Gå til innhold

Champ1

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Champ1

  1. PHS-STAVERN skrev (24 minutter siden):

    Da jeg gikk i B1 kom Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) innom, og man kunne kjøpe alt av bøker og kompendium av dem. Jeg vet ikke om man for kjøpt kompendium andre steder(?). De leverte på skolen. Det viste seg i ettertid at noen av bøkene kunne man få billigere i nettbutikker, mens noen få bøker leverte SSN billigere. Derfor følte mange av studentene seg lurt ettersom SSN hadde sagt at prisene deres var i hvert fall 10-20 % billigere enn konkurrentene, noe som ikke stemte. 

    Med andre ord var det enkelt å kjøpe alt fra SSN, men man kan spare litt å kjøpe på nett. 

    Et tips er å se på pensumlisten når dere får den, noen av bøkene skal man kun lese noen sider av - det er derfor bortkastet penger å kjøpe dem. Alle bøkene ligger dessuten på biblioteket på skolen. +Pensumlisten blir fornyet til fremtidige kull, altså er det kanskje ikke så lett å selge eventuelle bøker når dere er ferdig på PHS.

     

    Takk for utfyllende svar - da vet jeg at jeg får tak i dem i Stavern. Neste spørsmål blir da i forhold til disse bøkene man kun skal ha noen få sider av - vil ikke de kanskje være utleid på biblioteket? Slik har det hvertfall vært ved tidligere studier for min del. Evnt kanskje man finner nyttige ting i de bøkene enda pensum bare er 25 sider.

  2. wangv skrev (2 minutter siden):

    Hei! Ja stemmer, men tenkte mer sånn i forhold til om jeg skal finne meg sted å bo osv i Stavern eller satse på at jeg kommer inn i Oslo der jeg er ventelistet hehe
    Men får bare takke ja til studieplass og ventelisten og krysse fingrene ✌️

    Kommer an på hvor stressa du ønsker å være fremover ? personlig hadde jeg nok sett etter et sted å bo i Stavern

  3. Blipp skrev (5 minutter siden):

    Er det bare spekulasjon om at det kommer i morgen eller er det sånn at det kommer ? 

    Det er jo litt spekulasjoner, som jeg har skrevet tidligere har jeg fått brev fra so 18.juli tidligere, og et år var det noen som sa det kom 16.juli. Men de legger det slik det ser ut alltid ut før 20.07 

    • Liker 1
  4. Blipp skrev (6 timer siden):

    Hei, jeg har 51 i snitt. Har Stavern på første, Bodø på andre og Oslo på siste. Tror dere det holder for en av plassene?

    Jeg tror det holder for Stavern eller Bodø. Det er ikke gitt at snittet flyr til himmels selvom det er annerledes omstendigheter og færre plasser. De har kutta plasser før - og det meste snittet har økt med de siste årene har vært 0,6 poeng. Så jeg har troa. Men snart vet vi jo ?

    • Liker 3
  5. Phs99 skrev (6 minutter siden):

    Jeg satte Bodø som siste valg, men er det sånn at de som satte Bodø førstevalg vil bli prioritert før meg, hvis jeg ikke kommer inn i Oslo og Stavern! eller er det faktisk bare snittet som har noe å si.

    Snittet ditt som teller. Er bare slik at hvis du får førstevalget ditt så faller de andre ønskene dine fra.

    • Liker 1
  6. Droppern skrev (7 timer siden):

    Hei!

    Hva tenker folk om forskjellen mellom å gå i Oslo og i Stavern? 

    Er jo de vanlige greiene med dyrere leie i oslo osv, men tenker kanskje mer på miljøet i oslo? Henger folk mye etter skolen, er det kultur for at man blir en sammensveisa gjeng? I stavern har man jo nesten ikkeno valg, er vel nesten bare phs studenter der hehe. 

    Henvender meg vel i hovedsak til folk som har gått i oslo. Er jo spesiellt at det blir minste studiestedet mtp anntall studenter i år og, kanskje noen refleksjoner rundt dette?

    svar mottas med takk :)

    Nå har jo ikke jeg gått phs i Oslo, men jeg har studert 5 år i Oslo på to ulike skoler så kan jo svare på litt generel basis. Jeg føler at i oslo er studiemiljøet dårligere enn andre byer fordi som nevnt under her så bor folk veldig spredt - men også fordi folk ofte har gjenger og venner fra før - altså utenfor skolen. Jeg er fra Oslo omegn selv, og har snakket med mange venner om dette, som har gått på flere ulike studiesteder. Folk har ikke, slik vi har opplevd det, like stort behov for å danne sosiale forhold til medstudenter da man allerede har venner. Mange som velger å studere i Oslo er ganske ofte fra områdene rundt Oslo også, hvertfall etter min erfaring ?

×
×
  • Opprett ny...