Gå til innhold

dørmatte

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av dørmatte

  1. To grunner. 1: jeg ville vite hva andre mener 2: har ikke sett noe om dette på nyhetene, så jeg tenkte at tråden ville fungere også som en nyhet. Synd det ikke ble diskusjon om dette, men at det ble også kritisering av andre sin mening. Jeg respekterer alle meninger om denne saken, og jeg syns man bør få lov til å mene noe selv om man ikke kjenner Atle personlig. Bra at vi fikk dette oppklart ihvertfall
  2. Du er ikke tvunget til å være har da. Dette problemet finnes ikke
  3. Tror ikke du skjønte hva jeg mente. @qualbeen spurte om jeg syns det var for tidlig at Atle var tilbake på skjermen. Jeg syns ikke det. Men kan ikke du si hva DU syns, når du først er her?
  4. Vi har istedenfor andre som vi må forholde oss til. På TV skjermen syns jeg han er helt grei. Jeg syns ikke han burde være "cancelled" for alltid, som noen trodde. Misforståelser kan hende når man gjør for mange antagelser
  5. Jeg er glad for at han er tilbake. Har ikke noe problem med ham. Det er ikke derfor jeg laget denne tråden
  6. Etter det ble kjent at Atle Antonsen hadde uttalt seg rasistisk i 2022 forsvant han fra TV-programmet Kongen Befaler. Han ble erstattet av Bård Ylvisåker i sesong 7, men nå er han tilbake som kongen i høstens sesong. Folk har sikkert forskjellige meninger om dette, så denne tråden er for de som vil diskutere "comebacket".
  7. På partilederdebatten i går fikk Støre spørsmål om habilitetssakene om Tonje Brenna og Anette Trettebergstuen. Jeg ser ikke problemet med at Brenna beholdt ministerjobben, og dette måtte jo Støre svare på 5-6 ganger når Solvang ikke var fornøyd med svaret hans. Er det bare jeg som blir irritert av sånt?
  8. Den offisielle Minecraft-traileren er laget av Dennis Vareide. Ganske kult at en nordmann står bak traileren til et av de største videospillene noensinne
  9. Hvis jeg har forstått riktig, er det denne formelen du mener er feil: E_k = 1/2mv^2 For å forstå formelen, bør du også forstå følgende formler: 2as = v^2 - v_0^2 F = ma W = Fs Hvis vi for eksempel lar tyngdekraften utføre på en stein vi slipper, vil alt arbeidet gå over til bevegelsesenergi i steinen, W = E_k Altså er E_k = Fs = ma*s Vi omskriver den første formelen til as = (v^2 - v_0^2)/2 , og da ser man at m*a*s = m * 1/2 * (v^2 - v_0^2) Endring i bevegelsesenergi er lik 1/2*mv^2 - 1/2*mv_0^2 Starter noe i ro, er E_k = 1/2mv^2
  10. Watt er enhet for effekt, mens enheten for energi er joule, eller J. 1 watt * 1 sekund = 1 joule, ikke newton
  11. Her er det feil enhet. Svaret er 0,5J
  12. Så i funksjonen f(x)=ax+b er x den eneste variabelen i y?
  13. Hva er forskeskjellen på skrivemåtene dy/dx, ∆y/∆x, δy/δx og ∂y/∂x ? Jeg skjønner at alle uttrykkene er en form for derivering, men er det en grunn til at vi ikke bare bruker én?
  14. Er det noen som vet hvordan Norge ligger ann når det kommer til astronomi? Blir verdensrommet studert i noen grad her i landet, eller er det vanskelig å få seg jobb som f. eks. astrofysiker?
  15. FTP-test er en måte å beregne hvor god syklist man er på. Man finner sin FTP ved å sykle så fort/hard man klarer i én time, og resultatet oppgis i enten watt (W) eller watt per kilo kroppsvekt (W/kg). Vet noen om jeg kan finne min FTP uten å ha den teknologien på ergometersykkelen min? Sykkelen min måler calorier, og siden watt er det samme som joule per sekund, kan jeg da sykle i 60 min (3600 sekunder), se på den totale energibruken i calorier, gange det med 4,2 for å få joule og dele antallet joule på 3600 sekunder? Er det det samme som FTP?
  16. Takk for svar. Du ser ut til å være den eneste som forstår hva jeg mente. I tilfelle noen andre tror at jeg stiller meg kritisk til fysikken, så er det feil. Jeg bare synes det er interessant at man kan legge sammen de kinetiske energiene fra fartkomponentene bare hvis de har 90 grader mellom seg, og jeg spurte for å få denne tanken bekreftet.
  17. Gjelder dette bare når fartkomponentene står normalt på hverandre? Hvis vi bruker eksempelet til søndagsskoleeleven, bare at vi sparker fotballen fremover, samme vei som toget beveger seg. Hvis vi da legger sammen E_k fra toget og E_k fra sparket, får vi fortsatt samme kinetisk energi. Finner vi farten til fotballen med v = sqrt(2*E/m) der E = 2*0.5*m*v^2, får vi at farten til fotballen er 70,1 km/h, men siden hastigheten til toget og hastigheten til fotballen er parallelle og samme retning, så får vi 50km/h + 50km/h = 100km/h.
  18. Én ting har jeg lært av denne tråden: Argumenterende/politiske tekster er utrolig slitsomt å lese. Kudos til dem som har lest seg gjennom tråden!
  19. Du kan snakke med bibliotekar på skolen om å få låne en kjemi2 bok. Da kan du selv se om det ser vanskelig ut, men jeg personlig synes ikke kjemi2 er mye vanskeligere enn kjemi1.
  20. Har kjemi2 selv nå. Litt vanskeligere enn kjemi1, men med jobbing er det mulig å få 6 i kjemi2 også. Jeg vil påstå at kjemi2 er mer matematisk enn biologi2, men hvis du liker biologi1 mer enn kjemi1, tror jeg biologi2 er et godt valg. Generelt er andre året med samme programfag vanskeligere enn første året, så IT1 vil nok være lettere enn kejmi2, men det varierer fra person til person.
  21. Hvilken retning innenfor fysikk vil du anbefale?
  22. I min op tenkte jeg på informasjonsteknologi og økonomi hos UiB, men jeg har hørt at siving-utdanningene hos UiB er noe å styre unna. NHH's økonomiutdanning er derimot anerkjent som Norges beste. Jeg må nok bare tilegne mer informasjon om de ulike studiene jeg tenker på. Problemet er bare at dersom jobbmarkedet for fysikere er dårlig, står det selvfølgelig ikke på UiB sin nettside.
  23. Han har en mer helserelatert utdanning. Mange synes det er godt å komme seg vekk for å studere, men jeg tilhører ikke den gruppen. Hvis jeg flytter for å studere, er det bare fordi utdanningen er bedre.
  24. Har endret litt mening. Synes fysikk på vgs var spennende. Økonomi og administrasjon skiller vel seg mer ut enn fysikk, dersom jeg ønsker en teknologisk/realfaglig utdanning?
  25. NTNU skjuler hvilke litteratur som benyttes godt. Flere steder står det at litteraturoversikt gis ved studiestart, så det blir vanskelig å sammenligne litteraturen på NTNU og UiB. Jeg snakket med en kjent av familien, ikke fra Bergen, men har bodd her i over 20 år. Når jeg fortalte at jeg har tenkt å studere til høsten, sa han at jeg burde studere et annet sted enn i Bergen. Den eneste grunnen til at jeg har vurdert NTNU, er studiekvaliteten. Men hvis den ikke er bedre, dropper jeg NTNU umiddelbart. Etter mye undersøkelse, har jeg funnet ut at valget står mellom økonomi og administrasjon hos NHH, flere mindre "datatekniske" ingeniørutdanninger hos HVL som for eksempel byggingeniør, eller ren bachelor i fysikk hos UiB. Har du/andre som leser dette tips til hva jeg burde velge? Setter stor pris på alle kommentarer angående dette.
×
×
  • Opprett ny...