Jump to content

mo-rt-en

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke et ord om sol..? Kan ikke sammenligne dette produktet med en iPad, PCskjerm eller mobil. Dette er et helt nytt segment uten konkurrenter: «skjerm du kan lese tegneserier på ute i sola» Mener sånn sett at poenggivningen er helt felt med utgangspunkt i kvaliteten på skjermen.
 2. Hva om dataene ikke åpent sendes til Kina eller Russland, men programvaren kjører i EU/EØS med full kontroll over oppdateringer fra Kina og Russland? Eks hvis selskapet er etablert i landet og med enkle midler kan sende ut en software oppdatering som sender data i retur, enten direkte eller via proxy i europa. Spesielt hvis dataene kjøres på et datasenter i EU, slik at brukeren ikke har oversikt over kommunikasjon inn/ut til datasenteret.
 3. «aldri mottatt den typen etterspørsel», og hadde dere mottatt det så har dere ikke lov til å informere om det. Vi kan derfor ikke vite om dette er sant eller ikke.
 4. Hvorfor ikke bare si at kablene ikke er hybridkabler, men at de kun har lov til å frakte strøm Norge eller Storbritannia. Ikke mellom Norge og Storbritannia. I prinsippet to ulike kabler ut fra havvind feltet. Blir da mer en politisk enn teknisk beslutning, slik at ev endringer senere er mulig uten store ekstra kostnader.
 5. Når Fornebubanen blir ferdig vil sikkert mange heller ta båten fra Nesodden til Fornebu, for så t-bane videre. Tar vel ikke mange årene før man planlegger forlengelse til Nesodden. Er jo kun 4km over og 30-40m dybde litt sør (80m på det meste): https://kart.gulesider.no/?c=59.840654,10.624337&z=14&l=nautical
 6. Lest på loven og ser ingen grunn til at dette ikke skal være mulig å forske på, kun ved å justere litt på innhentingen av tallmaterialet. Hvis man henter helseopplysninger fra den enkelte person så ser jeg problemet. Gjør man det anonymisert kan man oppnå de samme resultatene. Står også at man ikke trenger samtykke hvis det er anonymisert (Ref §20). Datatilsynet definerer anonymisert når én person ikke kan skilles fra 4 andre personer, selv ved å koble med andre datakilder. Eks man man anonymisere ved å hente inn data fra skolen på om det har vært meldt inn smitte for den enkelte klasse, så lenge den har 5 eller flere personer.
 7. Problemet her er at alle amerikanske selskaper må utlevere og gi tilgang til etterretning, uten å at de har lov til å varsle om det. Så det holder ikke å ha datasenteret i Europa om det eies av Microsoft, Google eller Amazon så lenge noen i USA har mulighet til å få tilgang til dataene i Europa. Nærmeste mulighet til å oppfylle regelverket: -Bruke åpen kildekode (for å redusere muligheten for at Apple eller Microsoft kan brukes for å injisere en bakdør) Bruke åpen prosessor arkitektur (risc-v, som er en versjon av ARM) Alle som jobber med systemene må holde til i EU, eller land som har regelverk som etterlever samme prinsippene (USA er ikke et av de) Dvs at vi ikke har lov til å bruke noen form for: Intel eller AMD prosessorer, fordi de kan oppdateres av selskapene og dermed gi tilgang til systemene (RISC-V eneste?) Kode i .Net må bort (Open Source Java, Node.js eller Python er noen alternativer) Citrix må ut Alt Windows må ut (Kjøre Ubuntu eller tilsvarende i bunn. Alternativt må en begrenset gruppe i EU få kodetilgang til Windows og kunne verifisere alle patcher) Nesten alt av skytjenester hos Google, Microsoft/Azure eller Amazon (kun lagring av data hvis det er svært godt kryptert, og denne krypteringen skjer på en maskin i EU) Ut med alt av Office365 Tror ikke folk helt forstår rekkevidden av dette..
 8. Kan heller ha en hyperloop opp en fjellside, med samme type membran i enden som holder på vakuumet. Slik som vist i videoen her. For så å fyre opp raketten i det den forlater vakuumet 🤔
 9. Pusser man på pleksiglass med mikrofiber blir det riper. Har de klart å lage en «mikrofiber» klut som ikke riper, er det en nyhet
 10. «Det er ikke mange land der navigasjonstilbydere som TomTom og Google fritt kan hente kart med høy grad av kompletthet. Ei heller er det vanlig at data fra alle kollektivselskaper er fritt tilgjengelige. Her har norske politikere gjort en god jobb. Og vært fremtidsrettet.» Er ikke alt dette egentlig EU krav, hvor nettopp en felles plattform for billettsystemer + gratis deling av kart er noe av de første kravene som har vært innført. Norge har kanskje vært raskt ute, men er det norske politikere som har gjort en god jobb?
 11. Mener å huske at verkstedet har bevisbyrden hvis maskinen er under 1/2år gammel. Holder ikke å si at det må ha vært et objekt mellom skjerm og tastaturet, må faktisk kunne vise til merker eller lignende som det ikke er tvil rundt.
 12. En langt større kostnad er kjøp av portabel aircondition, som mange vil kunne argumentere for å få dekket. Ofte tidsbegrenset til den tiden av døgnet man har hjemmekontor. Ja, man får også fordelen i helgene (hvor man ofte er ute uansett) så her er det for mange snakk om langt mer enn 50% bruk relatert til hjemmekontor. Eks denne til 9000kr: https://www.komplett.no/product/1148995/hjem-fritid/husholdningsapparater/klima-varme/klimaanlegg/woods-venezia-aircondition-18k-g-wifi?q=Wood air
 13. Til den som ønsker seg tilgang til Clubhouse. Logg inn på Gründerklubben sin Slack under #clubhouse-invite og følg oppskriften der: https://join.slack.com/t/gklubben/shared_invite/zt-lrsmv5xf-8vUyzdlH6Ht4ACufR6Yi0w (Etter at man har mottatt invite får man selv to invites. Så ved at man deler minst med en person videre fungerer dette)
 14. URLen går til https://www.digi.no/digi.no/hjernetrim, skulle vært https://www.digi.no/hjernetrim
 15. "mulig" skrivefeil under bildet. Snakk om å være fremtidsrettet Flere enn politiet som må justere på tiden
×
×
 • Create New...