Gå til innhold

jmnj

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jmnj

  1. Har en Packard Bell igo 3000 serie.

     

    Originalt stod det i 256MB RAM. Etterhvert har dette blitt litt lite og harddisken får virkelig kjørt seg (kanskje bortsett fra ved bruk av notepad...)

     

    Kjøpte to stk 512MB, men maskinen vil ikke starte opp når jeg bytter begge to.

     

    Dvs, maskinen funker kun når den gamle 256 RAMen står i. Og når den står i sammen med 512MB, så får jeg totalt.... 512 MB minne.

     

     

    Mitt håp er om det går an å konfigurere det nye minnet på 512MB til å kunne være nytt "oppstartsminne" sånn at jeg kan bruke 2x512MB og forhåpentligvis forlenge levetiden på min gamle bærbare litt til.

     

    Noen som skjønner greia her og kan gi et par hjelpende tastetrykk?

     

    Jeg har riktig type minne i følge produsentens hjemmesider, og maskinen skal ifølge SIW takle 2x512MB ram.

     

    Edit:

     

    Dette står på produsentens hjemmeside:

     

    - 2 SO-DIMM Slots (1 in use for base memory*)

    - Size: 128/256/512 MB

    - Max. supported: 1 GB (2x 512 MB modules)

    * Before you purchase upgrades please check the configuration of your computer!

     

     

    Så da var det dette med "base memory"...

     

    Går det an for meg å konfigurere en av de nye RAMbrikkene til å være base memory?

  2. Har fra før SE-T630, og nå kjøpt SE-K700i.

    SMS pleier man jo slette med en gang man har lest, men det hender jo en får ei hyggelig eller viktig melding som man vil spare på. Og det kan etterhvert bli en del.

     

    Når jeg nå bytter mobil, så bytter jeg SIM kort for å beholde gammelt nr. Og siden jeg er så... lur .. å kjøpe operatørlåst telefon så funker ikke gammelt SIM på ny tlf. (Kan derfor ikke overføre ved å sette inn gammelt simkort)

     

    Lurer derfor på:

     

    Kontaktliste og bilder får jeg greit overført via blåtann fra tlf til tlf. Men hva med lagrede SMS? De er jo lagret i telefonminnet på T630 (bortsett fra 12 sms i arkiv, som er SIM). Finnes det noen måte å overføre disse på? Enten til min K700i direkte, eller via PC. Jeg har ingen kabler, bare blåtann.

     

    Hvis det er mulig, hvordan gjør man dette?

     

    Har leita mye på dette forumet, men finner ikke noe topic om dette.

     

    Håper dere kan hjelpe!

  3. Minnet er forferdelig lite... Må hele tiden passe på å slette meldinger, for det er ikke mange som skal til før det er fullt. Det samme gjelder spill og bilder og ringetoner. Veldig begrenset plass. Vil anta andre telefoner er bedre på dette.

     

    Og apropos treghet:

    Selvsagt går det fint å skrive sms med T630.

     

    Men nokias telefoner er som å skrive på PC tastatur: umiddelbar respons, også fra ordbøkene.

     

    T630 lar deg vente, cursor drøyer ca et sekund, og blar du i ordboka, så går det seint før endringen kan sees.

     

    Joysticken blir også ganske unøyaktig etter kort tids bruk.

     

    Ellers bør telefonen aldri ligge i ei lomme, hvor lommerusk kan forekomme. Små partikler kommer lett mellom tastene, og legger seg mellom tastene og elektronikken under. Resultatet er at man mister "klikket" fra noen taster og må trykke hardt for å få respons.

     

    Som sagt knuser T630 nokia på sykt mange ting, men ærlig talt så er jo telefonen praktisk sett rimelig dårlig. Skjermen blir jo fort ripete, og jeg vil tro et par ganger i gulvet er nok for å drepe telefonen helt. Tror samtlige nokia telefoner jeg har hatt har tålt flere fall enn eddie the eagle har hatt i hoppbakken!

     

    Men nokia får man mye høyere kvalitet på materialet, telefonene deres tåler mer og er mye enklere å skrive meldinger med. Men henger etter når det gjelder kule menyer, lyder og sånt.

     

    T630 er jo knalltøff, men vær obs på at telefonen neppe varer mer enn et år... Og at man til tider blir ganske frustrert over minimal lagringsplass og treghet. Og når minnet er fullt, kan det feks gå fem sekund etter man har trykka "slette melding" før det faktisk skjer noe. Innen da har man trykka ei gang til, for man tror kanskje at man ikke trykka første gangen, og da har man kanskje sletta ei melding til uten å ville det....

  4. Bruker du telefonen kun til SMS ? Da er jo utvilsomt Nokiatelefoner det smarteste. Gikk over fra Nokia 3310 til SE T630, og SE har hjulpet meg å begrense min mobilregning betraktelig. Hvorfor? Jeg sender mye færre SMSer nå, fordi jeg rett og slett har blitt så grådig irritert på tregheten i telefonen.

     

    Å lage en telefon hvor man får umiddelbar reaksjon ved tastetrykk ved skriving av SMS burde være en smal sak, noe Nokia har klart i mange år. Men SE har tydeligvis brukt all sin tid på kvantitet og ikke kvalitet. (Når det gjelder SMS vel og merke.)

     

    Det er for en hurtigtaster som meg, et mareritt å skrive meldinger med min SE T630. Men for all del, telefonen er genial ellers. Bortsett fra at etter bare noen måneder så ser skjermen ut som den er sandblåst.

     

    Så hvis du skal skrive SMS raskt, så velg en nokia telefon.

     

    Jeg har ihvertfall mistet gleden av å skrive SMS etter overgangen fra Nokia til SE.

     

    T630 er raskere enn T610 sies det, men må jo si at denne "raskheten" er tilbake til nivået til de gamle Motorolaklumpene man kunne kjøpe for ei krone i 1997...

  5. Høres kjent ut dette problemet. Jeg bruker Pinnacle 8, og alt går bra, til og med DVD brenning, så lenge jeg unngår å ha meny...

     

    Men vil jo gjerne ha menyer også! Tror jeg fant en loggfil hvor det stod at jeg hadde overskredet et maks antall chapters eller no.. maks var 99, men jeg hadde jo bare 11! DVDen brant så jeg kunne se de første to chapters, men ikke mer. Prøvde flere ganger med forskjellige redigerte filmer..

     

    Er løsningen altså å brenne med eget program? Har lyst på en vanntett løsning, begynner bli lei av å måtte kaste feilbrente DVDer ... blir fort dyrt!

  6. Har T630, etter flere år med Nokia.

     

    T630 er fin og gøy, god skjerm, greit kamera, god kvalitet på ringelyder, fin meny, og god å ringe med (men det spiller vel liten rolle... )

     

    Men noe jeg selv savner på dette forum, er et litt mer kritisk blikk på hvordan nye telefoner fungerer i praktiske.

     

    For eksempel kan jeg nevne at det å skrive SMS fortsatt er et helsike på T630. Utrolig treg respons, tungvinn ordlistefunksjon, elendige taster som er vonde å skrive på. I tillegg tok det ca ei uke før det kom noe rusk nede i tastene som gjør at 8 tasten ikke "klikker" lengre. Rusket kom og gikk litt på de fleste tastene før det festet seg bak 8'eren.

     

    Nokias telefoner, selv de eldre, ligger lysår foran SE (ihvertfall T630) når det gjelder praktisk bruk. For en forskjell!

     

    Men SE er flinkere på gode lyder, fine menyer, og mye annet helt unyttig stæsj.

     

    Men det unyttige og ubrukelige med fine lyder og farger tiltrekker, og derfor har jeg fortsatt SE T630. (Men blir nok tilbake til Nokia neste gang...)

     

    Er forresten livredd for min T630s første møte med bakken. Har mista nokiatelefoner mer enn burde vært mulig, uten at noe har gått galt, men er redd min T630 vil knuse ved første fall...

  7. Redigerer DV med bærbar maskin, 1.6ghz AMD prosessor, 256mb ram (ja, det går faktisk bra!) og ... ikke le ... hele 20gb HD!! (Det går ikke fullt så bra) Bruker pinnacle 8 (snart 9)

    Må derfor begrense total lengde til ca 30-40 min innspilt i DV kvalitet, og kan redigere og brenne DVD på ca 25 min før HD er fullstappa... Og slette og styre underveis. Tungvint.

     

    Tenkte på å kjøpe meg litt mer lagringsplass. (Og minne...)

     

    Har en USB2.0 port tilgjengelig, og lurer da på følgende:

     

    Ekstern HD til USB2.0 er mest praktisk for min del, mange fordeler med det.

     

    Men er det raskt nok til å bruke til DV redigering?

    Eller bør jeg finne en intern (2.5" går jeg ut fra?) ??

    Har som sagt bærbar maskin...

     

    DVD brenneren er også på USB2.0 port.

    Er det problematisk å brenne DVD med filer fra en evt ekstern usb2 harddisk??

    (Joda, kan jo velge å rendre alt klart først, og brenne i steg 2, men kjekt å vite...)

     

    Fyr laus med svar.

    Digger denne siden, lærer mye og folk svarer saklig og kjapt! Er bra!

    Håper jeg klarer de strenge emne-nettikettene dere setter ;-)

  8. Det ble ekstern DVD brenner, USB2.0, og det funker jo som ei kule! Brenner kjapt og stabilt og uten feil. Godt fornøyd med det ja!

     

    Måtte også skaffe en liten PCMCIA sak med USB2.0 porter, funker heilt topp den også.

     

    Gav ikke mer enn 2200 for brenner og PCMCIA kort, så det spørs om ikke det er en grei løsning, hvis flere enn meg vil brenne DVD med en bærbar som er mer enn et halvt år gammel...

     

    For å skaffe intern DVD brenner ble både dyrere og mer tungvint.

  9. Hvis jeg forstår riktig så er det ikke mulig å få USB1 portene mine (fant ut at de var det) til å funke som USB2? Det var noe snakk om servicepack1 her... har jo XP.

     

    Men hvis det ikke går an, er vel alternativet mitt et pcmciakort med usb2 porter? Eller funker ikke det heller? For noe sånt kan vel ikke koste allverdens..?

  10. Håper noen her kan gi meg et greit svar på dette:

     

    Har en pakkabell igo3000 bærbar PC, med innebygget CD brenner.

    Har også et DVkamera og vil gjerne lage DVDer av det jeg filmer.

     

    Vet det finnes eksterne DVDbrennere, men lurte altså på om det finnes en grei måte å røkke ut CD brenneren og kjøpe DVD brenner (kombo, +/-, CDRW, osv) å sette inn istedet. Altså en INTERN DVD brenner for bærbare maskiner.

    Hvor mye slike koster, om det er enkelt å bytte, og hvor jeg kan kjøpe, gjerne linker til produkter på nettsjapper.

     

    Eller er det en grunn til at jeg ikke finner noe info om interne DVD brennere til bærbare maskiner noe sted?

     

    Håper dere kyndige kan gi meg forklaring på dette.. Er en liten toåring som gjerne vil se seg selv på DVD snart! ;-)

     

    På forhånd tusen takk!!

  11. Vet at de fleste kameraer har autokompressor, ved høye lyder. Når dere guffer på vil lyden bli lavere, og balansen ganske bra. Men i rolige partier (hvis dere har det) så kan kompresjonen opphøre, og lyden bli sterkere. Mye "pusting" altså, da kompresjonen ikke er beregnet på den typen lyd. Men det skader ikke kameraet.

  12. Kjenner ikke til Panasonic, men har selv kjøpt Canon MV750i, og er storfornøyd med det. Testene jeg har lest har hengt seg opp i støy fra drivverket som kommer med som støy på opptakene, men den støyen er så liten at det knapt merkes, ihvertfall til amatørbruk. Jeg er nokså kresen amatørbruker, men det var ikke sjenerende støy.

     

    Zoomen er meget god, 22x optisk er vel noe av det bedre på rimelige kameraer. Finner lett fokus, selv ved stor zooming.

     

    Så er stillbildefunksjonen grei nok. Holder til bilder på 10x15 men kan ikke forstørres. Men så er det jo et videokamera da...

     

    Enkelt å filme stødig, godt å holde, enkelt å bruke, og DVinn er jo genialt å ha.

     

    Batteriet går fort tomt, men har skjønt at de medfølgende batteriene er dårlige på alle kameraer. Verdt en tusenlapp å investere i større batteri.

     

    Ellers er bildekvalitet på filming upåklagelig, og mye mer enn godt nok for meg, som redigerer med pinnacle i DV format.

     

    Kommer ikke på mer, har hatt kameraet i ett par uker bare, så jeg er ganske fersk. Kjenner en med MVX150i som jeg har lånt, og kan vel sammenlikne kun med det, og jeg synes det er vel så bra. Savner bare mikrofoninngang...

     

    Lykke til med kjøpet! ;-)

×
×
  • Opprett ny...