Gå til innhold

nilsh

Medlemmer
  • Innlegg

    176
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nilsh

  1. Det var noe i denne prisklassen jeg så for meg ja. Takk! Kom også på at jeg vil bruke denne til musikkavspilling og er glad i god kvalitet på musikken.. Jeg bør vel da gå for et ekstra lydkort også..?

     

    Oppsummert:

    - Lett kontor med to skjermer.

    - Filmavspilling på stor HD tv/prosjektor

    - Musikk til steroeforsterker (setter veldig pris på god lyd)

  2. Heisann!

     

    Jeg trenger en ny maskin for mitt hjemmekontor. PC-en skal hovedsakelig brukes til lite krevende oppgaver som programmering og forvaltning av en web-løsning. Men det er også aktuelt med fotoredigering i photoshop.

     

    Jeg har to skjermer jeg vil bruke så det må være muligheter for dette. Ellers er det fint om den ikke bråker for mye.

     

    Dessuten har jeg planer om å kjøpe en tv eller prosjektor for å se film på. Lurer på om jeg skal bruke denne samme pc-en til dette. Er da fordel med muligheter for tre skjermuttak..? Mulig..?

     

    Tips og triks mottas med stor takk!

     

    /Nils

  3. Jeg tror ikke opprettelsestidspunktet lagres (per fil) i filsystemet. Det gjøres per inode, og kan hentes ut med ls -lct. Det er imidlertid ikke sikkert at inoden bevares gjennom hele livsløpet til fila. En del programmer lagrer f.eks en kopi, sletter originalfila, og renamer deretter kopien til det samme som originalfila. Man har da fått en ny inode.

     

     

    med -lct får jeg bare oppdateringstidspunktet på filene på samme måte som med -t, bare mer info i starten av linjene. -ct og -t gir samme resultat..

  4. Det aller beste ville ha vært å omstille programvaren som lager disse filene til å lagre filnavnene med bindestrek eller underscore. Å lagre filnavn med spasialkarakterer er å be om trøbbel.

     

    I unix er det vel "lov" med colon i filnavn..?

    Men jeg har funnet ut at det kanskje ikke har noe med colon i filnavnet.. Flere av filene kommer opp ved første trykk på linken. Om den ikke gjør det, kan jeg trykke flere ganger på samme linken for å få frem filen. Noen ganger 2 noen ganger 4 ganger før den kommer.. Synes dette er rart.. Dette er i Opera. I IE kommer den ikke i det hele tatt.

     

    Ved bruk av firefox fungerer alle linkene som de skal. Kan det være at firefox har en "bedre" innbygget ftp-klient?

  5. Det aller beste ville ha vært å omstille programvaren som lager disse filene til å lagre filnavnene med bindestrek eller underscore. Å lagre filnavn med spasialkarakterer er å be om trøbbel.

     

    I unix er det vel "lov" med colon i filnavn..?

    Men jeg har funnet ut at det kanskje ikke har noe med colon i filnavnet.. Flere av filene kommer opp ved første trykk på linken. Om den ikke gjør det, kan jeg trykke flere ganger på samme linken for å få frem filen. Noen ganger 2 noen ganger 4 ganger før den kommer.. Synes dette er rart.. Dette er i Opera. I IE kommer den ikke i det hele tatt.

  6. Ja, ialefall i windows skal det ikke være mulig å lagre filer med ":" tegnet. Tenker at de filene når de blir åpnet hos en bruker via nettleseren, så må de først mellmlagres på disk. Og det er vel gjerne her det blir problematisk. Gjetter på at det er ulikt fra nettleser til nettleser om den forsøker å rename ugyldige karakterer i filnavn.

     

    Ja i IE åpnes ikke noen av filene, mens i opera noen få, men klarer ikke finne noen sammenheng i hva som åpnes og ikke..

  7. Takk for svar. Utfordringen ble derimot større enn først antatt. Loggene ligger på forskjellige plasser, på forskjellige servere, som er unix. Ble til jeg lagde et sas-program(i og med at jeg jobber i et sas-miljø). Dette kan jeg nå via en stored process bak en URL. Programmet kobler opp mot flere servere, søker etter alle dagens logger på de riktige plasseringene, søker gjennom disse etter 'ERROR' lagrer error-linjen, slår sammen listen og presenterer det i web-form med filnavnene som ftp-linker til filene. Mye jobb for en tilsynelatende enkel oppgave..

     

    Eneste problemet nå er at filnavnene inneholder :, så linkene er ikke optimale..

  8. Heisann!

     

    Driver med programmering mot unix og trenger en opplisting av filnavn.

     

    Jeg bruker nå find-kommandoen med opsjonen -ls. Da kommer hele stien med på listingen. Finnes det en opsjon for kun å skrive ut filnavnene..?

  9. Uten å være tankeleser så er det en smule vanskelig å vite hvordan de der skriptene dine ser ut og hvordan du ser for deg dette.

     

    Men du ønsker å kjøre et skript fra en server som skal aksessere en annen? Eller ønsker du å starte et skript på en annen server?

     

    At du starter et skript fra en virtuell maskin har mindre betydning. Virtuelle maskiner er å betrakte som fysiske maskiner og behandles derfor likt.

     

    Her er et par eksempler på hvordan gjøre ting mot en annen server:

    dir \\server2\c$

    net view \\server2

     

    Lars

     

    Hm, imaget med scriptene ligger på min lokale bærbar. Ønsket var å få scriptene til å søke i filstruktur og filer på en server. Stien det skal søkes på ligger lagret i scriptene i formatet "set bslogspath=C:\logger_test"

     

    Hvis dat hadde vært så enkelt som å bare skrive noe sånt som "set bslogspath=\\server\mappe\mappe\*" hadde jo det vært fantastisk!

  10. Hei!

     

    Har et par batch-filer jeg må endre. Jeg har lite erfaring med dette fra før, men kan en del annen programmering. Det er derfor en del i disse filene jeg ikke helt forstår. Ikke lett å google det heller da det består av mye prosenttegn etc..

     

    En av scriptene finner filer som har en viss dato i filnavnet, søker gjennom disse filene etter en bestemt tekst og skriver dette ut til skjerm. Det jeg må endre er hvor den søker og hvilket datoformat den søker etter. Søkestien er grei, datoformatet ble det værre med.

    Gammelt format på filnavn er "filnavn_filnavn.xxx_2010.03.19_03.06.08.log". Nytt format er "filnavn_10-03-19-03.06.08.log".

     

    Noen som har anledning til å forklare litt rundt denne kodebiten?

     

     

    for /f "tokens=1,2,3 delims=-" %%A in ("%date%") do date=%%A-%%B-%%C
    rem ***** Search for error in logfiles today ***
    for /f %%f in ('dir /b /o:d %bslogspath%\*_%date%-*') do (
     echo ********************* %%f **************************
     rem grep ERROR %bslogspath%\%%f | grep -v %noerror1% | grep -v %noerror2% | grep -v %noerror3%
    )
    

     

    hva betyr f.eks. /f %%f /b /o:d..?

  11. Heisann!

     

    Jeg har fra gammelt av en del bat-programmer (for søk etter error i ulike logger) som kjøres på en server. Jeg kobler til denne via remote desktop. Vi har nå fått opp et nytt miljø. Jeg er derfor veldig interessert i å få lagd slike bat-programmer her også.

     

    Problemet er at det nye miljøet nåes på en annen måte. Jeg bruker her et lokalt image som kjøres gjennom VMware player. I dette imaget er det diverse verktøy som kobler seg opp og jobber mot den nye serveren.

     

    Mitt spørsmål er da: Hvordan finne ut hvordan jeg skal linke i koden i bat-programmene for å nå loggene i det nye miljøet..?

     

    Tips og hint taes i mot med stoooor takk!

  12. Heisann!

     

    Jeg har fra gammelt av en del bat-programmer (for søk etter error i ulike logger) som kan kjøres på og mot en server ved hjelp av remote desktop. Vi har nå fått opp et nytt miljø. Jeg er derfor veldig interessert i å få lagd slike bat-programmer her også.

     

    Problemet er at det nye miljøet nåes på en annen måte. Jeg bruker her et lokalt image som kjøres gjennom VMware player. I dette imaget er det diverse verktøy som kobler seg opp og jobber mot den nye serveren.

     

    Mitt spørsmål er da: Hvordan finne ut hvordan jeg skal linke i koden i bat-programmene for å nå loggene i det nye miljøet..?

     

    Tips og hint taes i mot med stoooor takk!

  13. Hei!

     

    Jeg driver å lager et scrip for å flushe en testdatabase for å resette dataene etter at brukere har klusset med de i en dag. Skal altså kjøres hver natt.

     

    Noen datofelter skal få en ny data som blir satt i forhold til dagens dato.

    Jeg bruker denne i insert-spørringen:

     

    DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL +4 DAY)

     

    Problemet/utfordringen er at jeg ikke vil legge inn datoer er er en lørdag eller søndag.. Noen som har tips for å forhindre dette? Hvis uttrykket ovenfor lager en dato som er på en søndag kan den prøve på nytt med INTERVAL +6 f.eks. for å være sikker på at den ikke treffer helg.

     

    Men hvordan blir spørringen da..?

  14. Hei!

     

    Skal lage en funksjon som finner ut om en dato i formatet "dd-mm-yyyy" er innen 7 dager frem i tid og hvilken dag det er (mandag, tirsdag, osv).

     

    Til nå har jeg kun funnet om det er i dag, i morgen eller i overmorgen med noe sånt som dette:

     

    $nesteservice = $rad['nesteservice'];
    $norsknesteservice = date('d-m', strtotime($nesteservice));
    
    $mididag = mktime(0,0,0,date("m"),date("d"),date("Y"));
    $idag = date("Y-m-d");
    $midimorgen = mktime(0,0,0,date("m"),date("d")+1,date("Y"));
    $imorgen = date("Y-m-d", $midimorgen);
    $midiovermorgen = mktime(0,0,0,date("m"),date("d")+2,date("Y"));
    $iovermorgen = date("Y-m-d", $midiovermorgen);
    
    if ($nesteservice == $idag) $norsknesteservice = "I dag";
    else if ($nesteservice == $imorgen) $norsknesteservice = "I morgen";
    else if ($nesteservice == $iovermorgen) $norsknesteservice = "I overmorgen";
    
    echo $norsknesteservice;

     

    i overmorgen vil jeg gjerne fjerne, pluss å få opp navnet på dagene i den kommende uken. tips?

  15. Takk for respons!

     

    Jo, det med montørene høres ut som en plan!

     

    De direkte koblingene mellom bedrift og pumper og servicer.. Klarer ikke helt å se hvordan den direkte koblingen åpner for at bedrifter kan utføre servicer på pumper til en annen bedrifts kunde. Tenkte å inkludere i "alle" spørringer noe sånt som

    AND `bedriftid` = '$bedriftid'

     

    Det fungerer da kanskje mer som en slik "data_owner_id"-kolonne som du nevnte..?

     

    Men denne skal altså ikke kobles sammen med den respektive bedriften vha. fremmednøkler..?

     

    Uten denne data_owner_id: Hvis jeg da skal vise alle servicer utført av en bestemt bedrift, blir ikke det en noe komplisert spørring over flere (fire) tabeller?

     

    Mange spørsmål.. =)

  16. Har laget et design som ser slik ut:

     

    ER-diagram_enkel.png

     

    Tabellen bedrift er utgangspunktet her.

    Man logger inn som en bedrift.

     

    En bedrift har mange kunder

    En kunde kan ha flere pumper

    En pumpe kan ha mange servicer

     

    Både kunder, pumper og servicer er derfor koblet til en bedrift, både indirekte og direkte..er det best kun å koble de indirekte?

     

    Her har jeg inkludert bedriftid i alle tabeller for å lette på spørringene. Har bedriftid lagret i en session under hele oppholdet på websiden så det er enkelt å bruke denne i spørringer. Ser for meg mer kompliserte spørringer hvis jeg kobler kun indirekte..?

    Mener det også blir sikrere i forhold til tilgang på andres kunder etc..?

     

    Som her:

     

    ER-diagram_enkel2.png

     

    Tips og invendinger?

     

    På forhånd: Tusen takk!

  17. Strenger skal selvfølgelig stå i enkle anførselstegn i SQL. Altså ...WHERE `brukernavn` = 'nwiggen'

     

    ...og det er forskjell på 0 og false og derfor bruker du alltid === når du skal sjekke etter en nullverdi når funksjonen kan returnere false.

     

    SELECT `brukernavn` FROM `Montorer` WHERE `navn` = 'nwiggen'

    Slik ser spørringen ut. Det er brukt anførselstegn.

    Takk for det siste tipset, men denne gangen er returverdien 0. Kan mysql_num_rows returnere false?

×
×
  • Opprett ny...