Gå til innhold

thevoice

Medlemmer
  • Innlegg

    321
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thevoice

  1. Svaret er både ja og nei:

     

    Netcom/Chess-kunder kan bare bruke Netcoms nett.

    Telenor/Djuice/Talkmore/Ventelo/TDC og andre videreselgere av Telenor kan bare bruke Telenors nett.

     

    Tenk på at hvis alle Netcom-kunder plutselig skulle hoppet på Telenor-nettet, eller motsatt, vil det ikke være kapasitet til nesten alle Norges mobilabonnenter på kun ett nett.

     

     

    Onecall/Network Norway/MyCall (tidligere Lebara) bruker Mobile Norways dekning i de større byene, og roamer på Telenor i hele landet. Hjemmenettet er Mobile Norway, og man roamer på Telenor hvis man beveger seg utenfor dekningsområdet, eller manuelt velger Telenor. Det er ingen ekstra kostnader med å bruke Telenor-nettet.

     

    Tele2 bruker Mobile Norways dekning i de større byene, og Netcom i hele landet. Hjemmenettet er egentlig Tele2 Sverige, og telefonen hopper først inn på Mobile Norways nett der det finnes, og Netcom sitt der Mobile Norway ikke finnes, med mindre man velger Netcom manuelt. Derfor roamer man alltid når man er i Norge, selv om dette er mer en teknikalitet enn at det har noen praktisk betydning. Det er ingen ekstra kostnader med å roame på disse to nettene i Norge.

     

     

    Med utenlandsk abonnement kan man få tilgang til 1, 2 eller 3 av nettene i Norge, avhengig av roamingavtaler.

    Merk at telefonen ikke automatisk velger sterkeste sender, telefonen følger listen operatøren har lagt på SIM-kortet for prioritert leverandør, og velger førsteprioritert leverandør hvis det finnes dekning der du er.

     

    Listen er som oftest valgt med bakgrunn i hvem som gir lavest kostnad for din hjemmeoperatør. Hjemmeoperatøren kan også bruke teknologi som tvinger deg inn på et foretrukket nett, selv om du manuelt prøver å velge et annet.

     

    Er du på hytten og slår på telefonen, kan det derfor hende at telefonen vil velge Netcom med 1 strek, mens Telenor er tilgjengelig og har 5 "dekningsstreker".

     

     

    Uten å ha undersøkt så veldig mye, tviler jeg på at du finner gode nok utenlandske abonnement (og at operatører lar deg inngå abonnement uten personnummer og kredittsjekk i gjeldende land). Det måtte i såfall vært Telenor SE/DK eller Telia SE/DK/FI som vil kunne gi de beste prisene på bruk i Norge, siden de er del av samme konsern som eierne av norske mobilnett. Men sjekk først om de begrenser ekstra gode roamingpriser til å f.eks. kun gjelde i Netcoms nett. Da har du jo ikke kommet så mye lenger ;)

  2. Mener du å ha en IP-telefon i Thailand (enten et IP-telefonapparat/adapter eller på PC/Mac/Nettbrett), og motta samtaler på dette? Da kan du få et norsk nummer på IP-telefonen, og motta og utføre samtaler som om du var i Norge. Phonzo.no er et eksempel på en slik leverandør. De har både abonnement og "kontantkort". Du får et norsk fasttelefonnummer, og kan viderekoble mobiltelefonen til dette nummeret (merk at de aller fleste mobiloperatører tar betalt for viderekobling) - eventuelt oppfordre kontaktene dine til å ringe det norske fasttelefonnummeret.

     

    Jeg fant også en tjeneste som heter LandNCall, som visstnok gir deg et thailandsk mobilabonnement med et norsk tilleggsnummer. De kan sjekkes ut på www.landncall.no

  3. Sikker på at du har undersøkt Onecalls alternativer godt nok? Tviler på at du kan ha hatt Onecalls beste dataabonnement hvis du får dataregning på over 1000 kroner (og ikke har vært i utlandet).

     

     

    Jeg ser to løsninger som kanskje hadde passet for deg, jeg bruker selv førstnevnte:

     

    A) Grunnpakka til 99 + Mobildata Fri til 179 kroner. Da har du en total månedsregning på 278 kroner, med fri bruk av data (strupet ved forbruk over 5GB) og inkludert 150 minutter, SMS og MMS.

     

    B) Folkepakka Data. 500 minutter, sms og MMS + 4 GB data til 349 i mnd.

  4. Hvis jeg ikke leser feil så det er slutt med GRATIS !

    OneCall Faktura skal overføre til Grunnpakke fra 1 April. og det koster basis 99 kr.mnd

     

    Dette er heldigvis feil. Onecall slutter ikke med Faktura, men alle som har tatt imot tilbudet om fri data frem til 1 april vil bli overført til Grunnpakka hvis de ikke velger å endre tilbake til f.eks. Faktura i løpet av mars.

     

    Siden endringer på abonnement hos OneCall kun iverksettes første dag i måneden må man derfor endre til Faktura på Mine sider mellom 1-31 mars.

  5. I følge prislisten til Tele 2, koster det med Champion 12 kroner per MB for de første 20 MB, og 8 kroner per MB etter at du har brukt de første 20.

     

    Uansett om du store deler av dagen er tilkoblet WiFi, bør du vurdere å legge til en datapakke på abonnementet ditt, en tjeneste som hos Tele 2 heter Mobilsurf.

     

    Den rimeligste pakken koster 19 kroner i måneden og inkluderer 30 MB. Dette er ikke mye inkludert bruk, men prisen er lavere enn å bruke _EN_ megabyte uten datapakke.

    Hvis du i hovedsak bruker Wifi - og bare bittelitt mobildata f.eks. hvis du kjeder deg på bussen - senkes prisen per MB til 99 øre istedet for 12/8 kroner når de inkluderte megabytene er oppbrukt.

     

    Det kan selvfølgelig hende at du ønsker en større datapakke. Det kan du enten gjøre med en gang, eller når du ser hvordan forbruket ditt egentlig er over tid når du er mer oppmerksom på hva som koster penger.

     

     

    App'en 3G Watchdog kan hjelpe deg med å holde oversikt over hvor mye data du bruker over 3G-nettet, og den kan advare deg når du holder på å gå over det inkluderte forbruket.

     

    Du kan også bruke Mine Sider på Tele2.no for å holde oversikt over forbruket ditt, slik at du slipper overraskelser når fakturaen dukker opp i postkassen.

     

     

    Merk at å slå av 3G ved å velge "Kun GSM", ikke slår av mobildata. Dette valget tvinger bare telefonen til å holde seg på GSM-nettet, men dataoverføring vil likevel foregå - bare litt treigere enn om du var tilkoblet 3G.

     

     

    Valgene du i såfall er ute etter for å begrense mobildatabruk er under Innstillinger -> Trådløs og nettverk -> Mobilnett -> Bruk pakkedata.

     

    Slår du av krysset for Bruk pakkedata, vil telefonen ikke bruke noe data via mobilnettet.

    Siden du har Tele2, må Roaming også stå på for at pakkedata skal fungere. Dette fordi de bruker svenske SIM-kort, og du roamer på Netcom eller Network Norway sitt nett.

     

    Roaming koster ikke noe ekstra når du oppholder deg i Norge, men dette valget må du huske å slå av hvis du reiser utenlands.

     

     

    PS. Husk å kontakte Tele2 hvis du ikke rekker å betale purringen før den forfaller. De kan sikkert finne en løsning slik at du slipper at abonnementet blir sperret. Tele 2 skal også ha betalt for å åpne opp igjen sperret abonnement - så det er det best å unngå :)

  6. Jeg sjekker alltid nøye på forseglingen, og min som er fra komplett den har vært åpnet også har det blitt satt på en ny men helt lik forsegling oppå den første. Har noen andre sett det?

     

    Hva er grunnen til at den har vært åpnet? Første jeg merket var at forseglingen var litt for tykk, den lille hvite klistrelappen.

     

    Det samme gjelder min, som kom fra Expansys.

    Min første antakelse er være at de kanskje har installert oppdateringen som berørte volum under GSM-samtaler, og så forseglet pakken igjen.

     

    Den underste forseglingslappen ser også ut til å være litt mindre enn den øverste - så det kan virke som om de har fått trykket opp større forseglinger slik at dette ikke skal være så synlig.

  7. Du får kontantkort på stedet i alle telefonselskapenes butikker, pluss mobilbutikker som Carphone Warehouse og Phones4u - og hvis butikken ikke kan tilby mikro-SIM er det bare å gå videre til neste. Butikkene finner du i så godt som alle handlegater.

     

    Alle operatørene har tilbud om datapakker på kontantkort (Pay as you go er hva de kaller kontantkort der nede) til en lav pris. Har du planer om å ringe mye hjem, kan det imidlertid lønne seg å sjekke utenlandsprisene til operatøren før du kjøper.

    O2 har et par pakker som inkluderer lavere priser eller inkludert forbruk til utlandet.

     

    Operatørene med egne nett er 3 (three.co.uk), T-mobile, Orange, O2 og Vodafone.

    Sjekk gjerne ut nettsidene deres på forhånd for å finne det beste tilbudet.

    3 f.eks., gir 120 MB per dag for 0,50 pund, som du enkelt bestiller på tlf 444 eller ved å gå til My3-siden via nettleseren på mobilen.

     

    Så vidt jeg vet må man ved skifte av SIM-kort i iPhone, aktivere mobilen på nytt via iTunes. Hvis det er tilfelle bør du kanskje forberede deg på å låne en PC med iTunes eller høre med butikken før du kjøper kontantkortet om de kan gjøre denne aktiveringen for deg.

  8. Nå viser det seg at jeg har glemt å bestille et jobbmøte fra Telenors konferansetjeneste, Meetat, som jeg har brukt mange ganger før. Dette kan såklart bare bestilles i ukedagene, og dette må gjøres i morgen. Men jeg har testet ut telefonkonferanse med to andre venner med min Samsung Galaxy S2 med Djuice-abb, og det funket fint. Noen som vet hvor mange jeg kan kjøre en slik konferanse med gjennom min private telefon? Jeg vil helst ikke møtte bruke Skype elno...

     

     

    Antallet deltakere var det litt vanskelig å finne ut av på telenor.no, men jeg tror det er teknisk mulig med opptil 6 deltakere - avhengig av hvor mange operatøren tillater.

     

    Et alternativ kan være TDCs møtetelefon, der hver deltaker betaler for samtalen selv ved å ringe et 5-sifret nummer. Mer info på TDC Møtetelefonen 05119

  9. Husk at Republic of Ireland og United Kingdom er to forskjellige land, med forskjellige mobilnett - selv om nettene gjerne har samme eier og navn.

     

    I Irland finnes følgende mobilnett:

     

    3 - three.ie

    O2 - o2.ie

    Meteor - meteor.ie

    Vodafone - vodafone.ie

     

    Hvis du er nyinnflyttet i et land, har du kanskje ikke credit record for å få opprettet fakturabasert abonnement med en gang. Det kan derfor være at du må begynne med kontantkort (prepay eller Pay as you go).

     

    Kontantkort er mer utbredt enn i Norge, og selv om minuttprisene kanskje er høye, får du ofte tilbud om gratis internett, gratis SMS (til samme land) eller inkluderte minutter hvis du fyller opp for et visst beløp i måneden.

     

    Har du planer om å reise mye til utlandet eller til Nord-Irland, har du fordeler ved tjenestene 3 Like home og Vodafone Passport som gir lavere roamingpriser i sine egne utenlandske nett.

  10. Så vidt jeg vet roamer TDC på Telenors nett, på samme måte som Tele 2 gjør hos Netcom og NetworkNorway/Onecall på Telenor utenfor eget dekningsområde.

     

    Du må derfor mest sannsynlig slå på Dataroaming for at datatrafikk skal fungere.

     

    Husk at det kan være lurt å slå av dataroaming igjen hvis du reiser til utlandet, slik at du har bedre kontroll over hvor mange dyre MB du bruker.

  11. edit:

    Testet nå, funker ikke. Ringer i morgen. Har de ikke klart svar da, så bytter jeg operatør.

    Bytter til et selskap som følger opp. Netcom var bra, men måtte bytte, da de ikke har forhold der jeg har hytte.....

    Hvilke andre operatører anbefaler dere med bra kundeservice?

     

    Kanskje du skal prøve OneCalls Gavepakke?

    https://www.onecall.no/abonnement/gavepakka.php

     

    Veldig bra deal, samt at OneCall har Telenor-dekning. Kundeservicen vet jeg ikke så mye om, da jeg nettopp har bestilt OneCall selv - men den er sikkert bedre enn Ludo sin.

  12. Det beste er nok å ringe Fokus, for å høre om det er noe som må gjøres i en bankfilial eller kan ordnes via telefon/nett. Da kan du samtidig høre hvilken dokumentasjon som må medbringes hvis dere må møte opp i banken.

     

    Fokus pleier å svare på bare et par ringesignaler, uten plagsomme tastevalg.

    Nummeret er 08540, men ringer du fra mobil er det billigere å ringe 91508540.

  13. Jeg er i Australia nå, og her får man opp tre valg før man skal betale med kort.

     

    * cheque

    * savings

    * credit

     

    Hvilke av de skal jeg velge?

     

    I USA kalles det vi kaller brukskonto, checking account. Så det er mest sannsynlig cheque du skal velge hvis du bruker et bankkort tilknyttet brukskontoen din.

     

    Det fungerte ihvertfall helt greit med uttak i minibank på Kypros når man valgte cheque. Selv om Kypros ikke er like eksotisk som Australia, burde det være de samme valgene siden VISA/Mastercard er ganske standardisert.

  14. Sitter og å lurer på det samme abonnementet. Har for øyeblikket onecall og har vært veldig fornøyd med dette helt frem til jeg gikk til anskaffelse av en nexus one. Dekningen for datatrafikk hos onecall er tragisk, så lurte på om dette vil bli bedre hos chess? Halve poenget med telefonen forsvinner i denne heller store mangelen hos operatør :(

     

    Bor forresten i rogaland, om det bør ha noe å si for valg av operatør?

     

    Hvis du er i Stavanger, har Network Norway (Onecalls eier) egen dekning - men kun GSM. I så tilfelle får du kanskje bedre nytte av datatjenester ved å manuelt velge Telenor som operatør i menyen på telefonen din, slik at du ihvertfall får 3G, og slipper å hoppe mellom Network Norway og Telenor f.eks. ved kjøring gjennom tunneler eller i bygg hvor Network Norway kanskje ikke har så god innendørsdekning.

×
×
  • Opprett ny...