Gå til innhold

Covid19

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Covid19

  1. Uff.. var innom Sonans og hadde en time med rådgiver i fjor høst. Han så på karakterene og la inn alt og kom fram til at med 52.6 poeng så hadde jeg ingenting på Sonans å gjøre. Han trodde jeg kunne velge og vrake. 

    Da sjekket han jo i tillegg hvor mye snittet økte da de stengte skole sist og ved kutt i skoleplasser osv..

     

    Dobbeltsjekker tallene nå.. ser ut som han har regnet feil og har egt 51.84. kjenner jeg ble litt i tvil selv nå. Men snittet kan vel ikke øke med nesten 2 i Bodø fks.. det er jo vanvittig i såfall.

  2. StudentSOF skrev (På 25.4.2020 den 10.00):

    Jeg går selv i Bodø og er veldig fornøyd! Jeg hadde Bodø på siste valget når jeg søkte, men hadde helt klart tatt Bodø på første hvis jeg skulle søke på nytt. 

    Vi er vell litt det samme som Stavern, en liten skole hvor man blir godt kjent med resten av kullet og B3 (siste året). Vi blir også godt kjent med lærere og får en nærmere kontakt enn det man kanskje gjør i Oslo. 

    I Bodø har vi vår egen skole som ligger rett ved siden av nord universitet. Vi har et samarbeid med skolen som gjør at universitetet også kan brukes av phs studenter. Der er det masse grupperom/auditorium, kantiner, bibliotek og masse mer. Vi får i tillegg de samme tilbudene som resten av universitetet. Studentene fra universitetet er også ofte markører på øvelsene våre, som jeg personlig syns er veldig mye bedre enn å ha noen man kjenner som markør. Vi har flere øvingsleiligheter, AT sal, treningsmuligheter og ikke minst den fineste naturen og turmulighetene. 

    Det er også mange muligheter for å prøve seg som markør, slik som Stavern gjør. Phs studenter blir ofte spurt om å være markører på større øvelser for alle nødetatene, i tillegg til å kunne være markør for studentene på universitetet. 

    Send meg gjerne en melding/svar på dette hvis noen lurer på noe om Bodø:) 

     

    Lykke til med opptaket! 

    Kl 23:58 i går fikk jeg endre rekkefølgen og valgte Bodø som første, fremfor Oslo. Gleder meg ?

     

    Takk for svaret, det du skrev her fikk meg til å bytte ?

    • Liker 2
  3. Oaaphs skrev (10 timer siden):

    Mtp at man kan endre rekkefølge helt frem til 01/07, så tror jeg at man ikke må ha PHS på førstevalg for å kalles inn til intervju. 

    Derimot tror jeg at de fleste som i det hele tatt søker har PHS på førstevalg, dette er et studievalg man ikke bare slenger på. Det er en lenger opptaksprosess enn de aller fleste studier, og de som ikke har et reelt ønske om å starte sendte nok aldri inn legeattest etc. 

    Jeg syntes det du sier høres veldig fornuftig ut. Men nå er det jo slik at 1864 av 3459 søkere hadde PHS på førstevalget da PHS gikk ut med søkertallet. 

  4. Er det noen som vet/har en formening om det er et krav at de som skal ha tlf intervju har PHS på 1,2 eller 3 valg fks?

    Eller har de bare tatt de med høyest konkurransepoeng? 
    Isåfall kan det vel hende at mange av de 800(400) faktisk takker ja til et annet studie?

    Jeg var i utgangspunktet ganske sikker på at snittet kom til å gjøre et kraftig hopp i år, men om dette er tilfellet så blir det vel kanskje ikke så ille. ?‍♂️ hva tenker dere?

  5. Hei

    Er det noen som vet om vi vil få vite om vi ble stemplet egnet/ikke egnet etter telefonintervjuet? Mener jeg leste en plass at man ikke fikk beskjed før man eventuelt får avslag på samordna opptak rundt 10 juli. Men husker ikke hvor jeg leste det.

    Syntes det er kjipt om vi må vente kanskje 1.5mnd for å finne ut av det hvis de allerede har svaret.

  6. Jeg har søkt skole i denne rekkefølgen: Oslo, Bodø og tilslutt Stavern.

    Jeg har egentlig Oslo som førstevalg bare fordi jeg har så dårlig inntrykk av byen nå, og ønsker å se hvordan den egentlig er.

    Bodø er egentlig favoritt valget mitt. Det er en by jeg virkelig elsker og en plass jeg er sikker på jeg kommer til å trives.

    Stavern er plassen som er nærmest der jeg bor men som jeg syntes virker så kjedelig(?) Virker så øde.

    Er det noe jeg har gått glipp av siden folk vil til Stavern fremfor Bodø? Eller er det mest pga beliggenhet?

    Hadde vært gøy å høre fra folk som har gått på de forskjellige skolene om opplevelsene/erfaringene deres.

  7. Champ1 skrev (3 minutter siden):

    Da må du gjerne dele hvordan jeg kan trene benkpress uten benkpressen siden jeg antar du har mange triks liggende ;) og uten tilgang på manualer, så eventuelle andre ting man kan bruke for ekstra vekt - du har vel noen tips der og 

    Jeg forstår nesten ikke om du er alvorlig eller ikke. Men i tilfelle du er seriøs:

    For bryst kan man trene noe som heter push Ups. Dette er ganske likt som benkpress. Om det er for lett kan man fks ta en sekk med noen kilo i for å gjøre det tyngre. Om du trenger mer vekt så regner jeg med at benkpress på opptaket er kjempe lett for deg.

    Når det kommer til rygg så kan du finne en trapp eller takrenne å dra deg opp til. Hvis det er for tungt kan du bruke strikk eller få hjelp av en venn som kan hjelpe deg opp på hver repetisjon. 

    Generelt om du vil trene med manualer men ikke har tilgang til eller kan kjøpe så kan du fylle bøtter/store flasker med vann/sand osv og trene med det.

    Stort sett så er det kun kreativiteten som setter grenser.

    • Liker 1
  8. Deschain skrev (5 minutter siden):

    «Lite fair» å teste i øvelser man ikke kan øve på de neste ukene? Det er snakk om 60 kg benk for gutta, og 4 hangups. Klarer du ikke det uten å bruke et treningssenter er du lite løsningsorientert.. Finnes alternativer for svømming der man ikke trenger svømmehall også ;)

    Tenkte akkurat det samme. De kravene kan man enkelt trene seg til å klare uten treningssenter. Jeg mener heller de burde satt opp kravene.

×
×
  • Opprett ny...