Gå til innhold

Seyfert

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Seyfert

  1. Snikpellik skrev (2 minutter siden):

    Jeg tipper dette er del av en større konspirasjon der eierne av avisene samarbeider for å skjule sannheten og tråkke på Israel, og at det absolutt ikke har noe som helst å gjøre med at etterhvert som det går tid siden hendelsen og ikke kommer noen nyheter så flytter innholdet seg derfor nedover forsidene til fordel for mer aktuelt nytt.

    Konspirasjonsteoriene dine kan du ha for deg selv... men vanligvis pleier et bombeangrep med 500 omkomne å ha nyhetenes interesse i lenger enn noen timer

    • Liker 2
  2. Nå ser det ut som sannheten om denne saken begynner å komme ut, og jeg må si at jeg blir mer og mer overbevist om at politiet handlet korrekt i denne situasjonen. 

    Den fornærmede har jo null troverdighet og kommer bare med syltynne forklaringer og beleilige "husker ikke" når han blir stilt til veggs. Lite trolig at en rolig og sindig politimann som har vært i gamet lenge plutselig skal klikke slik helt uten grunn. Den fornærmede derimot (som vel egentlig burde vært "den tiltalte"), har jo drapstruet vektere og en lang historikk med vold og ordensforstyrrelser.

    Krysser fingrene for full frifinnelse, og deretter en ny rettsak med den "fornærmede" på tiltalebenken!

    • Liker 6
  3. Er det bare meg, eller har deler av media nå satt i gang et målrettet råkjør mot høyresiden og Ernas regjeringsprosjekt for å minimere mulighetene deres for gjenvalg?

    Etter at SP begynte å falle på målingene, og AP plutselig var avhengig av hjelp fra ytre venstre for å dra i land flertallsregjering, virker det som om om deler av media-Norge nå har bestemt seg for å grave frem alt de kan finne av "grums" på høyresida:

    https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/x8Pewn/ropstad-meldte-flytting-fra-gutterommet-foerst-i-fjor-derfor-fikk-han

    https://www.dagbladet.no/nyheter/bondeviks-ukjente-saudi-kontakt/74189624

    https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/5GbzOK/sveinung-rotevatn-fikk-gratis-stortingsleilighet-samtidig-som-han-var

    https://www.dagbladet.no/nyheter/varsler-mot-frp-politiker/74141286

    https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/anne-berit-figenschau-fra-hoyre-innrommer-a-ha-fortalt-en-annens-personlige-historie-som-sin-egen-1.15639814

    Kan ikke se at de har vært tilsvarende ivrige på å ettergå AP og resten av venstresida...? 🤔 For all del, det er veldig bra å ha fokus på liv og lære hos politikerne våre, men har vært i overkant ensidig i det siste synes jeg...

     

     

     

    • Liker 1
  4. Simen1 skrev (6 minutter siden):

    Tja, konteksten er tittelen Det er et problem at kunstnere blir drapstruet og anmeldt. Den biten er jo veldig forståelig. Men jeg tolker ikke det sitatet som at jusprofessoren vil avskaffe ytringsfriheten som helhet. Bare at lovens begrensninger ikke er balansert nok på enkelte områder. Som det også står: Ikke en enkel oppgave. Det handler altså om å veie retten til to motstridende ytringer opp mot hverandre. Når den enes ytringsfrihet blir den andres ytringsbegrensning.

    Drapstrusler er jo selvfølgelig ikke akseptabelt, men det er jo også ulovlig og er jo sånn sett ikke beskyttet av ytringsfriheten. Men å anmelde noen er vel strengt tatt en ryddig - om enn svært drastisk - måte å gi kritisk tilbakemelding på. Uansett kunne man snu på det og si at kunstneren provoserer og krenker utover ytringsfrihetens grenser når noen går til det skrittet å anmelde kunsten deres.

    Synes det blir rimelig oppsiktsvekkende når en jusprofessor som i tillegg er medlem av Ytringsfrihetskommisjonen kommer med slike uttalelser. 

  5. Ser at Aftenpostens nettutgave i dag har et innlegg fra Ragna Aarli, Jusprofessor ved Universitetet i Bergen og medlem av Ytringsfrihetskommisjonen. Der skriver hun blant annet: 

    "Det er også et reelt problem at kunstnere og andre blir utsatt for ytringer som oppleves som krenkende, men som ikke er ulovlige. Dette kan lede til ufrivillig selvsensur."

    Om det oppleves som reelt problem at noen blir støtt eller krenket av andres syn og meninger - er ikke det da det samme som å si: Avskaff ytringsfriheten? Og hvem skal i så fall definere hva som er "innenfor" å ytre?

  6. Theo343 skrev (4 minutter siden):

    Jeg tipper hele saken dysses ned etter en liten runde i media.

    ... som også er det eneste riktige å gjøre. Makan til storm i vannglass er det lenge siden jeg har sett. Da AP-nestlederen drakk seg fra sans og samling sammen med resten av Bodø Arbeiderparti på et lite hotellrom, gikk mediastormen raskt over. Et rolig familieselskap er langt mindre alvorlig - selv om det selvfølgelig er en ripe i lakken for Solberg.

    Erna har styrt landet trygt gjennom corona-krisa hittil, og denne "smellen" endrer ikke på det!

    • Liker 1
  7. Prøver å finne ut hva den korrekte oversettelsen av «Autorisert regnskapsfører» og «Statsautorisert revisor» er på engelsk (USA), men det var visst ikke så lett. Her er et knippe ulike oversettelser. Noen som vet hva som vil være mest korrekt?

    Revisor = Auditor (Wikipedia)

    Bokholder = Accountant (Wikipedia)

    Autorisert regnskapsfører = Certified Public Accountant  /CPA (Wikipedia)

    Statsautorisert revisor = CPA (Revisorforeningen)

    Autorisert regnskapsfører = Bookkeeper (Revisorforeningen)

    Statsautorisert revisor = State Authorised auditor (Finanstilsynet)

    Autorisert regnskapsfører = Authorised External Accountant (Finanstilsynet)

    Autorisert regnskapsfører = Authorised Accountant (Regnskap Norge)

     

     

×
×
  • Opprett ny...