Jump to content

Erasmus67

Medlemmer
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Exocet: 160 kg sprengstoff Quicksink: 900 kg Torpedo - fra 300-500kg Size matters.
 2. Russland taper fremtidige inntekter. Europa taper gjennom mangel på gass til varme og industri. Miljøet vinner ved akselerert omlegging til grønn energi. Håper vi.
 3. Vel, dere ser bort fra de ca 8 andre ledningene som er i drift. Den gjennom Ukraina. Nordstream 1 (det er en grunn til at den vi snakker om heter Nordstream 2). https://www.researchgate.net/figure/Map-of-oil-and-gas-pipelines-from-Russia-credit-US-Energy-Information-Administration_fig2_268047847
 4. Mye bra her. Men noe dårlig. Amerikanske selskaper "sitter" ikke på krypteringsnøklene. De private nøklene utstedes lokalt, eks i Norge. Ved TLS/HTTPS skapes nøklene dynamisk (symmetrisk kryptering). Enig i at GDPR er nokså tannløs i øyeblikket. Vi er avhengige av det irske datatilsynet, siden FB etc er registrerte i Irland, men "don´t bite the hand that feeds you" er devisen i Irland. Og ja, på sikt vil dette føre til europeiske skyleverandører som er utenfor FISAs rekkevidde. It´s early days yet.
 5. Med den farten disse greiene flyr i er de lette å ødelegge med splintgranater. Kommer de i sverm blir det enda enklere.
 6. Stridsvogner var kult i 1943. De kan brukes til å invadere og til å gjenerobre territorium, og er helt avhengige av luftherredømme. I dag er en tank en sitting duck uten kontroll i luften. Spørsmålet er også hvem FI er, og hva de kan forventes å finne på. Er en russisk invasjon av norsk territorium det vi skal forberede oss på? I så fall, hva er det beste mottrekket? Fregattene - de vil leve like lenge som "Narvik" og "Norge" 9. april. Fine i fredstid.
 7. Hvis det blir tøys med bilen, henvend deg til Nio Norge. Tøys med batteriet, call toll free this number ...hm. Think not. Jeg ville hatt 1 ansvarlig å forholde meg til.
 8. I det ene hjørnet: koloss med omdømmeproblem som krever enorme investeringer, enorm kompetanse, lange planprosesser, lange byggeperioder, og lange dekommisjoneringsløp med ukjent kostnad. Nabo-acceptance-faktor = 0.000 I det andre hjørnet: lett skalerbar teknologi med lave kompetansekrav, synkende pris, enkle planprosesser, godt omdømme, og lite "footprint", kort byggetid og som kan plasseres mange steder. Dekommisjoneringskostnad svært lav. Der er kampen i gang, and the winner is:
 9. Helt ubegripelig. Snakker vi om video? Hva er samhandlende journaler? Er dette (dårlig) tekstreklame? Hilsen undrende
 10. Elsker den litt resignerte tonen i denne anmeldelsen! Genialt.
 11. Teknologiske valg følger av behov. Ikke omvendt. Økosystem er en floskel uten innhold. Plattform ditto. Styring handler primært om penger. Penger = makt. Men i helsevesenet har én faktor til. Legene. De må du ha med deg.
 12. Dere som kan så mye - hvorfor forsvant hydrofoilene fra norske farvann hvis de er så supereffektive? Vi har også- eller hadde - flyvebåden mellom Køben og Malmø.
 13. De har ikke peiling på hva de prater om. Kjernekraft er svindyrt. Thorium er på drømmestadiet. Veien til a-våpen er kort. Det vil aldri skje.
×
×
 • Create New...