Gå til innhold

syljoa

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av syljoa

  1. "Morsomt å se hvor mange produsenter som etter hvert mer eller mindre kopierer Teslas interiørdesign.."

    Ikke dumt å kopiere hvis det er en god løsning. Selv er jeg ikke særlig imponert av en skjerm kun i midten. Ser da ut som det i tillegg er display (skjerm) rett foran fører her. I tillegg nevnes det at det også er en del fysiske knapper. Håper da at disse er for viktige ting som ventilasjon, varme osv. Endring av audio-innstillinger kan man fikle med på skjerm når bilen ikke kjøres.

  2. Ingen ekspert på emnet "RFID-brikke". Men slik jeg har skjønt det kan man legge til alle strøm-tilbydere inn på samme brikke. Man trenger altså kun 1 brikke. Veldig greit, og noe jeg kommer til å skaffe meg når jeg får elbil.

    Men det er absolutt en fordel å kunne betale med kort også. Litt deilig om man har fått et nytt bankkort å slippe å legge inn all kortinfo på nytt akkurat der og da.

    • Liker 1
  3. Ble "lurt" av overskriften som sier noe som finne den rette elbilen for deg ;)

    Cross Turisimo er jo en fin familiebil det. "Stasjonsvogn" med plass til hundebur, litt over 500 liter bagasjeplass totalt, mulighet for takstativ osv. Den mangler hengerfeste, men har mulighet for sykkelfeste. For min del viktigere med 40:20:40 baksete og mulighet for skiboks. Sånn sett er den mer egnet enn Tesla's modeller for min del :)

  4. Er vel heller ikke så urimelig at snittvekta er rundt 95 kg pr. person om man inkluderer feriebagasje og en hund i tillegg?

    Nei, dette er ikke biler som egner seg for mitt bruk. Det samme gjelder Tesla Model S også og en rekke andre el- og hybridbiler.

    Ser at elbilen jeg har i bestilling har kun 165 kg i bagasjevekt. Men kan legge til 79 kg da vi kun er en familie på 4 med tenåringsbarn. Hunden vår på 17-18 kg "veier opp" for det de 3 andre familiemedlemmene mangler opp mot 79 kg. Jeg veier opp mot 85 kg.

  5. Min bil (Alfa Romeo Stelvio) med 8-trinns ZF kasse fungerer veldig bra. Og med de store girhendlene bak rattet i aluminium er det også veldig gøy å overstyre automatgiret. Trenger ikke å "slå" girspaken i annet modus, den skjønner det selv at det er "manuelt" som gjelder så fort jeg bruker girhendlene. Bruker girhendlene mye i kraftige nedoverbakker for å bremse på gir i stedet for stadig å trykke på bremsepedal. Fungerer utmerket, derfor synes jeg at ditt syn med fossilbil med automatgir er noe fordomsfullt. Men om man "husker" f.eks en 1999 Mercedes Benz E-klasse diesel med 5-trinns automat, så er jeg litt enig.

    • Liker 1
  6. Noen som vet om el-varianten av XC40 også får denne teite kardang-tunnel løsningen? En svært lite pen bil, men neste bilkjøp blir dessverre av den fornuftige typen bilkjøp siden det ennå ikke finnes italienske elbiler. En av fordelene med elbil er at det er helt flatt gulv foran baksetet slik at 3 personer kan sitte godt der.

    Jaguar I-Pace har vel et helt flatt gulv foran baksetet og mulighet for taklast/takboks? Noe Mustang Mach-e dessverre ikke ser ut til å få.

×
×
  • Opprett ny...