Jump to content

eDooku

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)

About eDooku

 • Birthday August 8

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fint om dere nå kan oppdatere artikkelen til å vise til datoen dette skjedde. "I går" blir veldig misvisende etter 24 timer.
 2. Å reversere denne sammenslåingen er med andre ord helt unødvendig, da det kun vil føre til ekstremt økte kostnader og generell misnøye. Hadde egentlig vært fint om Ap & co kunne akseptere lovlig vedtatte endringer i stedet for å lage unødvendige omkamper i årevis etterpå. Ser ikke akkurat fram til å måtte betale ekstra skatter på alt for at det skal bli midler til å opprette mer administrasjon for å gjøre mer ingenting.
 3. Uansett hvordan FIKS organiseres burde målet være å få ned prisen på bruk av tjenestene, slik at man oppmuntrer til mer digitalisering i kommunene og ellers i det offentlige. Tviler sterkt på at det å opprette en ny organisasjon med ekstra direktørlønninger, profilering, HR og administrasjon bidrar positivt i den sammenhengen. En bedre løsning ville kanskje være å overføre FIKS til Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), som burde ha ansvaret for nasjonale digitale fellesløsninger? De har jo til og med et eget direktorat for slikt...?
 4. Dette er virkelig til å gråte av. DnB hadde selvsagt hatt mye å hente av erfaringer på digitale tjenester, men det er lite trolig at de vil gjøre annet enn å legge ned Sbanken for å eliminere konkurransen. Håper bare aksjonærene i Sbanken nekter å selge seg ut eller at myndighetene sier nei til oppkjøpet.
 5. Generelt burde Staten gjennomgå hvordan man beregner VA-gebyrer i kommunene. Det skal jo være selvkost, men virkeligheten er nok mer at det overfaktureres massivt for å dekke andre kostnader. Med en slik korreksjon på plass vil kostnadene for å dekke økt vedlikehold nesten ikke merkes. Dette gjelder selvsagt også nesten alle andre offentlige gebyrer, men det er jo ikke tema her...
 6. Det dreier seg altså antakelig om noen knyttet til Ubiquiti, tidligere ansatt, konsulent el.l. Antakelig er Krebs sin kilde den samme personen som utførte angrepet, og det er også derfor det blåses sånn opp. Det er høyst usannsynlig at brukerdata har vært tilgjengelig for angriperen, det viktigste tiltaket har vært å sørge for at hen ikke lenger kan ha tilgang til systemene. Jeg tror brukerdata og -passord har vært helt trygge her. Det å sette opp multifaktor-autentisering der det er mulig er uansett lurt.
 7. Dette er på ingen måte flaut, men det viser at IT-sikkerhet handler mer om å lære opp egne ansatte enn å installere antivirus-lisenser.
 8. Kom igjen, Norge! Begynn med Fellesarkivet – én felles, sikret, NOARK 5-kjerne for alle statlige virksomheter. Det burde gjøre det nødvendig med et par statlig eide datasentre med noen hundre ansatte.
 9. Det er nå vel ikke unormalt at man må ha opplæring i jobben man skal gjøre når man blir ansatt et sted? Det finnes ingen utdannelse som gjør deg helt klar for en arbeidsplass, med mindre utdannelsen skjer på akkurat den arbeidsplassen det faktisk gjelder. Utdannelse kan vel mer sees på som generelle retningslinjer for en ideell arbeidssituasjon, og gjør aldri at man uten videre kan gå rett i jobb. I tillegg er det jo slik at selv om nyansatte har jobbet i andre datasentre før har de ikke jobbet i dette firmaet. Ergo må de lære prosedyrer og oppsett som gjelder for bedriften før de kan settes i arbeid på egen hånd. Man kan diskutere verdien av IKT-fagutdanningen opp og i mente, men svaret er uansett at bedriften selv må gjøre den ansatte klar til jobben. Om det tar to uker eller seks måneder må uansett være opp til bedriftens interne krav.
 10. Det som mangler er et datagrunnlag som viser at dette er nødvendig, samt dokumentasjon på at tiltaket faktisk har noen som helst virkning.
×
×
 • Create New...