Jump to content

Simon Zimmermann

Medlemmer
 • Content Count

  1039
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About Simon Zimmermann

 • Birthday 10/09/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Takk for svar. zotbar. Den feilen var jo egentlig ganske åpenbar. når jeg skrev det testet jeg ikke for det for jeg tenkte at arrayet ikke var større enn size. Uansett. så sliter jeg fremdeles med en liten irriterende greie. Nedenfor ser dere min funksjon. med a > a[j] tester jeg om en verdi i arrayet er større enn et annet, og basert på resultatet bytter så verdien plass. Dette fungerer helt top, furuten om første gang spørringen utføres. F.eks. om min input er: 50 68 79 39 2 67 21 28 38 35 55 99 81 8 9 73 37 32 er resultatet, nesten sortert:50 2 8 9 21 28 32 35 37 38 39 55 67 68 73 79 81 99 alle tall foruten om det første, i eksempelet 50, blir sortert riktig. Jeg har forsøkt å debugge med ddd, men skjønner ikke hvorfor spørringen ikke returnerer som forventet. Dette er forresten første gang jeg prøver meg på C, så jeg er ukjent med hele malloc greia, så takk for tipset. static void shell_sort(int a[], int size) { int i,j, tmp; int gap = 5; // Looping the array. for(i = 0; i < size; i++){ // loop increasing with gap sequence(5 - 3 - 1) for(j = i + gap; j < size; j += gap){ // check if current number a[i] is bigger then the next in gap sequence if(a[i] > a[j] && j < size){ // swap numbers, dirty and easy way;) printf("swap %d with %d \n", a[i], a[j]); tmp = a[i]; a[i] = a[j]; a[j] = tmp; } } // reset the loop and decrease gap size. if(gap > 1) { gap -= 2; i = 0; } } }
 2. Hei, Jeg har lekt meg litt med en sorterings algoritme, eller i hvert fall forsøkt å lage en såkalt Shell_sort i C. Resultatet er dessverre ikke helt som ventet. I henhold til egen logikk kom jeg frem til at denne koden burde virke, men output er for meg litt merkelig. Så om noen ser hva jeg gjør feil her ville jeg satt pris på å få litt hjelp. Den åpenbare feilen er jo at det første tallet ikke ser ut til å bli sortert. noe som er merkelig. Når programmet kjøres i linux gir det meg også andre resultater enn i win 32. I linux byttes det første tallet ut med 0, og dersom tallrekken jeg bruker som input er stor vil der komme flere 0 på starten. #include <stdio.h> #include <stdlib.h> static void shell_sort(int a[], int size) { int i,j, tmp; int gap = 5; // Looping the array. for(i = 0; i < size; i++){ // loop increasing with gap sequence(5 - 3 - 1) for(j = i; j < size; j += gap){ // check if current number a[i] is bigger then the next in gap sequence if(a[i] > a[j + gap]){ // swap numbers, dirty and easy way;) printf("swap %d with %d \n", a[i], a[j + gap]); tmp = a[i]; a[i] = a[j + gap]; a[j + gap] = tmp; } } // reset the loop and decrease gap size. if(gap > 1) { gap -= 2; i = 0; } } } /* enkel main for å kjøre scriptet. Regner med at folk er for late til å lage sjæl :P */ int main(int argc, char *argv[]) { int *a; int i; a = (int*) malloc((argc - 1) * sizeof(int)); for (i = 0; i < argc - 1; i++){ *(a+i) = atoi(argv[i + 1]); } shell_sort(a, argc - 1); for (i = 0; i < argc - 1; i++) printf("%d ", a[i]); printf("\n"); free(a); return 0; } /* OUTPUT win 32 17-numbers for debugging: 50 68 79 39 2 67 21 28 38 35 55 99 81 8 9 73 37 32 F:\Web\C\lab3>shell_sort.exe 50 68 79 39 2 67 21 swap 68 with 2 swap 79 with 39 swap 39 with 21 swap 79 with 68 swap 68 with 67 swap 67 with 39 swap 79 with 68 swap 68 with 67 swap 79 with 68 50 2 21 39 67 68 79 ------ OUTPUT linux 32 bit, gcc compiler simon@simon-laptop:~/fag/is-105/lab3$ ./shell_sort 50 68 79 39 2 67 21 swap 50 with 0 swap 68 with 2 swap 79 with 39 swap 39 with 21 swap 79 with 68 swap 68 with 67 swap 67 with 39 swap 79 with 68 swap 68 with 67 swap 79 with 68 0 2 21 39 67 68 79 */ takk for all hjelp
 3. Fikk min kopi fra gamezone.no idag og. Bor i Kristiansand så det var forventet at jeg skulle få det i tide - ellers hadde jeg vel gått ned til de og tatt en liten prat
 4. Skjønner godt hva OT mener ang. å ikke måtte bytte ut alt. 3850 kortet er nok det beste valget for AGP. kjøpte meg nylig et slikt for min maskin også, men opplevde problemer beskrevet i en annen post. Når det gjelder nye skjermkort nå til dags krever de rimelig mye av PSUen og du trenger over 480w for å dra det kortet. Hvilken type Strømforsyning du har kan bare undersøkes ved å åpne selve maskinen da PSUen ikke sender ut noe data. Til slutt, dersom du ønsker å bare oppgradere litt for rundt 2000NOK er dette et godt valg. det varer kanskje bare ett år, men dersom man ikke ønsker å bruke penger på nytt HK/minne/Sata disker/CPU etc., som blir en mye større utgift, så kan jeg godt anbefale dette.
 5. hei, takk for raske svar. Angående OS og valg av PSU. haha. ja jeg vet det er billig skvip, men når man oppgraderer såpass gammelt system - og den lokale forhandleren bare hadde dette til en rimelig penge sier det seg egentlig selv. Har ikke noe ønske om å spytte inn masse penger på noe som kanskje bare skal være her i 3-4 måneder til. Muligheten er jo selvfølgelig å sende greia tilbake til Komplett og bestille et annet kort i samme "klasse". Her er jeg også åpen for forslag. Mitt operativsystem er Windows XP. Jeg har dessverre ikke noe annen pc med AGP hovedkort tilgjengelig så det er litt vanskelig å feilsøke på den måten.
 6. /notat til meg selv: husk å Oppdatere ALLE hovedkortdrivere Hei, jeg kjører et litt eldre system, uten økonomisk mulighet for å oppgradere helt nytt tenkte jeg det var greit med et bedre grafikk-kort. bestilte et Sapphire Radeon 3850 AGP med 512mb minne. Etter installasjon virket alt helt greit til jeg kjørte et spill og så et smørete bilde, all film blir grønn og hakkete og Google Metalinks fremstår som røde istedet for blå. Etter en del feilsøking. oppdatering av drivere, rensing av gamle drivere etc. så det ut som om muligens min svake PSU var årsaken til problemet. Denne hadde 400W. Jeg gikk derfor til innkjøp av ny strømforsyner nå idag med 570w, men heller ikke den løste det for meg. Jeg skal liste mine spsifikasjoner for å gjøre det litt enklere for folk å hjelpe: Hovedkort: K8N Neo2 Platinum CPU: AMD Athlon 64 3000+ RAM: 2x 1024mb SDRAM PC3200(200mhz) Skjermkort: Sapphire Radeon 3850 AGP PSU: Trust 570w Jeg har funnet en tråd hvor det var en som hadde samme problem som meg, men det ser ikke ut til at de fikk løst det. Linker den uansett. Håper det er noen der som kan hjelpe meg å få dette igang. mvh, simon.
 7. Det er også interessant å se på hvor stor andel av faktisk terror i Europa som er utført av muslimer kontra det trusselbildet mediene maler. Synes å huske at det lå rundt 2%(uten å være sikker da jeg ikke fant kilden på det akkurat nå).
 8. Hva med et litt uortodokst svar Helios-40-2. ca. 150-200$ for en god model. Nå mister du autofokusen, men objektivet er regnet for å være svært godt til portrett fotografi. Også mulig å kjøpe orginale CZJ optikk om ønskelig.
 9. Et kort poeng: Spørsmålet trådstarter stiller har i prinsippet et relativt enkelt svar. "Spør irakerne". Det er deres land. Hverken vi eller Sambandsstatene har rett til å bestemme over deres sjebne.
 10. "hva ville skjedd dersom ..." spørsmålet du her stiller er nærmest umulig å besvare på en skikkelig måte. Du byr andre til å gjette om hva som vil hende dersom x skjer i den gitte framtid. Og problemstillingen din har så mange løse variabler at den naturligvis åpner for en rekke useriøse svar. Spørsmålet mitt er hva trådstarter tenker med å poste dette i forumet for politikk og samfunn da spørsmålet på en meget lite tilfredstillende måte kan starte en konstruktiv debatt rundt tematikken som her såvidt belyses?
 11. Bare en kort kommentar, cape. Det er en relativ stor slump penger du har spyttet inn i et enkelt selskap - dette medfører også større risiko. Nå skulle man selvfølgelig anta at gogl tar seg opp igjen, men som "ekspertene" sier er første halvdel i 2008 forbundet med røde tall.
 12. Hei, har et problem med dette spillet. kjører Rome Total War Gold Edition m/barbarian invasion inkl. skjermkortet mitt er et stk. Nvidia geforce fx 5600. OS er Windows XP. Det første problemet som også er løst var at det ikke klarte å kjøre 32bits farger hvor det spillet resulterte å se ut som en miks av grønne, sorte og røde prikker. dette ordnet seg ved å justere skjerminnstillingene i spillet. Det andre problemet mitt som jeg ikke har klart å løse er det at spillet er forstrekt, kan man si. Det bruker 2x størrelsen av min skjerm uten at jeg får gjort noe med det. kan enklest forklares med et bilde. jeg ser bare halvparten av spillet. Håper noen kan hjelpe meg dette. Ordnet det ved å oppdatere driverne til grafikk-kortet. doh.
 13. Er ganske blank på detaljene rundt Kadra Yusufs arbeid i det muslimske miljøet, men jeg antar at problemstillingen din er knyttet til oppslagene i Verdens Gang her forleden. Jeg anbefaler dem derfor å se litt nærmere på den konkrete saken – da den ikke nødvendigvis er så svart/hvit som det har framstått i mediene generelt. Du kan jo starte her: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/251203
 14. Det er ingen som sier at man er nødt til å benytte hele ferien til å jobbe. Tror selv jeg jobbet fra jeg var 13-14 hver sommer, men jeg benyttet sjeldent hele sommerferien(ca. 60 dager) i arbeid. Har alltid sett på jobbing i ferien som en possitiv erfaring - og det har heller ikke begrenset muligheten mine til å ha ferie som alle andre. Når du spør om makt, utøvelse av straff og lignende har foreldrene i realiteten relativt få muligheter uten å få barnevernet på døra. Men jeg tror ikke det disse aspektene du bør tenke på, heller ta i betraktning at du lever sammen med familien din, de er en del av livet ditt og kommer til å være det i lang tid fremover. Dersom du ikke ønsker å jobbe hjelper det å forklare situasjonen til foresatte og eventuelt komme fram til et kompremiss, for eksempel er det verdt å bemerke at det er nokså snodigt av din mor å søke på jobb for deg.
 15. Jo, jeg forstår at det kan misforståes. Men vi kan jo forsøke å finne ut om den myten jeg framla faktisk er en realitet - eller bare sprøyt.
×
×
 • Create New...