Gå til innhold

Blårens

Medlemmer
  • Innlegg

    2 402
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blårens

  1. Når vi først skal spekulere, så var min første tanke at en brisen/full passasjer som sitter i høyre forsete, uforvarende dulter borti stikka i lav høyde oppe i åsen. Da vil helikopteret få en plutselig retningsendring som piloten ikke rekker å rette opp i hvis de allerede bare er få meter over trærne.

     

    Siden de var 6 personer ombord, så må en av passasjerene ha sittet i høyre pilotsete.

     

    Det er neppe tilfelle, alle kontrollene tilhørende venstre sete kan fjernes ved behov. De hadde aldri benyttet setet hvis kontrollene hadde vært der.

    • Liker 1
  2.  

     

    Olje og gassproduksjonen har gått ned siden 2001 og vil fortsette å falle jevnt og trutt til alle brønner er tomme, enten fordi det er for dyrt å ta hydrokarbonene opp fra reservoarene, eller fordi det er teknologisk umulig. Dermed er det bare å vente til det er tomt istedenfor å stenge ned unødvendig tidlig.

    Du mener vi skal fortsette å pumpe til det er tomt, selv om vi må selge med økonomisk tap?

    Nei, jeg mener vi skal selge oljen så lenge det er penger å tjene på det.

     

    Man trenger ikke engang å tjene penger på olje for at det skal være lønnsomt, til en viss grad da. Hvis 20 000 personer får 350 000kr fra nav i året kontra at de 20 000 fortsetter i en industri der man taper feks 150 000kr per ansatt, så er jo tapet 200 000kr mindre i året per person. 

     

    I perioder med lite jobb så regner store selskaper av og til anbud så lavt at de faktisk taper eller går ''break even'' på prosjekter, men de slipper å permittere eller si opp ansatte.

  3. Ja fantastisk billig telefon, men ett eventuelt alternativ er jo kanskje Huaweis Gratisserie P10 Lite. Ettersom gratistelefoner har blitt mye bedre med årene så ser jeg ingen grunn til å betale mer enn 3000kr for en tlf. For 4-5 år var det kanskje innafor å kjøpe en toppmodell til 5000kr, for datidens billigtelefoner(gratistelefoner etter 2017 standard) var ganske ubehagelige å bruke.

  4. Virker kanskje som om du starter med stanga litt for langt fram, så i begynnelsen så ser det ut som du drar hele kroppen litt fram. Ha stanga 3-4 cm fra leggene når du står oppreist(før du bøyer deg og tar tak i stanga).

     

    Var litt vanskelig å se skulderposisjon ut i fra videoen pga svart genser, men noe av det viktigste for å holde skuldre og øvre del av rygg rett er å ved å stramme lats.

     

    Du ser opp når du løfter, noe som mest sannsynlig bidrar til at korsryggen buler. Ryggen må være rett hele veien inkludert hodet og nakken din, så hvis du prøver å holde hodet rett (dobbelthake) neste gang du løfter så hjelper det kanskje.

     

    Proposisjoner har mye å si i markløft, har du kort underkropp og lang overkropp vil du være mer oppreist eller hvis du har lang underkropp og kort overkropp vil du ligge mer framover.

    Kjenner du spenn i hamstrings når du står i bunnposisjon?

  5. Jeg vil anbefale at du jogger på et mykere underlag i vibram five fingers eller andre barefoot sko. Jepp fivefingers er stygge! men du løper på en naturlig måte fordi mennesker er trossalt ikke født med sko på beina. Bare prøv å løpe barfot så kjenner du hvor unaturlig og smertefult det er å lande hælen.

     

    Vil anbefale denne YouTube videoen til personer som sliter med smerter framme på leggen, det blir omtalt som shin splints i videoen.

    En del av det som blir sagt i videoen er dessverre sant i Norge også, som at en god del leger og fysioterapeuter tror å lande på hæl er rett

    https://youtu.be/oUG5Jy9-wmg

  6. Hvordan liker den primære PSU'en å få en ekstra PSU som leverer strøm inn i samme system? Er det noe elektronikk i bindeleddet, eller er dette bare en ren koblingsplate?

     

    Hvordan takler PSU'ene påkjenningene i det sjokket da den andre kobles fra, eller tar kvelden? Vil dette sjokket kunne forstyrre PSU'ens jevne leveranse av strøm, gitt alle dens beskyttelsesmekanismer for det ene med det andre?

     

    Sånn sett så etterspør jeg informasjon om at en slik løsning virkelig kan erstatte en redundant strømforsyning, da grums i "strømbildet" på hovedkortsiden kanskje vil oppfattes som en feil, og den gjenværende PSU vil kanskje bare kutte strømmen til helt av stilling, framfor å ture fortrødent videre?

     

    Ville det ikke vært fornuftig med en tredje tilkoblingsmulighet for en Lithium-basert batteripakke?

    Tja en strømforsyning har jo ganske så store kondensatorer som kan levere fra seg en god del juice så fungerer sikkert hvis den ene tar kveld med mindre systemet trekker for mye da

  7. Det finnes vel ingen hurtigtester for å teste for annet dop enn alkohol. Blodprøve tar minst ei uke å få svar på.

    De kan ta en slik "swab test" av klærne for å sjekke om du har vært i kontakt med pulver av diverse typer, men vet ikke om de har sånt utstyr med seg rundt.

     

     

    http://www.nrk.no/nordland/ups-nye-spytt-test-skal-ta-flere-ruskjorere-1.12613798

    "Politiet skal nå ta i bruk narkometer"

  8. Lexus IS 200 kanskje? Jeg var ihvertfall strålende fornøyd med den. Du kommer ikke til å gjøre stort mer enn å ta service på den =p

    Ikke kjøp med automatkasse! Manuell kassen er noen av det beste girkassene jeg har prøvd

×
×
  • Opprett ny...