Gå til innhold

Miss P

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Miss P

  1. Har en Maxtor SATA 120GB harddisk i min pc og vil legge til en "vanlig" Maxtor ATA/IDE harddisk, men pc'en finner ikke den nye harddisken og påstår ved oppstart at det ikke finnes hverken noen master eller slave IDE-drive (har prøvd å sette den til både M & S på jumper-settings). Når jeg starter den helt alene, uten SATA-disken og uten CD-roms finner den heller ikke noen harddisk. Faktisk låser den seg ofte med en gang pc'en starter. Har prøvd med PowerMAX Maxtor bootdisk og MaxBlast3, men de fant heller ikke ATA/IDE-disken. Prøvde også å starte maskina (uten SATA-disk) med WIN-ME oppstarsdiskett, men den greide ikke å starte skikkelig (fikk opp standard-menyen og valgte start uten cdrom-support men den kom ikke videre etter det).

     

    Hva skjer? Any ideas?

  2. Nå har jeg hatt denne kjøleren i ett par uker, og max temp jeg har hatt noensinne var 41 grader!! (Og da kjørte jeg emule, counterstrike, winamp, mirc, total commander og alt det andre rusket som jeg MÅ ha på hehe)

     

    Hurra! Kan godt være at cpu'en min er en smule merkelig, må nå er iallefall maskina superstabil, den er kjappere og snillere og jeg er så masse glad i den atte :love:

     

     

    :!: :p

  3. Har flasha biosen også nå, har kommet en ny siden jeg sjekka for ikke så lenge siden, men nå er iallefall den up to date, og det hjalp ikkeno...

     

    Hadde vært kjempeflott om du hadde orka det Malvado, jeg har som sagt ikke peiling på det her, og det begynner å bli -veldig- irriterende :hrm:

  4. Nå har jeg sjekka kjøleribba, og den er VARM! Ikke-god-å-ta-på-varm. :p

    Har også sjekka at vifta sitter riktig, den blåser luft ned på cpu, så det er rett (regner heller ikke med at de har lagd vifta så logoen i midten skal peke ned :p).

    Sjekka avtrykket på kjøleribba og den har full kontakt med cpuen, og 'sporene' på kjøleribba til sier at jeg har satt den på riktig vei...Iallefall stemmer det ut med linken jeg titta på...

    Slang på litt mere kjølepasta mens jeg var oppi der, og når jeg starta pc'en så er den nå 54 grader på socket og 65 grader på diode.

     

    Hva skal jeg være fornøyd med av temp egentlig? Og hva skal jeg finne på hvis maskina fremdeles blir gloheit under load og ustabil/småfrysen generellt? :cry:

  5. PC'n ble bygd for nokså nøyaktig ett år siden, har hatt masse stuk med at den var ustabil og fikk BSOD's hele tiden, før jeg kom på at det kanskje var tempen som var koko, og ganske riktig, den var veeeldig varm. Etter at jeg har fiksa alle disse tingene som jeg har nevnt har den blitt stabil på 133mhz, men jeg sliter enda med tempen på 166mhz som sagt, og det er jo det den er lagd for å kjøre...

    Er den første pc'en jeg har bygd, og jeg er ikke akkurat noen hardware guru, så takk for at dere gidder å prøve å hjelpe meg :)

     

    Men jeg får sjekke en gang til om det går an å snu vifta, jeg kan ikke fatte at jeg skal behøve en sånn Zalman for å kunne kjøre en maskin UTEN å overklokke den engang??? :thumbdown:

     

    Edit: Når det gjelder feil på cpu eller hk, så kan jeg fortelle at samboeren min har bygd helt like (dvs jeg har en brenner mer enn han har), og den oppfører seg på akkurat samme måten, så da hadde det jo vært litt sprøtt om vi begge hadde samme feilen :(

  6. Hadde samme hk selv, og det løy om tempraturen. Ta å kjenn på kjøleribben om den er varm.

    Jeg bruker MotherBoardMonitor 5, så tempene jeg henviser til er ikke fra bios...

    Edit: Dessuten, når temperaturene stiger iflg MBM5, så fryser jo pc'en, eller slår seg av, så det er nok ikke bare tull at den er varm... Før jeg vaska og kjøpte ny kjøler så fikk jeg ikke lov å starte den omtrent på 166 mhz engang, gikk 30 sec til 1 minutt, så slo den seg av...

  7. Men uansett om jeg ikke har en NASA-StarTrek-kjøler, (jeg kjøpte den boxed, men jeg har jo bytta ut den med en kjøler som iallefall ikke er -dårlig- den er jo kobber og sånne ting og har lest kjekke anbefalinger av den) så burde jeg jo kunne kjøre cpu'en på 12,5 x 166 mhz, asså det tilsvarer 2079 mhz, og cpu'en skal jo kjøre normalt 2083? :hmm:

    Hovedkortet heter jo at det bare ber om å bli overklokka, og jeg får ikke nesten underklokke maskina mi engang? Jeg blir en smule koko her :roll:

  8. Har du kjent på kjøleblokka? Hvis du har 60-70 grader bør den være veldig varm.

    Har du nyeste bios på hovedkortet? Mener å ha lest her på forumet at tempavlesningen viste feil på de eldre biosversjonene.

    Har ikke kjent på blokka mens pc'en kjører nei, men jeg kan jo prøve det. Hvis den er veldig varm, hva gjør jeg da da? hehe

    Har flasha bios ja, har den nyeste :thumbup:

  9. Jeg har en AMD XP2800+ og Asus A7N8X-Deluxe (2.0) hovedkort, og jeg sliter med varmen på cpu. Nå har jeg kjørt på 133mhz x 12,5 i lengre tid fordi cpu rett og slett blir for varm til å takle noe mer. Har kjøpt en vifte til pci port nå, som blåser RETT på cpu, (da har jeg totalt 6 vifter i kabinettet!!) og det hjelper litt, så jeg kan kjøre 166 x 12,5 for øyeblikket, (det er jo faktisk å underklokke bittelitt) men den blir fremdeles snabla varm, og hvis jeg kjører litt heavy load over tid (feks Counterstrike) så blir den varm i løpet av en times tid og låser seg fullstendig. Hovedkortet står på anbefalt lista til prosessoren på AMD sin hjemmeside, men jeg har hørt litt rykter om at det er noe snusk med volten på noen av disse hovedkortene, at cpu får for mye strøm eller noe sånt? Jeg har nylig kjøpt ny cooler (Silentbreeze 462 III), jeg har 'vaska pc'en' med isopropanol og lagt på ny kjølepasta med 10% sølv i, det hjalp litt, men det hjelper ikke nok. For øyeblikket sier MBM5 at socket og diode-temp er 60 og 70 grader, det burde da være mye kaldere? Kabinettet (har ett midi Lian-Li) er ikke spess varmt heller, ligger mellom 28 og 32 grader, og det er vel ikke så mye?

     

    Noen som har noen anelse om hva jeg kan finne på for å få ned tempen?

    Og hva er egentlig en 'OK' temp på en sånn AMD prosessor?

  10. Jeg kjøpte denne:

    SilentBreeze 462 III

    Jeg har ikke noe peiling på sånt (enda, det er utrolig hva man må lære når man har dataprobs hehe), og min lokale data-butikk (Jæren Data) hadde bare to å velge mellom, og da tok jeg den siden den er stille forsto jeg, og av kobber :)

     

    Hva synes dere om tempsene mine mens Auto Gordian Knot sviver på full fres da? Jeg har ikke satt den opp i 166mzh x 12,5 enda, er det jeg pleier å kjøre den på (nå kjører jeg 100mhz x 12,5), men når jeg prøvde å rippe den samme dvd'en i går (underklokka da også) så slo pc'en seg av etter 4-5 minutter.....nå har den jobba i snart tre timer :D

     

    Hva er normale/greie temps på en AMD prosessor under load?

  11. Har slitt med varmen jeg også i det siste, og har endt opp med å måtte underklokke pc'n for å få den til å svive... :ermm:

    (Kjører en XP 2800+ hvis det er interessant å vite :p )

    I dag har jeg vært og kjøpt meg ny fin kjøler og sølvpasta, og den er mye kaldere i dag :D

    Jeg holder på å rippe en dvd *tynetyne pc* og temperaturene jeg får med MBM5 er

    Case 33°, CPU Diode 70°, og CPU Socket 60°.

    Men hvilken er det jeg vil 'vite' av diode og socket? :hmm:

×
×
  • Opprett ny...