Gå til innhold

??

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ??

  1. Aksjesparekonto kan brukes til

     - børsnoterte aksjer i selskap hjemmehørende innen EØS. En del aksjer notert på oslo børs er registrert utenfor EØS slik at de ikke kan handles via aksjesparekonto

     - fond med minst 80 % andel aksjer. Det vil si at rentefond eller kombinasjonsfond med under 80 % aksjer ikke kan handles med aksjesparekonto

     

  2. Hei,

     

    Som hovedregel skal du ha med deg ut av ekteskapet det du tok med deg inn. Verdistigning under ekteskapet skal deles.

     

    Altså hvis aksjene dine er verd 500 000 og du har 900 000 kroner. Skal du ha 1 400 000 (av totale verdier) og alt over det skal deles likt.

     

    Det vil si at utbyttene fra firmaet også deles likt (men kommer litt ann på om dette er tilbakebetaling av verdier firmaet hadde før ekteskapet eller verdistigning etter at ekteskapet er startet).

     

    Dette er et veldig vanskelig området egentlig. Mye på grunn av at verdien av aksjene dine ikke nødvendigvis er veldig enkel å si direkte. Hva utbyttene er har egentlig ingen ting å si. Det er bare at du flytter penger fra firmaet du er deleier i og til deg, ikke verdiskapning. Det er selve verdien av firmaet og verdiøkningen som avgjør.

  3. Hei,

     

    Jeg har en Asus bærbar PC som er noen år gammel. Lyden har fungert helt fint, men for en stund siden sluttet det å fungere. Om jeg benytter hodetelefoner eller eksterne høyttalere fungerer det fortsatt, men hører ingen ting fra de innebygde høyttalerene når jeg kobler fra de eksterne igjen.

     

    Jeg har Windows 10 nå, men problemet var der også før jeg oppdaterte til Windows 10 også. 

     

    Har forsøkt å gå på innstillinger og feilsøking for lydavspilling uten at den kunne finne noe.

     

    Noen som har peiling på hva som kan være feil?

     

     

  4. Ja, prøver å kikke litt rundt på hva som er tilgjengelig. Problemet er at jeg vet hva jeg vil bruke den til, men synes det er utrolig forvirrende å lese spesifikasjoner for tiden. I gode gamle dager var 1,4 MHZ prosessor bedre enn 1,2 men i dag så er det så mange andre forskjeller at man ikke bare kan se på antallet MHZ. Jeg har en Intel Core I5 prosessor på den jeg har i dag og den synes jeg er altfor treg, så innbiller meg at jeg bør ha i7, men vet ikke om det er andre ting som gjør dagens PC treg heller.

     

    Så er like mye ute etter tips til hva jeg bør se etter som konkrete PC-er. Siden tester ofte kategoriserer etter typer PC-er havner jeg litt midt mellom to stoler her. Vil ha en spill-PC der jeg ofrer litt skjermkortytelse mot noe bedre batteritid:)

  5. Jeg bumper denne. Kjøpte luft på boks og rengjorde maskinen, og nå slår den seg ikke av lenger. Men jeg har innsett at den er for treg.

     

    Jeg skal derfor kjøpe ny, og lurer litt på hva slags jeg skal gå for. Som sagt trenger jeg en PC som fortsatt er kjapp om jeg bruker både Excel og Football manager samtidig, eller excel + 5-6 faner på internett. Jeg trenger ikke så bra skjermkort inbiller jeg meg (har av og til spilt litt pro cycling manager, men kan ikke tro at det heller krever så mye av skjermkortet). Samtidig bør batteriet tåle 2-3 timer med hard bruk. Den jeg har i dag har 14 tommers skjerm og den må ikke være mindre enn det, heller litt større.

     

    det jeg lurer på er om Ultrabookene som dinside anbefaler (samsung/asus f.eks) er de beste alternativene, eller om jeg kan få god nok ytelse i litt billigere varianter, eller om jeg kanskje bør kikke litt mer mot "gaming-PC-er"

     

    Noen som har noen tips?

  6. Takk for svar, ser ut til at den er fra mars 2010, så den er snart tre år gammel, jeg som rota med alderen der:)

     

    Jeg kjenner at PC-en blir varm før den slår seg av, så jeg er så godt som sikker på at det er fordi den blir for varm, og det skjer bare når jeg gjør flere ting på en gang slik at den blir kjørt ganske hardt. Er det reklamasjonsgrunn?

  7. Jeg har en Acer Aspire med en intel Core i5 430M prosessor. Det hender rett som det er at jeg spiller Football Manager samtidig som jeg har opera og/eller excel oppe, og da slår ofte PC-en seg av. Den er nå 5 år gammel, slik at det uansett er på tide å kjøpe ny.

     

    Det jeg lurer på er hvilke spesifikasjoner som vil være viktig for at jeg kan spille FM samtidig som opera og excel kjører. Andre egenskaper som jeg vil setter pris på er om batteriet holder 3-4 timer selv om prosessoren kjøres hardt. Jeg spiller ikke noe særlig andre spill så grafikken er ikke så viktig.

     

    Noen som har noen bærbare PC-er å anbefale? Jeg ser denne har gjort det bra i tester http://www.komplett....aspx?sku=761548 noen som har noen meninger om den? Evt forslag til billigere maskiner som vil dekke mine behov greit.

  8. Hei,

     

    Jeg skal lage en graf i excel der jeg trenger noen vertikale linjer. Grafen skal vise ukenummer langs den horisontale aksen og en prosent effektivitet langs den vertikale aksen. Ved konkrete hendelser skal en vertkal linje vises.

     

    Siden ukenummer langs den horisontale aksen vil begynne med f.eks 40 til venstre, gå opp til 52 for så å begynne på nytt på 1 funker det ikke med en "scatter-graf". Jeg har hvertfall kun fått denne til å funke når alle tall kommer i stigende rekkefølge. Når jeg benytter en vanlig linjegraf klarer jeg ikke å legge til en vertikal linje.

     

    Noen som vet hvordan jeg kan legge til en vertikal linje i en vanlig linjegraf (evt hvordan jeg kan få en scattergraf til å ikke følge nummerene i stigende rekkefølge - men det mistenker jeg at ikke går)?

  9. Takk for svar. Bør nok bare klage på den ja. Har forsøkt arp -a, men litt usikker på hvordan nslookup det skal brukes.

     

    post-55831-0-04177500-1336587126_thumb.png

     

    Den øverste er resultatet jeg fikk når systemet velger IP-adresse selv. Den andre er når jeg har stilt inn at den skal ha adresse: 192.168.1.5

     

    Noen som vet hvilken av de som kommer opp som er routeren og hvordan jeg evt skal gå videre for å få denne til å fungere?

  10. Jeg har problemer med å få kontakt med en Router kjøpt på Clas Ohlson av typen Gigabyte GN-BR32L-RH

     

    Dette har jeg forsøkt:

    Jeg kobler strøm til routeren og en kabel mellom router og PC. I brukerveiledningen står det at jeg skal skrive inn 192.168.1.254, men den finner ikke siden. Jeg har forsøkt både med og uten http:// foran. Når jeg åpner cmd.exe og skriver ipconfig kommer det opp følgende:

     

    IP adresse: 169.254.115.193

    Nettverksmaske: 255.255.0.0

    Det står ingen ting på standard gateaway.

     

    Hvis jeg pinger 192.168.1.254 får jeg ingen respons.

     

    Jeg har da forsøkt å låse IP-adressen ved å stille inn følgende faste IP-adresse:

    IP: 192.168.1.1

    Nettverksmaske: 255.255.255.0

    Standard Gateaway: 192.168.1.254

    Jeg har ikke skrevet noe på DNS-server

     

    Etter å ha gjort dette kommer jeg fortsatt ikke inn på routeren ved å skrive 192.168.1.254. Men dersom jeg pinger 192.168.1.254 får jeg svar der det står: byte=32 tid<1ms TTL=64

     

    Dette har jeg forsøkt på flere PC-er, med både Vista, XP og Windows 7 som operativsystem.

     

    Jeg har også forsøkt å resette routeren ved å holde inn knappen under i 7 sekunder. Det står i brukerveiledningen at lyset for PWR da skal begynne å blinke, men ingen ting skjer.

     

    Er det noen som har peiling på hva som kan være galt?

  11. Har hatt et lignende spørsmål selv, noen tråder lenger nede.

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1259921

     

    Lite respons og tips. Det jeg kan si er at den løsningen jeg kjører i dag (Clas Ohlson sin sender) gir ikke et tilfredsstillende resultat, men virker ikke som det florerer av suksesshistorier blant andre som har forsøkt trådløse signaler.

     

    Det jeg har funnet ut etter litt googling er at 5,8 Ghz-sendere skal være noe bedre nn 2,4 Ghx-sendere, fordi disse ikke lar seg forstyrre av trådløse nett og lignende.

  12. Ingen som har erfaringer med slike sendere?

     

    Vurderer å kjøpe denne:

     

    http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/tradlos-av-overforing/tradlos-av-overforing/hq-vid-trans510/117843.3148/#tabs

     

    Noen som har erfaringer med denne? Tenker at angreretten kan brukes dersom den ikke skulle fungere optimalt. Noen med erfaringer fra NetOnNet og bruk av angrerett? Er de enkle å ha med å gjøre?

     

    Edit: Et spørsmål til. Jeg skjønner ikke helt infoen som står på tekniske spesifikasjoner. Hva slags kabel må gå fra GET-boks til trådløs sender og fra trådløs mottaker til TV med denne modellen?

  13. Jeg skal overføre lyd og bilde trådløst fra en GET-boks til en Panasonic 32" flatskjerm.

     

    Jeg har pr i dag en trådløs sender/mottaker som heter VR36E. Den ligner litt på denne: http://www.tarkmaja.ee/HTML_source/Entertainment/New_design_video_sender.htm og regner med at jeg har en eldre versjon (min er kjøpt på Clas Ohlsson for 3-4 år siden).

     

    Jeg er ikke fornøyd med dem jeg har. Bildekvaliteten er litt for dårlig, men med noe skurring av og til. Lyden derimot er for dårlig, og en svak skurring høres omtrent hele tiden. Avstanden fra sender til mottaker er maks 10 meter, men gjennom en vegg av mur på ca 15 centimeter.

     

    Jeg finner mange treff ved å søke på nettet, i prisklasser fra 300 til 2000 kroner. Er det noen som har erfaring fra noen produkter som de vet at fungerer bra (eller evt noen som ikke fungerer bra).

     

    Det er en fordel om den har funksjonalitet som gjør at den også overfører fjernkontrollsignaler.

  14. Jeg har tenkt å kjøpe bærbar PC, og vil da ha så god ytelse som mulig, men fortsatt minst 4 timers batterilevetid med noe belastning.

     

    Bruksområde blir å se på film, spille Football Manager og word/excel etc.

     

    Jeg spiller en del Football Manager, og innbiller meg at det er prosessoren som er viktigst for at dette skal gå kjapt. Skal ikke spille andre spill på den, så skjermkortet behøver ikke være spesielt bra (bra nok til å se film og kjøre FM er vel alle skjermkort?).

     

    På spesifikasjoner til PC-er står det bare av og til maks batterilevetid, og det er også vankelig å vite hvor mye dårligere denne vil være ved belastning av PC-en. Jeg lurer derfor på om noen har erfaring med batterilevetiden til forskjellige Bærbare PC-er.

     

    Kravene til PC-en blir altså:

     

    - God nok prosessor til å kjøre FM raskt og uten problemer

    - Vekt og størrelse er ikke spesielt viktig

    - Batterilevetid på minst 4 timer selv ved belastning av prosessor med f.eks film eller FM

    - Pris på 7 - 12 tusen ønskelig, kan gå opp mot 15 tusen dersom det er et virkelig røverkjøp.

     

    Jeg har f.eks tentkt på denne: http://www.idg.no/pcworld/tester/pcogskjerm/baerbare_pc-er/article161932.ece?curPage=2

     

    Men har ikke funnet den med 8 cellers batteri noen plass. Noen som vet hvor jeg kan få tak i denne modellen med det batteriet, og noen som har erfaringer med om dette er en god maskin?

     

    Jeg har også lest denne: http://www.idg.no/pcworld/tester/pcogskjerm/baerbare_pc-er/article158112.ece

     

    Ser at Asus ULA30A har svært god batterikapasitet men er litt skremt av en prosessor på 1,3 GHZ. For meg høres det fryktelig lite ut, men har forstått at det ikke kun er klokkefrekvensen som er viktig, og synes det derfor er vanskelig å vurdere hvor gode prosessorer er utfra det som står i spesifikasjonene. Noen med erfaringer/info om hvor god ytelse denne PC-en (eller noen av de andre som er listet med god batterilevetid) er?

  15. Harddisken min har krasjet, og jeg forsoker aa faa ut noe av dataene av den ved aa bruke DD rescue i linux. Jeg har aldri brukt linux for, saa det kommer nok noen nybegynnersporsmaal. Jeg kjorer Linux mint fra CD. Under Disk Utility har jeg funnet ut at den odelagte disken heter /dev/sdb og den nye heter /dev/sda saa sant jeg har forstaatt det som staar der riktig.

     

    Etter aa ha sokt litt tror jeg at jeg har funnet en kommando som kan brukes, og skriver

     

    ddrescue -n /dev/sdb /dev/sda rescued.log

     

    og faar folgende feilmelding

     

    ddrescue: cannot open input file: Permission denied

     

    Noen som vet hva feilmeldingen kommer av, eller hva jeg gjor feil?

  16. Jeg har kjøpt ny harddisk fordi den gamle er ødelagt, og har problemer med å hente over data fra den gamle. I starten gikk det greit å kopiere over filer i windows, men nå kommer det feilmelding hvis jeg prøver å gå inn på den gamle disken "F:\ er ikke tilgjengelig. Filen eller mappen er skadet og kan ikke leses" kommer opp når jeg skal åpne den.

     

    Jeg har forsøkt programmene "Data Recovery Wizard" og "GetDataBack", men PC-en låser seg etter en stund med begge to. Ingen livsviktig info på harddisken, så er ikke interressert i å betale i dyre dommer for å få et firma til å hente ut de gamle filene.

     

    Jeg finner den gamle disken i de to nevnte programmene, og den begynner å scanne gjennom når jeg skal prøve å hente ut filene, men den stopper og låser seg etter en stund.

     

    Er det noen som har noen programmer å anbefale, som kan brukes til å hente ut data? De bør helst fungere slik at de ikke låser hele PC-en selv om de skulle komme til et område på den gamle disken som ikke funker.

  17. Flott, da har jeg fått laget en makro jeg er fornøyd med (hvertfall foreløpig). Skal huske å forsøke å spille inn makro senere ja. Fikk ikke helt det må å velge en range som bestod av flere områder til å fungere, da den kopierte verdien fra det første område over i alle områdene i rangen. Slik at hvis det stod 1 i A1, 2 i A3, og 3 i A5, kopierte den over 1 i både A1, A3 og A5 hvis jeg skrev

     

    newdoc.Worksheets("Sheet 1").Range("A1,A3,A5").Value = _

    olddoc.Worksheets("Sheet 1").Range("A1,A3,A5").Value

     

    Men var like greit å bare skrive en kode for hvert område som skulle kopieres, med litt copy/paste var det fort gjort å skrive.

     

    Takk for all hjelp.

  18. Flott, den funket som den skulle, og var mye enklere bygd opp enn det jeg hadde funnet ja.

     

    Er det mulig å velge en range som består av flere enkeltceller eller områder, slik at jeg slipper å lage mange koder under hverandre for hvert ark. F.eks hvis jeg skal kopiere cellene M3:FE3, samt M39:FE39, G7:G32 og I7:I32 i et ark kan dette skrives på en kode? Jeg prøvde med

     

    newdoc.Worksheets("In %").Range("M3:FE3;M39:FE39").Value = _

    olddoc.Worksheets("In %").Range("M3:FE3;M39:FE39").Value

     

    for å få med 2 av gangen, men det funket ikke. Er ikke allverdens arbeid å kopiere koden nedover for hvert område med celler, men er ganske mange celleområder som skal kopieres på enkelte ark, slik at det hadde gjort koden en del kortere.

     

    Edit: På et av arkene skal den kopiere 2 ruter etter hverandre (A1 og A2 f.eks) så ikke nr 3, men nr 4 og 5, ikke 6 o.s.v. for 50 områder på 2 felt. Dersom det ikke er mulig å lage en range av mange tilfeldige områder, går det ann å lage en range som er logisk oppbygd slik som dette?

  19. Hei,

     

     

    Makroen jeg har laget i "Hente data fra en excelarbeidsbok til en annet via makroer " vil jeg nå gjerne ha til å kun kopiere verdien i cellene. Jeg har tatt utgangspunkt i "hjelp" i excel, og laget en ny makro men får feilmelding. Makroen ser nå slik ut:

     

    -------------------------

     

    Private Sub CommandButton1_Click()

     

    Dim olddoc As Workbook

    Dim newdoc As Workbook

     

    Set olddoc = Workbooks.Open(ThisWorkbook.Path + "\Bok1.xls")

    Set newdoc = Workbooks.Open(ThisWorkbook.Path + "\Bok2.xls")

     

    olddoc.Worksheets("Sheet 1").Range("M3:FE3").Copy

    newdoc.Worksheets("Sheet 1").Range("M3").Select

    ActiveCell.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, _

    Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=True

     

    Set olddoc = Nothing

    Set newdoc = Nothing

     

    End Sub

     

    --------------------------------------

     

    Dersom jeg kopierer eksempelet fra "hjelp" direkte fungerer det selvfølgelig, men når jeg skal overføre koden til å gå fra en arbeidsbok til en annet gjør jeg tydligvis noe feil, og får feilmeldingen: "Run Time error '1004': Select method of Range class failed". trykker jeg på debug så er det følgende som highlightes: "newdoc.Worksheets("Sheet 1").Range("M3").Select"

     

    Noen som vet hva jeg gjør feil, og evt hvordan koden kan endres til å fungere?

×
×
  • Opprett ny...