Gå til innhold

hasund

Medlemmer
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hasund

  1. For noen år siden kom jeg over en norsk privat hjemmeside som blant annet inneholdt skissebøker som var scannet inn. Såvidt jeg husker var dette ganske kreative arbeider, og når vedkommende var ferdig med en skissebok gikk han (hun?) over til en ny, jeg mener det var snakk om rundt ti slike "bøker".

     

    Dette er en hjemmeside av typen enten kjenner man den eler ikke, og er vanskelig å spore opp ved søk. Noen som husker siden jeg tenker på?

  2. Ho, begynner å bli moro når man lærer seg å manøvrere litt bedre.

     

    Men kan ikke noe om bilfysikk utover det som "kjennes" logisk, noen som har linker til sider med guider eller tips angående dette? Mener å huske det er noe lignende i instruksjonsheftet til Colin McRae for eksempel. Jeg tenker på ting som bremsing og håndbrekksvinging og vektfordeling på bilen og og slenging og låsing av hjul.

  3. Jo et poeng det med forsikring, men det er pakket godt inn da. Har jobbet på pakkepost selv, tror ikke de behandler posten så mye verre på brevavdelingen...

     

    åjoda. jobber selv i omdeling, og der flyr brev og klump (store brev) frem og tilbake pga feilsortering fra grovsorteringen.

     

    å hive på brev/klump er jo tidsbesparende.. slipper jo å gå til nabo-reolen :wink:

     

    Ja, men jeg sa ikke at dere behandler pakkene bra, bare at det ikke nødvendigvis er så mye verre enn på pakkeavdelingen.

     

    Pakkene sendes enten løst i beholdere eller i containere (bur), og uansett blir det trøkker. Hos oss blir containerne løftet skrått opp på rullebåndet av maskiner, og så ramler de ut av toppen av containeren og ned på rullebåndet og får tunge pakker ramlende over seg igjen. Pakker som skal i beholdere kommer på løpende bånd og slippes/slenges inn på jerngulvet og så i stabler oppover. Innimellom slenges de litt rundt ettersom hvor mye de veier.

     

    Dermed blir det noen støt, det må man regne med, og de aller fleste har pakket varene slik at de tåler dette.

  4. Sapphire Radeon 9100 Atlantis 128MB eller Asus V8420 GeForce4 Ti4200 64MB?

     

    Jeg kan lite om skjermkort, men tror at begge er omtrent like gode til film og 2d. Men hvor mye bedre vil GeForcen være i spill?

     

    Forskjellen i pris er bare 150 kroner på Komplett, GeForcen som demo som tar 10 dager å skaffe. Noe dyrere er ikke aktuelt.

  5. Vet at man kan må betale returkostnader når man skal benytte angreretten. Men hvor mye koster det å sende en pakke på 20-25 kilo? Det er ikke noe særlig mer enn et par hundre kroner er det vel?

     

    Poenget er at jeg har vanskelig for å bedømme om jeg liker en skjerm før jeg har sett den. Tenkte derfor å bestille en (eller to) og så eventuelt sende tilbake igjen.

  6. Quote:


    Den 2002-06-18 22:18, GrevRev skrev:

    Jeg blir kanskje litt upopulær for dette, men jeg mener at det er helt rett å stenge disse tjenestene. De hindrer mange grupper å tjene noe særlig penger, spesielt grupper som ikke har sterkt fotfeste enda. Vil folk ha musikk, kan de kjøpe det!


     

    Tror du tar feil i påstanden om at det spesielt gjelder grupper uten fotfeste.

     

    De artistene p2p først og fremst går ut over, er one-hit-wonders, altså artister som gjerne ikke har noe mer å by på enn den sangen du har hørt på radio i det siste. Men som likevel havner i cd-samlingen din fordi du ikke gidder å stå i butikken og høre gjennom hele. Hvorfor kjøpe et helt album med Peaches til poden når han kan lste ned den der (fryktelig irriterende) Rosa Helikopter? Det er en kjent sak at mange av hit-artistene stort sett har fyllmasse på skivene sine likevel. Sånn straffes de artistene som ikke har mye å fare med, blant dem masse store kommerielle aktører. Bra!

     

    Når det gjelder de små uetablerte artistene derimot, kan pp2p fungere ganske ulikt- ja, dersom det viser seg at de har kvalitetene da. For disse er all PR god PR, og spredningen av musikken over nett kan bidra til å gi de fotfeste via "word of mouth" (og "ear" eller noe slikt). F.eks via gruppene i Audiogalaxy kunne man følge med i de sjangre man selv likte best, og få tilsendt nye artister i den sjangeren, samt for eksempel sende ut sanger fra Madrugada til utenlandske brukere som ellers aldri hadde hørt om de.

     

    Det er ikke for ingenting at det er RIAA er mest opptatt av å beskytte de store artistene, og at så og si samtlige artister i undergrunnen er positive til fildeling.

  7. Quote:


    Den 2002-06-18 20:00, HoVeSkOt skrev:

    Quote:


    Den 2002-06-18 19:42, hasund skrev:

    alt mulig annet som den som er interessert sikkert kan skaffe seg på andre måter uansett.


     

    Idiot!

     

    Andre plasser enn p2p?

     

    skaff musikken din en annen plass selv du, din amøbe

     

    Hæ? Ser ikke helt sammenhengen i det du sier, men poenget er at nisjeprodukter oftest er best for nisjetjenester enn de som prøver å gape over alt.

     

    Skal du ha litt mat, litt leker, en plante og en grilldress er Obs og Domus sikkert helt topp, men er du genuint interessert i mat eller ferske grønnsaker oppsøker du en spesialforretning- der har de de beste råvarene, og handelen er bygget opp rundt akkurat den type varer du ser etter.

     

    For meg har det vært greit sånn det har vært til nå- AG dedikert til musikk og WinMX osv. til "resten".

  8. En forskjell fra da Napster tok kvelden og nå, var at da var Audiogalaxy allerede veletablert...

     

    Nå er ingen alterbativer som er sterke på musikk. Alle skal på død og liv tilby alle typer filutveksling, for den som er interessert i musikk resulterer det i et mellomgodt produkt. Resultatet blir bedre når tjenesten er dedikert til musikkutveksling og ikke blander inn alt mulig annet som den som er interessert sikkert kan skaffe seg på andre måter uansett.

  9. Dette er bare utrolig trist, visste det ikke skulle vare, men trodde rettsaken ville drøye en god stund...

    Nå får man finne noe annet. Audiogalaxy har vært så suveren på musikk at jeg ikke har vurdert de andre skikkelig. Men jeg har prøvd både WinMX og Kazaa og utvalget og oppkoblingstiden er utrolig dårlig sammenlignet med AG. Nå må horder av mennesker finne seg en ny fildelingstjeneste. Hvilken vil eller bør de velge?

  10. Quote:


    Den 2002-05-19 23:56, havegg skrev:

    Kan dere forklare hvorfor
    ikke fungerer i opera? Tables, javascript, whatever. Skjønner ingenting.

    Testet for første gang ut Opera og syntes det så tøft ut. Men når ikke min egen hjemmeside fungerer, så holder jeg meg til Internet Explorer. Synes det er ok jeg... :smile:


     

    Jeg så ikke så lenge på siden, men den eneste forskjellen jeg kunne se er at +-tegnet på mappene ikke fungerer i Opera. Java har noe problememer med javascript fremdeles.

     

     

    Hva angår gratisversjon, som ble nevnt lenger over: Det er selvfølgelig uaktuelt med en nettleser med innebygget reklame i utdanningsinstitusjonene. Det sier seg selv.

  11. Noe som kunne hjulpet Opera en hel masse med å "spre det glade budskap" er å dele ut gratis lisenser til utdanningsinstitusjoner - i slike miljøer er det mange som vil unngå IE, samtidig som å kjøpe nettleserprogramvare vil være uaktuelt. Det er mange som innarbeider nettleservaner på skole og universitet.

     

    Var nylig på et foredrag der von Tetzchner fra Opera sa noe om at slike lisenser ikke kunne deles ut pågrunn av at man var pålagt moms, eller noe sånt?

×
×
  • Opprett ny...