Gå til innhold

ITme

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ITme

  1. Sitter med et studie og har funnet mye svar angående overvåking, keylogger +++, men sitter bom fast på et spørsmål vedrørende "screen capture". Spørsmålet er om det er akseptabelt å benytte seg av programmer som fanger opptak av skjermaktivitet slik at feks en leder, nettverkseier, forelder ++ kan følge med på hva som skjer på skjermen?

    Det nærmeste jeg har kommet er straffeloven sin §205b Med bot eller fengsel inntil 2 år straffes den som uberettigetbryter en beskyttelse eller på annen uberettiget måte skaffer seg tilgang til informasjon som overføres ved elektroniske eller andre tekniske hjelpemidler.

    Jeg føler allikevel jeg ikke helt treffer på dette punktet. Jeg har vurdert §201a og b:

    Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som med forsett om å begå en straffbar handling uberettiget fremstiller, anskaffer, besitter eller gjør tilgjengelig for en annen

    a) passord eller andre opplysninger som kan gi tilgang til databasert informasjon eller datasystem, eller
    b)

    dataprogram eller annet som er særlig egnet som middel til å begå straffbare handlinger som retter seg mot databasert informasjon eller datasystem, (...)

    Men igjen føler jeg ikke helt at jeg treffer. Er det noen som har noe informasjon rundt dette temaet, som vet om noen domsavsigelser, eller hva jeg i det hele tatt kan søke på?

    Kan hende jeg må innom personvernloven, + GDPR, men ser allikevel ikke at det er til hjelp etter flere timer med studier (har nok lett meg blind).

    På forhånd takk for svar

     

  2. Hei, jeg kan ikke se at dette har blitt foreslått. Jeg har lest flere som foreslår å oppdatere drivere. Jeg har en pc som var ny høsten 2019 som ikke tålte driveroppdatering, og måtte kjøre roll-back til hele 3 tidligere versjoner for at nettet skulle fungere. Fant ut at det var nettopp denne modellen som var problemet. 

    Jeg fulgte denne videoen (etter to ukes tid med feilsøking), og det fikset problemet. Om det ikke funker, så se videoen for underholdningens sin del ?

     

     

  3. Da jeg bruker mye lagringsplass i forbindelse med IT-studiene er jeg nå på utkikk etter en ekstern harddisk med mye lagringsplass (minst 4 TB), og rask ytelse. Ønske om SSD, men ikke et krav. Pris er ikke av betydning, men jeg forventer at dersom jeg investerer litt i harddisken, så bør det også gjenspeiles i kvaliteten. 

    Er det noen som har noen anbefalninger eller råd om hvilke å styre unna? 

  4. Vi var gjennom det grunnleggende i malware i februar og mars, et svært spennende tema der vi fikk prøvd oss på å laste ned diverse løspengevirus til en virtuell maskin, og lekte litt rundt med forskjellige antivirusprogrammer for å se om den oppdaget noe. Siden VM var koblet til nettverket gjennom vertsmaskinen, så kan det hende det har skjedd noe der? Ideelt sett skulle en vel hatt et eget nettverk til en VM, men så langt har jeg ikke kommet enda. VM ble alltid slettet, men klart, gjennom digital etterforskning har jeg lært at det er ikke "bare å slette" noe, om en skal fjerne det helt. Det var en annen laptop på samme nettverk som ble brukt som vert for VM.

    Sorry digresjonen.

    Scan fra MalwareBytes

    image.png.4b353ab0a1dfc1ae8d55919c49331be9.png

     

    Scan fra Windows Defender

    image.png.a4768444e624f26e77542270a4fb93a9.png

     

     

    Prøver å få til med McAfee, men av en eller annen grunn blir installasjons-prosessen blokkert. I shall try turning it on and off again... ?  

  5. Jeg har i det siste opplevd at dataen min oppfører seg anderledes, og lurer på om laptopen min kan være hacket. Jeg studerer IT, men har ikke kommet der i utdanningen min at jeg vet hvordan jeg skal feilsøke og oppdage hva som er galt. "Symptomene" jeg opplever er:

    * Den er unormalt treg, men programmene jeg kan se som kjører på task manager er det jeg selv har åpnet

    * Svært ofte når jeg åpner sider og lenker som jeg vet er trygge, får jeg opp at koblingen min ikke er privat (se bilde nummer 1)

    image.thumb.png.86c8bfc5c8ea9eca71f110bc26d0975e.png

     

    * Navnet på wi-fi har endret seg på denne latopen (se bilde nummer 2). Navnet har alltid vært CiscoC8827  - uten et 2-tall bak

    image.png.c660f94976dcbed1491dbe3fa99c9f6c.png

     

    *Ved ett tilfelle jeg chattet med noen med webcam, så ville ikke webcam skru seg av etter samtalen var avsluttet (og lyset fortsatte å lyse).

     

    Jeg kommer ikke på mer i farta.

    Som nevnt er jeg student på IT, så jeg vil bruke dette som en form for læring, og ønsker å feilsøke slik at jeg ikke bare fjerner problemet, men også sørger for at det ikke skjer igjen. 

    Har lurt på om det kan være noen åpne porter på routeren, om det kan være FTP, HTTPS e.l, men jeg aner ikke hvor jeg skal begynne. 

     

    De andre elektroniske duppedittene koblet til routeren via wifi fungerer helt fint. 

  6. I forbindelse med en oppgave jeg skriver på et IT-studie, kommer jeg til vike litt over på et felt som jeg ikke har kunnskap om (det er heller ikke en del av utdanningen). Det er dog relevant for oppgaven.

    I oppgaven skal jeg lage et lite kurs for ansatte i en bedrift. Det skal være fargerikt, gjerne litt animert, flervalg, informerende og enkelt. Jeg er derfor på utkikk etter en løsning som kan falle innenfor dette. Spørsmålet er om det finnes noen maler der ute som passer til denne delen av oppgaven? Om det koster noen slanter er det helt innafor, så lenge det kan være med på å styrke oppgaven.

×
×
  • Opprett ny...