Gå til innhold

Wophs

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wophs

  1. An o n ym skrev (På 24.5.2023 den 14.56):

    Hvordan er det med oppvarming? 
    får man varmet opp før man begynner?

    Ja man får varmet opp. Anbefaler å ha en plan for oppvarming før dagen kommer (gjerne noe du har gjort før benk, pull ups osv). Er sånn 10 minutter, men det går fort. Det kan føles hektisk, fordi alle gjør forskjellige ting for å varme opp, så man må fokusere på seg selv.

    Grattis til dere som besto opptaksprøvene! :) 

  2. Phs2022 skrev (På 14.6.2022 den 16.47):

    21. juni! Blir spennende. Lurer på hvilke spørsmål man får. Noen som vet det? 

    Noen spørsmål føles som vanlig jobbintervju, så da kan det være lurt å tenke S.T.A.R (Situation Task Action Result). Det er lurt å tenke over erfaringer fra tidligere jobb, studie eller militæret og lignende.

    God dag! skrev (På 14.6.2022 den 17.23):

    Jeg har vært inne til egnethetsvurdering. Men å få svaret på akkurat hva man får i spørsmål tror ikke jeg er lurt for noen av partene. Bare vær deg selv og reflekter godt rundt de spørsmålene du får. Du må ha et svar og en begrunnelse for det du sier, hvis ikke blir du gjennomskuet. Et manus kan glippe, og da glipper fort hele fasaden og du vil da gi et dårlig intrykk. Dette går fint, lykke til!

    Enig. Du trenger ikke manus, men er nok ikke dumt å skrive ned noen mulige spørsmål på forhånd som ved et jobbintervju og tenke gjennom de på forhånd.

    • Liker 1
  3. Hildebr0rvik skrev (På 29.4.2022 den 0.19):

    Hei,

    Har skjønt at det har ikke har vært en fast rekkefølge på de fysiske testene i opptaket, men de som allerede har gjennomført, hvilken rekkefølge hadde dere på testene?

    Vi hadde styrke, løping og svømming. Vi heiet på hverandre på gruppa og snakket ilag mellom øvelsene. Det går veldig fort mellom øvelsene.
     

    Er veldig gøy å møte folk på testene, og bare spør de som jobber der om du lurer på noe.

  4. Phss skrev (23 timer siden):

    Hva er deres teori om at så å si ingen er aktiv her?🤓 ganske unikt iforhold til årene før🙃

    Jeg har ikke peiling, men er jo mulig at de som er yngre ikke bruker så mye tid på forum, men heller snapchat og instagram. Phs har også blitt ganske gode med QA-s osv. på kontoen sin. 

    Eller at folk bruker de gamle trådene, og ikke har så mange nye spørsmål? 

     

     

  5. Phss skrev (På 16.12.2021 den 18.46):

    Er det noen her inne som har fått tilgang til å svømme i basseng selv om det er stengt for publikumsvømming? Sliter litt, da alle hallene rundtomkring er stengt

    Hei! Vet ikke hvor du bor/studerer, men jeg vet det har vært tilgang i Farrishallen, Larvik (nær Stavern) og i Tønsberg når Farrishallen har vært stengt tidligere pga. korona i fjor. I Oslo kan du booke time i svømmehall ved for eksempel Athletica (under SiO).

  6. Det er i hvertfall lurt på trene før opptaket så får du ikke noen store overraskelser. Et tips er å kjøre gjennom de spesifikke øvelsene, og sjekke ut dokumentene som ligger her: https://www.politihogskolen.no/bachelor-politiutdanning/opptakskrav/fysiske-tester/ 

    Det er lurt å huske på svømming (kanskje litt lett å glemme av den). Livredningsprøven kommer ganske kjapt på, så det er greit å være forberedt.

     

    • Liker 1
  7. PHS2021 skrev (58 minutter siden):

    Heii!! Jeg kom i utgangspunktet ikke inn i Bodø i år fordi jeg hadde 51.7 i snitt, altså 0.1 poeng for lite. Fikk akkurat melding om at jeg ha blitt tilbudt studieplass og ser at kvoten gikk ned til 51.6??? Noen som kan forklare???😅

    Grattis med plass! 👍 Kan ikke forestille meg hvordan det må ha vært å få den beskjeden.

  8. Søker21 skrev (1 time siden):

    Jeg trodde at det gikk bra forrige gang, men det gjorde det tydeligvis ikke 😆. Så nå vet jeg ikke helt hva å forvente. Man sitter jo som regel med ‘burde kanskje ha svart sånn istedet’ følelse, men de tankene hjelper ingenting. Blir 3 lange uker ja.

    Det er rart med det. Jeg husker jeg tenkte det gikk greit første gangen, men da kom jeg ikke videre. Andre gangen følte jeg det gikk dårlig, men da kom jeg videre. 

  9. Kaptein HMS skrev (På 24.5.2021 den 12.13):

    Så vidt jeg har forstått så er det kun de som ikke får godkjent som får svar i starten av juli. Hvis du ikke har fått svar innen den første uka så kan du regne deg selv som egnet. Jeg kommer til å sjekke det forumet her jevnlig i den perioden hvertfall, for å se om noen andre har fått avslag

    Ja, jeg husker at når man skjønte at man ikke hadde blitt kontaktet så var det den beste dagen, bede enn selve opptaket. 

  10. Spennende! Husk at egnethet ikke er noe å ta lett på. Av erfaring så blir det undervurdert av mange...

    Til dere som ikke kom videre til egnethet: 

    Husk at 1 år går mye raskere enn man skulle tro. Tren hardt, les og fortsett på forberedelser. Det er viktig å holde ting ved like. De første dagene er utrolig kjipe, men kom dere ut på skolen, på trening osv. Det blir mye bedre!

     

     

  11. ilsfeaes skrev (20 timer siden):

    Hei. Jeg lurer på om det er diskvalifiserende å ha en PTSD diagnose - enten pågående eller i nyere tids sykdomshistorikk. 

    Hei. Jeg kunne ikke finne noe om det her https://www.politihogskolen.no/bachelor-politiutdanning/ofte-stilte-sporsmal/ under: "er noen diagnoser diskvalifiserende?" 

    Jeg vet så klart ikke hva det dreier seg om, men vil tro at i noen tilfeller kan det brukes som en styrke i vanskelige situasjoner. Det skader jo ikke å prøve seg, hvis dette virkelig er drømmen din.

  12. Frank321 skrev (20 timer siden):

    Årets fysiske opptakstester bortfaller og erstattes med en egenerklæring. Men blir ikke testene bare forskjøvet til senere i utdanningen? Flere steder på nettet så kan man lese uttalelser fra PHS om at "Høgskolen har som mål å videreføre fysiske tester i opptaket..." og at "Alle vet at de møter også disse (fysiske) kravene gjennom utdanningen...".

    Betyr det i praksis at de formelle testene vil bli avholdt, men på et senere tidspunkt i løpet av utdanningen? Eller er det de ulike fysiske godkjenningsprøvene det her siktes til når man snakker om "..fysiske krav man møter i utdanningen.." (f.eks. livredning i vann, arrestasjonsteknikk, leiroppholdet etc.)? Noen som vet?

    Det er jo på alle måter synd at de fysiske testene ikke kan kjøres i forkant av opptaket. Folk som feilaktig mener at de klarer å bestå testene risikerer jo i såfall å stryke midtveis i utdanningsforløpet dersom de feilvurderer seg selv(!). Benkpress, løping og pull-ups burde være relativt uproblematisk for de fleste å teste seg for i forkant, men kjedelig dersom noen er i god tro og f.eks. overvurderer / feilberegner svømmeegnskapene sine... 😕 Noen refleksjoner omkring dette?

    Vil tro de sikter til godkjenningsprøvene. Det at man ikke møter akkurat samme oppsett (som man ville gjort på opptaksdagen) er jo en ting, men man bør ikke bli overrasket over lignende øvelser i utdanningen. Man får uansett som regel litt tid på seg til å øve mot godkjenningsprøver. Ville ikke bekymret meg så mye for dette egentlig, og tror de fleste klarer det! 👍

  13. ANB'1 skrev (På 16.3.2021 den 23.32):

    Virker som det er en del her som har vært igjennom intervjurunden og ikke nådd helt opp. Har dere det gjelder reflektert noe over hva dere vil gjøre annerledes denne gangen, eller hva dere «manglet» på tidligere intervjuer? Tenker veldig generelt. 

    Litt samme som over her. Jeg brukte for kort tid på å tenke på spørsmålene som ble stilt. Det ga nok utslag på svarene mine i det tilfellet. Det neste året klarte jeg å vise en større "ro" som jeg tror er viktig generelt i politiyrket. 

    Det er nok også viktig å ta med seg at det er ikke om å være raskest, og svare på flest spørsmål. En må ikke se på betenkningstid som noe negativt. Jeg vil si intervjuet er ganske vanskelig, men det er verdt det når du kommer inn!

     

     

     

  14. ANB'1 skrev (På 22.2.2021 den 20.14):

    Noen her som kan fortelle litt om hvordan egnethetsvurderingen ble gjennomført digitalt? Har vært igjennom "vanlig" opptaksrunde før, men kom ikke inn pga karakterer. Er veldig spent på hvordan intervjurunden blir over telefon.. 

    Det blir ikke gruppeøvelser (som på den vanlige), men det er jo pc tester og intervju. 

    Intervjuet er ganske likt som det vanlige bortsett fra at det er over telefon så man ser jo ikke den/de som intervjuer.

    Et tips til telefonintervju er å ikke stresse om det blir litt stillhet inn i mellom, for da får de sjanse til å skrive notater, og tenke på hva du har svart. 

    • Liker 1
  15. S.N00 skrev (På 27.1.2021 den 18.06):

    Hei. Er det slik at om man får tilsendt pc-tester i april at man har bestått den første delen, altså medisinsk og vandel, eller får man tilsendt pc-testene uansett? 

    Mener du får de uansett. Eksempel: Fikk PC-tester 08.april, men mangelbrev på medisinsk 16.april. Da hadde legen bare glemt å fylt ut alle punktene på skjemaet, så da var det bare å sende inn på nytt.

  16. Kumhlen skrev (På 3.1.2021 den 17.46):

    Hei alle sammen :)

    Jeg har alltid hatt veldig lyst til å søke meg inn på PHS men jeg har et spørsmål når det gjelder vandel.

    For rundt 6 år siden ble jeg tatt for å ha kjøpt en liten flaske med cannabisolje på Internet, det skal sies at det var snakk om en olje som inneholdt CBD og ikke THC. Jeg kjøpte den på bakgrunn av at den skulle fungere på smerter.

    Den gangen var jeg under 18 år gammel så jeg fikk en betinget påtaleunnlatelse. Jeg er absolutt ikke en "kriminell type", så jeg har selvfølgelig ikke begått nye straffbare forhold.
     

    Jeg snakket med en fra vandelskontoret på PHS gjennom telefon og jeg forklarte situasjonen min. Han mente at jeg fortsatt ville være kvalifisert for opptak mtp at dette var en bagatellsak, at den var tilbake i tid, at jeg ikke har begått nye straffbare forhold og siden jeg fikk en påtalunnlatelse. Han sa at jeg hadde fått et såkalt "gult kort" som man gir i fotball.


    Denne saken vises ikke på min uttømmende og utvidede politiattest, så spørsmålet mitt er om jeg fortsatt kan være kvalifisert for opptak til PHS, hva tenker dere?

     

    Takker så mye for svar :)

     

     

     

    Hei!

    Det høres jo ut som en bagatellsak, men vær veldig obs på at folk ved opptakskontorene kan si en ting, men så får man likevel avslag basert på vandel. Jeg leste en sak i media om en som hadde blitt beroliget på telefon av opptakskontoret om at hans vandel var så langt tilbake i tid at det ikke var noe problem.

    Informasjonen han hadde fått var muntlig, så når han klaget saken videre så var det ikke så mye bevis å henvise til. Han hadde jo bare telefonsamtalene. Bare noe å tenke på, jeg tenker som deg at dette er en bagatell og det går bra:) Lykke til!

  17. Karim F skrev (På 23.12.2020 den 15.17):

    Hei, jeg dekker alle kravene med styrke, utholdenhet, karakterpoeng, førerkort etc. Men mitt største problem er angst for svømming, mer spesifikt dykking. Er det mulig å lære seg dette fra januar fram til selve opptaksprøven? Noen som har erfaringer de kan dele?

    Dykking er en vanskelig barriere å komme seg gjennom, men ikke umulig. Det er utrolig hva man klarer når man bestemmer seg for det. Ville startet med å bli vant til å være i vann og ha hodet under vann (uten dykkerbriller/neseklype). Dykk på grunna, for så å bevege seg dypere. Lek med ringer, kast ringer for så å hente dem på dypet. Ta med en venn de første gangene for å hype deg opp. Så kan du ta større utfordringer etterhvert...

  18. Gomle skrev (På 6.12.2020 den 6.47):

    Hei. Jeg er en person på 36 år som vurderer sterkt å søke PHS. Jeg etter mange år i samme jobbet innsett at jeg vil har forandring i ivet mitt og Politi er noe jeg ønsker sterkt å bli. Dermed har jeg gått skole igjen i år for å få studiekompetanse kvalifisere til høgskoleutdanning. Karakterer ser ikke ut til å bli noe bli noe problem. Heller ikke de fysiske testene. Ser nok ut som det blir intervjuet som blir det eneste hindret jeg må over.

    Uansett..

    På nyåret kan jeg søke skole for 21/22. Men er det fortsatt sånn at man må ha alt av vitnemål i det man søker? Vet har vært sånn. Hvorfor isåfall er det sånn? Uansett hvis det er tilfelle blir det nok et "friår" for så å søke når den tid kommer.

    takk på forhånd :)

    Spennende! Kjenner meg igjen ved å jobbe, for så å innse at jeg ønsker en forandring. Mener du må i hvertfall ha bestått kompetansefag som norsk osv. Hvorfor man må ha vitnemål kan vel ha noe med opptakspoengene og rangeringen.

     

×
×
  • Opprett ny...