Gå til innhold

UndrendeType

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av UndrendeType

  1. Hei!

    Er i en kinkig situasjon:

    Har fire barn med min samboer

    - Barna er alle under 18 år

    - både samboeren min og jeg har solide jobber (jeg er sykepleier og han er lærer)

    - jeg kan tjene pluss minus 40.000 i måneden om jeg jobber overtid og ekstra de dagene jeg ikke har ungene

    - har en bil som er nedbetalt

    Samboeren og jeg skal flytte fra hverandre av en grunn jeg vil holde for meg selv. Vi leier bare, og jeg har ikke egenkapital.

    Jeg får ikke lån hos noen av bankene i følge lånekalkulatorene. Noen som har vært i samme situasjon?

    Jeg kan leie en leilighet til 15.000 i måneden, men da kunne jeg jo like gjerne betalt til meg selv via et lån!

  2. 51 minutes ago, Deechon said:

    Jeg lager aldri figurer eller grafikk selv, jeg låner det fra nettsider som https://opengameart.org/ Da kan jeg fokusere kun på kodingen og trenger ikke stresse med å lage eget design (som tar fryktelig mye tid)

    For å besvare ditt andre spørsmål: Ja, du kan tjene gode penger på det. Men du må være flink, man kan også tjene penger på det hvis du er middelmådig, men da blir inntekten deretter.

    Kan man bruke de ferdiglagede figurene i produkter man selger da, eller vil eieren av programvaren eksempelvis tjene prosentandeler av det?

    Kan jeg spørre om du har solgt spill, eller lager du bare for gøy?

  3. 1 hour ago, Deechon said:

    Jeg er selv hobbyutvikler ved siden av jobb og jeg programmerer i Python med Pygame modul. I Pygame så får du lagd spill som ligner veldig på det spillet på bildet.

     

    Jeg tenker at det er verdt å sjekke ut.

     

    Alternativt kan du bruke C# med Unity, men jeg har inntrykk av at dette er hakket vanskeligere å sette seg inn i. Særlig hvis du er helt ny på feltet.

    Har faktisk lasta ned Python og kikka litt på pygame! Er vel det som blir anbefalt for nybegynnere!

    Lager du figurene og grafikken selv, eller er de ferdiglaga på en måte?

    Kult st du er hobbyutvikler! Kan du tjene noe på det?🤑

  4. Heisann!

    Har en idé til et slags retrospill, men kan hverken programmere eller grafikkdesign. Har derimot veldig lyst å lære dette, og ser på dette prosjektet som en skikkelig "gulrot" for å lære! Skjønner at jeg må begynne med "snake" osv. Men dette spillet er det langsiktige målet for å si det sånn.

    Dumt spørsmål kanskje, men hva skal til for å designe og programmere et spill med slikt utseende:

    Hvilke programvarer osv.215962097_Screenshot_20221026-181917_SamsungInternet.thumb.jpg.49b02a21443fde05d45fd56c98253897.jpg

    • Liker 1
  5. On 5/9/2022 at 12:45 PM, Alex_Tc said:

    Det som er viktig å tenke på er hvordan en potensiel arbeidsgiver opfatter den studie du er i ferd med å begynne. Hvis det er fulle 5år på universitetet da de fleste arbeidsgivere forstår hva det er. Du blir fortsatt sett på som en nybeginner. Men hvis det er et skreddersydd kurs som går over ett år, da tenker de at det veldig lite og de heller ansetter ingen enn satser på utvikle deg i bedriften. Det vet jeg fra erfaring, har snakket med flere arbeidsgivere.

    Det er 5 år ja:) tenkte å søke på UIT sånn nettbasert. Håper det er bra! Kjenner at jeg ikke vet helt hva jeg går til, selv om jeg har lest meg opp på informasjon om fag osv.

    Håper jeg kommer inn og forsåvidt, det er jo ikke gitt!

  6. Heisann!

    Lurte på om det var noen her som hadde gått Datateknikk Nettbasert ved UIT?

    Isåfall, kan dere evt. dele erfaringer om studiet?

    Eksempel, var det lett å få relevant og god jobb i etterkant? Hvordan var studiemengden, og var den krevende?

    På forhånd, takk:)

  7. Heisann!

    Er i ferd med å omskolere meg til å bli dataingeniør og lurer på følgende:

    På det studiet jeg planlegger å ta er ett av retningene KI/AI, og det interesserer meg. MEN! En sa til meg at det ikke var vits da jeg er 32 år, og jeg aldri ville kunne måle meg med folk som startet tidligere i bransjen.

    Er det håp for en 32 åring å begynne å studere dataingeniør innenfor AI?

  8. Heisann!

    Nå har det seg slik at jeg leter etter en person. Vi hadde sist kontakt for et år siden ca, og jeg kuttet kontakten grunnet personlige forhold. Nå angrer jeg som fy... og sånn forresten, finner jeg denne personen kommer jeg ikke til å "mase" eller plage vedkommende dersom hun ikke vil ha kontakt. Da lar jeg henne være. Jeg lurer bare på om hun har det bra, og om hun vil ta opp igjen kontakten.

    Her er spørsmålet mitt: Hvordan finne en person med kun denne informasjonen?

    - jeg vet fornavnet på personen

    - hvor gammel personen er

    - hvilket land personen er fra og bor i (hun er ikke norsk eller skandinavisk)

    - litt om familieforhold og bakgrunn

    - utseende 

    - at personen har et kjæledyr og navnet på kjæledyret 

    - tidligere jobb

  9. Hei!

    Er det noen som har erfaring med å ta et nettstudie (3-årig ingeniørbachelor i datateknikk UIT) samtidig som en jobber 80-100% og har familie?? Har prøvd å lage en timeplan, men å oppnå 35-40 timers studering per uke samtidig med turnusjobb og familie virker vanskelig!

    Kom gjerne med erfaring eller tips til hvordan en kan løse dette!

  10. Hei!

    Jeg er en mann på 30 år, og drømmer om å begynne å studere IT. For øyeblikket er jeg sykepleier, men jeg må innrømme at dette vil jeg ikke jobbe med i 30-35 år til. Det er flott å kunne være der for å hjelp andre mennesker, men jeg opplever sykepleieyrket som alt for krevende, både mentalt og fysisk i tillegg til at jeg har for lite tid til å fullføre oppgavene jeg får!

    På grunn av familie er jeg nødt til å ta utdanning via nett. Er det noen som har erfaring med Datateknikk via UIT? Opp og fram tenker jeg å kombinere denne med en master i cyber security i Gjøvik, eller ta en master innen Kunstig intelligens via UIT.

    1. Det står på nettsiden til UIT at en er nødt til å studere rundt 35-40 timer for å oppnå læringsmålene. Noen som kjenner seg igjen i dette, eller som har jobbet mindre?
    2. Jeg trenger også et nøytralt synspunkt: Ser du/dere det som realistisk å ta bachelor i datateknikk (nettstudie) mens jeg jobber 80% natt (5 dager på, én uke av)? Arbeidsplassen er relativt rolig, og det er muligheter til studering av fag.

    3. Du/dere trenger ikke å svare på dette, men er det noen med fullført bachelor i datateknikk (gjerne fra UIT) som ønsker å dele erfaring med hvordan det var å få jobb etter utdanningen, og hvordan lønnen er?

    Dette blir min første "post", så vær grei med meg!;P

×
×
  • Opprett ny...