Gå til innhold

Gunderz

Medlemmer
  • Innlegg

    593
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gunderz

  1. Et problem med sykkel om vinteren er salting. Det er ikke bare for biler at saltingen tærer, men det går også hardt utover delene på sykkelen. Min erfaring er at det går spesielt utover bremser, gir og kjede.

     

    At man må betale ekstra for sykkel på lokaltoget ser jeg også som en stor ulempe og som veldig beklagelig. Jeg bor selv i København og pendler daglig ca. 40 min med lokaltoget(S-tog). På S-toget er det egne sykkelvogner og det er gratis å ta med seg sykkel. For min del sykler jeg til og fra stasjonen og tar med sykkelen på toget, tilsvarende gjør mange av mine kollegaer.

     

    NSB er fornøyd av sine nye Flirt togsett:

    http://www.aftenposten.no/okonomi/Her-fant-NSB-endelig-tog-som-gar---fra-forste-dag-8230031.html

     

    Mange Flirt togsett er allerede i drift og flere vil bli levert i framtiden. Flirt togsettene har mer plass til sykler, men har dessverre fremdeles ikke dedikerte sykkelvogner. I dag er det fokus på at folk skal velge alternative transportmidler til bilen, tog og sykkel er gode alternativer. Det kan bli langt bedre hvis det gjøres enklere å ta med seg sykkel på toget og at man ikke må betale ekstra. Fra et samfunns- og transportøkonomisk synspunkt kan jeg ikke se annet enn at det kun vil være positivt hvis det gjøres lettere å ha med seg sykkel på toget. Med en levetid på Flirt togsettene på rundt 30 år eller mer så håper jeg ikke det betyr at man i Norge må vente 30 år før man får bedre muligheter til å ta med seg sykkel på NSB sine lokaltog.

     

    Fra mitt synspunkt henger Norge og NSB etter Danmark, andre land og den generelle trenden i samfunnet på dette området. Andre land er f.eks. Frankrike og Tyskland hvor jeg har sett tilsvarende system som i Danmark.

    • Liker 4
  2. Prisene på frakt blir høye i forhold til hva du kjøper når det er på så lav pris..

    Har bestillt fra dem, ikke noe problem det. Det kan nok mange andre også skrive under på.

    Priser for forskjellige frakt metoder. Vet ikke om dette sette er å få andre plasser, men frakt er vel det samme ca fra andre plasser i europa å.

     

    Compatibility: Ultra120 Series / HR-01 / True Spirit

     

     

    USPS First Class International (15-30 days) $15.00

    USPS Priority Mail International $35.75

    USPS Express Mail International $38.84

    FedEx Priority (1-3 days) $92.47

    FedEx Economy (2-10 days) $81.82

     

    Ja, det er ikke akkurat billig. Men nå har jeg uansett bestilt og jeg fikk pakka i går. Tok ca. 1uke.

  3. Da var endelig dagen kommet... fikk nettopp mai fra FotoVideo, D800 bestilt 30.03 sendes i dag :D

     

    Grattis.Håper det betyr at vi snart begynner å se økt tilgjengelighet på D800 i norske butikker. Har noen av dere en tanke om når ting kan begynne å løsne mhp tilgjengelighet. Jeg har planer om å kjøpe og vil helst ha det før 1. september, drar på tur noen dager senere. Tror dere det er håp om å se D800 i (nett)butikkene innen midten av August?

     

    I begynnelsen av April var jeg forresten i Beijing og der hadde nesten alle fotobutikkene jeg var innom både D800 og 5D Mk3 for salg.

  4. Hørte nettopp fra Nikon Norge mht fokusproblemene. Av over 500 solgte D800 i Norge hittil, har 4 stykker hatt ulike former for fokusproblemer som har blitt fikset på garanti, altså under 1%.

     

    De forsikret meg om at alle slike fokusproblemer som er beskrevet i artikkelen vil bli fikset vederlagsfritt. Opplever du slike problemer med ditt D800, er det bare å ta kontakt med Nikon Norge for å få dem fikset.

     

    Gjelder dette selv om kameraet er kjøpt utenfor Norge eller utenfor Norden?

  5. Hei

    jeg har en Thermalright Ultra 120 Extreme kjøler som jeg gjerne vil bruke på mitt nye oppsett. Problemet er aqt jeg mangler en bracket for 1155 sokkelen. Jeg ser at Netshop fører en bracket for socket 1366, kan denne også brukes for socket 1155? Er Socket 1366 og socket 1155 like når det kommer til mekanisk feste av kjøleren?

     

    http://www.netshop.no/Avdelinger/Datautstyr/Kjoeling/Kjøling,-luft/Diverse/Thermalright-CPU-monteringssett,-Core-i7-Socket-1366-34519-p0000115859.aspx

  6. Hmm.. Jeg uttrykte meg vist litt dårlig, jeg reinstallerte windows. Harddisken det er snakk om var ikke koblet til når jeg formatterte og reinstallerte, den ble koblet til etterpå.

     

     

    Men... det løste seg :)

    Jeg installerte Disk unlocker fra Asus. Etter at programmet var installert ble partisjonen automatisk detektert av Windows uten at jeg gjorde noe som helst. Alle filene er tilgjengelig.

     

    Takk for hjelpa

  7. Hei

     

    Jeg har en 3 TB harddisk fra Western i maskina mi, denne har to partisjoner; en på 2,2 TB og den andre på 0,8 TB. Etter å ha formatert maskina mi så er kun partisjonen på 2,2 TB synlig. Den andre partisjonen derimot står som unallocated under disk management i Windows.

     

    Hva kan jeg gjøre for å "redde" eller få tilbake denne partisjonen og hvordan kan jeg hindre at partisjonen "forsvinner" neste gang jeg formaterer?

  8. Jeg er enig at det er synd at Startknappen blir fjernet fra Win 8. Har så vidt testet Win 8 og følte meg ikke komfortabel med løsningen di har endt opp med.

     

    Heldigvis har man Classic Shell som tilbyr Startmeny for Win 8 (og eldre versjoner):

     

    http://classicshell.sourceforge.net/

     

    Fordelen med denne er at man har stor frihet til å tilpasse startmenyen etter ønske. Startmenyen kan være lik den man har i Win XP eller Win 7, man kan bruke tastatursnarveier + annet som kan gjøre livet enklere. Jeg har testet den på Win 8 og ser ut til å virke tilfredsstillende.

  9. Hei igjen

     

    Jeg har en liten oppdatering. Jeg har sett på mikrobryterne og prøvd å trykke de forsiktig inn. Etter å ha prøvd dette viser det seg at huset starter opp, men alt går veldig veldig tregt. Godt mulig det har virket slik tidligere også, bare at jeg har ikke hatt tålmodighet til å vente på at kameraet skal starte opp. Når jeg slår på kan det ta 20-30 sek før noe skjer. Når kameraet først er på er alt egentlig bare sirup, noen få ganger reagerer kameraet OK, andre ganger ikke i det hele tatt og til slutt har man en mellomting hvor alt egentlig går veldig veldig tregt.

     

    Så slik er tilstanden for øyeblikket.

  10. Takk for respons.

     

    Jeg skal prøve å gi dere en oversikt på hva jeg har prøvd hittil:

     

    - ta ut batteriet og sette det inn på nytt. Prøvd mange ganger.

    - ta ut backupbatteriet og sette det inn igjen.

    - ta ut backupbatteriet og hovedbatteriet, ventet i 45-60 min pg satt dem inn igjen.

    - prøvd to forskjellige objektiv, Tamron 17-50 mm og Canon 10-22 mm.

    - tatt ut minnekort og satt på plass igjen.

    - prøvd med annet minnekort

    - prøvd med nytt backupbatteri

     

    Dessverre hjalp ingen av disse tingene. Jeg kan sjekke objektivkontaktene på selve huset. Når det gjelder lading av batteriet så er har jeg brukt Canons orginallader og den burde sørge for at batteriet blir ladet på rett spenning. Ladeindikatoren lyser i det minste grønt etter en stund med lading. Batteriet er også Canons orginale. Fuktighet: Det var ikke vesentlig fuktighet i sekken kameraet lå i.

  11. Hei

    Dette er en respons til tråden:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1427775

     

    Jeg er i Beijing og Kamerahuset mitt, Canon 7D, døde. Jeg vurderer sterkt å kjøpe meg et nytt 7D siden jeg skal reise videre.

     

    Spørsmålet mitt er:

    Vet noen av dere hvordan det er med internasjonal garanti på Canon kamerahus á la 7D. Eksisterer det noen ordning der i hele tatt? Er det andre her som har erfaring med Canons ordning når det gjelder internasjonal garanti?

     

     

    På forhånd takk.

  12. Hei

    Jeg er i Beijing og kamerahuset, Canon 7D, døde. Kameraet lå påslått i fotosekken over nattan og når jeg skulle bruke det dagen etter var det helt dødt. Intet lys, ingen reaksjon på knapper, ta ut batteri og backup batteri hjalp ikke, samme med minnekort. Prøvde igjen senere på dagen og da startet kameraet opp, men alt gikk veldig veldig tregt. Tok ut batteriet igjen og etter å ha satt det på plass igjen var huset like dødt som første gang. Det er fremdeles dødt.

     

    Jeg har prøvd å lade batteriet og det hjalp heller ikke. I dag har jeg latt kameraet stå på en stund med batteriet i og deretter satt batteriet til lading. Det ser faktisk ut til at batteriet har blitt tømt ganske mye den tida kameraet har stått på.

     

    Har andre her vært borti lignende? Noen tips til andre ting jeg bør prøve?

    Akkurat nå vurderer jeg å kjøpe nytt hus.

  13. Hei

    For Latitude serien til Dell har man en 128 GB SSD som en opsjon. Er det noen som vet hvilken produsent og SSD det dreier seg om? Vil dere anbefale å gå for SSDen Dell tilbyr eller selv velge en og bytte på egen hånd? Vil det gå utover garantien for datamaskinen hvis man bytter HD selv eller oppgraderer minnebanken?

  14. Det eneste vi virkelig har bruk for, er en økning av dynamisk område på 4-5 EV. Thats' it. Resten er strengt tatt features for spesielt interesserte. Rask AF for sport og fuglefolket. Høy ISO for journalistene og de som fotografer der det ikke fins lys.

     

    Enig, en økning i dynamisk omfang på 4-5 EV hadde vært fantastisk og er det som står høyest på min ønskeliste. MP har kameraene nok av og er langt ned på min ønskeliste.

×
×
  • Opprett ny...