Jump to content

BandobrasTook

Medlemmer
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Diskusjonen handler om snus og røyk så selv om jeg mener det samme med alkohol så følger ikke det tråden helt. Stemmer at kaffe og te inneholder et avhengighetsskapende stoff, men det stoffet er ikke i nærheten så sterkt som snus og røyk og langt fra like skadelig og avhengighetsskapende. Om man skal fjerne all avhengighetsskapende ting uansett hvilken mengde så sitter vi igjen med å ikke gjøre noe fordi at alt som gir glede vil man gjenta.
 2. Det beste er vel å fjerne all snus og røyk i butikkene og tilby de avhengige behandlinger og billig nikotinfri.
 3. Heisann, har veldig lyst til å begynne på internat til videregående. Lurer på hva som er et vanlig, godt budsjett og hvor mye man burde tjene om man skaffer sidejobb. Internatprisen er på 6-7 tusen og inkluderer frokost, lusj og middag. Vet det finnes masse stoff om dette på nettet, men setter mer pris på å høre egne erfaringer. Så, noen med erfaringer fra livet som hybel/internat boer?
 4. Kan nok virke begge veier. Trump har sunket ganske på meningsmålingene uansett så får håpe at Trump tilhengere godtar et tap uten å gå ut i fra valgfusk som årsak nr 1. Synes selv at Trump har åpnet munnen sin feil litt vel ofte, men samtidig så er han målrettet og får opp økonomien. Har hørt at Biden vil få bort våpenloven. Mister nok en del stemmer på det tror jeg. Jeg ville helst sett Trump som økonomi sjef og hatt en litt mer forutsigbar president. Biden er kanskje ikke den beste presidenten akkurat men man vet litt mer hva man har i vente. Litt vanskelig å si om man vil beholde Trump i dagens militære situasjon eller ikke.
 5. De fleste forskerne som lyver er nok ikke betalt, men prøver å fremme seg selv og tjene ekstra som en "større forsker" tenker jeg. Om man finner en artikkel som hevder noe man finner litt rart eller man tenker "hvordan kan man vite det sikkert?" så burde man nok sjekke hvilke eksperiment eller oppdagelser som har blitt gjort/gjennomført. De aller fleste forskningsrapportene som er feil er nok fordi at forskerne bak tror de har foretatt riktige undersøkelser eller tror at de har nok materiale når de egentlig ikke har nok. Ikke rart man finner tusen forskjellige meninger ang. Corona når alle forskerne vil få raskest mulige resultater om noe man vet relativt lite om.
 6. Usa står for veldig mye, men man skal ikke glemme at mange land er med på det. At de har baser over hele verden er jo i samarbeid med de landene. Midtøsten er jo langt fra glemt, det er fortsatt mange tusen soldater fra Usa og Nato der. At medias fokus, ofte satt i gang av Trump er på Kina er fordi at de utgjør en større trussel i verdensbildet. Jeg kan si meg enig at amerikanerne kan styre litt vel mye, men de er også den største faktoren til at det er fred i verden. Det er jo krig flere steder men i det heke store så lever vi jo i fred. Russland kan bli en stor trussel om de får opp økonomien, og så skjult som ting er i Russland kan de ikke stoles på slik som Usa. Samme saken er med Kina, de trenger også penger og uten handel kan de ikke gjøre noe. Om man skal fokusere på alt i media så mister nok de fleste kontrollen på hva som er den største trusselen og hvor man vil stå. Usa har ikke bestemt at verden skal fokusere på Kina, men selvsagt fanger det menneskers fokus at det kan være en kommende storkrig om ting ikke gjøres nå enn ting som har pågått i årevis. Syria++ er ikke "glemt", men man står over en mulig større trussel for øyeblikket."Usa går til krig mot alle som går i mot dem". Stemmer, men ikke helt. I midtøsten finner man mange land med all mulig slags galskap. De pøser ut med trusler samtidig som at de ikke følger om menneskerettigheter og lignende. Det gjelder ikke alle landene og det er jo naturligvis uro mellom de forskjellige landene med annen tro, meninger og landområder. At Usa hjelper Irak militært mot Iran er jo ikke at de angriper bare fordi at de går imot, de er en trussel mot andre. Jeg er enig i at Usa har nesten litt farlig mye kontroll rundt om i verden, men så lenge ting er stabilt og det ikke plutselig kommer en ny Hitler-aktig skikkelse og forandrer grunnlov o.s.v så er Usa til å stole på. Det viktigst er nok å følge med på om man begynner å se en ond plan under toppen som blir synligere og synligere med årene(På samme måte som Hitler gjorde i sin tid). Da er det på tide med en ny Europeisk allianse og se hvor lenge vi står.
 7. Sant nok at Usa "ikke tåler" at noen nærmer seg i størrelse, men Kina har en politikk som kan bli farlig om de hersker. Usa prøver ikke å utvide sine grenser. Når kinesere får en dårligere og dårligere frihet og medier blir manipulert/blokkert så betyr det jo at det er et styre som ikke vil åpne øynene til folk. Menneskerettigheter har også blitt brutt i det landet. Når Usa setter spissen på det så nekter de og vil ikke endre seg, i alle fall ikke nok. Når de nylig har krevd retten på ressursrike havområdet så kan dette påvirke andre lands økonomi og gir dem et økonomisk tilskudd. Dessverre har de også økt våpenbudsjettet. At Kina var helt "ok" er jo litt av det politiske spillet. Det samme var det med Nord-Korea. Plutselig var diktator kim amerikas/Trumps beste venn. I alle fall etter hvordan Trump skiftet tonen etter nedrustningsmøtet. Jihadister og alt annet som bl.a finnes i øst som ikke er bra er ikke ute av fokus. Det er bare hva man retter øynene sine mest mot. Taliban og alle de militsene i midtøsten som gjør mye dumt burde jo selvsagt begrenses og stoppes. Man arbeider fortsatt like mye med det selv om verden fokuserer på Kina når man tenker på våpen. Det er jo naturligvis fordi at Kina er en stormakt som KAN om de får opp økonomien og får støttespillere starte en ny storkrig. Selv synes jeg at freden bevares så lenge Usa er størst, men selvsagt om ting snur, Usa får nye ledere eller at landets interesser endres så må man jo skifte. Heldigvis har man eksperter til å finne ut av hva et land egentlig vil, og ved mindre man skal tro konspirasjoner så er Usa et trygt land og en god partner i alle fall en stund til.
 8. Om Europa skulle hatt en forsvarsallianse uten Usa så har Europa gått dukken på et øyeblikk. Usa står alene for 70% av pengene til Nato. Det er rett og slett ikke nok penger og soldater for å forsvare de vestlige landene i Europa uten hjelp.
 9. Men Israel er ikke en stormakt. De er nok litt inne ang. Syria, men i en storkrig har nok ikke Israel så mye å si (?). Ved mindre man snakker om en militær posisjon for Usa da. Uansett så ligger Israel langt unna både Russland og Kina. I en kommende krig så tror jeg ikke Israel får gjort stort mer enn å sloss mot sine rivaler ved Gazastripen og omegn.
 10. Kan godt stemme. Likevel litt spesielt at et bilde jeg knipset rett etter ikke fikk den kritikken. Er litt rart når alt ellers er det samme. Kan selvsagt være at det bare er noen sykt pirkete som sitter i administrasjonen mens andre ikke. Fant uansett ut at arbeidet ikke tilsvarer bra nok inntekt på Shutterstock, men takk for svar! 👍👍
 11. Så den ene artikkelen, fant den likevel litt uklar. Landet selv på noe slikt som Cipher Panda skrev. Noe feil med endring av format eller ønsket format. Likevel får jeg det ikke til å stemme helt. Jeg sender alle på samme format ettersom det er rett fra mobil til nettsiden. Virker som de sikter til noen form for uklarhet i bildet, men om det ikke er format feil, hva da?
 12. Litt rart ettersom jeg ikke fikk noen feilmelding på det med andre bilder.
 13. Hei, lå nylig ut et bilde på shutterstock (sted hvor bilder kan legges ut mot at eier får en liten betaling pr. nedlasting). Når bildet gikk gjennom kontroll stod det altså "ikke godkjent - inneholdet består av kompresjons artefakter". Så hva betyr dette? Om det har noe å si, så er bildet her i alle fall.
 14. Du har militære grupper i østen som er ute etter verdenskrig (har dessverre ikke link til å bekrefte det men). Russland er en stormakt som kan holde i gang en krig, men ja, de er stille nå. Iran er jo en kommende (?) atommakt og Kina er jo ikke den vestliges verden beste venn. Som jeg tenker, Kina kan ikke føre en krig. Om vesten stenger handel med Kina så er en stor del av økonomien borte. Kina er avhengig av handel. Iran kan ikke gjøre mye ennå, og om de en dag sitter på atomvåpen så vil de nok fort bli fjernet av Usa... På langsikt tenker jeg at Russland kan være en potensiell trussel. De er en atommakt med flere allierte og om de fortsetter så kan de nok på et eller annet tidspunkt slå til hardt. Tror det meste blir å gå i hvem som allierer seg med hvem. Ingen land kan alene starte krig og vinne som jeg ser. Kan kanskje bli noe heftig om den pågående konflikten mellom Usa og eskalerer. Liksom, Usa mener at Kina ikke har rett på et område. Kina mener det motsatte. Kina kjører på likevel og tar området. Usa griper inn med styrker (og Nato?), og fortsetter. Plutselig ser Russland f. eks at de kan tjene på det og samtidig får de en sterk allianse. Resten av verden sjelver når de ser at tre stormakter i en konflikt og man føler at man må ta en side for å ikke stå alene. Da har man plutselig verden delt opp i to grupper mot hverandre og historiens mest destruktive krig vil starte. Bare å vente på at noe skal hende akkurat som skuddene i Sarajevo. Verden kan uansett ikke holde ut i en evighet slik det nå er. Det er for mange makter som gnisser på hverandre. I alle fall slik jeg tenker.
×
×
 • Create New...