Jump to content

Erasmus67

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "motsyklisk" forutsetter at man har en syklus, altså at noe skal opp igjen. Mye tyder på at olje kun skal én vei, selv om mange skal på ferie til sommeren og har bensinbil..... Ville det for eksempel være motsyklisk å investere i dampmaskiner nå?
 2. Apple lever ikke av å selge annonser og benytter ikke personopplysninger slik som FB og Goolge. Det bør jo denne artikkelforfatteren vite.
 3. Problemet med kjernekraft er jo nettopp at det ikke kan konkurrere på pris.
 4. Du har rett. De kan bare gi blaffen i hele greia. Ingen trenger 1.3% strøm, det er enkel matematikk: 0.013 * 220 Volt blir bare 2,9 Volt. Såvidt nok til en lyspære.
 5. Med andre ord har Telenor bidratt til folkemordet på Rohinyaene. Det er bare å si opp abo.
 6. Tipp topp Christin, og strålende analogi med broer. Statens metode funker ikke for store IKT-prosjekter. Bare se på MOD i NAV - samme historien. Masse forarbeider som produserte bunker av papir og null kode og ikke minst null modning i organisasjonen, så da de begynte å konstruere opererte man i et vakuum. Det samme ville vært tilfelle med AKSON- men der ville man forsøkt å tre et amerikansk system ned over hodene på norsk helsevirkelighet. Når det gjelder helsedata tar du dog feil, Christin. Helsedataplattformen handler om sekundærbruk. That´s different :-)
 7. For å innføre en løsning må man ha dialog, ikke enveis kommunikasjon. Kjernen i problemet påpeker Bjerkestrand helt til slutt: det var mange som ikke ville ha Akson. De hadde skjønt nok av hva Akson var tenkt å være til å avvise det. Fremst blant disse stod legene, som ikke ville ha det. Når også Norges største by sier nei, er løpet kjørt. De to rundene med kvalitetssikring var svært kritiske til konseptets nytte/pris-ratio - og neppe fordi de ikke hadde forstått det. Les KS2 om du er i tvil. La oss gå tilbake til EIEJ og klippe litt fra innledende kapitler: "Det vil ta tid å nå målet om et felles nasjonalt journalsystem for hele helse- og omsorgssektoren" - her står det "ett felles system" "Med dagens «mange-til-mange-kommunikasjon» øker kompleksiteten eksponentielt for hver ny aktør som skal være med" (aldeles usant) "For å oppnå dette ønsker regjeringen å modernisere IKT-plattformen og arbeide mot en felles nasjonal løsing som inkluderer hele helse- og omsorgssektoren" - altså én løsning (= null valgfrihet for den enkelte aktør, og en påtvunget regning) Dette konseptet ble umiddelbart avvist av de regionale helseforetakene. Resten ble til AKSON. Utover 2018-2019 sa legeforeningen (fastlegene) nei, og de forsvant ut av diskusjonen. Resten var Akson for kommunen - aldershjem, av alle ting. Der arbeider nesten ingen leger. Så sa den største kommunen nei. Snipp snapp snute, så var eventyret faktisk ute. Heldigvis.
 8. Om jeg ikke tar feil, kan ikke DNV holdes ansvarlig grunnet måten kontrakten med selskapet er formulert på. DNV tar ikke ansvar, men vurderer objektet ut fra et regelverk. I tilfellet klassevirksomhet dreier det seg om DNVs eget regelverk. For å tenke høyt: dersom regelverket ikke sier noe om propellsakslene, så er det ikke noe å diskutere. Propellaksler er sikkert hule til vanlig - i midten av en aksel er det ingen krefter, som kjent. Ved å fjerne materiale i sentrum reduserer du vekt uten at styrken reduseres. DNV ville ikke kunnet overleve om de skulle saksøkes hver gang en skute gikk ned, ergo har de et vanntett skott (haha) mellom seg og den typen krav. Just watch.
 9. Brevet fra Amnesty er på engelsk og skrevet av en gjeng i Berlin som ikke kjenner konteksten, hvordan data krypteres, og hvilke betingelser som gjelder for tilgang til dataene. Dette har Egenæs signert på, men jeg tviler på at han skjønte noe særlig av brevet.
 10. Jeg har til gode å se en konkretisering av hvordan Smittestopp skulle krenke noens personvern, og mener kritikken fra Amnesty og Datatilsynet er overdrevet og savner konkretisering.
 11. Hvorfor er du så opptatt av å sprenge dine medmennesker i småbiter?
 12. Hva skal Norge med tanks? Skal de brukes på eget territorium, og i så fall til hva? Forsvar mot invasjon? Gjenerobring av tapt terreng? Hvor lang overlevelse har en tank i moderne krigføring? flere minutter?
 13. Jeg syntes ikke at personvernet virket spesielt imponerende. At dette kjører i Azure, gjør ikke saken bedre. Amerikanske myndigheter kan få dataene. Brukervilkårene for Azure er bekymringsfulle - ingen garanti mot at data avgis til amerikanske myndigheter. Er det noen grunn til å lagre data på personnivå for å oppnå formålet? Norske helseopplysninger: OUS krever at disse lagres i Norge. Eller støtter jeg ideen om personlige helsedata. Men ikke ukryptert i Azure. Da er man like langt.
×
×
 • Create New...