Gå til innhold

andylove

Medlemmer
  • Innlegg

    3 111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andylove

  1. Husker da streamingtjenester som Netflix kom på banen. Det var en del støy mtp innhold, kvalitet og pris. Vi ser jo det samme igjen. Dette er uten tvil veien å gå da det vil åpne opp for flere typer spillere samt de som ikke nødvendigvis vil investere i en dyr maskin eller dedikert konsoll. Tar man vekk maskinvarekravet eller binding til en plattform, så kan man få en mer åpen og inklusiv verden også for spill.

  2.  

    android for et dårlig os. og må ha apper for at telefonen skal fungere optimalt sier litt om hvor dårlig android er men folk sverger til det. jeg må beggyne og lure på hvor lettlurte folk egentlig er. android off er alt jeg har å si om det vanskelig og bruke og ingen android versjoner er like de er forskjelige til være eneste mobil jo.

    Kjempetrist at Android trenger apper for å fungere optimalt, i motsetning til iOS som fungerer utmerket uten apper?

    Du skal ha passe mange tomler og minst én lapp på øye for å gå deg vill når du bruker Android. Men selvfølgelig hvis en ikke har brukt Android siden Gingerbread, så kan jeg forstå uvitenheten.

    LOL.... Men jaggu er vi ikke der hvor det fortsatt handler om hvem som pisser lengst eller hvilken superhelt som er tøffest. Brukt begge deler frem og tilbake og for meg handler det om valgfriheten. iOS er langt mindre tilpasningsdyktig til personlige ønsker og valg av utseende (om det er viktig).

     

    Forøvrig helt enig at iOS kommer ferdig lappa og klar til bruk, men det forblir også slik uansett hvor mange apps du har for både det ene og det andre

    • Liker 2
  3. Flotte maskiner jevnt over, men enig at mange kan nok se etter billigere alternativer. Det er nesten ingen vits å teste de billigere maskinene da de stort sett yter ettersom man betaler for dem.

     

    Personlig ville jeg sett etter maskiner som er stillegående og har solid byggekvalitet. Skal tross alt opp og ned i sekken/veska gjennom 3-5 år. Videre ville jeg tatt med i regnestykke kostnader for Office pakke og skylagring. Mange glemmer å sørge for at de har sikker lagring av sitt arbeide. Office 365 inkludert 1 terrabyte lagring på OneDrive koster rundt regna 6-700,- kr i året.

     

    Du får det du betaler for, stort sett. Skal du ut på grafisk design studier, så må du betale for en maskin som duger. Skal du gjennom 3 år på sykepleiern, så vil det mest sannsynligvis holde med en maskin priset rundt 3-6000,-

     

    Er du student på sparebluss så vurder Google sin gratis variant av Office. Merk at du muligens vil møte på konflikter i word og excel dokumenter hvor det er brukt makroer eller andre finurligheter som ikke prater så godt sammen på tvers av plattformer.

    • Liker 2
  4. Godt mulig man ikke hadde merket forskjell på SD835/845 og at ytelsen er helt i toppen til enhver tid. Kjører clean android, hvilket er et kjempepluss. Men skal du selge en telefon for 9k i 2018, så bør også spesifikasjonene stå i stil til resten av 2018. Det er i grunn bare det som stopper meg fra å vurdere denne. Og sikkert en mengde andre potensielle kjøpere også.

     

    Det Nokia her glemmer er at de som har et forhold til Nokia og synes det er spennende at de våkner opp fra de "døde" er entusiaster og de som husker merket for hva de engang var. Da kan de ikke komme med en svindyr telefon som har gårsdagens teknologi.

    • Liker 2
  5. En liten rettelse ang Netflix og surround lyd:

     

    Om du bruker Windows app'en fra Store, så får du surround om du kjører lyden ut riktig. Har selv et opplegg med lyd via optisk fra PC til forsterker og får Dolby Digital 5.1 lyd.

     

    Om du har en LG/Samsung tv og Netflix med 4K innhold, så får du også den beste oppløsningen. Bytta fra å kjøre via PC til å kjøre via LG app'en (webOS 3.5).

     

    Jeg er også en som har kastet ut dekoder for 6-7 år siden og kun benyttet streaming tjenester for alt innhold. Pr i dag har jeg en kombinasjon av NetFlix og Sumo (99kr) samt viafree for enkelte ting kona vil se på. NetFlix har blitt dyrere over årene, men det kan jeg leve med. Dog opplevd at når man har mange enheter i huset og skal streame, så bør man også se på en oppgraderinga av nettlinja til noe kraftigere enn man kanskje hadde tenkt.

     

    Det er også min erfaring at streaming av innhold ikke begrenser meg noe og jeg slipper reklame...

    • Liker 2
  6. Var nylig ute og skulle ha meg TV. Prisklassen jeg hadde sett for meg var rundt 10k, pluss minus. Man får gjerne det man betaler for, var hovedtanken min. 

     

    I fjor var KS7005 fra Samsung er meget godt valg, men jeg fant ingen av disse i butikk noen steder, utenom på vestlandet. Langt fra Oslo til Ulsteinvik...

     

    Etter mye om og men, så endte jeg opp med LG SJ850v. Det har jeg ikke angret et sekund på. Skulle jeg gått for OLED skjermene til LG, så måtte jeg opp fra de 11700 jeg betalte til godt og vel 30K for LG E7. 

     

    OLED har sine klare fordeler, men svartfarge er ikke alt. Dessuten så vil jeg mene at man må handle etter sitt budsjett. Hva er da best valg? For min del så måtte tv'en ha smart app for Plex, bla. Mer enn 50hz sa seg selv. 

     

    Min forrige TV var en Samsung fra 2007 og jeg ble dypt skuffet over å se at de ikke hadde tatt vare på kvaliteten i skjermene sine rundt min prisklasse fra fjorårets KS serie. UM7005 er rett og slett en skuffelse sammenlignet. Derfor endte jeg opp med LG. 

     

    Og WEBOs er ganske digg. Anbefales, om man har rundt 10-13k å bruke på TV. 

  7. Jeg skal sette opp et mediasenter basert på følgende: 

     

    MINI-ITX hovedkort

    EDIT: Vurderer dette hovedkortet som det står støtter DDR3 http://www.prisjakt.no/product.php?p=3303984

    8GB RAM

    SSD (onboard M.2 vurderes)

    2x4TB disker (har disse fra før av)

    Fractal Design Node 304

     

    Er nok litt sent ute ettersom jeg hadde tenkt å bruke CPU og RAM jeg har fra før av og bare skulle bytte hovedkort. Så etter ASUS Z97i, men dette er ikke å få tak i lenger virker det som. 

     

    Fra tidligere har jeg: 
    Intel Core i3 4330T

    Kingston 8GB RAM (1600mhz). 

     

    Noen som kan veilede meg for hva slags hovedkort jeg burde velge med CPU og RAM? Hadde ikke tenkt å sprenge banken, men holder meg helst på Intel plattformen og har vært glad i ASUS da jeg har opplevd de som stabile i alle år. 

     

    Tips mottas med takk :)

  8. Hei,

     

    Ser etter et lukket vannkjølingssett til min mediaPC. Konkludert med at jeg antageligvis ikke trenger all verdens da den skal kjøle ned en i5 som ikke er klokket.

     

    Sett på Corsair sine varianter og sliter litt med å se forskjellen, men ser også at det har kommet langt flere på banen. F.eks Intel sin løsning.

     

    Hvilke av disse er solide valg for meg som er opptatt av å ha det stille og er fornøyd med en enkel installasjon som ikke trenger all verdens vedlikehold? (les vedlikeholdsfritt)

     

    Takk for svar!

  9. Hei,

     

    Jeg er på utkikk etter å erstatte mitt Fractal Design R3 kabinett som står i stua. Det er stort og ikke særlig nødvendig lenger.

     

    Maskinen fungerer i dag som mediaserver hvor jeg har 3 snurredisker for lagring og 1 SSD for system. Ingen skjermkort er nødvendig da det ikke spilles.

     

    Ellers er maskinen utstyrt med en Intel Core I3 4330T CPU som fungerer ypperlig for midt bruk.

     

    Jeg har vurdert Fractal Design Node 605 som en verdig erstatter, men også sett litt på Jonsbo G3. Synes Node 605 er penere.

     

    Men er det andre alternativer jeg bør vurdere? Støy er selvsagt fy-fy og jeg skal muligens bytte ut mine disker med en 8TB for å minimere støyen enda mer, men det ligger litt frem i tid.

     

    Andre som er i samme ærend som meg og har noen tanker/tips å dele?

     

    m-atx, m-itx hovedkort er et krav (har m-atx i dag, men kan fint bytte over til noe annet).

     

    Takk for tips! :)

     

    redigert: skriveleif

  10. Det kan godt tenkes det er jeg som har tatt feil, men i følge linkene som jeg la ved, så skal det fungere på Windows 8.1 også.

     

    Hele eksperimentet er basert på at jeg samtidig kan ta i bruk kjøpsmulighetene for film og TV serier, men det utgår om jeg ikke ender opp med DD lyd og jeg forholder meg til XBMC fortsatt.

  11. Hepp,

     

    har sett litt på XBOX video player for Windows 8.1. Denne app'en tillater meg å streame fra eget bibliotek samt at jeg kan laste ned eller leie filmer og TV serier.

     

    MEN;

     

    Jeg vil ha surroundlyd. Hvordan får jeg til dette? Må jeg ha MediaCenter tillegget for å aktivere dette?

     

    Og hvordan kan jeg få avspilt MKV filene mine, ettersom app'en nå skal støtte dette?

     

    Trenger sårt litt hjelp her!

     

    Takk for svar!

     

    Linker:

    http://www.windowscentral.com/xbox-video-windows-81-picks-mkv-support

     

    http://support2.microsoft.com/kb/2929699/no

  12. Selv hatt 2 stk Windows tlf fra Nokia og HTC. Jeg likte OS'et meget godt. Det er raskt og smidig.

     

    Men jeg er helt enig med artikkelforfatter ang apper. Her har det blitt sagt hele tiden at "det vil komme bedre tider". Det er en sannhet med modifikasjoner.

     

    Har svært lyst på en Nokia Lumia 930 av flere årsaker, men det henger altså en stor, grå sky over ønsket: apper.

     

    Registrerer at flere har funnet gode alternativer til originalene, som kanskje også er bedre, men da er vi over på dugnadsånden og ikke slik det fungerer i Google eller Apple sitt univers, hvor gresset er mye grønnere.

  13.  

     

    Bra med svar her. Leser fra ymste steder at Sandisk har en ypperlig disk som er den vasseste av det vasseste, men kan ikke se at jeg får tak i den i Norge noen steder.

     

     

    Du får tak i den opptil flere steder

     

     

    Men Samsung 850pro er hakket vassere igjen :)

     

    Sandisk extreme kommer på en god 2.plass og 850PRO er best per dags dato.

     

    Skal man ha noe som er enda bedre, må man nesten opp på Intel p3700/3600/3500 pci-e ssdene.

     

     

    Skjønner. Får det jeg betaler for altså. Ser at begge disse diskene legger beslag på hardt opptjente kr, så jeg får vurdere opp mot kost/nytte.

     

    Mulig jobbmaskinen fortjener en skikkelig arbeidshest.

  14. Takk for det. Ser at den er ca 6-800 kr dyrere enn Crucial MX100 256GB. Spørs om det er verdt det opp mot bruket mitt.

     

    MediaPC i stua tåler fint en helt OK SSD, skal jo bare snurre film og sånn.

     

    Kan kanskje være en idè i jobbmaskinen da den kjører mye SQL og VM, men igjen så er vel kanskje IOPS mye viktigere.

  15. Bra med svar her. Leser fra ymste steder at Sandisk har en ypperlig disk som er den vasseste av det vasseste, men kan ikke se at jeg får tak i den i Norge noen steder.

     

    Crucial MX100 virker å være veldig fin da, selv om 256GB varianten "kun" har 330mb skrivehastighet. (Merker jeg vel lite til).

  16.  

     

    mx100 er tingen nå ja :)

    Mulig jeg ser meg blind på lese og skrivehastighet, men er det stor forskjell på 128GB vs 256GB varianten? Vurderer nemlig å bytte ut hybriden på jobbmaskinen med samme disk siden prisene er så hyggelige.

     

    Jobbmaskinen derimot kjører mye SQL og VM. Regner vel med at jeg opplever natt/dag forskjell uansett.

     

    (Dell må ha sovna godt i timen for å dytte inn en hybrid i min splitter nye M3800.....)

    Ja - det er forskjell på 128 - 256 - 512.

    Det har med flere nand pakker å gjøre i større disker og man får en parallelliserings gevinst på større disker i ytelse da de har flere nand pakker/gridarrays, og har da på en måte flere "kanaler" fra kontrolleren i ssd. Ikke ulikt prinsippet med flere hdd i raid-0 stripe.

    Kort og godt så burde jeg da velge 256gb varianten da. Virker som beste kjøp til ca 8-900 kr.

  17. mx100 er tingen nå ja :)

     

    Mulig jeg ser meg blind på lese og skrivehastighet, men er det stor forskjell på 128GB vs 256GB varianten? Vurderer nemlig å bytte ut hybriden på jobbmaskinen med samme disk siden prisene er så hyggelige.

     

    Jobbmaskinen derimot kjører mye SQL og VM. Regner vel med at jeg opplever natt/dag forskjell uansett.

     

    (Dell må ha sovna godt i timen for å dytte inn en hybrid i min splitter nye M3800.....)

  18.  

    Ser ut til at jeg må bytte ut min SSD i maskinen.

     

    Har en kingston som krangler litt..

     

    Er det litt hipp som happ hva jeg velger?

     

    Skal ha en rimelig, under tusenlappen og maks størrelse kan godt være 120GB da det kun skal installeres Windows på den og et par andre nytteprogrammer.

     

    Sett på Kingston HyperX 3K 120GB. Rimelig pris og ser grei ut.

     

    Bør jeg vurdere en annen variant?

     

    Takk for svar!

    Crucial mx100 er en vinner nå på pris/ytelse :)

     

     

    Det ble en lang sommer gitt og SSD'en er fortsatt ikke byttet, men krangler over en lav sko, så nå haster det.

     

    Fortsatt slik at Crucial MX100 er et riktig valg mpt pris/ytelse? Vurderer 256GB varianten da den er meget hyggelig priset. Behovet er ikke mer enn 120GB (os og enkelte installasjoner), men det er kanskje sånn at 256GB er raskere?

  19. Ser ut til at jeg må bytte ut min SSD i maskinen.

     

    Har en kingston som krangler litt..

     

    Er det litt hipp som happ hva jeg velger?

     

    Skal ha en rimelig, under tusenlappen og maks størrelse kan godt være 120GB da det kun skal installeres Windows på den og et par andre nytteprogrammer.

     

    Sett på Kingston HyperX 3K 120GB. Rimelig pris og ser grei ut.

     

    Bør jeg vurdere en annen variant?

     

    Takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...