Gå til innhold

Grommers

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grommers

  1. Jeg bestilte også VDSL fra Ventelo og fikk en TG589ivn ruter.

    Linja ble oppgradert i dag. I motsetning til Meitemark fikk jeg ingen ruter-ip men kun én ekstern ip (tidligere fikk man jo så mange ip'er man spurte om fra ventelo). Prøvde også å starte rutern uten telefonkabelen i, fortsatt ingen ip fra modemet. Så min TG589ivn fungerer i følge mine erfaringer som en ren bridge-modem, uansett.

     

    Ventelo leverer også en gateway-modem kalt TG789ivn, denne fungerer som som en vanlig gateway med dhcp-server, wlan osv. Fikk faktisk spørsmål fra en selger om hvilken ruter jeg ønsket. Siden jeg allerede hadde en ruter som tar seg av dennes dhcp og etc. oppgaver valgte jeg TG589ivn som er ett bridge-modem. Selgeren anbefalte meg også denne løsningen med tanke på mitt oppsett.

     

    Problemet jeg støtte på var at jeg var så dum å sette nettverkskabelen fra modemet inn i min ruters (linksys WRT54) switch-del. Dette medførte at pc'n min fikk den ene eksterne DHCP-ip'n jeg har til rådighet og som i utgangspunktet var tiltenkt ruteren. Jeg koblet fra pc's nettverk og prøvde å få ruteren til å motta en ny ekstern ip fra modemet til ingen nytte. Den ene ip'n jeg fikk til rådighet var låst til pc'n min dvs. min MAC-adressa til min pc's nettverkskort.

    Løsningen på å få ruteren til å motta en ekstern ip-adresse var at jeg ga ruterns wan-port MAC-adressa til min pc's nettverkskort. Med denne MAC-adressen fikk ruteren endelig ip-adresse. Etterpå endret jeg MAC-adressen på pc'n får å få pc og ruter til å prate sammen.

     

    Alt er fryd og gammen nå, men jeg brukte noen timer på å løse problemet mitt. Det er mulig kundesupporten til ventelo kan frigi den gitte ip-adressa og gi deg en ny sjanse til å la rutern få den ene eksterne ip-adressa, men når jeg styra med dette var kundesupporten stengt og nettet mitt måtte opp og gå.

  2. Ser ut som man har funnet frem en work-around med avspilling av .rar filer nå. [LINK]

     

    Støtter den iso-filer i diverse formater slik som XBMC gjør? og hva slags disk interface er det(S-ATA eller IDE)

     

    Takk for tipset om llink, skal teste den ut ikveld :)

     

     

    Den støtter så godt som alt av container-filer (.iso, .mkv, mpg2 ts, osv).

     

    Diskinterfacet er IDE.

     

    Jeg har kjøpt en IDE til compact flash overgang. Pga. støy så setter jeg disken i PC-en min istedet for og kjøper ett cf-card på 8 GB som jeg setter i. Overgangen koster 5-6 dollar inkl. frakt på eBay.

     

    Du kan også kjøpe en IDE til S-ATA overgang.

  3. Jeg har hatt denne spilleren i litt over 2 uker og må si meg kjempefornøyd med denne. Den spiller alt av film-filer jeg mater den med bl.a. endel 1080P filmer som den streamer fra PC-en min.

     

    Hmm, hvor stor harddisk støtter den ?

    Vet ikke hvor store disker den støtter, men den støtta ihvertfall min seagate 400gb disk.

     

    Den finner Sharede folders i Vista. Men det krever at du enabler guestbrukeren og gir ham leserettigheter til alle filer i den delte mappa. Det er litt skummelt. Ett annet minus er at smb-sharing gir dårlig hastighet fra pc til burken vs. http og nfs.

     

    Derfor bruker jeg heller http-serverprogramvaren som firmaet bak boksen har laget. myIhome heter det. Det er ett program som du installerer på PC-en din og deler det du velger å dele til boksen på en enkel måte.

     

    Noen av di negative sidene ved denne boksen er en veldig dårlig musikkspiller. Den spiller av alt av formater, men du kan ikke kø'e låter. Skulle du gå ut av mappa som fila ligger i stopper musikken. Dette er ikke noe problem for meg da jeg kjøpte denne til å streame film fra PC-en min.

     

    En annen negativ side ved den er treg overføring av filer. Det går ikke raskere enn ca. 4-5 mb i sekundet ved bruk av ftp eller nfs.

     

    Elendig bruksanvisning. Men dette veies opp av ett veldig godt forum på produsentens internettside som forklarer det meste om installasjon og bruk.

     

    -

     

    Alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne spilleren. Prisen er jo suveren i forhold til produktene fra Tvix.

  4. En litt snuskete ting du kan gjøre er å logge deg inn på wlan-ruteren og endre QoS oppsettet til din fordel slik at du garantert får mesteparten av linja ;)

     

    Eller enda verre, stenge alle andre ute fra å koble seg opp på den.

     

    En annen og litt snillere ting du kan gjøre er å restarte den ved å dra ut og sette i strømmen. Kanskje det hjelper.

  5. ASUS P4S800-MX er ett helt greit kort til surfing og litt spilling. Ville ikke lagt noe mer penger i ett intel chipset hvis den ikke skal brukes til mer siden du ikke kommer til å merke forskjell på sis og intel. Pappa har en pc med ett MSI 661FM2-V Series HK i seg. Samme sis chipset som p4s800-mx, og for ham fungerer den helt greit til surfing og tekstbehandling.

     

    Skal derimot du koble masse utstyr til og bruke den til en hovedpc så velg intel, dem ER tross alt mye bedre enn sis. Koster ikke så mye mer heller ifølge HWs prisguide.

     

    Og ja, som nevnt av Playmofetish; din 533 cpu vil fungere på ASUS P4S800-MX og ASUS P4P800-MX.

  6. Vifta til kjølern som fulgte med til D 820 bråket ikke så mye mye som dem gamle kjølerne som fulgte med gjorde. Jeg var også bekymret for støyen fra cpu-kjølern. Men lot være å bestille noen annen kjøler i tillegg for å først gi orginal kjølern en sjanse. Og ble ganske positivt overraska. Satte opp en pc beregnet for å ta opp musikk til ett band fettern min spiller i. Denne pc'n skulle stå i samme rommet som dem spilte i, så støy fra pc'n måtte være på ett minimum. Kabinettet jeg brukte var Nexus Breeze 500W, ganske stille og lydisolerende. Eneste jeg hørte var en svak susing fra vifta til kabinettet når jeg hadde øra 1 meter unna. Ellers ingenting annnet støy.

     

    Så der sparte jeg inn de kronene jeg hadde tenkt å legge i en mer stille kjøler. :!:

  7. Passordet på endel wlanrutere er også lett å hente ut. Har naboen det rette utstyret og kunnskapen så er det lite som kan gjøres for å stoppe virkelige nysgjerrige naboer.

     

    To ting kan gjøres mot slike folk. 1. slå ned sendestyrken på wlanroutern vis det er mulighet for det. 2. slå av wlanroutern når den ikke er i bruk.

     

     

    Men skjult ssid, mac-filtrering og wep skulle stoppe de fleste.

     

     

    edit: Litt omformuleringer. :whistle:

×
×
  • Opprett ny...