på...

     

    Hadde bare vegvesenet klart å fått det førerkortet digitalt nå så hadde det blitt konge!

  3. Du tenker i forhold til Xr som har ipx7 rating mot Xs sin ipx8 rating? Ja ipx8 gjør den mer vanntett men det har for 99,9999% ingen betydning om den har ipx7 eller 8. Ipx7 skal tåle å være nedsunket i 1m dypt vann i 30minutter. Det er det ingen med normalt bruk som utsetter telefonen sin for. Tester gjort av Iphone X med ipx7 viser dessuten at den tåler langt mer enn det.

     

    Derfor blir det ikke tatt opp som ett punkt, fordi det er irrelevant for de fleste.

    Med tanke på hvor mye Samsung med sine badevideoer og andre forumposter hvor andre personer har tatt opp nettop dette som sterkt punkt for å kjøpe nettop Android og ikke epleprodukter så bør det vel ha noe å si?

     

    Digg for meg som driver med vannsport å vite at jeg ikke lenger trenger å være nervøs for om det går hull på de "vanntette" posene man kan legge elektronikken i. Bare håpe at det ikke blir store hull så ting synker til bunns... ;)

     

    Det er forresten kult å høre at Xr tåler mer fuktighet enn hva den er rated til. Er jo ikke akkurat hverdags å høre det må jeg inrømme!

     

     

    Edit:la til en setning..

  4. Skal ha meg ny maskin og lurer veldig på hva slags skjermer jeg skal ha til denne.

     

    Jeg ønsker meg et par skjermer, vet ikke hva jeg vil ha mest av 2x27" 1440p eller 3x 24" med 1200p oppløsning.

     

    Ting jeg verdsetter er:

    -Godt og uniformt sortnivå. (lite lyslekkasje)

    -Gode farger.

    -Matt overflate.

    -Ingen eller veldig svak crosshatch.

    -Hvitt bør være hvitt..

     

    Skjermene kommer til å bli mest brukt til "kontorarbeid", bilderedigering og litt spilling sånn innimellom. Responstid er kanskje ikke det jeg verdsetter aller høyest her men det er jo greit om de ikke er noen sinker for det..

     

    Gode tips?

    Driver og titter mest på Dell sine skjermer da jeg har hatt gode erfaringer med de før.. De modellene som er mest aktuelle (pga pris) er vel U2713HM og U2412M men jeg titter også en del på U2413 og U2713H.

     

    Budsjett? 6-7000?

     

    Jeg trenger dog ikke å låse meg til Dell, har igrunn bare hatt gode opplevelser med deres bedre skjermer tidligere så det er derfor jeg nevner disse som sammenlikningsgrunnlag.. ;)

     

    Om innlegget oppleves som rotete og uklart beklager jeg det, det er isåfall bare å spørre om det er noe dere lurer på om det jeg har skrevet her..

  5. Du kan ikke forvente å få noen voldsomme resultater, men for normal OC som "Ola overklokker", så holder det nok helt greit til å få presset ut en 30 % ekstra eller noe i den duren.

    Er det bare jeg som er helt på jordet nå eller?

    For etter min bok vil jo 30% være en markant økning som vedkommende helt sikkert vil merke?

     

    Selv om vedkommende ville kommet lengre med annen hardware. Så jeg ville sagt kjør på! =)

  6. Heisann

     

    Har slengt sammen et lite oppsett og lurer på om gjengen her kunne kommet med innspill på det jeg har satt sammen..

     

    Om dere vil endre på noe nevn gjerne hvorfor dere vil endre det i den retningen..

     

    Hovedkort GIGABYTE GA-Z97X-SOC FORCE Z97

    CPU Intel i7 4790k

    CPU-kjøler CORSAIR H100I HYDRO CPU COOLER

    RAM G.SKILL 32GB 2400MHZ DDR3 CL10 DIMM (4X8GB) TRIDENTX

    SSD Samsung 840 Evo

    Skjermkort Sapphire RADEON R9 290 Tri-X OC (UEFI)

    Tastatur Logitech Mechanical Gaming G710+

    Mus Corsair Vengeance M65 FPS Gaming

    Kabinett Corsair Graphite Series 230T - Miditårn - ATX Orange

    PSU SEASONIC PLATINUM SERIES SS-860XP2 860W MODULAR

    Skjerm 2x Dell U2413

     

    https://prisguiden.no/liste/149162

     

    Takker på forhånd for alle innspill på dette!

     

    (edit, tabellen så helt mongo ut, gjort om og lagt til link hos prisguide..)

  7.  

     

     

    Hos Telepathwords taster du inn passordet ditt, og underveis gjetter tjenesten hva tegnene er. Forutsigelsen baserer seg på en database med utbredte passord og setninger, samt vanlig oppførsel ved valg av passord ? som for eksempel avhenger av plasseringen av tastene på tastaturet.

     

    Unnskyld uttrykket, men hva i helsikke er det dere driver med på teknofil? Oppfordrer dere virkelig meg til å taste inn mine passord og gi de til en tredjepart? Jeg kan ikke se at dette kan tolkes på noen som helst annen måte.

    Som om ikke microsoft alleredet har passordet ditt.. Eller teknofil, for den slags skyld.

    Og om du ikke er logget inn, hva er da faren?

    Ja, de kan tracke ip og matche det opp mot diverse men da begynner man heller å overtenke ting føler jeg..

  8. Hei sveis

     

    Jeg har satt sammen en handleliste hos komplett på en liten minipc som jeg i all hovedsak skal bruke som lagringsboks og multimediemaskin. (Video, backup av lagring, kanskje et nostalgisk spill eller to opp mot tv'en)

     

    Hva er viktig for meg?

    Den skal stå på stuen sammen med tv/hjemmekino så jeg vil ha en liten og anonym boks som ikke bråker og som helst skal ha plass til fem harddisker hvor fire er i et raid opsett nå mot et eget pci-express kort. Hvor mange disker jeg får utover det er bare en bonus. Jeg kunne egentlig tenkt meg å ha plass til syv vanlige disker pluss en eventuell SSD. Da får jeg brukt alle mine nåværende disker. Men med det jeg ønsker meg har jeg insett at dette ikke er så lett.. :!:

     

    For de som har lyst så kan dere sjekke opp mot denne handlelisten for å se hva jeg har tenkt så langt.. Det jeg igrunn lurer mest på er om dette vil gå med støy fra kjøler og om den krasjer med rambrikker eller ikke..

     

    Handleliste "Minilagring"

  9. JEG HAR DA INGEN PROBLEM MED Å SLÅ AV 3G på min iphone,,Det er da bare å trykke på innstillinger,generelt.nettverk,deaktiver 3g og mobildata,,,tipper at du kan gjøre det samme
    Tipper at du ikke forstod helt det han mente, når han skriver dette, der skal være valg mellom 2g og 3g (ja der er noe som heter 2g):
    For oss som bor i grenseland mellom 3g og 2g dekning, vil det bety at telefonen til stadighet vil prøve å koble seg opp mot et 3g nett, med det resultat at batteriet blir tomt rimelig kjapt..
    Men når det er sagt, batteriet er helt på trynet etter den siste oppdateringen...

     

    Om man bare skrur av 3G på iPhone men beholder "mobildata" på så har man 2G forbindelse.. ;)

    • Liker 1
  10. Hei

     

    Har prøvd å titte litt rundt her og på nettet generelt om hvilket raid oppsett jeg bør gå for til min bruk. Men jo mer jeg leser jo mer usikker blir jeg på hva som egentlig er det greieste for meg å gjøre. Derfor har jeg kommet til den konklusjon av at jeg spør dere om råd.

     

    Jeg ønsker et raid oppsett som gir grei ytelse og som kan tillate at ihvertfall en disk kneler.

    Tankene svirrer rundt raid 5, 6 eller 10 spredt utover 3-4 disker avhengig av oppsett som alle vil gi ca den samme plassen om jeg har forstått alt rett?

     

    Hovedsakelig blir det bruk til lagring av bilder og som scratch disker til adobe programmer. OS og andre programmer er på disker som speiles i raid 1 per i dag og alt er foreløpig snurredisker med ønske om SSD etterhvert..

     

    Maskinen min brukes stort sett ikke til spilling da jeg bruker konsoll til dette så det trengs ikke å tas med i beregningen her da pc'en kan sees på som en ren arbeidsstasjon samt litt torrenting..

     

    Jeg vurderer også å kjøpe en Areca ARC-1210 etter å ha lest mye varmt om Areca generelt her på forumet og at det kortet vil være så langt lommeboka kan strekke seg per dags dato.

     

    Hva er deres anbefalinger/tanker rundt dette?

    Alle anbefalinger tanker taes imot med stor takk fra en forvirret forumbruker..

  11. Komplett får mye skryt for tiden (forutenom leveringstid pga systemet deres).

     

    Må si de gjør en meget god jobb. Bygger jeg meg pc nå iløpet av høsten er det bra sikkert mitt valg faller på komplett. Var forøvrig der jeg kjøpte min forrige byggpc også. Varte i 5 år, da var det på tide med utskifting av komponenter, men stabil som pokker.

    Uhm, er vel ikke så lenge siden jeg bestilte derifra og tenkte ikkeno spes over leveringstiden med tanke på at jeg bestilte pakken kl 1 på natta og kl 3 var den ferdig pakket, var bare noe ram og annet smådill men hva er det som skal være spes med leveringstid på systemet deres nå for tiden med tanke på at de får skryt for annet enn det?...

  12. Har tenkt litt i de baner men:

     

    1. Jeg har så si et komplett vannkjøingskit liggende til pcen min, trenger bare et nyt feste for cpu-blokken og en vga blokk. Ferdig...

     

    2. Får man fasekjøling til alle komponenter?

     

    3. Koster det ikke mer enn en gullbelagt velurskjorte med safirer til mansjetter?.. (bevis meg gjerne feil her da jeg syntes det er ekstremt spennende med ekstremkjøling, dog da trenger jeg mye isolasjon til systemet..)

     

    Skal jeg legge opp med peltier i tillegg så vil det bare være snakk om maks en tusenlapp ekstra i deler kontra hva jeg nå har..

     

    Når det kommer til kondens så skal ikke det oppstå med mindre jeg kjøler MER enn ca 7°c og da har jeg tatt høyde for luftfuktighet på 65%. Tror det pleier å ligge på rundt 40-50% i vanlige hus ved 20°c Korriger meg gjerne om jeg tar feil her).. Så om jeg holder meg innenfor det så skal dette gå bra.

     

    Tankene har også gått over på og lage en vanntank av kobber og slenge peltierelementet rett på tanken og la den kjøle ned hele vanntanken.. Hva med den vinklingen?

  13. Jeg har en stund hatt vannavkjøling i dataen min. Men i jakten på lavere/mere stabil temperatur i forhold til hvor varmt det kan bli der jeg har maskinen lurer jeg kanskje på å legge til et peltierelement. Men jeg tenker å ha den til vannet og ikke en spesiell komponent, dette for da å kjøle ned flere komponenter samtidig og ikke bare en utvalgt..

     

    Ønsket mitt er en utgående vanntemperatur på kanskje 12-15ºc for å unngå at det oppstår kondens på kabler/komponenter fra kjølesystemet og inne i maskinen. Kjølesystemet skal bygges som en ekstern løsning.

     

    Rekkefølgen av kjølevannet har jeg tenkt meg ser slik ut:

     

    System 1:

    Vanntank-pumpe-peltier-cpu-gpu-chipset-vanntank.

     

    System 2:

    vanntank-pumpe-radiator-peltier-vanntank

     

    Dette vil da si at peltierelementet får to cpu blokker, en på hver side hvor den ene går til å kjøle ned vann og den andre går til avkjølingssystemet for peltierelementet..

     

    For å få ned temperaturen ytterligere før peltier om vannet blir veldig varmt kan jeg jo også ha en radiator før vanntank/peltier i kjølesystem 1 om det er noe vits.

     

    Har noen en tanke på om dette kunne vert noe? Evt om noe burde vert forandret? :)

  14. Heisann

     

    Moren min var så heldig at når hun ordnet litt i bildene så klarte hun og slette alle bildene på sin nokia N9*-et-eller-annet istedenfor og bare fjerne et bilde..

     

    Det jeg tenkte da var at jeg kunne ta en rescue på minnekortet og fiks ferdig, problem løst, eneste spenningen da var at minnekortet var ikke i mobilen, alle bildene var på internminnet til mobilen. Æsj!

     

    Noen som har en god løsning på dette problemet? Hadde vert kos og fått bildene tilbake... ;)

  15. Misforstå meg rett, eller hva en pleier og si i slike tilfeller. Men når man sier "Hva får man ut av og vise et snapshot som vinnerbilde?" så er jo også dette nettop litt av det med mobilbilder. Jeg for min del har ALLTID med mitt mobilkamera, mens kompakt eller slr mang en gang kan bli liggende hjemme eller på jobb til tider, dels pga at jeg ikke orker og dels pga at jeg kan være stresset eller glemsk og bare la det ligge om det ikke er en spesiell situasjon jeg skal til..

     

    Styrken da med og vise et slikt bilde må i aller høyeste tilfelle være og kunne dokumentere ovenfor folkemassen følgende budskap:

     

    "Har DU alltid med deg kameraet ditt?.."

    eller

    "Glemt kameraet hjemme? Få med deg øyeblikket.." osv.

     

    Ok, jeg likte ikke bildet så godt egentlig (dog, jeg likte det humoristiske i det, og som med alle foreldre, det hadde vert verd mer for meg om jeg hadde tatt det og det var i mitt album for det er jo bra fanget..), det er jo noe typisk det jeg har fått med meg altfor mange ganger når glade mødre får sin førstefødte og man ender opp med og fremkalle 500 bilder fra ymske medier de har tatt bildene med, og alle av samme objekt. Det norske derimot er rett i mitt sjikt angående hva jeg liker og jeg ville heller lagt min mynt på det hadde jeg skulle valgt mellom de to. For meg er det en helt annen følelse, det er et bilde som er lagd for veggen fremfor det andre som er et bilde for familie albumet.

     

    Men til slutt, snapshot bilder er vel mulig også det de nettop vil ha fremmet med en slik konkurranse, ikke vet jeg. Det er jo det som er den største styrken med et slikt kamera som alle som er mobilslaver (les: meg..) vil ha med seg til enhver tid uansett (omtrent).

  16. Heisann

     

    Jeg har nevnte skjermkort og har fått inn siste utgave av Ubuntu på en maskin nå, men når jeg kjører det skjermkortet med legacy driverne får jeg bare en 800x600 oppløsning mens jeg før dette fint kunne kjøre med 1600x1200.. Dog jeg vil egentlig bare kjøre 1280x1024 på den 19" crt skjermen jeg har den på...

     

    Noen tips til hvordan jeg kan få opp oppløsningen? Vil EnvyNG hjelpe når det er så gammelt skjermkort?

×
×
  • Opprett ny...