Jump to content

IRRupt

Medlemmer
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

About IRRupt

 • Birthday 07/07/1979
 1. La inn en bestilling på Netshop søndag 03.02 på et Gigabyte Radeon HD 7950 :-( Dette kortet ble riktignok ikke sendt før på fredag 08.02 så har fortsatt et håp om at det ligger ved et spill likevel.
 2. Da er vel tiden over for alle åpne nettverk i de store byene :-(
 3. Ahh... ok. Man lærer noe hver dag :-) Da er ny pc bestilt og deres anbefalinger er tatt til følge både mtp PSU og skjermkort.
 4. Takk for gode tilabakemeldinger. Tror jeg går for i5 og se om ikke jeg får klokken den til 4-4,2 Ghz Når det gjelder PSU så er jeg usikker på hva dere mener med HX/TX? Er dette en felles standard for alle produsenter eller bare hos Cooler Master? Og hva er forskjellen rent kvalitetsmessig mellom: Corsair TX 650W PSU 835,- Corsair HX 650W PSU 1.098,-
 5. Hei Etter at PSU tok livet av mtt gamle oppsett er tiden for å oppgradere innmaten. Har kommet frem til følgende oppsett: https://prisguiden.no/liste/138163 Pc vil i hovedsak benyttes til spill (BF3) samt noe redigering (Photoshop etc) Grunnen til valget av 16GB ram er rett og slett prisen. Er det noe å hente å gå for en i7 3770K fremfor en i5 3570k? Alle innspill mottas med takk
 6. Da tror jeg kjøper dette jeg. Takker for tilbakemeldigen. For øyblikket holder deg for meg med 5.1 over SPDIF. "For most users, this will not matter, as two-channel LPCM is available along with 5.1 S/PDIF audio outputs through the HDMI port."
 7. Hei Vet at dette brikkesettet er nytt, men jeg spør likevel. Er det noen der ute som har benyttet dette brkkesettet i en HTPC? Jeg er i prosessen med anskaffe meg en relativ billig HTPC, og her er min foreløpige handlevogn. Denne HTPC'n skal kun benyttes til musikavspilling og film, altså ingen spilling. Noen synspunkter?
 8. Alle banker praktisere dette. Det er ingen problem for deg å bryte en fastrenteavtale. Men, da må du belage deg på å betale det banken evnt måtte tape, mao en overkurs. Forklaringen til overkurs er hentet fra Aftenposten: Anta at du har et lån på 100 med 7 % fastrente. Gjenværende løpetid er ett år og renten forfaller også om ett år. Tilsvarende lån koster i dag 5 %. Innfrir du ditt fastrentelån i dag, må du betale 101,9, dvs. en overkurs på 1,9. Plasserer banken 101,9 til 5 % rente, vil den disponere 107 om ett år ( 101,9 + 101,9*0,05 = 107 ). Banken holdes derfor skadesløs dersom du betaler 1,9 i overkurs. Avhengig av lånebeløpet så kan dette bli dyrt. Men det er bare ta kontakt med banken din og få beregnet innfrielsesbeløpet på lånet.
 9. Det kommer vel litt an på situasjonen. For en stund tilbake så ble jeg forsøkt svindlet tilknyttet kjøp av en vare. Jeg ringte motpartens bank og forklarte situasjonen, de var behjelpelig med både navn og telefonnummer. Hvorvidt de har lov til å gjøre dette er en annen sak, men for min del var dette avgjørende for å få pengene mine tilbake.
 10. IRRupt

  Kan jeg få Visa?

  Det er rett som Noumena sier. Ingen person under 18 kan få VISA, såfremt ikke foreldrene underskriver på avtalen. Grunnen til dette er en person under 18 ikke kan stifte gjeld, noe man kan gjøre med et VISA kort. Skulle en 17 åring skaffe seg gjeld på VISA kortet er det foreldrene som signerte som må gjøre opp.
 11. Kan jo ikke skade å kontakte de samme for å få en oppdatert pris i hvertfall. Men med tanke på urolighetene i byggebransjen ville jeg etter beste evne undersøkt hvor solid den enkelte aktør er. Man hører om stadig flere entreprenører som går konkurs midt i en byggeprosess. En aktør som krever noen form for forhånsdbetaling, ville jeg holdt meg langt unna. Dette kan tyde på aktøren ikke lenger tilfredstiller kravene for kreditt i sin egen bank.
 12. IRRupt

  Binde renta nå?

  Alle banker har jo egne prognoser tilknytte renteutviklingen i tiden fremover, og dette endrer seg daglig/ukentlig. Når banken tilbyr deg fastrente på 5,7% er det fordi banken antar at den flytende i snitt vil ligge noe lavere enn dette i de neste 3 årene. Man sier jo at i 99% av tilfellene så tjener banken på fastrente. Men dersom du/dere foretrekker forutsigbarhet, så ville jeg uten tvil valgt fastrente. Og ingen kan vel si at rente på 5,7% historisk sett er høyt. En annen ting som er veldig viktig. Skulle dere komme opp i en situasjon hvor dere må flytte/selge innen 3 år, vil dere måtte tilbakebetale banken overkurs/underkurs. Dette kan dreie seg om relativt store beløp avhengig av lånets størrelse.
 13. Det som KS skildrer stemmer 100%. Jeg jobber selv i bank med kredittsaker. Man sa ofte før at man fikk 3x bruttoinntekt i lån, men det er litt mer komplisert enn det. Har selv gitt lån til kunder utover 3 x inntekt. Og det gis på bakgrunn av kundens økonomiske evne til å planlegge (sparing/buffer, ingen kortsiktig gjeld) samt kostnadsbildet til kunden (hytte, antall biler, barn, SFO, kone/samboer + + +) Mitt tips til alle som i nærmeste tid skal søke om lån/refinansiere: - nedbetal kortsiktig gjeld - opparbeid deg en bufferkonto; vis evne til å spare. Kunder som ønsker å bytte bank, men som har kortsiktig lån (GEMoneyBank, Citifinancial, Mastercard) blir i dagens marked avslått med engang, da det viser at kunden "lever" over evne gitt deres inntekt.
 14. Gitt at du må betale 22 kr mnd med en utestående saldo på 1000,- gir dette en rente på 2,2% pr mnd. Dette vil på årsbasis utgjøre en rente tilnærmet 26,4% (2,2% * 12) Gitt ditt eksempel med en saldo på 3500,- vil månedlig rente utgjøre 77,- pr mnd.(3500 * 2,2%)
×
×
 • Create New...