Gå til innhold

Nobod

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nobod

  1. Dudeliduu skrev (1 time siden):

    Dårlige egg og dumme mennesker finnes overalt. Men jeg vil fremdeles tro der at den religiøse fanatiske følgeskaren er kraftigere på venstresiden. Uansett var det ikke poenget. Poenget er at selv om Trump sier én ting betyr det ikke at alle i hans administrasjon støtter opp de dumme forslagene hans...

    Hele problemet er at presidenten reklamerte for noe som kan være farlig for amerikanske liv.

    Administrasjonen hans og øvrige republikanere støtter ikke opp om alt han sier, men det er Trump som president som har ansvaret og det er han ikke villig til å ta. Støttespillerne hans har også et moralsk ansvar til å stå opp mot det som er åpenlyse løgner eller farlig for landet, men det skjer ikke i stor grad selv om det har løsnet litt opp i det siste med kritikk fra mange konservative republikanere også.

    Jeg tror at deler av administrasjonen er mer en brems på noen av Trumps ville ideer og alternative tolkninger av virkeligheten, men de kan heller ikke gjemme seg i fremtiden når det blir et oppgjør med alt de har gjort feil og støttet. Noe av det drøyeste er at familiemedlemmer er rådgivere som skal ha stor innflytelse på avgjørelser, det er sjeldent en god oppskrift.

    • Liker 4
  2. KalleKanin skrev (5 minutter siden):

    Så du har ikke tillit til det norske valgsystemet heller?

    Du vet at 1 stemme i nord teller omtrent det dobbelte av i Oslo? 
    https://www.an.no/politikk/oslo/valg-2017/du-vil-neppe-tro-hvordan-valgsystemet-i-norge-egentlig-fungerer/s/5-4-504480

    Tror han vet det siden han skrev dette også i posten etter :) 

     

    Omnia vincit amor skrev (20 timer siden):

    Det er ganske likt det systemet vi har i Norge på et vis, da mtp. størrelser av stater (fylker, kommuner), men ja, det er utrolig innviklet. 

     

    • Liker 2
  3. Ok. Synes det er stor forskjell på å være et grunnleggende rasistisk land som veldig få land er nå, og å ha problemer med rasisme i landet. Norge har ikke et stort rasismeproblem men det finnes definitivt både fra individer og i systemet som rammer mange, og det er et problem som er viktig å ta opp og snakke om. Ellers får man aldri gjort noe med det. 

    Problemet nå er at det henger igjen noen få folk i gamledager som lukker øynene og ikke tror på at det er rasisme i Norge. Da blir de språklige virkemidlene til de som sier fra sterkere, ellers blir man ikke hørt. Å både føle seg diskriminert og oppå det ikke blir hørt, det må være tungt. 

    • Liker 3
  4. oldboy skrev (8 timer siden):

    Farlig?!

    Hva er det du mener er så farlig med denne teksten Helge Lurås skrev er?

    Synes ikke du det er farlig å bre om seg et ekstremt tankegods om at vi i vesten er under et angrep og at vi må handle for å hindre at det skjer? Det er veldig likt for eksempel det Fjordmann og ABB skrev og brukte til å rettferdiggjøre drap på uskyldige barn på. Samme med Manshaus og han på NZ. Ord er ikke farlige i seg selv men et slik sykt verdensbilde er farlig å normalisere på måten Helge Lurås gjorde her.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 3
  5. debattklovn skrev (12 timer siden):

    Nye generasjoner mørke nordmenn er her fordi de er født og oppvokst her, de fleste av dem iallefall. 
    Mens deres foreldre nok kom til Norge enten via arbeidsinnvandring eller som flyktninger og asylsøkere. 
    Er du uenig i det? 

    Påstanden til Morromann som jeg svarte på var "Mørkhudede mennesker er her grunnet en solidarisk politikk, ikke fordi de er etterkommere etter slaver."

    Det er det jeg er uenig i, fordi det er en generalisering av alle nordmenn med mørk hud og insinuerer at alle er innvandrere eller barn/barnebarn av innvandrere. Som heller ikke er sant. 

    • Liker 2
  6. Tåkefyrste skrev (På 29.6.2020 den 14.50):

    Bare å ta 10 min på twitter så ser man at dette er helt legitime meninger blant mange BLM supportere

    Ja vel? Har du en kilde som ikke er bevist falsk nå eller er det bare falsk info igjen som du ble tatt for? Har nemlig ikke sett noen Black Lives Matter supportere oppfordre til drap på hvite slik det falske bildet du la inn her påstod

    Hvis man ikke kan argumentere for et poeng uten å poste falsk info her så stoler ikke folk på en slik påstand heller....

    • Liker 2
  7. debattklovn skrev (7 minutter siden):

    Svært mange, om ikke kanskje majoriteten av BLM-aktivistene utfører imidlertid hærverk, plyndring eller vold

    "Om ikke kanskje majoriteten". Er det tull eller er det dette man kaller trolling? Du er ikke en gang i nærheten... 

    aerial-protests-0.jpg?width=1368&height=

    aerial-protests-19.jpg?width=1368&height

    aerial-protests-2.jpg?width=1368&height=

    060620_GeorgeFloydProtest_01_1080.jpg

     

    Bare reinspikka vås å hevde at kanskje majoriteten av de som demonstrerer driver med hærverk, plyndring og vold. Da har du ikke skjønt bæret av hva det er som skjer eller hva dette er for noe. Å misforstå med vilje og bygge en mening på det er lett å se tvers gjennom.

    • Liker 3
  8. debattklovn skrev (29 minutter siden):

    Rappere er kreative artister. Ingen tror at rapperne mener absolutt alt som står i sangene sine... ?
     

    La meg si det sånn: Noen Vålerenga fans er bare ute etter å sloss og lage bråk og kvalme, men det blir helt feil å si at alle Vålerenga-supportere er det, eller at klubben de støtter oppfordrer til det.

    Black Lives Matter som organisasjon oppfordrer ikke til vold eller hatefulle ytringer, men det er millioner av folk som demonstrerer i deres navn. Man vil finne et helt spekter av ytringer og meninger innenfor det. Det er blitt en folkebevegelse med alt det innebærer.

    • Liker 2
  9. debattklovn skrev (12 minutter siden):

    Dette er folk som taggsprayer ACAB overalt de demonstrer - All Cops Are Bastards. 

    Skikkelig "ekstremistisk", ACAB er et popkulturelt uttrykk som har eksistert i flere tiår...

    Da er vel alle rappere og andre som noensinne har sagt ACAB ekstremister plutselig ?

     

    • Liker 2
  10. Morromann skrev (1 minutt siden):

    Ikke deg. Jeg snakker om han som skrev kronikken. Beklager misforståelsen. 

    Ok. Fant ikke noe i kronikken som sier noe om "har du lest kronikken" så jeg tror ikke helt på deg; det var myntet på meg. Jeg sa aldri det. Men la gå...
     

    Sitat

    Jeg snakker ikke på vegne av noen andre enn meg selv, jeg konstaterer bare hva jeg observerer. Blant annet etter lang samtale med en familie fra Midtøsten som har vært mine gode naboer i flere år. Og med "melaninrike" slektninger.

    Har lest litt i denne tråden og ser at du har linket til kronikker og sånt du er uenig i, og hver gang så kaller du de for en mobb, ekstremister og lignende, og bruker veldig veldig sterke ord. Felles for dem alle er at de står opp mot rasisme. Jeg synes det egentlig beviser en del av problemet, for man er ikke en ekstremist eller "mobben" ved å ytre seg mot rasisme eller si meningen sin om det. Da blir jo veldig mange av oss også ekstremister hvis man bare skal kalle folk stygge ting hele tiden :) 

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  11. Morromann skrev (1 minutt siden):

    Men privat - jeg kan love deg at de er uenige og føler vemmelse av disse aktivistene.

    Så du snakker på vegne av alle mørkhudete, du kan altså LOVE at de er uenige og føler vemmelse?

     

    Sitat

    Men jeg må være synsk siden spørsmålet "har du lest kronikken" kom. Hehe, priceless. Jeg går gjerne i en diskusjon om ting, men ikke med de som bedriver gaslighting. Da er diskusjonen over for mitt vedkommende. Kvasi-intellektuell svada imponerer ikke meg.

    What. Hvor kom jeg med det?!

    • Liker 2
  12. Knetten82x skrev (8 timer siden):

    Trur du tar feil av venstre siden og høgre siden.. Jeg har kun møtt ett par usaklige høgre folk. Venstre folk derimot er eksperter på å gå på person og barnslige karaktistiker.

    P.S Eg er hverken venstre eller høgre mann. Eg liker å tenke selv;)

    Da har du ikke vært i kommentarfeltet på VG eller på Politikk & Samfunn her inne :p 

    Trump er selve skoleeksempelet på usakligheter, mobbing og ukvemsord og han tilhører høyresiden...

    • Liker 3
  13. Morromann skrev (5 minutter siden):

    Mørkhudede mennesker er her grunnet en solidarisk politikk, ikke fordi de er etterkommere etter slaver.

    Det var da en skikkelig generalisering. Det finnes mørkhudete nordmenn av mange flere forskjellige grunner enn solidarisk politikk (antar at du sikter til innvandring med det). 

    Overdriver du ikke litt her? Etablere amerikanske rasekonflikter? Leste ikke den kronikken sånn i det hele tatt og det tror jeg ikke så mange gjør, tror ikke du trenger å være redd for det.

    • Liker 3
  14. Dudeliduu skrev (1 time siden):

    Trump sa jo noe lignende som at å injisere seg med klor og bruke mye solarium kunne være en løsning på Covid... Betyr ikke at folk hodeløst kaster seg rundt for å gjøre det han sier.

    Hydroxyklorokin ble vel helt utsolgt i USA etter at Trump sa at han brukte det preventivt mot Covid 19? Legemiddelet som ikke har noen bevist effekt men faktisk kan være skadelig spesielt for hjertesyke.

    Her i landet har vi sett Carl I Hagen si at han og Eli tar legemiddelet fordi Trump bruker det og Carl mener at det virker siden han ikke har fått sykdommen...

    https://www.dagbladet.no/nyheter/savner-stortinget/72584171

    • Liker 4
  15. lada1 skrev (4 timer siden):

    Ignorerer du ikke her sosiale media og andre muligheter via Internet?  En trenger ikke lenger milliarder for å drive påvirkning. Reklame på TV og i aviser er vel mest støy for de fleste? Spesielt for unge mennesker? 

    Jeg ignorerte det fordi jeg siterte debattklovn som snakket om pressefrihet. Vanskelig å skulle dekke alt hele tiden :) 

    Men ja du har helt rett i at sosiale medier og Internett er en del av pakka selvfølgelig. Politisk reklame på TV er dog fortsatt veldig stort og viktig i USA, spesielt rettet mot de eldre velgerne. 

    • Liker 1
  16. Gangleri skrev (58 minutter siden):

     

    BLM som organisasjon eller deltakere i en demonstrasjon hvor BLM er tema? Husk at det har vært demonstrasjoner i over 1000 byer i USA med masse forskjellige mennesker, noen mener ditt og andre mener datt uten at det betyr at det er organisasjonens budskap

    Noen Vålerenga fans er voldelige og bare ute etter bråk men det blir helt feil å si at alle er det. Man må slutte å skjære alle over en kam, det gjelder på alle sider. Kanskje spesielt i BLM sitt tilfelle når det er så utrolig mange som protesterer i deres navn

    • Liker 4
  17. Camlon skrev (1 minutt siden):

    Det jeg er interessert i er hva som er ditt kriterie for at noen er hatfulle sånn at jeg kan bedømme hvordan TheDonald er idag sammenlignet med hvordan de var før.

    Men du vil ikke svare, så da er vi ferdige.

    Hvis du var interessert i det kunne du jo bare ha spurt meg om det i stedet.

    Men jeg vil jo ikke svare (?) 

    Det blir sjelden en bra debatt om man bare er interessert i å «vinne» den med retoriske floskler. 

     

    • Liker 2
  18. Camlon skrev (36 minutter siden):

    Norsk kultur er spektrumet av meninger, tradisjoner og vaner som etniske nordmenn har.

    Norsk kultur er spektrumet av meninger, tradisjoner og vaner som nordmenn har.
     

    Fiksa den for deg jeg.

    Man trenger ikke være etnisk nordmann for å være en del av norsk kultur. Mangfoldet i etniske opphav er en del av den norske kulturen

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  19. Geir T skrev (21 minutter siden):

    Hva med hvordan BLM (og deres ledere) forherliger og promoterer vold og hærverk, hvorfor skal disse være fritatt kritikk?

    Hvor har BLM forherliget og promotert vold og hærverk?

    Ang Trumps tweets så er det helt selvfølgelig at presidentens ytringer slås større opp enn alle andres. Sånn har det alltid vært. Nå har vi i tillegg en president som hele tiden forsøker å provosere og bruker det som et verktøy. Mediene plikter spesielt å omtale det presidenten sier til folket.

    Også feks Joe Biden og AOC har fått gjennomgå i amerikanske medier for tweets, men forskjellen ligger jo i at Trump skal være statsleder. Erna Solberg får mye mer oppmerksomhet eller kritikk for en provoserende tweet enn Torbjørn Røe Isaksen, ord veier tyngre når man er leder, sånn er det bare.

     

    • Liker 2
  20. Camlon skrev (25 minutter siden):

    Du sier at TheDonald var ille før, men jeg husker ikke hvordan den var før.

    Så hva du mener om dagens TheDonald side, forteller meg litt om hvordan siden var før og hva slags meninger du har.

    Å ja, bare kverulering. Nei altså, den ble jo satt i karantene i fjor på grunn av mye rasistiske poster. Dukket ikke opp i søk og sånt. Den var verre før da det var mest aktive brukere. I det siste har det vært ganske så dødt siden brukerne fant seg et ekkokammer i stedet.

    Du kan heller bare spørre meg direkte om hva slags meninger jeg har hvis du lurer på det i stedet for å prøve sette meg i en bås  :) 

    • Liker 2
  21. Geir T skrev (2 minutter siden):

    Dette var en genuin feil. Han fant et klipp som han retweetet av andre årsaker, og fikk ikke med seg at noen ropte white power i bakgrunnen. Trump trår i salaten og gjør feil, og jeg har ikke noe problem med at noen uttrykker kritikk for at han er slurvete (er faktisk enig der), men at han med viten og vilje promoterer såkalt «white power» er feil.

    En «genuin feil» av en president som har over 80 millioner følgere på Twitter? Man må da kunne forvente at han tar ansvar for innholdet i det som publiseres. Han har retweetet lignende og verre ting før også, blant annet tweets fra syke qAnon konspifolk. Det er ikke så rart at det blir reaksjoner....

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  22. Camlon skrev (16 minutter siden):

    Jeg var innom i The Donald idag og leste et par innlegg. :D

    Husker ikke om de var bedre eller verre før, var ikke så ofte der.

    Ok kult :D 

    Det var ille før og ille inntil nylig, den ble bare stående oppe fordi sjefen i Reddit ønsket spesielt at den skulle holdes åpen etter en karantene i fjor

    Var mye jødehat og hat mot muslimer der som fikk stå. 

    • Liker 2
  23. Camlon skrev (3 minutter siden):

    Dette er en "blessing in disguise" for høyresiden.

    Trump siden Reddit bannlyste er allerede migrert til en annen platform, så de slettet en inaktiv side.

    Og de andre sidene som GenderCritical og RightWingLGBT er ikke ekstreme. I praksis så presser Reddit moderate velgere mot høyresiden og alternative sider.

    Var du noen gang innom på The_Donald? Den burde jo blitt sletta for mange år siden, helt sykt at Reddit lot den stå oppe så lenge med innholdet som ble postet der

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...