Gå til innhold

EmK

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EmK

  1. Det er vel det som kalles for "skjebnens ironi". Jeg hadde nemlig lastet ned virusoppdatering på faderen sin maskin dagen før, og kjørt bl.a. FixKlez på hans maskin. Men problemet var at da jeg skulle kjøre FixKlez på min, så klarte jo ikke maskinen lese fra den partisjonen som allerede var "dau", og da klarte heller ikke FixKlez scanne denne. Så for alt jeg vet, kan det godt være Klez som er årsaken. (men da kommer den datoen inn i bildet..)

     

    Hadde dessuten fått Norton Antivirus 2002 på CD uka før, men jeg lånte det ut til en som hadde akutt virusproblem, og trengte virusprogram kjapt som fy (og vi bor 5 timer fra nærmeste forhandler. Denne CD'en fikk jeg ikke tilbake før på onsdag, og da var det allerede for seint.

     

    btw: Dersom det er tilfelle at det er et virus:

    Vet noen om virus-angrep dekkes av garantier?

  2. Jeg kjøpte for noen uker siden en ny Western Digital 120GB disk, og var svært fornøyd med denne. Men etter ca. en ukes bruk, skjedde det noe merkelig. Plutselig klarte ikke maskinen lese fra hovedpartisjonen (på 100GB). På denne partisjonen lå det godt og vel 60 gig med stash, og jeg ville nødig formatere, så jeg satte igang med å prøve å få redda det som hadde vært innpå.

    Jeg lyktes ikke videre med dette, og strevde med forskjellige metoder de neste dagene. Så skjedde det. Min gamle disk, som også stod i, en 75 GB IBM 75GXP fant brått ut at den skulle streike (jeg vet 75gxp er no herk sånn sett..). Måten den streika på, var at den største partisjonen, på rundt 60 gig,ikke virka. Da jeg restarta maskinen igjen for å sjekke i biosen, stod det her at disken slettes ikke var på 75GB, men 33.8 (!). Bl.a. var antallet sylindere, hoder, og sektorer feil, og jeg prøvde å stille den inn manuelt. Men fremdeles ville den ikke. Jeg syntes det var merkelig at disken plutselig skulle bli til en 33.8 gig harddisk, og bestemte meg for å sjekke om det var samme problemet med WD-disken. Ganske riktig. I stedet for 14593 sylindere, mente nå bios'en at disken hadde over 200 000... Og når jeg kjørte diskdrake fra et linux-installasjonsprogram, så rapporterte diskdrake at disken inneholdt en feil, og at det var en "overlapping" av partisjoner på 222 GB (!). Samtidig mente disk-drake at disken totalt sett var på noe over 800 giga... (hadde det enda vært så vel...) Jeg prøvde med forskjellige programmer (bl.a. partition magic, testdisk og diskedit), men alle kom med forskjellige feilmeldinger. Dagen etter, hadde antallet sylindere igjen forandret seg... til ca. 56 000... og nå fungerte plutselig ingen av partisjonene på WD-disken (forståelig nok...)

    Samme gjaldt IBM-disken, der partisjonen med windows hadde fungert helt frem til da...

     

    Så kommer topic-spørsmålet:

    Har noen hørt om et virus som kan gjøre noe sånt?

    Eller har noen en tanke om hva som kan være årsak/løsning til problemet?

    For sånn det er nå, nytter det ikke å formatere WD-disken... det bare går ikke. Mens det på IBM-disken, gikk å formatere C:, og dermed har jeg nå en partisjon på rundt 4GB som fungerer sånn noenlunde. Flere år med skole-stash er en av mange ting som går i dass dersom jeg ikke får fikset dette (og det som ligger på diskene greier jeg vel neppe redde uansett)

     

    Jeg ville selvfølgelig levert inn diskene i butikken jeg kjøpte dem øyeblikkelig, hadde det ikke vært for at jeg ikke bor i Norge for tiden. Men dersom jeg ikke får til diskene før jeg kommer hjem til sommeren, så håper jeg ihvertfall dette dekkes av garantien.

  3. Jeg har en 120GB m/ 8MB Cache, og er svært fornøyd med denne.

    Når det gjelder varmeutvikling, så vet jeg ikke hvor mye denne utvikler alene. Jeg hadde en 75gxp IBM-disk som stod i sammen med WD'en, og opplevde da en enorm varmeutvikling. IBM disken smeltet langs kantene (!), og WD'en fikk antydninger til svimerker. Det ordnet seg så snart jeg fikk bort IBM-disken. IBM disken produserer mer enn nok varme når den står for seg selv, og blir direkte farlig når den er montert "oppå" en annen disk.

     

    Så mitt råd er: Dersom du skal ha 2 disker i maskinen på likt, så må du nesten ha kjøling. Skal du bare ha en (noe som burde holde dersom du kjøper en så stor disk) er det ikke nødvendig med kjøling så vidt jeg ser.

  4. Jeg har samme problemet. Har en ntfs partisjon jeg ikke klarer å få tilgang til. Kunne jo formatere, men det ligger ca. 60GB med stash på den, som det finnes fint lite backup av... så jeg vil gjerne prøve alt annet før jeg må gå så langt.

    I tillegg til at denne 100 GB partisjonen sluttet å virke i går, så tok min 75GB 75GXP IBM-disk seg en liten ferie, og påstår nå at den er en 33 GB harddisk. I tillegg nekter den å vise hovedpartisjonen på denne disken også.

    ARGH!!! :razz:

     

    HELP ME !! :smile:

  5. Western Digital 4ever ! :smile:

    IBM kan bare gå og legge seg. Har bare hatt problemer med dem. Særlig 75gxp. Har en på 45 og en på 75 gb. 45gb har heldigvis fungert fint i over 2 år, men 75gb begynte med skrapelyder og feilmeldinger ca. en måned etter jeg fikk den.

    Har nå fått meg ny Western Digital, og denne er knallbra. (120GB 8mb Cache)

     

    Når det gjelder støynivå, og om det er merkbar forskjell, så kommer det vel også an på hvor mye maskinen bråker allerede. Jeg har f.eks. en skikkelig bråkete maskin, og merker ikke forskjell på støy samme hva disk jeg bruker. (med mulig unntak av skrapelydene, som skjærer ganske godt gjennom all den andre støyen)

  6. Jeg har to 75GXP disker. En 75GB og en 45GB, og begge disse har 3års garanti.

    45gb-disken fungerer helt greit, og har fungert i over 2 år. Mens 75gb begynte med skrapelyder rundt en måned etter jeg fikk den...

    Skal levere disken inn når jeg kommer tilbake til Norge, men bor for tiden i utlandet.

     

    Du kan jo sjekke på IBM sine sider.

    http://www-1.ibm.com/servers/support/machi...ine_warranties/

    (helt til venstre på siden står det : "warranty lookup" Trykk på denne.

     

    Mange Web-shopper tar imot 75GXP-disker før de har gått dukken, så jeg foreslår du tar kontakt med komplett og forklarer situasjonen.

  7. I dag fant plutselig den ene partisjonen min ut at den skulle "ta kvelden". Jeg hadde akkurat brukt ghost til å legge inn Win98 på en annen harddisk, og bootet opp som vanlig. Starter linux på vanlig måte. I oppstarten vises det en feilmelding når linux forsøker å mounte partisjonen, men jeg tenkte ikke videre over det.

    Ikke før jeg prøvde å gå inn på partisjonen for å hente noen filer. Da var mappa tom. Dvs. den hadde ikke greid å mounte tenkte jeg. Jojo... riktig nok... den var ikke mounta. Skal så mounte manuelt. Følgende feilmelding kommer frem: "wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hdc1 or too many file systems"

    Dette fattet jeg lite av... så jeg prøvde i windows.

    Jeg starter maskinen på nytt... booter windows... og fyrer opp Captain Nemo for å gå inn på partisjonen. (det var en ntfs partisjon)

    Nemo finner ingen ntfs partisjon. Den er som sunket i jorden.

    Starter så Partition Magic. Får noen feilmeldinger når det starter, og når programmet er oppe står det bare en eneste stor "BAD DISK" på hele disk 2.

    Dette reagerte jeg litt på... siden det i tillegg til ntfs-partisjonen, ligger tre linux-partisjoner på samme disken... og de virker som de skal... så de burde i det minste vise. Men nei...

    Starter så Norton Systemworks og noe disk-greier.

    Finner disk2, og får katalogoversikten. Den viser bare en mengde kryptiske tegn. Det viser seg i midlertid at det programmet bare støttet FAT16/32.

     

    Har noen noe snøring på hva som har skjedd? Eller om det finnes noen bra programmer til å gjenopprette "døde" partisjoner med? Det er ganske viktig at jeg ikke må ty til re-formatering...

    Noen som har erfaring med gjenoppretting av tapte disker og styr?

     

    Hilsen frustrert stakkar

  8. Jeg har nå hatt AMD i ett år.. og er egentlig ganske misfornøyd. Skal kjøpe ny P4 til høsten/sommeren.

    Ganske enkelt fordi min erfaring med AMD så langt har vært elendig... og jeg har en viss forkjærlighet for Intel fremfor AMD. Eneste grunnen til at jeg kjøpte AMD fremfor Intel i fjor, var at det på det tidspunktet kostet svin med Intel, mens AMD var billig og "bra".

    Nå derimot, er situasjonen helt annerledes; Intel sine prosessorer kryper nedover i pris, og er lettere å overklokke. Mitt valg er satt. Jeg skal ha Intel.

     

     

    AMD T-Bird 1.3 Ghz

    GeForce 3 64DDR Deluxe

    IBM 75 GB 75gxp (har enda ikke kræsja :razz:)

    512 MB SDRAM (133)

    Soundblaster Live

  9. Noen som har noen tips til DVD-spiller ?

    Har noen erfaring med kombi-maskiner? (DVD&VHS)

     

    Finnes det DVD-spillere med støtte for å spille DivX av CD-er ? :smile: (jeg vet... det høres kanskje dumt ut :smile:

     

    Og hva bør jeg legge vekt på dersom jeg skal kjøpe?

  10. Kunne nok være lurt å montere vifte.. Men det har jo fungert utmerket før! Jeg har hatt 2 disker i denne maskinen over lengre tid, men det er først nå, etter en reformatering (og riktignok litt flytting på saker og ting) at det har blitt et problem.

  11. Kunne nok være lurt å montere vifte.. Men det har jo fungert utmerket før! Jeg har hatt 2 disker i denne maskinen over lengre tid, men det er først nå, etter en reformatering (og riktignok litt flytting på saker og ting) at det har blitt et problem.

  12. PC'en låser seg etter et par minutters aktivitet. Hvor lang tid det tar før den krasjer, avhenger av hvor mye harddisk-aktivitet det er. (kopiering osv.)

    Åpner så PC-en for å ta en kikk på disken; skrur løs skruene for å ta den ut, og *AU*; jeg brant meg.. så varm var harddisken.

    Er dette normalt? Er det "sunt" for en disk og være nær kokepunktet? (har ikke målt tempen... men varmt var det..)

×
×
  • Opprett ny...