Jump to content

BandobrasTook

Medlemmer
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

7 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Stod noe i linken med oppskriften at den stammer sannsynligvis fra Puerto Rico. Gir mening, det var moren min som laget det og hun kommer fra der.
  2. Kom på noenting jeg hørte en stund siden også. Bananen er visst ikke en frukt, men et bær ettersom den ikke oppfyller kravet om å ha frø inne i frukten. Det samme gjelder jordbær. (Kanskje vi skal kalle det jordfrukt? ) Apene river skallet på samme måte som oss. Dessverre så er ikke alle apene like flinke i presisjon så noen presser og rullet bananen til den blir en slags smoothie, presser et hull i enden, og spiser den slik.
  3. Kokebananen er herlig om man lager mofongo av den. Er på top 10 lista over mine favorittretter om den lages skikkelig. Man finner den ofte til salgs på asia-butikker.
  4. Hørt om bananen som kranglet om prisen sin på butikken? Han gikk helt bananas. Er denne vitsen god? Nei, aldeles ikke, men forhåpentligvis så var den så dårlig at du fikk deg en latter?
  5. Tror alle, i alle fall de fleste, tror at en kommende storkrig vil bli Usa (hovedsaklig) vs Kina (mest sannsynlig) eller Russland. Kan jo også dukke opp en asia/midtøst-allianse med atomvåpen eller noe slikt også. Ingen av landene har god nok økonomi til å bryte ut i krig. Som vi ser med Kina nå så blir det gjennomført sanksjoner for å hindre at de bygger seg opp. Det samme vil vi nok se uansett hvilket land som virker farlig for vesten. Jeg tror ikke man kan få en verdenskrig av at et land bare blir for mektig. Vesten følger med og slår ned på alle som bygger seg opp for raskt og truende. Jeg tenker at det er to måter en ny storkrig kan komme: 1. To stormakter ruster seg opp på hver sin kant, ingen på vestlig side. Vil vesten tør å kjøre på mot den ene parten og la den andre gå eller prøve seg på begge samtidig? Klarer Usa en krig mot to stormakter selv om de ikke samarbeider? 2. Om f. eks Kina i løpet av få uker/måneder får mektige allianser en samarbeidspartner som sikrer økonomien. Kanskje om Kina og Russland ble bestevenner og samtidig får med noen land som Iran? Begge delene er lite trolig, men at Kina eller noen annen stormakt skal klare å bygge seg opp er ganske umulig i dagens samfunn. Blir som en politimann som vokter noen fanger. Politimannen har fordelen av en pistol. Med en gang han ser at en fange plannlegger å skaffe seg et våpen for å drepe vakta så trekker han pistolen og gir fangen strenge straffer. Fangen får aldri sjansen til å drepe vokteren fordi at vokteren er alt for mektig og årvåken. Hver gang han prøver blir det vanskeligere. Kanskje ikke det beste eksemplet, men om man tenker vokteren som Usa og fangen et land som vil bli større/drepe vokteren. Det kan så å si ikke bli mulig for fangen å drepe vakta. Sjansen er større for at flere fanger samarbeider, men fanger liker best å gjøre ting selv og er ikke glad i samarbeid. Sjansen er liten for at er land kan passere Usa alene. Om de samarbeider så har ikke sanksjoner noe å si fordi at de forsyner hverandre. Sjansen for at Russland og Kina++ samarbeider er liten, men mer trolig enn at et land klarer å vinne alene.
  6. Ja, har regnet med buffer. Tenker man kan legge inn opp til 300 måneden til man oppnår en passelig sum og etterpå gå inn for sparing som i verste fall må brukes til f. eks erstatning. Er jo relativt lett å klare seg på internat. Tror jeg har kontroll for det meste av pengebruken. Tenker det er en fordel å høre med folk fordi de vet hvilke feller/fordeler de opplevde og ikke bare alt som står om budsjettering på nett.
  7. Ting er ikke helt avklart ang. stipend og hvor mye mine foreldre kan betale, men kanskje du kjenner til noen fallgruver? F. eks om det er noe man tror er en liten utgift, men som fleste bruker mer en de tror på? Vet jo at man skal være forsiktig med hvor mye man bruker på f. eks en kveld på byen. Noen tanker om hva man burde sette høyere i budsjettet selv om man ikke tenker på det på forhånd eller evt. noe man bruker mindre på enn man tror?
  8. Har ikke noe bevis men mener å huske noe om at snus tar skade på ikke bare blodtrykk, men av at kroppen blir skadet av å få for masse avslappende middel. Den blir uvant rett og slett mot vanlige ting og trening kan føles verre og alt som koster energi som f. eks å være med venner kan gjøre noen som går på rus mer sliten. Kan være at jeg tar feil altså. Forresten, må gi litt ris til meg selv her. Sporer litt av tema.
  9. Om du ikke har kompetanse i faget så har i alle fall ikke jeg det men det er visst klargjort at det befant seg en mengde kunstgjødsel på 2750 tonn. Samme saker som Breivik som sagt tidligere i diskusjonen og det sprenger vel ca. like raskt som eksplosjonen?
  10. Fant noen som har stilt akkurat dette spørsmålet på nett. Kilden er en kommuneoverlege. Konklusjonen ble omtrent at kaffe har sunne stoffer og at filterkaffe til og med fjerner det meste av et stoff som kan skade hjertet. De færreste plages av kaffe avhengighet mes snus ikke har noen beviste gode helsevirkninger. Nikotin er et av de stoffene man blir lettest avhengig i og de fleste finner det vanskelig å slutte om man først kommer i gang. Koffeinet i kaffen kan skade ja, men man må ha en del større mengder en man vanligvis gjør. Om man øker snusmengden proposjonalt med den økte kaffemengden så tror jeg ikke det blir noe særlig sunnere. Sant at det kan bli mye smuglig og slikt om man fjerner alt på en gang, men kanskje man bare skal tilby maks 2 prikker på snus f. eks? https://ungrus.no/sporsmal/dh-snus-vs-kaffe
  11. Takk til Birkeland for å redde norsk landbruk, men akk, hvor mange liv som har gått tapt av samme grunn.
  12. Får følge med på nyheter og se hva som er årsaken. Etterforskere skal visst være eksperter på å finne årsaker til eksplosjoner. Tragisk ulykke. Over 400 innlagt allerede.
  13. Dommen etter drapet i 2005 skulle falle nå straks, og rett før går et bygg i luften. Det har også hvert politisk uro den siste tiden der også om man skal tro VG. Skal selvsagt hende i en av de mest tettbygde byene i midtøsten også...
  14. Med tanke på at det er i Beirut kan det nok være en blanding av en sabotasje som utnytter kruttlageret. Det er ikke første gang noe eksploderer i midtøsten og man hevder at det er en arbeidsulykke. Kan godt være at jeg tar feil, men absolutt en mulighet.
×
×
  • Create New...