Gå til innhold

Fredrik Horn

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fredrik Horn

  1. Når komponenter tar kvelden på den måten du beskriver så er noe av det første som slår meg at du har "skitten strøm". Altså ujevn strømtilførsel fra strømnettet. Vet ikke hvor mye du kan om spikes/dips/sinus osv. men kort fortalt så vil ujevn spenning slite på alt av el.komponenter i alt fra TV og lyspærer til mobilladere (som igjen går utover selve telefonen) og brødristere og  (satt litt på spissen).

    Løsningen på dette kan elimineres ved å anskaffe en UPS. Da har du i tillegg overspenningsvern og batteri hvis det kommer et lynnedslag og eller strømmen skulle gå. Problemet ved et strømbrudd eller dipp i spenningen er ikke at strømmen blir borte, men når den kommer tilbake. Da oppstår det ofte en såkalt "spike", altså en overspenning. Det er den som kan ødelegge komponenter av alle slag.

    Det bli "rykk og napp" og ikke jevn sinus. Jeg legger ved en link så du kan lese litt om det hvis du vil.

     

    Hva er egentlig UPS? – PowerSource AS

     

  2. Et spørsmål til dere som er mer tekniske enn meg. Min logikk tilsier at denne formen for lading vil påvirke stamnettet vårt (som i området der jeg bor (og på generell basis) er utgammalt, og dermed gi dips og spikes ved av/på-kobling. Dette vil igjen påføre alt av elektronikk ganske mye slitasje.

    Mulig jeg tar feil (har skjedd en gang før det ;-) )og setter pris på en forklaring på evt. hvorfor - rett og slett for å lære.

  3. Dette er helligbrøde for oss "gamlinger", det blir som når Freia forsøkte å putte blåbær i Kvikk Lunsj, off-side reglen i fotball ble endret, og værmeldingen gikk fra å være en manuell firkant med magnetiske værsymboler som ble lagt i nærheten av hver landsdel og falt av til tider, og skøytestilen ble en egen gren....

    You don`t mess with (to much nature) !

    (dette var for de som ikke skjønte det et konsept kalt humor ;-) )

×
×
  • Opprett ny...