Gå til innhold

hermart

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hermart

  1. Prøver bare å være hjelpsom basert på egen erfaring :-)

    For all del, det er bra. Ikke misforstå meg dit at jeg ikke ønsker å høre om det. Vi diskuterer bare hva som er mulig, prøver å rydde vekk eventuelle misforståelser.

    Hvis SpinRite (eller andre metoder) kan finne en disk som Diskbehandling ikke ser, så vil jeg svært gjerne høre om det.

     

    BIOS blir forøvrig kun brukt i oppstarten til å finne bootsektor. Windows, Linux etc bruker alle drivere som bypasser BIOS.

     

    Nå gjør du meg usikker da jeg som sagt ikke er helt oppdatert. Jeg er ganske sikker på at jeg har fått kontakt med disker (eldre) windows ikke fant, men tør ikke banne på det.

     

    Det vil vel være forskjeller i hvor gode driverne er, og personlig liker jeg å fjerne mest mulig feilkilder fra en vanskelig pc før man prøver å redde den. For at Diskbehandling skal funke ordentlig bør det jo ikke være noen hw/sw konflikter på pcn. Dette kan jeg ikke nok om, så kan noen andre ta ballen herfra. Det er alltid lærerikt :thumbup:

  2. Jepp, er det ikke utrolig at ikke programmet er dynget ned av nye patcher i mellomtiden ;-) Veldig bra skrevet program. selv om det ikke kan trylle. Jeg tror folk har vent seg til at det skal komme stadig nye versjoner for å rette opp alle hastverksfeil. Steve Gibson skriver sine programmer i assembler, og ikke i løpet av helgen.

    Dette smaker av reklame...

     

    Hva med å prøve det i stedet for å snakke om at det er gammelt. Har du prøvd det? Gjør det noe om programmet er gammelt hvis det virker?

    Nei, jeg har ikke prøvd det. Jeg har klart meg fint med andre verktøy, som for eksempel dd_rescue.

    Neida, det gjør ingenting om et program er gammelt, bare det virker.

     

    Det er mange som ikke har hørt om Spinrite, jeg har kun ønsket å gjøre folk oppmerksom på programmet.

    Det er mulig det bare er meg, men jeg synes entusiasmen din for dette programmet har gått over til å være reklame.

    Ikke ment som reklame, men jeg ser poenget ditt. Man blir jo lett glad i programmer som redder en :-) Skal teste dd_rescue neste gang jeg får problemer. Ser det kan lese "baklengs" noe Spinrite ikke kan, og det er grunnen til at Spinrite dessverre kan bli stående å tygge i lang tid.

  3. Du ser at det du linker til er en pressemelding fra 2007?

     

    Jepp, er det ikke utrolig at ikke programmet er dynget ned av nye patcher i mellomtiden ;-) Veldig bra skrevet program. selv om det ikke kan trylle. Jeg tror folk har vent seg til at det skal komme stadig nye versjoner for å rette opp alle hastverksfeil. Steve Gibson skriver sine programmer i assembler, og ikke i løpet av helgen.

     

    Kanskje kommer det en v6.1 i framtiden, og da blir det for å jobbe utenom bios. Nå ser det ut til SSD er fremtiden, men jeg ser for meg at programmet vil bli nyttig i årene framover. Noen som har noen gamle disker liggende?

     

    Dette programmet er unikt i forhold til hva det gjør for en rimelig penge.

     

    Hva med å prøve det i stedet for å snakke om at det er gammelt. Har du prøvd det? Gjør det noe om programmet er gammelt hvis det virker?

     

    Det er mange som ikke har hørt om Spinrite, jeg har kun ønsket å gjøre folk oppmerksom på programmet.

     

    Er det noen her som vet om et program som gjør den aktuelle jobben bedre. Jeg vil gjerne høre om det, og teste det.

  4. TS kan jo alltids prøve en liveCD med sin favoritt-linux på, dersom det er mistanke om at det er operativsystemet som lager krøll. Det høres ikke slik ut i denne saken, men det er jo en kjapp test. Dersom LiveCD'en finner disken, så kan man jo forsøke å redde den.

     

    Vel, det er kanskje ikke nok:

     

    SpinRite 6 interacts directly with magnetic storage media at a level below any installed operating system.

     

    Sjekk at biosen finner disken.

    Hvis det kommer en Spinrite 6.1 vil heller ikke det lenger være et must, men det ser ut til at denne versjonen lar vente på seg.

     

    Disken er muligens ferdig, men var det mine data, og viktige for meg ville jeg prøvd litt til.

  5. Spinrite får kontakt med disken uavhengig av om filsystem og formatering er ødelagt

     

    Men det gjør da Diskbeandling også. Og som er påpekt her, Diskbehandling finner ikke disken.

     

    Prøver bare å være hjelpsom basert på egen erfaring :-)

     

    Personlig ville ikke jeg stolt på at disken var død selv om diskbehandling ikke finner disken. Er windows bloatware? Det er mye som kan ha gått galt før man kommer inn i diskbehandling.

     

    Er ikke elektronikken ødelagt mener jeg det er en god sjangs for at Spinrite finner den. Programmet er ikke akkurat skrevet på gutterommet, men av en som faktisk vet hva han gjør.

     

    Jeg ville også lest dette.

     

    Ellers er det mye lærerikt og interessant å finne på grc.com, men smaken er som baken :D

     

    Jeg høres nok litt religiøs ut, men gir det ikke en god følelse hvis man kan fikse et problem andre har gitt opp. :yes:

  6. Jeg ville koblet disken direkte til hovedkortet.

    2. Startet Spinrite under windows på en pc med cd-brenner.

    3. Velg å lage boot-disk.

    4. Bootet fra cdn, krysset fingrene og tatt tiden til hjelp.

     

    Hvis dette ikke funker er Ibas neste.

     

    Det er ikke bortkastet å kjøpe dette programmet uansett, da man kan bruke det på friske disker innimellom. Magnetismen som lagringen er avhengig av blir svekket over tid. Spinrite vil finne disse punktene ved å måle styrken på signalene, og skrive de på nytt til det samme punktet på disken, foreta en ny måling, og er det ikke tilfredsstillende finner den et annet sted på disken for disse dataene. Spinrite frisker også opp den fysiske formateringen så sjangsen for diskkrasj minsker betraktelig.

     

    Vedlikehold er jo kjedelig, og det er tidkrevende, men skal man reise bort en weekend kan jo maskinen hygge seg på egenhånd :-)

  7. Hvorfor gå for Legend,som i grunn er en oppdatert Hero, når du får toppmobilen Desire med å legge ut 300-400kr ekstra.

     

    Ser i emnetittel at du kun vurderer spica og legend så beklager dette, men er sikker du kommer til å angre etter å ha sitt en desire vedsiden av legend.

     

    En app som heter cardiotrainer som jeg liker å bruke: måler fart, toppfart, kalorier brent osv. Synkroniserer med en konto internett som du kan dele med venner osv.

     

    Hvis man klikker på Legend tilbudet på tele2s kampanjemobiler og velger "vis priser med andre abbonnement" finner man en grei pris: Faste kostnader i avtaleperioden er 2869,- Dvs. 1,- for mobilen og 12 mnd avbet. à kr. 239,-

     

    Hadde lyst på Desire, men tilbudet var så bra at jeg bestilte en til meg selv og kona.

  8. Hæ? Begge bildene har en oppløsning på 720x480 så det der er jo bare bullshit :p.

     

    Det er vel ikke bullshit? Hvis du ser på filstørrelsen på bildene så inneholder bildene 238kb vs 234kb informasjon. Ikke store forskjellen, men den er der.

     

    Jeg skal kjøpe ny lcd TV for bruk med pc og har kanskje misforstått, men for pc-bruk er det vel bedre med full HD på en 32-37"? Mange påstår annet. Jeg ser da for meg at TVn klarer pixelmapping 1:1 over HDMI/DVI uten over/underscan. Poenget mitt er da at jeg ikke trenger å tenke på 100Hz teknologi så lenge skjermkortet i PC-en adresserer pikslene direkte og er derfor ikke avhengig av at TVn trengere å bearbeide disse signalene. Tar jeg feil?

     

    Støtter denne TVn (Hyundai 37") pixelmapping 1:1 over HDMI/DVI? Er det noen som kan bekrefte/avkrefte dette?

  9. du har vel noen negativer som ikkje er så nye med kanskje. prøv med de først og se

    Det var jo min første tanke, men siden jeg er ganske kunnskapsløs når det kommer til film og fremkalling tenkte jeg at jeg kanskje kunne lære noe av forumets kunnskapsrike bidragsytere.

     

    Det kunne jo være forskjeller i framgangsmåten for negativer fra forskjellige tidsepoker. Hva med lysbilder, tåler disse mere juling?

  10. Ut fra brosjyren til Canon, ser det som det er rammer bare for 6x6. LiD scannerne har lysadapter bare for 35mm film.]
    Mener det stod et sted at den klarer 6x22 cm, altså at den har lysflate i hele bredden, og opptil 6cm. Mulig jeg blander med en Epson-scanner dog.

     

     

     

    Edit: Er også verdt å merke seg siste setning i testen du refererer til:

    It can't quite replace the Epson Perfection V350 on the A List: the Epson offers best-in-class image quality and, after all, that's the most important factor. But the 8800F is a worthy alternative.

     

    På Canons norske sider står det max 6x22cm.

    Livet er fullt av vanskelige valg (samt bedre halvdeler som gjør de ytterligere vanskelige) :-)

  11. Ut fra brosjyren til Canon, ser det som det er rammer bare for 6x6. LiD scannerne har lysadapter bare for 35mm film.

    Canon hadde før en scanner som het 9900F.

    Jeg har denne. Den kan scanne negativer opp til A4 format, da den har lysflate i hele lokket.

    Og matriser for 6x6, 6x9, 4x5", 12x17cm.

    Se etter en Canon 9900F på bruktmarkedet.

    Se en del bilder fra analogt her

    http://www.jkklstudio.com/01photo/08_oldphoto/oldphoto.html

     

    Jeg takker for alle svar, ble litt klokere nå. Fine bilder, ble lettere melankolsk da jeg selv er -61 modell. Tøffe jakke og lueemblemer (STP) som vi gutta kalte Staten Trenger Penger :-)

  12. Jeg har arvet en del gamle negativer, det meste i s/h, men noen i farger.

    Størrelsen på negativene er (på hukommelse) ca. 10x6cm for sv/h og ca. 6x6cm for farge.

    Finnes det rimelige flatbed scannere som klarer dette i en kvalitet passende for det private fotoalbumet? Er det noen med erfaring som vil komme med en anbefaling, helst under 2000?

    Har ikke noen personlig erfaring ennå, men har kikket litt på Flickr, og hva folk har fått til med scannere der.

     

    Canon har CanoScan 8600F og 8800F, som er nokså rimelige scannere med godkjent ytelse. Ellers har Epson sin V500 og 4490, begge yter bra, men er litt dyrere. Mellomformat er faktisk ganske takknemlig å scanne, bortsett fra at det lett blir støv på det. Det vil gjelde uansett merke på scannere. Derfor er det ikke like kritisk, men skal du skanne 135-negativer også, vil valg av scanner fort bli mer avgjørende - det er ikke alle som er like gode på små negativer.

    Takk for svar! Er det noen som vet om jeg kan legge negativet rett på glassplaten som en papirkopi, eller om det er noen som har pønsket ut noen teknikker som gir bedre resultat? Ved scanning av negativer blir jo negativet gjennomlyst i motsetning til papirkopier. Noen innspill?

×
×
  • Opprett ny...